•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
 

Home

 

Biatlon

12/03/2009 - 13:00

Üstökösök


Üstökösök - Biatlon
dpa

Nyugodtan állíthatom: aki fogadott a vancouveri biatlon versenyekre, az minden pénzét elvesztette.

Eurosport 2009-03-12

 

Üstökösök - Biatlon

Mert hát ki mondta volna meg előre, hogy Simone Hauswald nyeri a női egyénit, s ki gondolta volna, hogy az eddig nem jegyzett Jay Vincent mindent visz a férfiaknál. Az erőviszonyok nem feltétlenül ezt képviselik, különösen nem Jay esetében.

De haladjunk sorban. A Whistler Olimpiai Parkban lesz jövőre a téli játékok, s mint minden sportág, a biatlon is felavatja a jövő évi pályákat. Első ránézésre nem tűnt észvesztőnek a pálya, de talán azért, mert csodálatos idő fogadta a versenyzőket. Egyébként a főszereplők sem tiltakoztak, mindenki elégedettséggel szólt a pályáról. Ne feledjük: világbajnokság után, és a hajrá előtt voltak a világ legjobb sílövői. Fáradtan, ám mégis lelkesen várták a folytatást. Némi megdöbbenést okozott a nőknél legjobb Kati Wilhelm ijesztő szereplése. Már Pjongcsangban is rosszul célzott az utolsó versenyen, s ezt a formát áthozta Kanadába is. Míg Wilhelm küzdött önmagával, mások életük formájában versenyeztek. Jó volt újra az élmezőnyben látni például Sandrine Bailly-t, valamint Vita Semerenkót, aki még a dobogóra is felállt. Tófalvi Évának sem volt rossz napja. Jól futott, megbízhatóan lőtt, csakhogy annyira erős a középmezőny, hogy végül nem fért a legjobb tízbe. Pedig még arra is lett volna esélye, hogy a szakági Világkupát megnyerje. Csupán hat ponttal maradt el Magdalena Neuner mögött.

Üstökösök - Biatlon

Évának tehát nem sikerült a bravúr, Hauswaldnak viszont annál inkább. A német versenyző épp az évad elején könyvelte el élete első sikerét, s egy meglehetősen sikeres világbajnokság után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Hauswald volt az egyetlen, aki hiba nélkül dolgozott a lőtéren, s ennek kézzelfogható eredménye lett. A vb-n is remekül szereplő Olga Zaitseva ért be utána a célba. Zaitseva ezzel a szereplésével, újra megmentette az orosz biatlonsport becsületét.

Üstökösök - Biatlon

Az uraknál viszont még mindig nem sikerült javítani ezen a csorbán. Az oroszok egyelőre nem tudnak emelt fővel versenyezni. Sokáig a franciák sem tudtak, hiszen Raphael Poireé visszavonulása óta sok babér nem termett a számukra. Talán a világbajnoki vegyesváltó sikere némileg enyhítette ezt a fájdalmat, de egyéni sikerről eddig szó nem volt. Eddig! Mert ami nem sikerült Simon Fourcade-nak, az most sikerült Jay Vincent-nak. A huszonhárom esztendős fiúnak az is nagy eredmény lett volna, ha a tízben végez, ám ő inkább tökéletes versenyzéssel győzött. De ez nem volt elég a meglepetések sorában. Daniel Böhm lett ugyanis az ezüstérmes, a bronzot pedig az amerikai Jeremy Teela kaparintotta meg. Ha valaki előzetesen megjósolta ezt az eredménynek, annak szívből gratulálunk!

 

 

 

További cikkek:

Feltámadás és összeomlás

Eurosport - Vörös Csaba

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Biatlon

Úgy tűnik Mäkäräinen folytatja - Biatlon

Biatlon - Úgy tűnik Mäkäräinen folytatja

Bár hivatalos bejelentés nem történt az ügyben, a jelek arra utalnak, hogy a kétszeres világkupa-győztes finn, mégsem fejezi be a pályafutását.

Ikon fordít hátat a németeknek - Biatlon

Biatlon - Ikon fordít hátat a németeknek

Bombameglepetéssel szolgált a biatlon idény után néhány nappal Ricco Groβ, a németek négyszeres olimpiai bajnok legendája.

Mäkäräinen két hetet kért - Biatlon

Biatlon - Mäkäräinen két hetet kért

Állítása szerint, még nem gondolkodott azon, folytassa-e a pályafutását vagy befejezze.

Hantiban dől el minden - Biatlon

Biatlon - Hantiban dől el minden

Végéhez érkezett a biatlon-világkupa, az utolsó helyszín Hanti-Manszijszk lesz, ahol kiderül, kik szerzik meg idén a legértékesebb kristálygömböket

4 egyéni szám, 4 győztes - Biatlon

Biatlon - 4 egyéni szám, 4 győztes

Testvériesen megosztoztak a nemzetek a biatlon-világbajnokság férfi aranyérmein.

Elaludt a papírforma - Biatlon

Biatlon - Elaludt a papírforma

A kontiolahtii biatlon-világbajnokság összefoglalójában először a hölgyekkel foglalkozunk.

Túl a csúcson - Biatlon

Biatlon - Túl a csúcson

Martin Fourcade a biatlon-világbajnokságon nem egyszerűen a mezőnyt győzte le tegnap az egyéni indításosban, hanem önmagát is.

„Meg tudom csinálni” - Biatlon

Biatlon - „Meg tudom csinálni”

Jekatyerina Jurlova 30 évesen a semmiből nyerte meg tegnap az egyéni indításost.

Új bajnokot avatnak - Biatlon

Biatlon - Új bajnokot avatnak

A jelenlegi női mezőnyből még senki sem nyert 15 kilométeres egyéni világbajnoki címet.

Dorin nem indul 15 km-en - Biatlon

Biatlon - Dorin nem indul 15 km-en

Győzelmei után kihagyja az egyéni számot Marie Dorin Habert a biatlon-világbajnokságon, és az is lehet, hogy a váltót sem vállalja.