•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 19/04/2015
 
 

Biatlon

01/12/2011 - 19:17 - Updated 02/12/2011 - 12:44

Mindenki fogadkozik


Mindenki fogadkozik - Biatlon
Reuters

A hagyományoknak megfelelően a svédországi Östersundban kezdődött a Biatlon-világkupa

Némi szerencsének köszönhető, hogy erre a helyszínre került az évad első IBU-kupa fordulója is – ami nem összekeverendő a Világkupával. Eredetileg Idrét jelölték ki versenypályájának, ám a kevésbé ismert városka hó hiány miatt kénytelen volt lemondani a rendezés jogát, így került a képbe Östersund. A szervezők örömmel mondtak igent a felkérésre, már csak azért is, mert a frissen esett 15 centiméter hóréteg megnyugtatta őket abban, hogy nem lesz gondjuk a Világkupa-futammal sem.

Népes mezőny érkezett, hogy első nekifutásra összemérje az erejét. Mind a férfiaknál, mind a nőknél kijelenthető, hogy az erősorrend aligha változik, továbbra is a jól ismert nemzetek fognak a győzelemért küzdeni, ám a személyek kiléte nem egyértelmű.

Mindenki fogadkozik - Biatlon

A hölgyeknél meglepetést várnak például az ukrán ikerpár Semerenkóéktól, valamint az orosz Szvetlána Szlepcovától. Ugyanakkor a nyári felkészülés alapján a németek nem titkolják, hogy Miriam Gössner jó esélyekkel pályázik arra, hogy a legjobbak közé verekedje magát. Szükségük van az utánpótlásra, mivel Andrea Henkel 34 éves, és az aduászuk, Magdalena Neuner lehet, hogy a hazai világbajnokság után szögre akasztja a puskáját.

Mellettük számolnunk kell természetesen az északi különítménnyel is. A finn, norvég, svéd hármasból, a Világkupa címvédő Kaisa Mäkäräinen, Tora Berger, Helena Ekholm triumvirátust feltétlenül meg kell említeni. A nyitányon Ekholm kétségkívül számíthat a közönség szimpátiájára, már csak azért is, mert szülővárosa megpályázta a 2017-es világbajnokság rendezési jogát, ami még nagyobb lökést adhat a teljesítményének. S halkan érdemes megjegyezni, hogy a svédek általában jól kezdik az évadot.

Az erősorrend tekintetében a férfiaknál is hasonló a képlet. Ismerjük a nemzetek erejét, igazából csak az a kérdés, hogy a norvég, francia, német, orosz négyesből melyik versenyző tud kiugró teljesítményt nyújtani.

Mindenki fogadkozik - Biatlon

Tarjei Boe címvédőként, és szemtelenül fiatalként néz farkasszemet az ellenfelekkel, különösen a honfitársaival. A sportág legendája, Ole Einar Björndalen, bár közelebb van a negyvenhez, mint a harminchoz, de állítólag sosem volt olyan motivált, mint most. Emil Hegle Svendsent valószínűleg hajtja a visszavágás tudata, miután tavaly lecsúszott a címvédésről.

Amit tudni lehet, hogy a norvégoknak nemigen sikerült a nyitány, hiszen a 20 kilométeres egyéni versenyben húsz közé sem kerültek, szemben legnagyobb riválisukkal, a francia Martin Fourcade-dal, aki fölényes győzelmet aratott.

A hölgyeknél, a 15 kilométeres egyénit Darja Domracseva nyerte, aki ott folytatta az eredményeit, ahol tavaly abbahagyta. Két perc időbüntetése ellenére több mint egy perccel előzte meg a második helyezetett.

Folytatás a sprint számokkal, és az üldözés versennyel péntektől vasárnapig.

Eurosport - Vörös Csaba

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Biatlon

Ikon fordít hátat a németeknek - Biatlon

Biatlon - Ikon fordít hátat a németeknek

Bombameglepetéssel szolgált a biatlon idény után néhány nappal Ricco Groβ, a németek négyszeres olimpiai bajnok legendája.

Mäkäräinen két hetet kért - Biatlon

Biatlon - Mäkäräinen két hetet kért

Állítása szerint, még nem gondolkodott azon, folytassa-e a pályafutását vagy befejezze.

Hantiban dől el minden - Biatlon

Biatlon - Hantiban dől el minden

Végéhez érkezett a biatlon-világkupa, az utolsó helyszín Hanti-Manszijszk lesz, ahol kiderül, kik szerzik meg idén a legértékesebb kristálygömböket

4 egyéni szám, 4 győztes - Biatlon

Biatlon - 4 egyéni szám, 4 győztes

Testvériesen megosztoztak a nemzetek a biatlon-világbajnokság férfi aranyérmein.

Elaludt a papírforma - Biatlon

Biatlon - Elaludt a papírforma

A kontiolahtii biatlon-világbajnokság összefoglalójában először a hölgyekkel foglalkozunk.

Túl a csúcson - Biatlon

Biatlon - Túl a csúcson

Martin Fourcade a biatlon-világbajnokságon nem egyszerűen a mezőnyt győzte le tegnap az egyéni indításosban, hanem önmagát is.

„Meg tudom csinálni” - Biatlon

Biatlon - „Meg tudom csinálni”

Jekatyerina Jurlova 30 évesen a semmiből nyerte meg tegnap az egyéni indításost.

Új bajnokot avatnak - Biatlon

Biatlon - Új bajnokot avatnak

A jelenlegi női mezőnyből még senki sem nyert 15 kilométeres egyéni világbajnoki címet.

Dorin nem indul 15 km-en - Biatlon

Biatlon - Dorin nem indul 15 km-en

Győzelmei után kihagyja az egyéni számot Marie Dorin Habert a biatlon-világbajnokságon, és az is lehet, hogy a váltót sem vállalja.

Biológiai csoda - Biatlon

Biatlon - Biológiai csoda

Marie Dorin Habert szeptemberben életet adott kislányának, januárban már indult a világkupán, hétvégén pedig kétszeres világbajnok lett. Mi ez, ha nem csoda?