•  
  • Belépés | Regisztráció
PÉNTEK 31/10/2014
Eurosport
 

Home

 

Biatlon

12/03/2009 - 13:00

Üstökösök


Üstökösök - Biatlon
dpa

Nyugodtan állíthatom: aki fogadott a vancouveri biatlon versenyekre, az minden pénzét elvesztette.

Eurosport 2009-03-12

 

Üstökösök - Biatlon

Mert hát ki mondta volna meg előre, hogy Simone Hauswald nyeri a női egyénit, s ki gondolta volna, hogy az eddig nem jegyzett Jay Vincent mindent visz a férfiaknál. Az erőviszonyok nem feltétlenül ezt képviselik, különösen nem Jay esetében.

De haladjunk sorban. A Whistler Olimpiai Parkban lesz jövőre a téli játékok, s mint minden sportág, a biatlon is felavatja a jövő évi pályákat. Első ránézésre nem tűnt észvesztőnek a pálya, de talán azért, mert csodálatos idő fogadta a versenyzőket. Egyébként a főszereplők sem tiltakoztak, mindenki elégedettséggel szólt a pályáról. Ne feledjük: világbajnokság után, és a hajrá előtt voltak a világ legjobb sílövői. Fáradtan, ám mégis lelkesen várták a folytatást. Némi megdöbbenést okozott a nőknél legjobb Kati Wilhelm ijesztő szereplése. Már Pjongcsangban is rosszul célzott az utolsó versenyen, s ezt a formát áthozta Kanadába is. Míg Wilhelm küzdött önmagával, mások életük formájában versenyeztek. Jó volt újra az élmezőnyben látni például Sandrine Bailly-t, valamint Vita Semerenkót, aki még a dobogóra is felállt. Tófalvi Évának sem volt rossz napja. Jól futott, megbízhatóan lőtt, csakhogy annyira erős a középmezőny, hogy végül nem fért a legjobb tízbe. Pedig még arra is lett volna esélye, hogy a szakági Világkupát megnyerje. Csupán hat ponttal maradt el Magdalena Neuner mögött.

Üstökösök - Biatlon

Évának tehát nem sikerült a bravúr, Hauswaldnak viszont annál inkább. A német versenyző épp az évad elején könyvelte el élete első sikerét, s egy meglehetősen sikeres világbajnokság után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Hauswald volt az egyetlen, aki hiba nélkül dolgozott a lőtéren, s ennek kézzelfogható eredménye lett. A vb-n is remekül szereplő Olga Zaitseva ért be utána a célba. Zaitseva ezzel a szereplésével, újra megmentette az orosz biatlonsport becsületét.

Üstökösök - Biatlon

Az uraknál viszont még mindig nem sikerült javítani ezen a csorbán. Az oroszok egyelőre nem tudnak emelt fővel versenyezni. Sokáig a franciák sem tudtak, hiszen Raphael Poireé visszavonulása óta sok babér nem termett a számukra. Talán a világbajnoki vegyesváltó sikere némileg enyhítette ezt a fájdalmat, de egyéni sikerről eddig szó nem volt. Eddig! Mert ami nem sikerült Simon Fourcade-nak, az most sikerült Jay Vincent-nak. A huszonhárom esztendős fiúnak az is nagy eredmény lett volna, ha a tízben végez, ám ő inkább tökéletes versenyzéssel győzött. De ez nem volt elég a meglepetések sorában. Daniel Böhm lett ugyanis az ezüstérmes, a bronzot pedig az amerikai Jeremy Teela kaparintotta meg. Ha valaki előzetesen megjósolta ezt az eredménynek, annak szívből gratulálunk!

 

 

 

További cikkek:

Feltámadás és összeomlás

Eurosport - Vörös Csaba

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Biatlon

Northug börtönbe vonul - Biatlon

Biatlon - Northug börtönbe vonul

Az olimpiai bajnok norvég sífutó 50 napos elzárást, valamint 185 ezer koronás (7 millió forint) büntetést kapott.

Mono :( - Biatlon

Biatlon - Mono :(

Egy betegség sohasem jön jókor, pláne nem akkor, ha éppen a nyári alapozás időszakát húzza keresztbe.

Hó, eső, napsütés tök mindegy - Biatlon

Biatlon - Hó, eső, napsütés tök mindegy

Lényegtelen milyen az időjárás, a biatlon minden körülmények között működőképes sportág, s nem mellesleg, széles körben rajongott

Téli fesztivál nyáron - Biatlon

Biatlon - Téli fesztivál nyáron

Rendszerint augusztus első hétvégéjén rendezik meg a Blink Sífesztivált Norvégia csodás tájain.

Rossz tréfa - 11 millió forintért - Biatlon

Biatlon - Rossz tréfa - 11 millió forintért

A tavalyival ellentétben ezúttal kevesen nevettek a norvég biatlonos, Emil Hegle Svendsen feszültség levezető mókáján.

Nehéz eltalálni - Biatlon

Biatlon - Nehéz eltalálni

Az olimpiai aranyérmek sorsát megtippelő sorozatunk legújabb részeként a biatlon 11 első helyét osztjuk ki.

Az első gombóc az orosz torkokon - Biatlon

Biatlon - Az első gombóc az orosz torkokon

Nem is kellett megvárni a szocsi olimpia február hetedikei megnyitóját, máris van egy újabb kínos dopping-ügyük az oroszoknak.

Boldogok is, meg nem is - Biatlon

Biatlon - Boldogok is, meg nem is

A németek harminc éve nem maradtak dobogó nélkül Oberhofban a biatlon világkupában, egészen a múlt hétig. Ruhpoldingban a váltókkal sikerült javítaniuk

Biatlon - Fókuszban Martin Fourcade

Fókuszban Martin Fourcade

Biatlon - Fourcade hajrája aranyat ért

Fourcade hajrája aranyat ért Szocsiban