•  
  • Belépés | Regisztráció
Kedd 21/04/2015
 

Home Atlétika

 

Atlétika

04/05/2012 - 16:27 - Updated 13/09/2012 - 15:12

ATLÉTIKA BLOG


ATLÉTIKA BLOG - Atlétika
Eurosport

Bolt nem tart igényt a szabadkártyára 100 méteren

A hatszoros olimpiai bajnok atléta, Usain Bolt nem kért szabadkártyát a jövő évben megrendezésre kerülő világbajnokságra, helyette abban bízik, hogy a jamaikai válogatókon elért eredményével biztosítani tudja helyét ebben a számban. A háromszoros világcsúcstartó úgy nyilatkozott, lemondana a moszkvai eseményen való indulást biztosító szabadkártyáról csapattársa, a 100 méteren címvédő, Yohan Blake javára. Az idei Gyémánt Liga-győztes Bolt, valamint a világbajnoki címvédő Blake egyaránt kaphatna automatikus indulási jogot 100-on a Nemzetközi Atlétikai Szövetség új szabályai alapján, azonban egy országból egy adott számban csak egy sportoló vehet részt szabadkártyával.

Tovább

 

 

 

 

 

Újabb világcsúcs!

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

A tegnapi 800 méteres után ma egy szakállas sprint világcsúcs dőlt meg: az amerikai női 4x100 méteres váltó az NDK-s csapat 1985-ben futott eredményét (41.37 s) adta át a múltnak és futott 40.82 s-t. Már az első futó, Tianna Madison elsőként adta tovább a botot Allyson Felixnek, aki Bianca Knightnak, majd az itt kétszer már ezüstérmet szerző Carmelita Jeter futott be megállíthatatlanul és a táv végén az órára mutatva. A második helyen a nagy rivális jamaikai csapa végzett új nemzeti csúccsal, köztük a 100 méteren címet védő Fraser-Pryce-al. A bronzérem szintén országos csúccsal az ukránokhoz került.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

Gyors nap

Elkezdődött a férfi többpróbázók versenye is, köztük a magyar Szabó Attilával és a világcsúcstartó Ashton Eatonnal. Az amerikai az első két számban elmaradt a válogatón elért eredményeitől és ezzel nagyon valószínű, hogy új világcsúcsot a stadionban, ellenben talán új olimpiai csúcsot igen. Eaton idén döntötte meg Roman Sebrle 2001-es világcsúcsát (9036 pont) de itt volt a mezőnyben a cseh is. Az idei Európa-bajnokság után kemény edzésekbe kezdett azonban a sarka nem bírta és bár lefutotta a 100 métert, a távolugrásban fel kellett adnia. Az olimpia előtt úgy nyilatkozott, idén befejezi pályafutását azonban a verseny után (azaz két szám után) már másképp gondolta: nem akarja így abbahagyni és fogadkozott, hogy jövőre is számolni kell még vele. A többiek folytatták és Eaton bár masszívan az élen áll, saját világcsúcs-fordulójától az első napon 64 pont lemaradással várta a mai rajtot. A második helyért lehet csata, a kétszeres világbajnok honfitársnak küzdenie kell, ha vissza akarja verni az európaiakat: mind a belga Van Alphen vagy az ukrán Kasyanov de meglepetésre az első nap után harmadik a kanadai Warner. Attila 5 szám után a 27. helyen áll.

Tovább

 

 

 

 

 

