•  
  • Belépés | Regisztráció
PÉNTEK 06/03/2015
Eurosport
 

Home

 

Biatlon

25/01/2010 - 12:49

Irány az olimpia


Irány az olimpia  - Biatlon
dpa

Vancouverig nem lesz több Biatlon-világkupa forduló.

Antholz-Anterselva volt az utolsó helyszín. Az eddigi eredményekből, nyilatkozatokból kell lemérni, hogy ki milyen formában vág neki az olimpiának.

Ami a hölgyeket illeti, a németek előzetes elmélkedései eddig beváltak. Ők nem titkolták, hogy a formaidőzítést az olimpiára teszik, nem különösebben foglalkoznak a Világkupával. Ha most ránézünk az állásra, akkor jól látható, hogy folyamatosan fejlődött Andrea Henkel, Magdalena Neuner (aki hátsérüléssel is küszködött) és Simone Hauswald.

Irány az olimpia - Biatlon

Az oroszoknál már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Szvetlána Szlepcova és Olga Medveceva teljesítménye, mintha romlott volna az utóbbi időben, Olga Zájceváé viszont sokat javult. A norvég csapaton is nehéz eligazodni. Tora Berger formája hihetetlenül visszaesett, Ann Kristin Flatlandé ellenben meglepően sokat javult. Sandrine Bailly pályafutása harmadik olimpiájára készül, s a franciának hosszú idő után sikerült újra felállnia a dobogóra Világkupa futamon. Mint mondta, természetesen szeretne érmes lenni a játékokon, hiszen, ha nem ez járna a fejében, akkor nem is edzene.

Helena Jonsson és Anna Carin Olofsson kihagyta az olimpia előtti utolsó fordulót. Jonsson ennek ellenére még mindig vezeti a Világkupát, Olofsson ellenben a második helyről visszacsúszott az ötödikre. A két svéd ásszal mindenképpen számolni kell Vancouverben, hiszen a kihagyott forduló inkább előnyt jelenthet nekik, mint hátrányt, s az eddig mutatott teljesítményük meggyőző volt.

A férfiaknál felborult a rend. Az olimpia előtt Simon Fourcade vette át a vezetést, úgy hogy eddig csak egyszer állt dobogón. Volt már sárgatrikós Tim Burke, Emil Svendsen és Jevgenyij Usztjugov is. Versenyről versenyre változik minden. Az erőviszonyokat nehéz felmérni, hiszen nagyon sokan maradnak távol egy-egy futamtól. Björndalen például hat versenyt hagyott ki, Michael Greis hármat, Svendsen szintén hatot, s most csak a nagyobb neveket említettem.

Irány az olimpia - Biatlon

Ennek köszönhetően a Világkupa első tíz helyezettje nagyon érdekesen hat. Van köztük francia, orosz, norvég, amerikai, osztrák és német versenyző. Olyan érzése van az embernek, hogy másodlagossá vált a Világkupa, ami – mondjuk – az olimpia évében nem is meglepő. Itt is elmondható, hogy az oroszok esélyei nem igazán kiemelkedők a játékok előtt. Legalábbis az egyéni számokban, a váltóban viszont ők a favoritok. A németek aligha szerepelnek olyan fényesen, mint négy évvel ezelőtt, miután egyre több az új arc, és nemzet. Torinóban valószínűleg csak mosolyogtak volna az emberek, ha azt mondja valaki: amerikai éremre jó esély van Vancouverben. Márpedig erre tényleg nagyon jó az esély. Az osztrákok is egységbe kovácsolódtak, a franciák fiatal emberei talán időben nőttek fel a feladathoz.

Az olimpia február 13-án rajtol a női sprinttel. A szokásoknak megfelelően az Eurosport minden eseményről élőben számol be.

Eurosport - Vörös Csaba

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Biatlon

Cseh arany - Biatlon

Biatlon - Cseh arany

Roppant nehéz körülmények között nyerte meg a nyitó számot Csehország a biatlon-világbajnokságon.

Izgalom - Biatlon

Biatlon - Izgalom

Eksztázisban Kontiolahti, hiszen ma kezdetét veszi a biatlon-világbajnokság és meg kell birkózni egy Finnországban szokatlan téli jelenséggel; a meleggel

Jubilál a vegyes váltó - Biatlon

Biatlon - Jubilál a vegyes váltó

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre a biatlon-világbajnokságon a nők és férfiak közös küzdelme.

Jóslatok és magyarázatok - Biatlon

Biatlon - Jóslatok és magyarázatok

A biatlon-világbajnokság kezdetéig még hátra van pár nap, s mint általában, ebben az időszakban a lehetséges eredményekről találgat mindenki.

Küszöbön a vb - Biatlon

Biatlon - Küszöbön a vb

Mára mindenki megérkezett Kontiolahtiba, a biatlon-világbajnokság helyszínére.

Döbbenet - Biatlon

Biatlon - Döbbenet

Sokkolta a biatlonvilágot Alina Yakimkina halála, aki a hétvégén egy orosz bajnoki futamon esett össze.

Feltörekvő helyszínek - Biatlon

Biatlon - Feltörekvő helyszínek

Vannak városok, amelyekre eddig csak legyintettünk, nem hittük, hogy egyszer jelentős szerepet játszhatnak sportéletünkben

Erről lecsúsztak a férfiak - Biatlon

Biatlon - Erről lecsúsztak a férfiak

Dorothea Wierer ajánlatot kapott a legnevesebb férfi magazintól, hogy megmutassa bájait a nagyvilágnak.

Édes otthon - Biatlon

Biatlon - Édes otthon

A hazai világbajnokságon venne revansot Kaisa Mäkäräinen az elvesztett sárga trikóért.

Szünet a világbajnokságig - Biatlon

Biatlon - Szünet a világbajnokságig

Kéthetes pihenőre vonul a biatlon-világkupa; folytatás legközelebb Kontiolahtiban lesz, a vb-n