•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 30/07/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

24/06/2012 - 21:38 - Updated 24/06/2012 - 22:23

Világcsúcs!


Világcsúcs! - Atlétika
Reuters

Hihetetlen világcsúccsal nyerte meg az Egyesült Államok válogatóján a férfi tízpróba versenyszámát Ashton Eaton, míg itthon eldőlni látszik, hogy sajnos egyre valószinűbb, hogy nem lesz magyar ebben a számban az idei Olimpián.

Elképesztő eredménnyel, 9039 pontos döbbenetes új világcsúccsal diadalmaskodott Ashton Eaton hazája Olimpiai válogatóján dacára a nem túl ideális körülményeknek. Anno még 2001-ben a cseh Roman Sebrlének sikerült elsőként és eddig egyetlenként átjutnia azon a bizonyos 9000 pontos határon a többpróbázók Mekkájának is nevezett Götzisben, a hagyományos májusi versenyen. Ez immár a múlté: az új világcsúcstartó már az első nap után félelmetes eredményekkel zárt, majd erre még rá tudott pakolni a második napon. Tette mindezt úgy, hogy az időjárás nem volt kegyes: esőben és kellemetlen körülmények között harcolta végig a két napot. Eredményei: 100m: 10.21s, távolugrás:823 cm,súlylökés: 14.20m, magasugrás: 205 cm, 400 m: 46,80s, 110 m gát: 13.70s, diszkoszvetés:42.81 m, rúdugrás:530 cm, gerelyhajítás:58.87m, 1500 m:4:14,48s. A második helyen Trey Hardee végzett 8383 ponttal így ők ketten képviselik az Államokat ebben a számban Londonban mivel a harmadik helyen végző Gray Horn-nak nincs meg az induláshoz szükséges "A" szint (8200 pont). Eaton egyébként egy korábbi interjúban azt mondta, nem tartja elképzelhetetlennek a következő évben vagy legkésőbb az azt követőben, hogy megdöntse ezt a csúcsot. Picit elszámolta magát, de hát ez talán bocsánatos bűn egy ilyen eredménynél...

Világcsúcs! - Atlétika

Eredmények

Határainkon belül is megpróbálták a hétvégén legjobb tízpróbázóink megváltani jegyüket az Olimpiára, ez azonban sajnos nem sikerült. Szabó Attila a Honvéd-Iharos pályán rendezett versenyen megközelítette ugyan egyéni csúcsát, de az elért 7735 ponttal a "B" szinthez kellő 7950 ponttól elmaradt, míg Zsivoczky Attila rajthoz sem tudott állni, térdhajlat fájdalom miatt. Talán lesz még alkalom arra, hogy valamelyikük kiküzdje magából a kellő eredményt különben magyar tízpróbázó nélkül leszünk kénytelenek végignézni a versenyeket Londonból. Azt hiszem sokan szorítunk nekik..

Ami viszont remek hír a közelebbi és esetlegesen a távolabbi jövőre nézve is: fiataljaink Mannheimben álltak rajthoz és kiváló eredményeket szereztek, ami biztató a pár hét múlva Barcelonában megrendezésre kerülő junior Világbajnokság előtt. Több dobogós helyezésnek és új egyéni csúcsnak is örülhettünk Kenesei Zsanett és Gönczöl Máté révén, szóval hajráhurráelőre, csak így tovább!

Budapesten az Ikarus pályán rendezett ifjúsági Budapest Bajnokságról sajnos eredményeket egyelőre nem lelni, de amint igen, érkezik a link onnan is.

Eredmények

Hozzászólok

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

JUNIOR VB, EUGENE, 1. NAP - Atlétika

Atlétika - JUNIOR VB, EUGENE, 1. NAP

Az elsősorban a 18-19 éves korosztálynak rendezett viadal egyik fénypontja az atlétikai életnek idén.

Asafa Powell: Szabad - Atlétika

Atlétika - Asafa Powell: Szabad

Picit olyan az egész mint amikor valakit kiengednek az előzetesből, és az a rettenetes, hogy ők is hasonlóféleképpen élik meg

Bolt turbózhatja fel a nemzetközösségi játékokat - Atlétika

Atlétika - Bolt turbózhatja fel a nemzetközösségi játékokat

Egy váratlan bejelentés miatt örülhetnek a skót szervezők.

Három világcsúcs kísérlet kedden Ostravában  - Atlétika

Atlétika - Három világcsúcs kísérlet kedden Ostravában

53. alkalommal kerül megrendezésre Ostravában a Golden Spike, azaz az Arany Szöges verseny

Világcsúcs nem, de magyar csúcs született Ostravában - Atlétika

Atlétika - Világcsúcs nem, de magyar csúcs született Ostravában

A bejelentett világcsúcsból egyet sem sikerült teljesíteni az 53. ostravai Golden Spike versenyen.

KETTEN IS SOTOMAYORI MAGASSÁGBAN - Atlétika

Atlétika - KETTEN IS SOTOMAYORI MAGASSÁGBAN

Az atlétikai Gyémánt Liga sorozat New York-i állomásán a sprint számok helyett a férfi magasugrás vitte el a prímet.

Világcsúcsok az első napon - Atlétika

Atlétika - Világcsúcsok az első napon

1994 után 20 évvel dőlt meg a férfi 4X200 méteres váltófutás világrekordja a nassaui atlétikai váltó világbajnokságon.

Atlétika - Párizs Maraton

Bekele győzelme

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás atlétika VB: A legjobb pillanatok

Fedettpályás VB - Atlétika

Atlétika - Fedettpályás VB

A tavalyi moszkvai atlétikai világbajnokság után idén Lengyelországban, Szopotban találkoznak a világ legjobbjai március 7-9.között.