Nem a mi keddünk volt

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

A reggelt a gerelyhajítók selejtezőjével nyitották a hölgyek. A címvédő itt volt, örök riválisával együtt: Spotakova és Abakumova is első kísérletével megdobta a kellő 62 métert és pakolhatott, a döntőre készülve. Ezen eredmény feletti dobással fejezte be a selejtezőt még a világranglista élén álló dél-afrikai Viljoen és a német korábbi Európa csúcstartó Obergföll is. Akiért viszont egy ország szíve zokogott, az a Goldie Sayers. A brit remek formában versenyzett a londoni DL versenyig, ahol ráadásul új brit csúcsot dobott, de a verseny során meghúzta könyökét és azóta sem gyógyult meg teljesen. Fájdalmas kiáltások kísérték dobásait, de egyik sem szállt elég messzire, ki is lépett inkább, majd sírva integetve hagyta el a pályát. A másik csoportban dobott Juhász Vanda, akinek szintén nem sikerült a továbbjutás. Tavaszi műtéte után egyéni csúcsától elmaradt és bár igyekezett nem letargiába esve nyilatkozni, a történtek megviselték. Ami pozitívum: Vanda fiatal és már most előre nézve Riora gondol. Nem tehet mást Vira Rebryk sem, aki friss Európa-bajnokként szintén sírva ment haza.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

Meglepetések éjszakája

A délelőtti selejtezők sem teltek izgalommentesen, de az esti versenyek tették fel a mai napra azt a bizonyos koronát. Délelőtt (vagyis nálunk inkább dél körül) kezdték a férfi diszkoszvetők a selejtezőjüket, sajnos magyar induló nélkül. Fazekas Róbert és Kővágó Zoltán esetéről korábban írtam már korábban, ami visszakereshető ezért ezt most itt nem kezdeném újra boncolgatni mivel a szomorú tényen nem változtat viszont, nem volt magyar induló. A szint 65 méter volt, ami persze nem kellett, végül 63-55 m elég volt. A másik reggeli selejtezőben viszont volt magyar, mégpedig az idei Európa-bajnokság döntőse (és két éve is ott volt a legjobbak között) Márton Anitáért izgulhattunk.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Elképesztő döntők

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

A második nap is bőven hozott izgalmakat az Olimpián. Rögtön a nap elején a női hétpróbázók folytatták küzdelmeiket és csillaghullást láttunk. Először Jessica Ennis (aki az első nap után egyéni csúcsra áll) borzolta rontott ugrással a kedélyeket, de végül csupán 3 cm-el ugrott kisebbet egyéni legjobbjánál bizonyítva, hogy kirobbanó formában van. Aki viszont végleg kiszállt a versenyből az meglepetésre a címvédő Natalja Dobrynska, aki két rontott kísérlet után a harmadikat is csak elszökkente és az a 3 méteres lépés nem volt elég semmire. Az ukrán teljesen összetörve ment el a távolugró gödörtől és már oda sem állt gerelyhajításhoz. A fedett pályás világbajnoki címe és világcsúcsa után tragédia érte: edző férje pár nappal sikere után elhunyt emiatt felkészülése sem volt túl sima.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Első nap, egy továbbjutó

Az atlétika versenyei augusztus 3-án, pénteken kezdődtek Londonban. Rögtön 4 magyar indulóért izgulhattunk, köztük a magyar atléta küldöttség legnagyobb reménységével, Pars Krisztiánnal. Elsőként azonban Kürthy Lajos próbált a délutáni súlylökő döntőbe bejutni ám ez sajnos nem sikerült. Lali álmát azonban nem adja fel, bár a következő esélyre 4 évet kell várni de ha sikerül, jóval melegebb körülmények között válthatja valóra Rióban.A másik reggeli pályára lépő Farkas Györgyi volt, aki végigharcol két napot a britek sztárjával, Jessica Ennissel akinek célja a bajnoki cím megszerzése.

Tovább

 

 

 

 

Kezdődik, kezdődik, kezdődik!

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Nagyon vártam már augusztus 3-át, amikor is kezdetét veszi az Olimpián az atlétika. Végre ismerős közeg, ismerős indulók és ismerős versenyszámok sok magyar indulóval. Nagy várakozás előzte meg és itt az idő, eldől, ki lesz a legjobb és kinek hogy sikerült a felkészülés, mit sikerül belőle kamatoztatni a versenyen. A versenyen, amire évek óta készülnek, hiszen aki ott van most Londonban, az évek hosszú és kőkemény munkája árán került oda és próbál minden tőle telhetőt megtenni majd a jó eredményért.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

