•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 22/12/2014
Eurosport
 

Home

 

Biatlon

12/03/2009 - 13:00

Üstökösök


Üstökösök - Biatlon
dpa

Nyugodtan állíthatom: aki fogadott a vancouveri biatlon versenyekre, az minden pénzét elvesztette.

Eurosport 2009-03-12

 

Üstökösök - Biatlon

Mert hát ki mondta volna meg előre, hogy Simone Hauswald nyeri a női egyénit, s ki gondolta volna, hogy az eddig nem jegyzett Jay Vincent mindent visz a férfiaknál. Az erőviszonyok nem feltétlenül ezt képviselik, különösen nem Jay esetében.

De haladjunk sorban. A Whistler Olimpiai Parkban lesz jövőre a téli játékok, s mint minden sportág, a biatlon is felavatja a jövő évi pályákat. Első ránézésre nem tűnt észvesztőnek a pálya, de talán azért, mert csodálatos idő fogadta a versenyzőket. Egyébként a főszereplők sem tiltakoztak, mindenki elégedettséggel szólt a pályáról. Ne feledjük: világbajnokság után, és a hajrá előtt voltak a világ legjobb sílövői. Fáradtan, ám mégis lelkesen várták a folytatást. Némi megdöbbenést okozott a nőknél legjobb Kati Wilhelm ijesztő szereplése. Már Pjongcsangban is rosszul célzott az utolsó versenyen, s ezt a formát áthozta Kanadába is. Míg Wilhelm küzdött önmagával, mások életük formájában versenyeztek. Jó volt újra az élmezőnyben látni például Sandrine Bailly-t, valamint Vita Semerenkót, aki még a dobogóra is felállt. Tófalvi Évának sem volt rossz napja. Jól futott, megbízhatóan lőtt, csakhogy annyira erős a középmezőny, hogy végül nem fért a legjobb tízbe. Pedig még arra is lett volna esélye, hogy a szakági Világkupát megnyerje. Csupán hat ponttal maradt el Magdalena Neuner mögött.

Üstökösök - Biatlon

Évának tehát nem sikerült a bravúr, Hauswaldnak viszont annál inkább. A német versenyző épp az évad elején könyvelte el élete első sikerét, s egy meglehetősen sikeres világbajnokság után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Hauswald volt az egyetlen, aki hiba nélkül dolgozott a lőtéren, s ennek kézzelfogható eredménye lett. A vb-n is remekül szereplő Olga Zaitseva ért be utána a célba. Zaitseva ezzel a szereplésével, újra megmentette az orosz biatlonsport becsületét.

Üstökösök - Biatlon

Az uraknál viszont még mindig nem sikerült javítani ezen a csorbán. Az oroszok egyelőre nem tudnak emelt fővel versenyezni. Sokáig a franciák sem tudtak, hiszen Raphael Poireé visszavonulása óta sok babér nem termett a számukra. Talán a világbajnoki vegyesváltó sikere némileg enyhítette ezt a fájdalmat, de egyéni sikerről eddig szó nem volt. Eddig! Mert ami nem sikerült Simon Fourcade-nak, az most sikerült Jay Vincent-nak. A huszonhárom esztendős fiúnak az is nagy eredmény lett volna, ha a tízben végez, ám ő inkább tökéletes versenyzéssel győzött. De ez nem volt elég a meglepetések sorában. Daniel Böhm lett ugyanis az ezüstérmes, a bronzot pedig az amerikai Jeremy Teela kaparintotta meg. Ha valaki előzetesen megjósolta ezt az eredménynek, annak szívből gratulálunk!

 

 

 

További cikkek:

Feltámadás és összeomlás

Eurosport - Vörös Csaba

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Biatlon

Fent és lent - Biatlon

Biatlon - Fent és lent

Törvényszerű, amikor az év vége előtt a legnagyobbak kiengednek, egy kicsit lankad a figyelmük.

Pokljuka készen áll - Biatlon

Biatlon - Pokljuka készen áll

Máris dicséret illeti a szlovén szervezőket a biatlon-világkupa 3. fordulójának megrendezéséért, pedig még nem is történt semmi.

Ébredező németek, Björndalen pihen - Biatlon

Biatlon - Ébredező németek, Björndalen pihen

Az elmúlt héten bár arany-, ezüst- és bronzérem is kijutott a németeknek, de még nem mernek ünnepelni, Ole Einar Björndalen meg jobbnak látja, ha megváltoztatja

Néhány mondatban - Biatlon

Biatlon - Néhány mondatban

A biatlon-világkupa mezőnye elindult Pokljuka felé, s míg ők utaznak, megnézzük mik a legfrissebb hírek velük kapcsolatban.

Hochfilzen letudva - Biatlon

Biatlon - Hochfilzen letudva

A hétvégi program váltó és üldözéses volt a biatlon-világkupa második fordulóján Ausztriában.

Hochfilzen rajtot vett - Biatlon

Biatlon - Hochfilzen rajtot vett

Pénteki mérleg: Kaisa Mäkäräinen duplázott, Johannes Boe először nyert idén.

Mi lesz veled tél? - Biatlon

Biatlon - Mi lesz veled tél?

A múlt héten szembesülhettünk a szomorú ténnyel, hogy még Svédországban is nagyítóval kell keresni a tél nyomait.

Eddig nem rossz - Biatlon

Biatlon - Eddig nem rossz

Összegezve az östersundi biatlon-világkupa nyitófordulót, eddig valóban nem rossz az idény.

Egyéni - Biatlon

Biatlon - Egyéni

A szokásoknak megfelelően a leghosszabb versenyszámmal kezdődött a biatlon-világkupa. Érvényesült a papírforma, de volt világraszóló baki is.

Célfotó - Biatlon

Biatlon - Célfotó

Félrevezető lehet a cím, mert azt hihetnénk a győzelem sorsáról döntött célfotó – valójában „csak” a második helyről.