•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
 

Home

 

Bob

13/02/2006 - 12:00

Interjú Gyulai Mártonnal 3.


Friss interjú Gyulai Mártonnal a magyar bobcsapat pilótájával!

Interjú Gyulai Mártonnal 3 - Bob

Friss interjú Gyulai Mártonnal a magyar bobcsapat pilótájával!

- Szia Marci, már javában mennek a versenyek, az elmúlt két nap érmeket is osztottak különbözõ sportokban. Volt-e olyan verseny amit láttatok, ahol jelen voltatok nézõként?

Interjú Gyulai Mártonnal 3 - Bob

- Szerbusztok. Azaz igazság, hogy az egyetlen verseny amin jelen voltunk az a mai férfi szánkó 3. futama volt. De oda is csak véletlenül keveredtünk hiszen megérkezezett Dresdából a bob amit már olyannyira vártunk, és amikor kivittük a pályára akkor tudtunk belenézni a férfiak küzdelmébe akik már a 3. futamnál jártak. Ezen kívûl nemigazán volt idõnk arra, hogy más sportágakra kimenjünk.

- Ezeket a szánkós versenyeket a Cesana Pariol-i pályán rendezik ahol ti is csúszni fogtok majd. Lehet a szánkós versenyzõktõl vagy magából a versenybõl tanulni?

-Teljesen más a szánkó és a skeleton mint a bob. Nincs sok minden amit el lehetne nézni. Egy dolog van ami kicsit feldobta a kedvünket. Tegnap a szánkóverseny elsõ futamának sebességeit néztem és bizony 130 km/h felett 140 km/h közelében voltak a versenyzõk. Nem biztos, hogy nálunk ennyire jó lesz a pálya hiszen teljesen újrafagyasztották a Cesana Pariol-i jeget még január végén így õk egészen szûz jégen, nagyon jó körülmények között csúszhattak. De biztos vagyok benne, hogy mi is jóval 130 km/h felett esetleg 140 km/h-ás sebességgel csúszunk majd.

-Amikor elkezdtetek készûlni az olimpiára a szezon elején csak egy cél volt: kijutni az Olimpiára. Most, hogy ez sikerûlt, tûztetek ki új célt vagy volt e esetleg valamiféle esélylatolgatás a startlistákat nézve?

Interjú Gyulai Mártonnal 3 - Bob

-A startlistákkal még mindig nem vagyunk teljesen tisztában hiszen az elsõ csapatmegbeszélés kedden lesz délben. Ott fogjuk megtudni, hogy melyek azok a csapatok akik engedték elindulni a versenyzõiket. Több olyan ország van ahol nem elég az embernek qualifikálni magát, az ottani olimpiai bizottság nem feltétlenûl engedi õket elindulni. Lehetnek meglepetések mint például az, hogy Japán mégis itt van. Õk nem jutottak ki egyenes ágon hanem egy bizonyos földrész kvótát kaptak hiszen Ázsiából senki sem képviselteti magát bob sportban. Annyira szoros volt a verseny a qualifikációban, hogy nem jutott be egyetlen Ázsiai ország sem így Japán kapott egy-egy kvótát bob kettesben és négyesben. Addig amíg nem látjuk, hogy ki van itt addig nem tûzünk annál komolyabb célokat mint amit már korábban kitûztünk: javítsuk meg az eddigi legjobb magyar olimpiai bob helyezéseket ami kettesben a 28. és négyesben a 23..

-Ma este debütálnak a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázok, Huszár Erika, Darázs Rózsa, Darázs Péter és Knoch Viktor is rajthoz áll. Találkoztál e esetleg a versenyzõkkel? Milyen hangulatban voltak, milyen a magyar csapat hangulata?

Interjú Gyulai Mártonnal 3 - Bob

-Az egyik legnagyobb fájdalmunk, hogy szét van szedve az Olimpiai falu három helyre és így a magyar olimpiai csapat is három részre oszlott. A gyorskorcsolyázok lent vannak Torinoban mi pedig fent Sestriere-ben ezért nagyon kevés alkalmunk volt beszélgetni vagy egy jó csapathangulatot kialakítani a megnyitón és az utazáson kívûl. Ott viszont nagyon összerázódott a csapat. Ha lett volna alkalmunk, hogy együtt lakjunk akkor sokkal jobb lenne a hangulat, mint például 4 éve volt. De tartjuk a kapcsolatot, vicces módon leginkább Interneten. Épp most fogunk leülni a tv elé drukkolni a gyorskorcsolyázó lányoknak.

-Köszönöm, hogy velünk voltál. Drukkolj a nevünkben is a többiknek.

Eurosport - Németh Gergely

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Bob

Női kormányos - Bob

Bob - Női kormányos

Történelmi versenyt hozott Calgaryban a négyes bobok küzdelme - női kormányos lett bronzérmes.

Bobos várakozások - Bob

Bob - Bobos várakozások

Lehet, hogy a német bobosok úgy zárják a szocsi olimpiát, hogy visszasírják a régi dicsőséget.

Gyors emberek  - Bob

Bob - Gyors emberek – gyors járművek

Régen szokás volt nevet adni a boboknak.

Bob - Interjú Gyulai Mártonnal 13.

A versenyen a 25-ös rajtszámmal fogunk csúszni, tehát utolsó elõttinek megyünk majd az elsõ és a harmadik futamban is.

A második edzés után  - Bob

Bob - Vödör a pályán! - Interjú Gyulai Mártonnal 7.

Friss interjú Gyulai Mártonnal a magyar bobcsapat kapitányával

Gyulai Márton 14. - Bob

Bob - Interjú Gyulai Mártonnal 14.

Véget ért a négyes bob verseny.

Bob - Megvan a harmadik

Andre Lange begyűjtötte a harmadikat is.

Bob - Interjú Gyulai Mártonnal 3.

Friss interjú Gyulai Mártonnal a magyar bobcsapat pilótájával!

Bob - Nőt a férfiak közé

Vannak olyan női sportolók, akik minden további nélkül elindulhatnának sportáguk férfi mezőnyében. Ne értsenek félre – nem rosszból mondtam!

Bob - A hölgyeknél is német arany

Sandra Kiriasis és Anja Schneiderheinze győzött a hölgyek küzdelmében, imponáló bobozást bemutatva a két nap folyamán.