Darázsfészek

Darázsfészek, amibe nyúlok. Tudom, de nem lehet már szó nélkül hagyni ami történt diszkoszvetőinkkel pár nappal a Játékok kezdete előtt. Sajnos egyikük sem lesz ott a londoni Olimpián, ahol pedig mindkettejüknek remek esélyeik voltak a döntőre és ezzel az eredménnyel még szerény voltam. Kővágó Zoltán a júniusi Európa-bajnoki bronzérme után Londonban is dobogóra állhatott volna és ugyanez (talán sokkal nagyobb szerencsével, de hát a sporthoz az is kell, de a döntőt tőle is várta mindenki) sikerülhetett volna Fazekas Róbertnek is.

Tovább

 

 

 

 

 

Királyunk is van!

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Pásztor Bence elképesztő bravúrral, még ifjúsági korúként a juniorok között dobogóra dobta magát a mai kalapácsvető döntőben és szerzett végül ezüstérmet.

Tovább

 

 

 

 

 

Xénia Királynő, gratulálunk!

Új egyéni csúccsal és egy félelmetesen bátor futással 800 méteren ezüstérmet szerzett Krizsán Xénia a barcelonai junior Világbajnokságon.

Tovább

 

 

 

 

Junior Világbajnokság, magyar továbbjutóval rögtön az elején

Elkezdődött a junior Világbajnokság Barcelonában és rögtön örülhetünk is: eleve két kiváló rövid gátasunk indulhatott és közülük az egyikért újra szoríthatunk majd a következő körben is.

Tovább

 

 

 

Ünnepeljünk!

Véget ért az Európa-bajnokság és itt az idő, hogy legalább egy rövid ideig a következő nagy edzésetap előtt (ami az Olimpiát célozza majd meg) kicsit ünnepeljük azokat, akikre büszkék lehetünk, és akik annyi örömöt okoztak nekünk ebben a pár napban. Az induló 50 ország között a 11. helyen végeztünk az éremtáblázaton. Idén először rendezték két év után a kontinens viadalt és a magyar csapat csodálatosan szerepelt, minden dicséretet megérdemelve. Picit zsúfoltabb volt a program a megszokottnál, de eleve egy nappal rövidebb ideig is tartott maga a verseny. Igaz, a napi hét-nyolc órás közvetítés alatt ennek – no meg a szép számú hazai indulónak - köszönhetően szinte minden napra jutott több olyan versenyzőnk, akiért izgulhattunk.

Tovább

 

 

 

 

 

Tényleg igaz!

Elhihetjük, tényleg igaz: Deák -Nagy Marcell ezüstérmes 400 méteren az Európa bajnokságon!

Tovább

 

 

 

 

Eddig minden szép, eddig minden jó...

Eddig minden szép, eddig minden jó. A Helsinkiben rendezett Európa bajnokságon a magyar csapat remekül helyt áll, döntőbe jutott jó pár indulónk pedig a viadalnak még koránt sincs vége. A holnapi napon nem csak a döntőkben izgulhatunk atlétáinkért, hanem jó páran délelőtt kezdik meg eleve menetelésüket a selejtezőkben.

Tovább

 

 

 

Már csak egyet kell aludni

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Már csak egyet kell aludni (bár opcionálisan ez ki is hagyható) és elkezdődik az Európa-bajnokság Helsinkiben. Ráadásul rögtön ez első napon a magyar csapat nagy része rajthoz is áll. Őszinte sajnálatomra az egy óra időeltolódás miatt hajnali a kezdés: 8 órakor indul a közvetítés az Eurosporton a női távolugrással és a férfi tízpróbával aztán jönnek a mieink, szerencsére tömegesen.

Tovább

 

 

 

 

VILÁGCSÚCS!

Hihetetlen világcsúccsal nyerte meg az Egyesült Államok válogatóján a férfi tízpróba versenyszámát Ashton Eaton, míg itthon eldőlni látszik, hogy sajnos egyre valószinűbb, hogy nem lesz magyar ebben a számban az idei Olimpián.

Tovább

 

 

 

Elkezdődött...

