•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 23/04/2014
Eurosport
 

Home

 

CHAMP CAR

06/04/2006 - 14:12

CHAMP CAR


Cikk archívum - CHAMP CAR
From Official Website

Cikk arhcívum

Cikk archívum - CHAMP CAR

A félreértések elkerülése végett hadd szögezzem le, ebben az írásban nem a Forma-1-ről lesz szó. Hanem a Champ Carról, az amerikaiak egyik legnépszerűbb autóverseny sorozatáról. De akkor hogy kerül a csizma az asztalra? Amely ugye elsősorban bilgeri és csak másodsorban csizma, hogy a klasszikusokat, ebben az esetben Dávid Sándort idézzem.

Az amerikai Forma-1

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR

Elnézést kérek az olcsó szóviccért, de Will Power győzelme kapcsán nem tudtam megállni, hogy le ne írjam. Az ausztrál fiatalember ugyanis nagyon szép versenyzéssel nyert Las Vegasban, a 2007-es Champ Car bajnokság első viadalán. Ez volt a pályafutása első győzelme, ami egyben az ausztrálok első diadala is ebben a sorozatban. Power, azaz Erő barátunk tehát sporttörténelmet írt Amerikában.

Power, az erő

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR

Sebastien Bourdais stílusosan búcsúzott a Champ Cartól. A második rajtkockából indulva könnyedén megnyerte a mexikói versenyt, és ezzel élete 31. futamgyőzelmét ünnepelte. Nem volt kérdés az utolsó verseny előtt, hogy ki lesz a 2007-es év bajnoka, hiszen a francia már idő előtt elhódította a címet. Ausztráliában, a legendás Surfers paradise-i pályán aratott győzelme egyben a negyedik bajnoki sikerét jelentette

A Bourdais-korszaknak vége

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR

Meglepő bejelentéssel kezdték november utolsó hetét a Champ Car sorozatban, mely szerint 2008-tól összeolvad a Forsythe és a RuSport csapat. A hírt a két csapatfőnök Jerry Forsythe és Dan Pettit tette közzé, hozzátéve, hogy a Newmann/Hass mintaképére Forsythe/Pettit néven szerepelnek majd a jövő évi bajnokságban. Két igazán sikeres gárda egyesíti tehát erőit, melynek további érdekessége, hogy mindkét csapatfőnök egyben társtulajdonosa is a Champ Car Világsorozatnak.

Összeolvadás

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR

Több mint 10 éves megosztottság ért véget magyar idő szerint szombat hajnalban, amikor is hivatalosan bejelentették a Champ Car (CC) és az IRL sorozat összeolvadását. A kenyértörésre az Indy és a Champ car (korábban CART) között 1996-ban került sor, azóta a két külön bajnokság erőteljesen megosztotta az amerikai rajongókat. Abban ugyan mindenki egyetértett, hogy ez az állapot senkinek sem jó, ám ennek ellenére érdemi közeledés nem történt, egészen az utóbbi hetekig.

Amerika újra egyesült

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR

Az elmúlt években az Eurosport jóvoltából a magyar nézők is figyelemmel kísérhették az amerikai formulaautós eseményeket, az idők azonban sajnos változnak. Február végén már beszámoltunk róla, hogy a Champ Car komoly anyagi problémákkal küzd, sőt egyenes csőd közeli állapotba került, így a sorozat tulajdonosai tárgyalások kezdtek a rivális bajnokság, az IRL vezetőségével. A tárgyalások eredményesek voltak, és február 27.-én be is jelentették, hogy az 1996 óta fennálló kettősségnek vége.

Álmaimban Amerika

Eurosport - HB

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - CHAMP CAR

Álmaimban Amerika - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Álmaimban Amerika

Az elmúlt években az Eurosport jóvoltából a magyar nézők is figyelemmel kísérhették az amerikai formula autós eseményeket

Amerika újra egyesült - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Amerika újra egyesült

Több mint 10 éves megosztottság ért véget magyar idő szerint szombat hajnalban

Fúzió - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Összeolvadás

Meglepő bejelentéssel kezdték november utolsó hetét a Champ Car sorozatban, mely szerint 2008-tól összeolvad a Forsythe és a RuSport csapat.

A Bourdais-korszaknak vége - CHAMP CAR

CHAMP CAR - A Bourdais-korszaknak vége

Sebastien Bourdais stílusosan búcsúzott a Champ Cartól.

Power, az erő - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Power, az erő

Elnézést kérek az olcsó szóviccért, de Will Power győzelme kapcsán nem tudtam megállni, hogy le ne írjam.

Az amerikai Forma-1 - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Az amerikai Forma-1

A félreértések elkerülése végett hadd szögezzem le, ebben az írásban nem a Forma-1-ről lesz szó.

Cikk archívum - CHAMP CAR

CHAMP CAR - CHAMP CAR

CHAMP CAR