•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 23/04/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

24/06/2012 - 21:38 - Updated 24/06/2012 - 22:23

Világcsúcs!


Világcsúcs! - Atlétika
Reuters

Hihetetlen világcsúccsal nyerte meg az Egyesült Államok válogatóján a férfi tízpróba versenyszámát Ashton Eaton, míg itthon eldőlni látszik, hogy sajnos egyre valószinűbb, hogy nem lesz magyar ebben a számban az idei Olimpián.

Elképesztő eredménnyel, 9039 pontos döbbenetes új világcsúccsal diadalmaskodott Ashton Eaton hazája Olimpiai válogatóján dacára a nem túl ideális körülményeknek. Anno még 2001-ben a cseh Roman Sebrlének sikerült elsőként és eddig egyetlenként átjutnia azon a bizonyos 9000 pontos határon a többpróbázók Mekkájának is nevezett Götzisben, a hagyományos májusi versenyen. Ez immár a múlté: az új világcsúcstartó már az első nap után félelmetes eredményekkel zárt, majd erre még rá tudott pakolni a második napon. Tette mindezt úgy, hogy az időjárás nem volt kegyes: esőben és kellemetlen körülmények között harcolta végig a két napot. Eredményei: 100m: 10.21s, távolugrás:823 cm,súlylökés: 14.20m, magasugrás: 205 cm, 400 m: 46,80s, 110 m gát: 13.70s, diszkoszvetés:42.81 m, rúdugrás:530 cm, gerelyhajítás:58.87m, 1500 m:4:14,48s. A második helyen Trey Hardee végzett 8383 ponttal így ők ketten képviselik az Államokat ebben a számban Londonban mivel a harmadik helyen végző Gray Horn-nak nincs meg az induláshoz szükséges "A" szint (8200 pont). Eaton egyébként egy korábbi interjúban azt mondta, nem tartja elképzelhetetlennek a következő évben vagy legkésőbb az azt követőben, hogy megdöntse ezt a csúcsot. Picit elszámolta magát, de hát ez talán bocsánatos bűn egy ilyen eredménynél...

Világcsúcs! - Atlétika

Eredmények

Határainkon belül is megpróbálták a hétvégén legjobb tízpróbázóink megváltani jegyüket az Olimpiára, ez azonban sajnos nem sikerült. Szabó Attila a Honvéd-Iharos pályán rendezett versenyen megközelítette ugyan egyéni csúcsát, de az elért 7735 ponttal a "B" szinthez kellő 7950 ponttól elmaradt, míg Zsivoczky Attila rajthoz sem tudott állni, térdhajlat fájdalom miatt. Talán lesz még alkalom arra, hogy valamelyikük kiküzdje magából a kellő eredményt különben magyar tízpróbázó nélkül leszünk kénytelenek végignézni a versenyeket Londonból. Azt hiszem sokan szorítunk nekik..

Ami viszont remek hír a közelebbi és esetlegesen a távolabbi jövőre nézve is: fiataljaink Mannheimben álltak rajthoz és kiváló eredményeket szereztek, ami biztató a pár hét múlva Barcelonában megrendezésre kerülő junior Világbajnokság előtt. Több dobogós helyezésnek és új egyéni csúcsnak is örülhettünk Kenesei Zsanett és Gönczöl Máté révén, szóval hajráhurráelőre, csak így tovább!

Budapesten az Ikarus pályán rendezett ifjúsági Budapest Bajnokságról sajnos eredményeket egyelőre nem lelni, de amint igen, érkezik a link onnan is.

Eredmények

Hozzászólok

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Atlétika - Párizs Maraton

Bekele győzelme

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás VB - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás VB

A tavalyi moszkvai atlétikai világbajnokság után idén Lengyelországban, Szopotban találkoznak a világ legjobbjai március 7-9.között.

Atlétika - New York maraton összefoglaló

New York maraton összefoglaló

Atlétika - Kimetto rekordja Chichago-ban

A 29 éves atléta 46 másodperccel javította meg az etióp Tsegaye Kebede által tavaly felállított rekordot.

Atlétika - Kipsang világcsúcsa a Berlin Maratonon

A 31 éves atléta 2:03:23 óra alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot

Atlétika - Usain Bolt az Októberfesten

Usain Bolt az Októberfesten

Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról - Atlétika

Atlétika - Tíz érdekesség az atlétikai világbajnokságról

Pars Krisztián világbajnoki ezüstérme és Usain Bolt újabb parádés futásai mellett sok mindenről emlékezetes marad még a moszkvai vb

Szabó Gábor blogja Moszkvából - Atlétika

Atlétika - Szabó Gábor blogja Moszkvából

Teljesítménybér – A moszkvai meló után

Krisztián, köszi a szülinapi segítséget! - Atlétika

Atlétika - Krisztián, köszi a szülinapi segítséget!

Egy hétfőre eső születésnap is lehet szép, különösen, ha egy magyar világbajnoki ezüstérem is társul hozzá.