•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
 

Home Atlétika

 

Atlétika

28/06/2012 - 19:28 - Updated 29/06/2012 - 13:25

Eddig minden szép, eddig minden jó...


Eddig minden szép... - Atlétika
Eurosport

Eddig minden szép, eddig minden jó. A Helsinkiben rendezett Európa bajnokságon a magyar csapat remekül helyt áll, döntőbe jutott jó pár indulónk pedig a viadalnak még koránt sincs vége.

Eddig minden szép, eddig minden jó. A Helsinkiben rendezett Európa-bajnokságon a magyar csapat remekül helyt áll, döntőbe jutott jó pár indulónk pedig a viadalnak még koránt sincs vége. Az eddigi napok eredményei magyar szempontból igen biztatóak: tegnap reggel Kürthy Lajos kínkeservesen, de bejutott a legjobb tizenkettő közé. Azt nyilatkozta, görcsösen akart és reméljük ez már nem akadályozza Lalit, aki a 2009-es fedett pályás EB óta most először jutott be a fináléba.

A mai napon a hölgyeknél ugyanebben a számban kivívta ugyanezt a jogot Márton Anita tehát holnap dupla súlylökő nap lesz: előbb 17:00-tól Anitáért, majd 20:20-tól Laliáért szoríthatunk. A mai napon tovább jutott még a kalapácsvetés döntőjébe Pars Krisztián aki végig kontrollálva a versenyt, egyedüliként teljesítve a kiírt szintet a selejtező legjobb eredményével jutott tovább a szombati fináléba: 78.09 m-ert dobott. A másik magyar, Németh Kristóf sajnos nem volt ilyen szerencsés. Eleve zavaró sérülésekkel tarkított felkészülés után dobásról dobásra javítva végül 16. helyen zárt de mindössze 39 cm kellett volna a 12. helyhez.

Eddig minden szép... - Atlétika

Gerelyhajító lányainkat sem kedvelte a sors tegnap: Nagy Xénia elég kellemetlen szelet, Juhász Vanda pedig esőt kapott a selejtezője alatt így őket sem látjuk a döntőben. Nem sikerült a továbbjutás 400 m gátfutásban Koroknai Tibornak, 800 méteren Szemeti Péternek és magasugrásban Harsányi Olivérnek sem, de fiatalokról lévén szó én mégis dicsérném őket is. Talán az atléta beszél belőlem, de igenis meg kell becsülnünk azokat is, akik próbálkoznak de nem jön össze az áhított eredmény. Ezért rengeteget edzenek, elképzelhetetlenül sok áldozatot hoznak és ki tudja, mikor jön el az ő idejük. Nem szabad végső következtetést levonni egy versenyből (és az lehet Európa bajnokság is), tanulni kell belőle és legközelebb hasznot húzni ebből a mostani szituációból.

Eddig minden szép... - Atlétika

A saját bőrömön tapasztaltam még aktív távolugró koromban, hogy mennyire negatív fogadtatása lehet egy-egy olyan eredménynek, amire nyilván maga a versenyző sem büszke és ez milyen károkat tud okozni a versenyző lelkében. Könnyű azt mondani, hogy nem szabad ilyenkor törődni a bántó mondatokkal, de ha az eredményt nézve a kritika jogosnak is tűnhet, nehéz elvonatkoztatni. Tovább menve arra is leteszem a nagy esküt, hogy ilyenkor egyértelműen magát a versenyzőt bántja és marja leginkább, hogy nem az elvárásoknak megfelelően teljesített. Az első edzőm anno mindig azt mondta, hogy az élsportoló egy finoman hangolt gépezet, amire nagyon kell vigyázni. Egy dologgal egészíteném ezt ki immár felnőtt fejjel, amit viszont sosem lenne szabad elfelejtenünk. Azzal, hogy a sportolók is olyanok, mint mindenki más egy dologban: emberek vagyunk. Emberek, akik akarnak de akiknek vagy sikerül az álmot beteljesíteni vagy nem. Viszont bármi történjék is, tovább kell menni de ha még a környezet is belerúg az ilyenkor padlóra kerülőbe, úgy az sokkal nehezebb. Igenis változtassunk az annyit emlegetett "magyar mentalitáson" és örüljünk, hogy indultak, hogy lehetőséget kaptak akik kint vannak, hogy ott lehetnek és van kiért szorítani és izgulni. Egy szó mint száz: igenis szép volt lányokfiúk, csak így tovább, mindent bele, mi veletek és értetek vagyunk!

Az eredményeket ITT lehet böngészni.

Eddig minden szép... - Atlétika

Akire viszont hihetetlen nagy mosollyal és büszkeséggel gondolhatunk az a 400 méteren induló Deák-Nagy Marcell. Az idei éve nem indult olyan sziporkázóan ahogy esetleg vártuk (ejj, ezek a fránya elvárások már megint...) de már a Magyar bajnokságon megvillant amikor megnyerte az egy körös versenyt. Ezt folytatta Helsinkiben és egészen a döntőig futott, ráadásul a második legjobb idővel, futamgyőztesként. Bevallom őszintén majdnem elsírtam magam az örömtől, de a libabőr teljesen elborított mikor ő futott át elsőként a célvonalon és az ő nevét írták ki legfelül, mindenki másé elé. Holnap 20:25-kor lesz a döntő és csak annyit mondhatok, hogy ilyenkor (is) nagyon jó magyarnak lenni. Természetesen már most gyomorgörccsel várjuk mindannyian a holnapi futást, remélve, hogy ismét azt a Marcit látjuk akit tavaly a junior Európa bajnokságon láttunk (és itt nem az eredményre gondolok, Marci innentől kezdve már csak a habot pakolja a tortára). Akkor nem lesz semmi baj és ismét lesz minek örülnünk...

 

 

 

Eddig minden szép... - Atlétika

Akikért még a holnapi napon szoríthatunk:

9:15 Diszkoszvetés selejtező- Kővágó Zoltán

10:00 7próba, 100 m gátfutás- Farkas Györgyi és vele egész nap többször találkozunk majd illetve szombaton zárul a 800 méterrel a 2 napos versenye

10:35 Kalapácsvetés selejtező- Orbán Éva

12:35 200 m első kör- Kaptur Éva

17:00 Súlylökés női döntő- Márton Anita

Eddig minden szép... - Atlétika

20:20 Súlylökés férfi döntő- Kürthy Lajos

20:25 400 m férfi döntő- Deák-Nagy Marcell

Hajrá magyarok, csak így tovább!!!

 

Hozzászólok

 

Eurosport - Ajkler Zita

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Atlétika

Desisa nyerte a Boston Maratont - Atlétika

Atlétika - Desisa nyerte a Boston Maratont

Etióp és kenyai győzelem született a Boston Maratonon

Bolt kosarazik!  VIDEÓ - Atlétika

Atlétika - Bolt kosarazik! VIDEÓ

Bolt megérkezett Rióba a jövő évi olimpia helyszínére, ahol találkozott jónéhány rajongóval

Márton Anita Európa-bajnok súlylökésben - Atlétika

Atlétika - Márton Anita Európa-bajnok súlylökésben

30 év után magyar EB arany.

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

ÖTÖSUGRÁS - Atlétika

Atlétika - ÖTÖSUGRÁS

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Friss hírek, érdekességek az atlétika világából az eredményeken túl

Atlétika 2014. évi összefoglaló - Atlétika

Atlétika - Atlétika 2014. évi összefoglaló

Összefoglaló a 2014-es évről: Lavillenie túlszárnyalja Bubkát

Ötösugrás - Atlétika

Atlétika - Ötösugrás

Hírek az atlétika világából