•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 20/12/2014
Eurosport
 

Home Atlétika

 

Atlétika

24/06/2012 - 21:38 - Updated 24/06/2012 - 22:23

Világcsúcs!


Világcsúcs! - Atlétika
Reuters

Hihetetlen világcsúccsal nyerte meg az Egyesült Államok válogatóján a férfi tízpróba versenyszámát Ashton Eaton, míg itthon eldőlni látszik, hogy sajnos egyre valószinűbb, hogy nem lesz magyar ebben a számban az idei Olimpián.

Elképesztő eredménnyel, 9039 pontos döbbenetes új világcsúccsal diadalmaskodott Ashton Eaton hazája Olimpiai válogatóján dacára a nem túl ideális körülményeknek. Anno még 2001-ben a cseh Roman Sebrlének sikerült elsőként és eddig egyetlenként átjutnia azon a bizonyos 9000 pontos határon a többpróbázók Mekkájának is nevezett Götzisben, a hagyományos májusi versenyen. Ez immár a múlté: az új világcsúcstartó már az első nap után félelmetes eredményekkel zárt, majd erre még rá tudott pakolni a második napon. Tette mindezt úgy, hogy az időjárás nem volt kegyes: esőben és kellemetlen körülmények között harcolta végig a két napot. Eredményei: 100m: 10.21s, távolugrás:823 cm,súlylökés: 14.20m, magasugrás: 205 cm, 400 m: 46,80s, 110 m gát: 13.70s, diszkoszvetés:42.81 m, rúdugrás:530 cm, gerelyhajítás:58.87m, 1500 m:4:14,48s. A második helyen Trey Hardee végzett 8383 ponttal így ők ketten képviselik az Államokat ebben a számban Londonban mivel a harmadik helyen végző Gray Horn-nak nincs meg az induláshoz szükséges "A" szint (8200 pont). Eaton egyébként egy korábbi interjúban azt mondta, nem tartja elképzelhetetlennek a következő évben vagy legkésőbb az azt követőben, hogy megdöntse ezt a csúcsot. Picit elszámolta magát, de hát ez talán bocsánatos bűn egy ilyen eredménynél...

Világcsúcs! - Atlétika

Eredmények

Határainkon belül is megpróbálták a hétvégén legjobb tízpróbázóink megváltani jegyüket az Olimpiára, ez azonban sajnos nem sikerült. Szabó Attila a Honvéd-Iharos pályán rendezett versenyen megközelítette ugyan egyéni csúcsát, de az elért 7735 ponttal a "B" szinthez kellő 7950 ponttól elmaradt, míg Zsivoczky Attila rajthoz sem tudott állni, térdhajlat fájdalom miatt. Talán lesz még alkalom arra, hogy valamelyikük kiküzdje magából a kellő eredményt különben magyar tízpróbázó nélkül leszünk kénytelenek végignézni a versenyeket Londonból. Azt hiszem sokan szorítunk nekik..

Ami viszont remek hír a közelebbi és esetlegesen a távolabbi jövőre nézve is: fiataljaink Mannheimben álltak rajthoz és kiváló eredményeket szereztek, ami biztató a pár hét múlva Barcelonában megrendezésre kerülő junior Világbajnokság előtt. Több dobogós helyezésnek és új egyéni csúcsnak is örülhettünk Kenesei Zsanett és Gönczöl Máté révén, szóval hajráhurráelőre, csak így tovább!

Budapesten az Ikarus pályán rendezett ifjúsági Budapest Bajnokságról sajnos eredményeket egyelőre nem lelni, de amint igen, érkezik a link onnan is.

Eredmények

Hozzászólok

Eurosport - Ajkler Zita

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Hírek az atlétika világából

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Kallur újra a gáton, Lavillenie-ről már most önéletrajzi könyvet adtak ki. Érdekességek, kis színes hírek az atlétika világából.

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

A Forbes magazin sportolókat összesítő 2014-es kereseti listáján, amelyet a világ leggazdagabb sportemberei közül állított össze.

Különös bajnok, extra bánásmód - Atlétika

Atlétika - Különös bajnok, extra bánásmód

Bármikor is tér vissza versenyzéshez, az orosz szövetség Jelena Iszinbayeva mellett áll

Megdőlt a maratonfutás rekordja - Atlétika

Atlétika - Megdőlt a maratonfutás rekordja

2 óra 2 perc 57 másodperc vasárnap óta a világcsúcs, amelyet a berlini maratonon futott a kenyai Dennis Kimetto.

Lélegzetelállító magyar siker - Atlétika

Atlétika - Lélegzetelállító magyar siker

Lubics Szilvia immáron negyedik alkalommal zárta a világ legkeményebb futóversenyét

Pistorius-ügy és ami mögötte van - Atlétika

Atlétika - Pistorius-ügy és ami mögötte van

Október 13-án tudjuk meg, valóban börtönbe vonul-e a barátnőjét meggyilkoló atléta, Oscar Pistorius.

ATLÉTIKA EB JÁTÉK NYERTESEK - Atlétika

Atlétika - ATLÉTIKA EB JÁTÉK NYERTESEK

Atlétika EB alatt szervezett nyereményjátékunk nyertesei a következők

Újra Svájcban az atlétikai elit - Atlétika

Atlétika - Újra Svájcban az atlétikai elit

Csütörtökön Zürichben az utolsó előtti állomásához érkezik az atlétikai Gyémánt Liga sorozat.

Atlétika EB: 47 szám 47 mondatban - Atlétika

Atlétika - Atlétika EB: 47 szám 47 mondatban

Az első részben a férfiak zürichi esélyeit taglaljuk.