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Elkezdődött… Nem csak a hétvége (hálás szemeimet ezért az égre emelve mormolok egy köszönömöt), hanem az Egyesült Államok atlétikai bajnoksága is, amely egyben válogató a londoni Olimpiára. Saját kontinensünkön pedig lassan mindenki pakol és útra kel Helsinkibe, ahol az Európa bajnokság rajtol szerdán reggel.

Tovább

 

 

 

 

 

Válogathatunk

Míg mi a közelgő kontinensbajnokságra készülünk, elkezdődött az Egyesült Államok nemzeti bajnoksága is és határainkon belül tízpróbázóink is megpróbálják megváltani jegyeiket Londonba.

Tovább

 

 

 

 

Kialakult a végleges EB csapat

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Immár teljes a létszám, azaz szerencsére vasárnaphoz képest nőtt is egy fővel a Helsinkiben rendezendő kontinensviadalon indítható versenyzőink száma. Szemfüles észrevételnek köszönhetően Nagy Xénia is ott lesz a jövő héten induló Európa bajnokság gerelyhajítói között.

Tovább

 

 

 

 

 

Irány Szekszárd!

Aki kíváncsi legjobb atlétáinkra élőben és személyesen annak holnap és vasárnap irgalmatlanul irány Szekszárd! Nincs kibúvó, útra kell kelni. Mindössze 144 km - ami 12 a négyzeten - tehát kibírható. A hétvégén ott rendezik ugyanis meg a Magyar Bajnokságot, az idei szezon legnagyobb hazai seregszemléjét amin eldől, kik a legjobbak versenyszámukban.

Tovább

 

 

 

 

Karambol

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Kisebb-nagyobb ütközések a pályán és azon kívül A mai napon rendezik meg Velenjében az egyik legrangosabb szlovén 1 napos viadalt, ahol több magyar is rajthoz áll: Pars Krisztián és Papp Krisztina biztosan és az eredményekről holnap tudunk beszámolni. Amivel viszont ma szolgálhatok, az pár link, ami esetleg érdekes vagy szórakoztató lehet.

Tovább

 

 

 

 

 

Ejha!

Roman Sebrle nevéhez fűződik a tízpróba világcsúcsa: egyetlen halandóként jutott át a 9000 pontos álomhatáron 26 ponttal 2001-ben. Azóta voltak már jobb és rosszab korszakai hiszen eltelt egy dekád de Sebrle még Londonban is megpróbál helyt állni. Ehhez szépen lépdel is előre, a hétvégén rendezett cseh nyílt bajnokságon 48-adszor jutott túl 8000 ponton és ezzel jelenleg az egyetlen aki hazájából ott lehet majd a Játékokon férfi többpróbában.

Tovább

 

 

 

 

 

160 kg

Andreas Thorkildsen a twitter és instagram oldalán napi rendszerességgel posztolja ki az éppen aktuálisan elfogyasztandó kávéját de néha belecsusszan más is. Így került ki nemrég ez a pillanatfelvétel, ami egy 160 kg-os fekvenyomást örökített meg.

Tovább

 

 

 

 

Ledőltek a gátak

Ledőltek a gátak és immár nincs akadálya, hogy két atlétánk képviselje Magyarországot a londoni Olimpián. Kiss Dániel tavaly futotta meg a szintet (és idén is megközelítette 1 századra a hétvégén) és időközben edzőtársa, Baji Balázs is addig-addig ostromolta azt a bizonyos eredményt, amíg 1 századdal belülre nem került az áhított 13.52 s-on. Dani Moszkvában állt rajthoz és futott 13.53 s-et szélcsendben, Balázs pedig a saját születésnapján (június 9-én) Prágában lett második 1.2 m/s-os ellenszélben 13.51 s-el.

