•  
  • Belépés | Regisztráció
CSÜTÖRTÖK 24/04/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

26/05/2012 - 09:20 - Updated 26/05/2012 - 09:34

Dupla etap


Dupla etap - Atlétika
Eurosport

Rajtol a mezőny Götzisben, a többpróbázók Mekkájában Farkas Györgyivel a hétpróbázók között.

A tegnapi ostravai Golden Spike verseny után- ami remek eredményeket hozott, mint például Pars Krisztián bődületes eredményét és Baji Balázs egyéni csúcsát- a mai napon megkezdték hagyományos küzdelmeiket a többpróbázók is a legendás osztrák városkában, Götzisben.

Aki picit is követi a hét- illetve tízpróbázók életét az tudja, hogy született már itt (azóta is élő) világcsúcs: Roman Sebrle 2001-ben itt törte át a bűvös 9000 pontos álomhatárt 26 ponttal. A cseh klasszis 11 év elteltével még mindig a mezőny tagja, de már nem ő az igazi esélyes. Hogy ki, nem igazán lehet előre megmondani: többen odaérhetnek Trey Hardee és Ashton Eaton hiányában. Oszthatnak lapot a kubaiaknak vagy a németeknek, de ott lesz Andrei Krauchanka,Eelco Sintnicolaas, Thomas Van Der Plaetzen, Mihail Dudas és még jó sokan. Összesen 27 fő van a rajtlistán és remek alkalom ez, hogy megtudjuk, kinek hogy sikerült a felkészülés- eddig, mivel innen azért még van pár hónap a fő versenyig. Lehet a formán javítani, csiszolni, akár az EB, akár az Olimpia a hangsúlyosabb.

Dupla etap - Atlétika

Sajnos ez alkalommal magyar versenyző nincs 10 próbában- de ettől függetlenül lesz kiért izgulnunk. Vagyis már van is, hiszen a hölgyek között Farkas Györgyi már el is kezdte a bemelegítést és 11:00-kor elrajtol az első száma, a 100 méteres gátfutás. Györgyinek már tavalyról van szintje az Olimpiára illetve az Európa bajnokságra, tehát nyugodtan készülhetett. Nem kellett szintet hajszonlia ebben a szezonban már és ez nagy előny lehet. Felkészülését nagy sérülés nem akadályozta (a picik pedig az élsport állandó velejárói) és nagyon szeretne jól szerepelni, elsősorban persze nyilván az EB-n vagy az Olimpián, hiszen tavaly nagyon szerencsétlenül járt. Az Universiádén elkapott egy csúnya fertőzést, aminek köszönhetően gyomorbántalmakkal és lázzal küzdött és ugyanezt nyögte még a Világbajnokságon is..

Mellette is parádés a mezőny: Jessica Ennis, Tatyana Chernova, Natalya Dobrinska (aki fedett pályán világcsúcsot döntven nyert VB-t idén és 4 éve Olimpiát nyert) próbálja eldönteni, ki a legjobb. Itt jobban behatárolható az esélyesek köre, de a 7 szám sok, a 2 napos verseny megterhelő és az a 800 méter a végén mindig nagy tortúra. Akár szereti valaki, akár nem: ott szinte a végkimerülésig kell futni csakúgy, mint a férfiaknak az 1500 méteren.

No de az még odébb van és addig jelentkezünk is még eredményekkel. Tehát hajrá Györgyi és hajrá mindenki, aki ma bárhol rajthoz áll, hiszen az atlétika szezon javában robog, mi pedig csemegézhetünk.

Hozzászólok

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Atlétika - Párizs Maraton

Bekele győzelme

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás VB - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás VB

A tavalyi moszkvai atlétikai világbajnokság után idén Lengyelországban, Szopotban találkoznak a világ legjobbjai március 7-9.között.

Atlétika - New York maraton összefoglaló

New York maraton összefoglaló

Atlétika - Kimetto rekordja Chichago-ban

A 29 éves atléta 46 másodperccel javította meg az etióp Tsegaye Kebede által tavaly felállított rekordot.

Atlétika - Kipsang világcsúcsa a Berlin Maratonon

A 31 éves atléta 2:03:23 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot

Atlétika - Usain Bolt az Októberfesten

Usain Bolt az Októberfesten

Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról - Atlétika

Atlétika - Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról

Pars Krisztián világbajnoki ezüstérme és Usain Bolt újabb parádés futásai mellett sok mindenről emlékezetes marad még a moszkvai vb

Szabó Gábor blogja Moszkvából - Atlétika

Atlétika - Szabó Gábor blogja Moszkvából

Teljesítménybér – A moszkvai meló után

Krisztián, köszi a szülinapi segítséget! - Atlétika

Atlétika - Krisztián, köszi a szülinapi segítséget!

Egy hétfőre eső születésnap is lehet szép, különösen, ha egy magyar világbajnoki ezüstérem is társul hozzá.