•  
  • Belépés | Regisztráció
CSÜTÖRTÖK 17/04/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

23/06/2012 - 09:49 - Updated 23/06/2012 - 09:52

Elkezdődött...


Elkezdődött... - Atlétika
Scanpix

Elkezdődött… Nem csak a hétvége (hálás szemeimet ezért az égre emelve mormolok egy köszönömöt), hanem az Egyesült Államok atlétikai bajnoksága is, amely egyben válogató a londoni Olimpiára. Saját kontinensünkön pedig lassan mindenki pakol és útra kel Helsinkibe, ahol az Európa bajnokság kezdődik.

A kalapácsvetéssel kezdték a hosszú etapot majd az esővel tarkított első nap következett, ami nyilván nem kedvezett az eredményeknek. Sok számban azonban még csak a selejtezőknél tartanak, így mire kell, talán javulnak a körülmények. Alapvetően az első három helyezett vívja ki a jogot az indulásra, de természetesen csak akkor, ha teljesítette a kiírt nevezési szintet. Ha ez nincs meg, akkor nem utazik: a döntés nagyon egyszerű és tiszta (ahogy az lenni szokott és ritkán is térnek el tőle legyen szó bármilyen nagy sztárról): bár a hivatalos nevezési határidő még jóval odébb van, csak az kerül az Olimpiai csapatba, aki legkésőbb most, ezen a versenyen teljesíti a kiküldetéshez szükséges eredményt.

Elkezdődött... - Atlétika

Az eddigi eredmények meglelhetők ITT

Amíg kis hazánkban is nekiállnak ma délután a Honvéd-Iharos pályán a 10 próbának és az Olimpiai szintnek legjobbjaink, odaát már az első napon is túl vannak. Ashton Eaton vezet 4728 ponttal, ami a negyedik legjobb eredmény az első nap után (Dan O’Brien nevéhez fűződik az a másik három). Mögötte Brian Clay halad 4252 ponttal és ma kiderül, ki repül majd a Játékokra.

Eközben Európában is zajlanak az események. Tisztul a kép Helsinki és az Európa bajnokság körül is, ami nem meglepő, hiszen szerdán kezdődik a nagy csata. Fura év ez, hiszen először van kontinensviadal egy évben az Olimpiával és ez okoz némi zavart. Sokan nem vállalják a két nagy versenyt és nyilván inkább a Játékokra koncentrálnak lehetőséget adva így a többieknek. Akárhogy is, nagy versenyekre számítok és izgalmas küzdelmekre.

Ha már versenyekről van szó, akkor a felnőttek mellett kezdjünk pislogni a fiatalok felé is, hiszen július közepén Barcelona ad majd otthont a junior világbajnokságnak, ahol a magyar csapat is részt vesz, remélhetőleg minél több kiváló eredménnyel. Hasonlóan a felnőtt EB-hez, erről a versenyről is sokat közvetít majd az Eurosport. Egész héten át naponta több órán át izgulhatunk fiataljainkért csakúgy, mint ma az Ikarus pályán ahol a korosztályos Budapest bajnokságot rendezik meg a számukra.

Hozzászólok

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Atlétika - Párizs Maraton

Bekele győzelme

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás VB - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás VB

A tavalyi moszkvai atlétikai világbajnokság után idén Lengyelországban, Szopotban találkoznak a világ legjobbjai március 7-9.között.

Atlétika - New York maraton összefoglaló

New York maraton összefoglaló

Atlétika - Kimetto rekordja Chichago-ban

A 29 éves atléta 46 másodperccel javította meg az etióp Tsegaye Kebede által tavaly felállított rekordot.

Atlétika - Kipsang világcsúcsa a Berlin Maratonon

A 31 éves atléta 2:03:23 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot

Atlétika - Usain Bolt az Októberfesten

Usain Bolt az Októberfesten

Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról - Atlétika

Atlétika - Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról

Pars Krisztián világbajnoki ezüstérme és Usain Bolt újabb parádés futásai mellett sok mindenről emlékezetes marad még a moszkvai vb

Szabó Gábor blogja Moszkvából - Atlétika

Atlétika - Szabó Gábor blogja Moszkvából

Teljesítménybér – A moszkvai meló után

Krisztián, köszi a szülinapi segítséget! - Atlétika

Atlétika - Krisztián, köszi a szülinapi segítséget!

Egy hétfőre eső születésnap is lehet szép, különösen, ha egy magyar világbajnoki ezüstérem is társul hozzá.