Tovább

 

 

 

Gyémánt Liga, Kővágó Zoli

A hétvégén rendezték meg a Nagy Almában a soron következő Diamond League versenyt, Kővágó Zolival a fedélzeten. Diszkoszvetésben 13 versenyző indult, köztük Rutger Smith vagy Frank Casanas, de legnagyobb örömünkre Zoli mindannyiuknál jobb volt, 66.36 m-el nyerte meg a viadalt. Az eredményeket felsorolni felesleges, hiszen elcsemegézhet rajtuk bárki könnyedén, az izgalmas eseményeket veséznénk picit.

Tovább

 

 

 

Ivan Ukhov: 237 cm

Az orosz fedett pályás csúcstartó ostromolja a szabadtéri rekordot is: a lengyel Opole vársában 237 centiméterre javította egyéni csúcsát és a világ idei legjobb magasugró eredményét.

Tovább

 

 

 

 

 

Legbájosabb, legsármosabb..

Végre az emberek is kezdik észrevenni, hogy a sportoló hölgyek között is akadnak kimondott szépségek illetve, hogy a fiúkon is szívesen időzik az ember lányának szeme. Korábban már szavazásra invitáltam a nagyérdeműt és ezt teszem most is. Akkor Kiss Danira, 110 méteres gátfutó csúcstartónkra lehetett voksolni. Danink azóta horrorszerű fertőzéséből felgyógyulva már az első versenyén is túl van: szombaton a Diákolimpia keretein belül 13.83 s alatt futotta le a távot dacára annak, hogy pár hónapja reménytelennek tűnt az is, hogy valaha újra normálisan járni tud..

Tovább

 

 

 

 

 

Róma, az örök város

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Rómába utazott a Diamond League aktuális szereplő gárdája: csütörtök este tartották az előadást az Olimpiai Stadionban. Izgulhattunk magyar indulóért is, hiszen Kővégó Zoltán dobókörbe lépett, de a legnagyobb izgalmakat a hosszútávfutók szolgáltatták az este folyamán.

Tovább

 

 

 

 

Újabb Olimpikon!

Juhász Vanda gerelyhajításban teljesítette az Olimpiai indulási jogot jelentő B szintet a vasárnapi Arak Kupán, Székesfehérváron. Mindkét viadal remek küzdelmeket, pompás eredményeket és egyéni csúcsokat hozott. Talán a sor elejére kívánkozik az a hölgy, akivel bővült az atléták csapata, akik az Olimpiára készülhetnek:Juhász Vanda 59.20 m-el teljesítette a B szintet (az A szint 61.00 méter). Nem csak határainkon kívül, hanem itthon is remek versenyeket láthattunk a hétvégén. Előbb szombaton a Vidék Bajnokságot Zalaegerszegen, majd vasárnap az Arak Kupát Székesfehérváron.

Tovább

 

 

 

 

 

Félidőnél egyéni csúcs

Farkas Györgyi a götzisi viadal első napja után egyéni csúcsra áll. Amikor tavaly Bressanoneban 6068-os egyéni rekordot csinált, akkor félidőnél 3450 pontja volt. Ehhez képest most a 100 m gát majdnem ugyanaz (14.23-14.27s), javított magasugrásban (178-182 cm), súlyban is hozott jó pár pontot (12.79-13.30 m) és a befejező, 200 m is hasonló volt, mint akkor (25.54- 25.70 s). Ez összesen 3515 pont, ami ami bár a 23. helyre elég, de a lényeg az új egyéni csúcs hiszen az Olimpiára a B szint már kipipálva (5950 pont volt) de az A 6150 és ez most elérhetővé válni látszik, szép magyarosan fogalmazva.

Tovább

 

 

 

 

 

Dupla etap

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

A tegnapi ostravai Golden Spike verseny után- ami remek eredményeket hozott, mint például Pars Krisztián bődületes eredményét és Baji Balázs egyéni csúcsát- a mai napon megkezdték hagyományos küzdelmeiket a többpróbázók is a legendás osztrák városkában, Götzisben. Aki picit is követi a hét- illetve tízpróbázók életét az tudja, hogy született már itt (azóta is élő) világcsúcs: Roman Sebrle 2001-ben itt törte át a bűvös 9000 pontos álomhatárt 26 ponttal. A cseh klasszis 11 év elteltével még mindig a mezőny tagja, de már nem ő az igazi esélyes. Hogy ki, nem igazán lehet előre megmondani: többen odaérhetnek Trey Hardee és Ashton Eaton hiányában

