•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 26/10/2014
Eurosport
 

Home

 

Biatlon

25/01/2010 - 12:49

Irány az olimpia


Irány az olimpia  - Biatlon
dpa

Vancouverig nem lesz több Biatlon-világkupa forduló.

Antholz-Anterselva volt az utolsó helyszín. Az eddigi eredményekből, nyilatkozatokból kell lemérni, hogy ki milyen formában vág neki az olimpiának.

Ami a hölgyeket illeti, a németek előzetes elmélkedései eddig beváltak. Ők nem titkolták, hogy a formaidőzítést az olimpiára teszik, nem különösebben foglalkoznak a Világkupával. Ha most ránézünk az állásra, akkor jól látható, hogy folyamatosan fejlődött Andrea Henkel, Magdalena Neuner (aki hátsérüléssel is küszködött) és Simone Hauswald.

Irány az olimpia - Biatlon

Az oroszoknál már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Szvetlána Szlepcova és Olga Medveceva teljesítménye, mintha romlott volna az utóbbi időben, Olga Zájceváé viszont sokat javult. A norvég csapaton is nehéz eligazodni. Tora Berger formája hihetetlenül visszaesett, Ann Kristin Flatlandé ellenben meglepően sokat javult. Sandrine Bailly pályafutása harmadik olimpiájára készül, s a franciának hosszú idő után sikerült újra felállnia a dobogóra Világkupa futamon. Mint mondta, természetesen szeretne érmes lenni a játékokon, hiszen, ha nem ez járna a fejében, akkor nem is edzene.

Helena Jonsson és Anna Carin Olofsson kihagyta az olimpia előtti utolsó fordulót. Jonsson ennek ellenére még mindig vezeti a Világkupát, Olofsson ellenben a második helyről visszacsúszott az ötödikre. A két svéd ásszal mindenképpen számolni kell Vancouverben, hiszen a kihagyott forduló inkább előnyt jelenthet nekik, mint hátrányt, s az eddig mutatott teljesítményük meggyőző volt.

A férfiaknál felborult a rend. Az olimpia előtt Simon Fourcade vette át a vezetést, úgy hogy eddig csak egyszer állt dobogón. Volt már sárgatrikós Tim Burke, Emil Svendsen és Jevgenyij Usztjugov is. Versenyről versenyre változik minden. Az erőviszonyokat nehéz felmérni, hiszen nagyon sokan maradnak távol egy-egy futamtól. Björndalen például hat versenyt hagyott ki, Michael Greis hármat, Svendsen szintén hatot, s most csak a nagyobb neveket említettem.

Irány az olimpia - Biatlon

Ennek köszönhetően a Világkupa első tíz helyezettje nagyon érdekesen hat. Van köztük francia, orosz, norvég, amerikai, osztrák és német versenyző. Olyan érzése van az embernek, hogy másodlagossá vált a Világkupa, ami – mondjuk – az olimpia évében nem is meglepő. Itt is elmondható, hogy az oroszok esélyei nem igazán kiemelkedők a játékok előtt. Legalábbis az egyéni számokban, a váltóban viszont ők a favoritok. A németek aligha szerepelnek olyan fényesen, mint négy évvel ezelőtt, miután egyre több az új arc, és nemzet. Torinóban valószínűleg csak mosolyogtak volna az emberek, ha azt mondja valaki: amerikai éremre jó esély van Vancouverben. Márpedig erre tényleg nagyon jó az esély. Az osztrákok is egységbe kovácsolódtak, a franciák fiatal emberei talán időben nőttek fel a feladathoz.

Az olimpia február 13-án rajtol a női sprinttel. A szokásoknak megfelelően az Eurosport minden eseményről élőben számol be.

Eurosport - Vörös Csaba

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Biatlon

Northug börtönbe vonul - Biatlon

Biatlon - Northug börtönbe vonul

Az olimpiai bajnok norvég sífutó 50 napos elzárást, valamint 185 ezer koronás (7 millió forint) büntetést kapott.

Mono :( - Biatlon

Biatlon - Mono :(

Egy betegség sohasem jön jókor, pláne nem akkor, ha éppen a nyári alapozás időszakát húzza keresztbe.

Hó, eső, napsütés tök mindegy - Biatlon

Biatlon - Hó, eső, napsütés tök mindegy

Lényegtelen milyen az időjárás, a biatlon minden körülmények között működőképes sportág, s nem mellesleg, széles körben rajongott

Téli fesztivál nyáron - Biatlon

Biatlon - Téli fesztivál nyáron

Rendszerint augusztus első hétvégéjén rendezik meg a Blink Sífesztivált Norvégia csodás tájain.

Rossz tréfa - 11 millió forintért - Biatlon

Biatlon - Rossz tréfa - 11 millió forintért

A tavalyival ellentétben ezúttal kevesen nevettek a norvég biatlonos, Emil Hegle Svendsen feszültség levezető mókáján.

Nehéz eltalálni - Biatlon

Biatlon - Nehéz eltalálni

Az olimpiai aranyérmek sorsát megtippelő sorozatunk legújabb részeként a biatlon 11 első helyét osztjuk ki.

Az első gombóc az orosz torkokon - Biatlon

Biatlon - Az első gombóc az orosz torkokon

Nem is kellett megvárni a szocsi olimpia február hetedikei megnyitóját, máris van egy újabb kínos dopping-ügyük az oroszoknak.

Boldogok is, meg nem is - Biatlon

Biatlon - Boldogok is, meg nem is

A németek harminc éve nem maradtak dobogó nélkül Oberhofban a biatlon világkupában, egészen a múlt hétig. Ruhpoldingban a váltókkal sikerült javítaniuk

Biatlon - Fókuszban Martin Fourcade

Fókuszban Martin Fourcade

Biatlon - Fourcade hajrája aranyat ért

Fourcade hajrája aranyat ért Szocsiban