•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 22/12/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

26/05/2012 - 09:20 - Updated 26/05/2012 - 09:34

Dupla etap


Dupla etap - Atlétika
Eurosport

Rajtol a mezőny Götzisben, a többpróbázók Mekkájában Farkas Györgyivel a hétpróbázók között.

A tegnapi ostravai Golden Spike verseny után- ami remek eredményeket hozott, mint például Pars Krisztián bődületes eredményét és Baji Balázs egyéni csúcsát- a mai napon megkezdték hagyományos küzdelmeiket a többpróbázók is a legendás osztrák városkában, Götzisben.

Aki picit is követi a hét- illetve tízpróbázók életét az tudja, hogy született már itt (azóta is élő) világcsúcs: Roman Sebrle 2001-ben itt törte át a bűvös 9000 pontos álomhatárt 26 ponttal. A cseh klasszis 11 év elteltével még mindig a mezőny tagja, de már nem ő az igazi esélyes. Hogy ki, nem igazán lehet előre megmondani: többen odaérhetnek Trey Hardee és Ashton Eaton hiányában. Oszthatnak lapot a kubaiaknak vagy a németeknek, de ott lesz Andrei Krauchanka,Eelco Sintnicolaas, Thomas Van Der Plaetzen, Mihail Dudas és még jó sokan. Összesen 27 fő van a rajtlistán és remek alkalom ez, hogy megtudjuk, kinek hogy sikerült a felkészülés- eddig, mivel innen azért még van pár hónap a fő versenyig. Lehet a formán javítani, csiszolni, akár az EB, akár az Olimpia a hangsúlyosabb.

Dupla etap - Atlétika

Sajnos ez alkalommal magyar versenyző nincs 10 próbában- de ettől függetlenül lesz kiért izgulnunk. Vagyis már van is, hiszen a hölgyek között Farkas Györgyi már el is kezdte a bemelegítést és 11:00-kor elrajtol az első száma, a 100 méteres gátfutás. Györgyinek már tavalyról van szintje az Olimpiára illetve az Európa bajnokságra, tehát nyugodtan készülhetett. Nem kellett szintet hajszonlia ebben a szezonban már és ez nagy előny lehet. Felkészülését nagy sérülés nem akadályozta (a picik pedig az élsport állandó velejárói) és nagyon szeretne jól szerepelni, elsősorban persze nyilván az EB-n vagy az Olimpián, hiszen tavaly nagyon szerencsétlenül járt. Az Universiádén elkapott egy csúnya fertőzést, aminek köszönhetően gyomorbántalmakkal és lázzal küzdött és ugyanezt nyögte még a Világbajnokságon is..

Mellette is parádés a mezőny: Jessica Ennis, Tatyana Chernova, Natalya Dobrinska (aki fedett pályán világcsúcsot döntven nyert VB-t idén és 4 éve Olimpiát nyert) próbálja eldönteni, ki a legjobb. Itt jobban behatárolható az esélyesek köre, de a 7 szám sok, a 2 napos verseny megterhelő és az a 800 méter a végén mindig nagy tortúra. Akár szereti valaki, akár nem: ott szinte a végkimerülésig kell futni csakúgy, mint a férfiaknak az 1500 méteren.

No de az még odébb van és addig jelentkezünk is még eredményekkel. Tehát hajrá Györgyi és hajrá mindenki, aki ma bárhol rajthoz áll, hiszen az atlétika szezon javában robog, mi pedig csemegézhetünk.

Hozzászólok

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Hírek az atlétika világából

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Kallur újra a gáton, Lavillenie-ről már most önéletrajzi könyvet adtak ki. Érdekességek, kis színes hírek az atlétika világából.

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

A Forbes magazin sportolókat összesítő 2014-es kereseti listáján, amelyet a világ leggazdagabb sportemberei közül állított össze.

Különös bajnok, extra bánásmód - Atlétika

Atlétika - Különös bajnok, extra bánásmód

Bármikor is tér vissza versenyzéshez, az orosz szövetség Jelena Iszinbayeva mellett áll

Megdőlt a maratonfutás rekordja - Atlétika

Atlétika - Megdőlt a maratonfutás rekordja

2 óra 2 perc 57 másodperc vasárnap óta a világcsúcs, amelyet a berlini maratonon futott a kenyai Dennis Kimetto.

Lélegzetelállító magyar siker - Atlétika

Atlétika - Lélegzetelállító magyar siker

Lubics Szilvia immáron negyedik alkalommal zárta a világ legkeményebb futóversenyét

Pistorius-ügy és ami mögötte van - Atlétika

Atlétika - Pistorius-ügy és ami mögötte van

Október 13-án tudjuk meg, valóban börtönbe vonul-e a barátnőjét meggyilkoló atléta, Oscar Pistorius.

ATLÉTIKA EB JÁTÉK NYERTESEK - Atlétika

Atlétika - ATLÉTIKA EB JÁTÉK NYERTESEK

Atlétika EB alatt szervezett nyereményjátékunk nyertesei a következők

Újra Svájcban az atlétikai elit - Atlétika

Atlétika - Újra Svájcban az atlétikai elit

Csütörtökön Zürichben az utolsó előtti állomásához érkezik az atlétikai Gyémánt Liga sorozat.

Atlétika EB: 47 szám 47 mondatban - Atlétika

Atlétika - Atlétika EB: 47 szám 47 mondatban

Az első részben a férfiak zürichi esélyeit taglaljuk.