Tovább

 

 

 

 

 

Még mindig Ostrava

Közeledik a pénteki (illetve a kalapácsvetőknek már csütörtöki) verseny és egyre több sztár érkezik meg Ostravába és próbálgatja a pályát. Van pár kellemetlen hír is, amit a szervezőknek muszáj lenyelniük: az est egyik nagy attrakciójának szánt 800 méteres világcsúcstartó David Rudisha visszalépett, előre nem látható körülmények miatt odahaza, Kenyában. A helyszínen van már a másik nagyágyú, Usain Bolt.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Pénteken Ostrava!

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

A péntek az egyik kedvenc napom, lévén a hétvége eleje, tovább nem is magyarázom. Ezen héten ráadásul csemegével indítunk: Ostravában 51. alkalommal rendezik meg a rangos Golden Spike versenyt, amit az Eurosport is közvetít. A péntek az egyik kedvenc napom, lévén a hétvége eleje, tovább nem is magyarázom. Ezen héten ráadásul csemegével indítunk: Ostravában 51. alkalommal rendezik meg a rangos Golden Spike versenyt, amit az Eurosport is közvetít. A meghívottak között számos nagy sztár is van, talán a legnevesebbnek mondható már meg is érkezett a cseh városba. Usain Bolt hétfőn landolt és európai körútját kezdi meg a pénteki 100 méterrel.

Tovább

 

 

 

 

Sprinter vs BMW

Mark Lewis-Francis vagy egy BMW 320d? Jó kérdés, izgalmas. Normál esetben nagyon találgatni nem kellene, de a táv mindössze 40 méter tehát a hangsúly itt az induláson van. A napsütötte vasárnap reggelen a rajtban kellett jobbnak lennie a váltóban Olimpiai (2004.) és Európa-bajnoknak (2006.) a Buckingham palota előtti téren. Hosszabb távon nyilván esélytelen lett volna- ez a 40 méter viszont talán épp elég egy jó kis csatához.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Olimpiáról Paralimpiára

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Assunta Legnante példája mutatja mindenkinek, hogy néha még a legnehezebb helyzetből is van kiút. Assunta Legnante példája mutatja mindenkinek, hogy néha még a legnehezebb helyzetből is van kiút, a leglehetetlenebb szituációból is ki lehet hozni a lehető legtöbbet. És hogy soha sem szabad feladni, hiszen mindig van tovább és mindig van valami, amiért érdemes küzdeni és élni. És történelmet írni. Az olasz súlylökő hölgy már fiatal korában feltűnt a korosztályos megmérettetéseken és később, felnőttként is többször állt nagy versenyeken dobogóra. Övé az olasz súlylökő csúcs is fedett pályán. Végül 2007-ben fedett pályán Európa bajnok lett, majd 2008-ban kijutott az Olimpiára.

Tovább

 

 

 

Kösz, Krisz!

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Christian Olssontól búcsúzunk. A svéd hármasugró, aki anno még a 2000 évek elején robbant be a világ élvonalába (hogy a jól ismert frázist itt elüssem) és 2007-ig nyert Olimpiát, világbajnokságot, kint és bent, Európa bajnokságot szintúgy és ugrott fedett pályás világcsúcsot - tehát nagyjából mindent megnyert, amit csak akkoriban meg lehetett nyerni. Aztán jött a nagy mumus, a sportolók rémálma. Egy sérülés, amiből ő sem tudott kikászálódni. Bár 2010-ben a fedett pályás világbajnokságon még 4., majd 2011-ben a szabadtéri VB-n 6. volt, nem sikerült visszatérnie arra szintre, ahol korábban volt és ahová nyilván el akart jutni..

