•  
  • Belépés | Regisztráció
Kedd 19/08/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

26/05/2012 - 09:20 - Updated 26/05/2012 - 09:34

Dupla etap


Dupla etap - Atlétika
Eurosport

Rajtol a mezőny Götzisben, a többpróbázók Mekkájában Farkas Györgyivel a hétpróbázók között.

A tegnapi ostravai Golden Spike verseny után- ami remek eredményeket hozott, mint például Pars Krisztián bődületes eredményét és Baji Balázs egyéni csúcsát- a mai napon megkezdték hagyományos küzdelmeiket a többpróbázók is a legendás osztrák városkában, Götzisben.

Aki picit is követi a hét- illetve tízpróbázók életét az tudja, hogy született már itt (azóta is élő) világcsúcs: Roman Sebrle 2001-ben itt törte át a bűvös 9000 pontos álomhatárt 26 ponttal. A cseh klasszis 11 év elteltével még mindig a mezőny tagja, de már nem ő az igazi esélyes. Hogy ki, nem igazán lehet előre megmondani: többen odaérhetnek Trey Hardee és Ashton Eaton hiányában. Oszthatnak lapot a kubaiaknak vagy a németeknek, de ott lesz Andrei Krauchanka,Eelco Sintnicolaas, Thomas Van Der Plaetzen, Mihail Dudas és még jó sokan. Összesen 27 fő van a rajtlistán és remek alkalom ez, hogy megtudjuk, kinek hogy sikerült a felkészülés- eddig, mivel innen azért még van pár hónap a fő versenyig. Lehet a formán javítani, csiszolni, akár az EB, akár az Olimpia a hangsúlyosabb.

Dupla etap - Atlétika

Sajnos ez alkalommal magyar versenyző nincs 10 próbában- de ettől függetlenül lesz kiért izgulnunk. Vagyis már van is, hiszen a hölgyek között Farkas Györgyi már el is kezdte a bemelegítést és 11:00-kor elrajtol az első száma, a 100 méteres gátfutás. Györgyinek már tavalyról van szintje az Olimpiára illetve az Európa bajnokságra, tehát nyugodtan készülhetett. Nem kellett szintet hajszonlia ebben a szezonban már és ez nagy előny lehet. Felkészülését nagy sérülés nem akadályozta (a picik pedig az élsport állandó velejárói) és nagyon szeretne jól szerepelni, elsősorban persze nyilván az EB-n vagy az Olimpián, hiszen tavaly nagyon szerencsétlenül járt. Az Universiádén elkapott egy csúnya fertőzést, aminek köszönhetően gyomorbántalmakkal és lázzal küzdött és ugyanezt nyögte még a Világbajnokságon is..

Mellette is parádés a mezőny: Jessica Ennis, Tatyana Chernova, Natalya Dobrinska (aki fedett pályán világcsúcsot döntven nyert VB-t idén és 4 éve Olimpiát nyert) próbálja eldönteni, ki a legjobb. Itt jobban behatárolható az esélyesek köre, de a 7 szám sok, a 2 napos verseny megterhelő és az a 800 méter a végén mindig nagy tortúra. Akár szereti valaki, akár nem: ott szinte a végkimerülésig kell futni csakúgy, mint a férfiaknak az 1500 méteren.

No de az még odébb van és addig jelentkezünk is még eredményekkel. Tehát hajrá Györgyi és hajrá mindenki, aki ma bárhol rajthoz áll, hiszen az atlétika szezon javában robog, mi pedig csemegézhetünk.

Hozzászólok

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

ATLÉTIKA EB JÁTÉK - Atlétika

Atlétika - ATLÉTIKA EB JÁTÉK

Nyereményjáték az atlétika EB alatt az Eurosporton!

Atlétika EB: 47 szám 47 mondatban - Atlétika

Atlétika - Atlétika EB: 47 szám 47 mondatban

Az első részben a férfiak zürichi esélyeit taglaljuk.

Atlétika EB: Reményeink - Atlétika

Atlétika - Atlétika EB: Reményeink

Nem szabad nem észrevenni, hogy szép lassan Krisztián a valaha élt legnagyobb magyar atléták közé látszik emelkedni

Hamarosan ítélet a Pistorius-ügyben - Atlétika

Atlétika - Hamarosan ítélet a Pistorius-ügyben

Szeptember 11-ére tűzték ki az ítélethirdetés időpontját, a barátnője meggyilkolásával vádolt paralimpikon, Oscar Pistorius ügyében.

Csak a szex és a szépség? - Atlétika

Atlétika - Csak a szex és a szépség?

Két gátfutó szereplése miatt robbant ki elvi vita Ausztráliában a női sportok pozicionálásáról... Vajon mi ér többet? A szépség vagy az eredmények?

JUNIOR VB, EUGENE, 1. NAP - Atlétika

Atlétika - JUNIOR VB, EUGENE, 1. NAP

Az elsősorban a 18-19 éves korosztálynak rendezett viadal egyik fénypontja az atlétikai életnek idén.

Asafa Powell: Szabad - Atlétika

Atlétika - Asafa Powell: Szabad

Picit olyan az egész mint amikor valakit kiengednek az előzetesből, és az a rettenetes, hogy ők is hasonlóféleképpen élik meg

Bolt turbózhatja fel a nemzetközösségi játékokat - Atlétika

Atlétika - Bolt turbózhatja fel a nemzetközösségi játékokat

Egy váratlan bejelentés miatt örülhetnek a skót szervezők.

Három világcsúcs kísérlet kedden Ostravában  - Atlétika

Atlétika - Három világcsúcs kísérlet kedden Ostravában

53. alkalommal kerül megrendezésre Ostravában a Golden Spike, azaz az Arany Szöges verseny

Világcsúcs nem, de magyar csúcs született Ostravában - Atlétika

Atlétika - Világcsúcs nem, de magyar csúcs született Ostravában

A bejelentett világcsúcsból egyet sem sikerült teljesíteni az 53. ostravai Golden Spike versenyen.