•  
  • Belépés | Regisztráció
Kedd 05/05/2015
 

Home

 

Biatlon

25/01/2010 - 12:49

Irány az olimpia


Irány az olimpia  - Biatlon
dpa

Vancouverig nem lesz több Biatlon-világkupa forduló.

Antholz-Anterselva volt az utolsó helyszín. Az eddigi eredményekből, nyilatkozatokból kell lemérni, hogy ki milyen formában vág neki az olimpiának.

Ami a hölgyeket illeti, a németek előzetes elmélkedései eddig beváltak. Ők nem titkolták, hogy a formaidőzítést az olimpiára teszik, nem különösebben foglalkoznak a Világkupával. Ha most ránézünk az állásra, akkor jól látható, hogy folyamatosan fejlődött Andrea Henkel, Magdalena Neuner (aki hátsérüléssel is küszködött) és Simone Hauswald.

Irány az olimpia - Biatlon

Az oroszoknál már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Szvetlána Szlepcova és Olga Medveceva teljesítménye, mintha romlott volna az utóbbi időben, Olga Zájceváé viszont sokat javult. A norvég csapaton is nehéz eligazodni. Tora Berger formája hihetetlenül visszaesett, Ann Kristin Flatlandé ellenben meglepően sokat javult. Sandrine Bailly pályafutása harmadik olimpiájára készül, s a franciának hosszú idő után sikerült újra felállnia a dobogóra Világkupa futamon. Mint mondta, természetesen szeretne érmes lenni a játékokon, hiszen, ha nem ez járna a fejében, akkor nem is edzene.

Helena Jonsson és Anna Carin Olofsson kihagyta az olimpia előtti utolsó fordulót. Jonsson ennek ellenére még mindig vezeti a Világkupát, Olofsson ellenben a második helyről visszacsúszott az ötödikre. A két svéd ásszal mindenképpen számolni kell Vancouverben, hiszen a kihagyott forduló inkább előnyt jelenthet nekik, mint hátrányt, s az eddig mutatott teljesítményük meggyőző volt.

A férfiaknál felborult a rend. Az olimpia előtt Simon Fourcade vette át a vezetést, úgy hogy eddig csak egyszer állt dobogón. Volt már sárgatrikós Tim Burke, Emil Svendsen és Jevgenyij Usztjugov is. Versenyről versenyre változik minden. Az erőviszonyokat nehéz felmérni, hiszen nagyon sokan maradnak távol egy-egy futamtól. Björndalen például hat versenyt hagyott ki, Michael Greis hármat, Svendsen szintén hatot, s most csak a nagyobb neveket említettem.

Irány az olimpia - Biatlon

Ennek köszönhetően a Világkupa első tíz helyezettje nagyon érdekesen hat. Van köztük francia, orosz, norvég, amerikai, osztrák és német versenyző. Olyan érzése van az embernek, hogy másodlagossá vált a Világkupa, ami – mondjuk – az olimpia évében nem is meglepő. Itt is elmondható, hogy az oroszok esélyei nem igazán kiemelkedők a játékok előtt. Legalábbis az egyéni számokban, a váltóban viszont ők a favoritok. A németek aligha szerepelnek olyan fényesen, mint négy évvel ezelőtt, miután egyre több az új arc, és nemzet. Torinóban valószínűleg csak mosolyogtak volna az emberek, ha azt mondja valaki: amerikai éremre jó esély van Vancouverben. Márpedig erre tényleg nagyon jó az esély. Az osztrákok is egységbe kovácsolódtak, a franciák fiatal emberei talán időben nőttek fel a feladathoz.

Az olimpia február 13-án rajtol a női sprinttel. A szokásoknak megfelelően az Eurosport minden eseményről élőben számol be.

Eurosport - Vörös Csaba

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Biatlon

Úgy tűnik Mäkäräinen folytatja - Biatlon

Biatlon - Úgy tűnik Mäkäräinen folytatja

Bár hivatalos bejelentés nem történt az ügyben, a jelek arra utalnak, hogy a kétszeres világkupa-győztes finn, mégsem fejezi be a pályafutását.

Ikon fordít hátat a németeknek - Biatlon

Biatlon - Ikon fordít hátat a németeknek

Bombameglepetéssel szolgált a biatlon idény után néhány nappal Ricco Groβ, a németek négyszeres olimpiai bajnok legendája.

Mäkäräinen két hetet kért - Biatlon

Biatlon - Mäkäräinen két hetet kért

Állítása szerint, még nem gondolkodott azon, folytassa-e a pályafutását vagy befejezze.

Hantiban dől el minden - Biatlon

Biatlon - Hantiban dől el minden

Végéhez érkezett a biatlon-világkupa, az utolsó helyszín Hanti-Manszijszk lesz, ahol kiderül, kik szerzik meg idén a legértékesebb kristálygömböket

4 egyéni szám, 4 győztes - Biatlon

Biatlon - 4 egyéni szám, 4 győztes

Testvériesen megosztoztak a nemzetek a biatlon-világbajnokság férfi aranyérmein.

Elaludt a papírforma - Biatlon

Biatlon - Elaludt a papírforma

A kontiolahtii biatlon-világbajnokság összefoglalójában először a hölgyekkel foglalkozunk.

Túl a csúcson - Biatlon

Biatlon - Túl a csúcson

Martin Fourcade a biatlon-világbajnokságon nem egyszerűen a mezőnyt győzte le tegnap az egyéni indításosban, hanem önmagát is.

„Meg tudom csinálni” - Biatlon

Biatlon - „Meg tudom csinálni”

Jekatyerina Jurlova 30 évesen a semmiből nyerte meg tegnap az egyéni indításost.

Új bajnokot avatnak - Biatlon

Biatlon - Új bajnokot avatnak

A jelenlegi női mezőnyből még senki sem nyert 15 kilométeres egyéni világbajnoki címet.

Dorin nem indul 15 km-en - Biatlon

Biatlon - Dorin nem indul 15 km-en

Győzelmei után kihagyja az egyéni számot Marie Dorin Habert a biatlon-világbajnokságon, és az is lehet, hogy a váltót sem vállalja.