•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 21/04/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

11/02/2012 - 18:36 - Updated 13/02/2012 - 12:57

Beindult a gépezet


Beindult a gépezet - Atlétika
AFP

Olimpia éve van: ilyenkor mindenki gőzerővel készül, de nem feltétlenül mutatja ki a foga fehérjét a téli szezonban- inkább nyári meglepetést tartogat

Aki viszont készült télre, annak beindult a "futószalag": egyre több versenyt rendeznek szerte a világban, így Európában is.

Az Eurosporton a március elejei isztambuli fedett pályás atlétika világbajnokság előtt 2 neves verseny is helyet kapott. Egy hétvégén izgulhatunk a düsseldorfi és a karlsruhei verseny indulóiért, akik között elméletileg szép számmal lesznek magyarok is- sajnos biztosat csak a rajtnál lehet kijelenteni..Az viszont biztos, hogy ismerve a hazai atlétika téli kihívásait-ide sorolva például a pálya milyenségét és az emiatt hiányzó hazai versenyeket is- aki közülük már télen megvillan, nyárra komoly fenyegetést jelenthet majd. Ami ugye London előtt kimondottan biztató előjel lehet..Reméljük minél többen lesznek, bár a VB-re eddig csupán Baji Balázs kvalifikálta magát biztosan. Ő valószínűleg ott lesz mindkét versenyen- az atléták között megszokott, hogy aki ott van az egyiken, az utolsó szám után vagy másnap reggel pakkját ragadva átjut Karlsruhéba és indul a másik versenyen is. Persze ez a rendezett számoktól illetve a kapott vagy csak áhított meghívásoktól is függ.

A mezőnyt tekintve picit vegyes a kép. Van, aki az eddigi megmérettetéseken bizonyította, hogy már most, szűk egy hónappal a szezon világversenye előtt kirobbanó formában várja a VB és van, aki addigra próbálja kihegyezni azt a bizonyos formát.

Beindult a gépezet - Atlétika

Német versenyekről lévén szó, készülhetünk saját sztárjaik felvonultatására és aránylag nagy számú helyi indulóra is. Emellett immár megszokott módon megmozgatják a fiatalokat is: a fő program előtt gyermek versenyt rendeznek.

Egy dolog biztos: pici ízelítő csupán ez a két nap, de nem kell már sokat várnunk és élőben, szinte az elejétől a végéig láthatjuk majd a fedett pályás Világbajnokságot Isztambulból. Addig is itt a remek alkalom, hogy feltérképezzük ki hol tart, ki lehet az új kedvenc vagy az idei év egyik nagy meglepetése.

 

 

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Atlétika - Párizs Maraton

Bekele győzelme

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás VB - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás VB

A tavalyi moszkvai atlétikai világbajnokság után idén Lengyelországban, Szopotban találkoznak a világ legjobbjai március 7-9.között.

Atlétika - New York maraton összefoglaló

New York maraton összefoglaló

Atlétika - Kimetto rekordja Chichago-ban

A 29 éves atléta 46 másodperccel javította meg az etióp Tsegaye Kebede által tavaly felállított rekordot.

Atlétika - Kipsang világcsúcsa a Berlin Maratonon

A 31 éves atléta 2:03:23 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot

Atlétika - Usain Bolt az Októberfesten

Usain Bolt az Októberfesten

Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról - Atlétika

Atlétika - Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról

Pars Krisztián világbajnoki ezüstérme és Usain Bolt újabb parádés futásai mellett sok mindenről emlékezetes marad még a moszkvai vb

Szabó Gábor blogja Moszkvából - Atlétika

Atlétika - Szabó Gábor blogja Moszkvából

Teljesítménybér – A moszkvai meló után

Krisztián, köszi a szülinapi segítséget! - Atlétika

Atlétika - Krisztián, köszi a szülinapi segítséget!

Egy hétfőre eső születésnap is lehet szép, különösen, ha egy magyar világbajnoki ezüstérem is társul hozzá.