Tovább

 

 

 

 

Gyémántos magyar sikerek

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Pénteken rendezte meg az IAAF a Gyémánt Liga versenysorozat első állomását Dohában. Korábban is létezett ez a verseny és a szezon kezdetén mindig érdekes volt olvasni, hogy kik indulnak, emellett általában remek eredmények is születtek. Ehhez nagyban hozzájárultak nyilván a körülmények: meleg, párás levegő, a pálya pompás és az atlétákat a lehető legjobban kiszolgálják minden téren. Régebben kedves szokás volt a szervezők részéről, hogy versenyzőknek ajándékoztak egy-egy személyre szabott-varrt dohai népviseletet (igyekeztem kideríteni a nevét-de nem esküszöm meg rá: nikáb-ot ) amit aztán a verseny utáni gálán kellett hordaniuk, utána pedig megtarthattak.

Tovább

 

 

 

Yohan Blake Usain Bolt sarkában

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Az első és minden bizonnyal hagyományt teremtő Kajmán-szigeteken rendezett verseny egyik nagy sztárja a tavalyi meglepetésember, a kétszeres világbajnok Yohan Blake volt.A jamaikai 2011-ben honfitársa Usain Bolt kiugrása után nyerte meg a 100 métert majd a jamaikai váltóval is aranyat szerzett.George Townba, a szigetcsoport székhelyére a sprinter Cydonie Mothersil (2008-ban a pekingi Olimpián 200 méteren 8. helyezett és kétszeres világbajnoki 4. helyezett korábbról) hathatós segítségével jutott el a verseny és hozott parádés küzdelmeket május 9-én.

Tovább

 

 

 

2 számban is a világ élén!

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

A hétvége csak a halandóknak pihenő- a legtöbb atléta már javában elkezdte a versenyeit hazánkban illetve a határokon (esetleg a tengeren túl) is. Amivel mindenképpen kezdenünk kell az nyilván hazai vonatkozású hír, amire joggal bonthatunk akár pezsgőt is: Kővágó Zoltán a világ idei legjobb eredményével kezdte pénteken az idei szezont. 68.21m-t dobott Budapesten a Honvéd pályán, mögötte a világ 2. eredménye 66.97m-el a német Rutger Smith. Zoli mellett „A” szintet teljesített még korábban Fazekas Róbert is, aki az Egyesült Államokban- egészen pontosan Chula Vistában, San Diegoban állt dobókörbe. Robi edzőjével, Annus Adriánnal illetve edzéstársaival utazott ki: Kürthy Lajos súlylökővel, Hudi Ákos kalapácsvetővel illetve Savanyú Péter diszkoszvetővel.

Tovább

 

 

 

Elindultunk!!!

ATLÉTIKA BLOG - Atlétika

Közeleg az Olimpia, de előtte lesz Európa Bajokság a felnőtteknek illetve junior Világbajnokság is- de ne menjünk messzire: Kis hazánkban is történnek izgalmas dolgok és élnek olyan atléták akikről / amelyekről igyekszünk minél több információt megosztani ezeken az oldalakon innentől kezdve. Így remélhetőleg nagy űrt tölt majd be az Eurosport újonnan indult blogja, amit alapvetően honlapunkon követhettek.

Tovább

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Desisa nyerte a Boston Maratont - Atlétika

Atlétika - Desisa nyerte a Boston Maratont

Etióp és kenyai győzelem született a Boston Maratonon

Bolt kosarazik!  VIDEÓ - Atlétika

Atlétika - Bolt kosarazik! VIDEÓ

Bolt megérkezett Rióba a jövő évi olimpia helyszínére, ahol találkozott jónéhány rajongóval

Márton Anita Európa-bajnok súlylökésben - Atlétika

Atlétika - Márton Anita Európa-bajnok súlylökésben

30 év után magyar EB arany.

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

ÖTÖSUGRÁS - Atlétika

Atlétika - ÖTÖSUGRÁS

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Atlétika 2014. évi összefoglaló - Atlétika

Atlétika - Atlétika 2014. évi összefoglaló

Összefoglaló a 2014-es évről: Lavillenie túlszárnyalja Bubkát

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Hírek az atlétika világából