Eurosport

TV Műsor

 
 
CHAMP CAR

CHAMP CAR

Cikk archívum - CHAMP CARFrom Official Website

Cikk arhcívum

 

Cikk archívum - CHAMP CAR A félreértések elkerülése végett hadd szögezzem le, ebben az írásban nem a Forma-1-rol lesz szó. Hanem a Champ Carról, az amerikaiak egyik legnépszerubb autóverseny sorozatáról. De akkor hogy kerül a csizma az asztalra? Amely ugye elsosorban bilgeri és csak másodsorban csizma, hogy a klasszikusokat, ebben az esetben Dávid Sándort idézzem.

Az amerikai Forma-1

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR Elnézést kérek az olcsó szóviccért, de Will Power gyozelme kapcsán nem tudtam megállni, hogy le ne írjam. Az ausztrál fiatalember ugyanis nagyon szép versenyzéssel nyert Las Vegasban, a 2007-es Champ Car bajnokság elso viadalán. Ez volt a pályafutása elso gyozelme, ami egyben az ausztrálok elso diadala is ebben a sorozatban. Power, azaz Ero barátunk tehát sporttörténelmet írt Amerikában.

Power, az ero

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR Sebastien Bourdais stílusosan búcsúzott a Champ Cartól. A második rajtkockából indulva könnyedén megnyerte a mexikói versenyt, és ezzel élete 31. futamgyozelmét ünnepelte. Nem volt kérdés az utolsó verseny elott, hogy ki lesz a 2007-es év bajnoka, hiszen a francia már ido elott elhódította a címet. Ausztráliában, a legendás Surfers paradise-i pályán aratott gyozelme egyben a negyedik bajnoki sikerét jelentette

A Bourdais-korszaknak vége

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR Meglepo bejelentéssel kezdték november utolsó hetét a Champ Car sorozatban, mely szerint 2008-tól összeolvad a Forsythe és a RuSport csapat. A hírt a két csapatfonök Jerry Forsythe és Dan Pettit tette közzé, hozzátéve, hogy a Newmann/Hass mintaképére Forsythe/Pettit néven szerepelnek majd a jövo évi bajnokságban. Két igazán sikeres gárda egyesíti tehát eroit, melynek további érdekessége, hogy mindkét csapatfonök egyben társtulajdonosa is a Champ Car Világsorozatnak.

Összeolvadás

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR Több mint 10 éves megosztottság ért véget magyar ido szerint szombat hajnalban, amikor is hivatalosan bejelentették a Champ Car (CC) és az IRL sorozat összeolvadását. A kenyértörésre az Indy és a Champ car (korábban CART) között 1996-ban került sor, azóta a két külön bajnokság eroteljesen megosztotta az amerikai rajongókat. Abban ugyan mindenki egyetértett, hogy ez az állapot senkinek sem jó, ám ennek ellenére érdemi közeledés nem történt, egészen az utóbbi hetekig.

Amerika újra egyesült

 

 

Cikk archívum - CHAMP CAR Az elmúlt években az Eurosport jóvoltából a magyar nézok is figyelemmel kísérhették az amerikai formulaautós eseményeket, az idok azonban sajnos változnak. Február végén már beszámoltunk róla, hogy a Champ Car komoly anyagi problémákkal küzd, sot egyenes csod közeli állapotba került, így a sorozat tulajdonosai tárgyalások kezdtek a rivális bajnokság, az IRL vezetoségével. A tárgyalások eredményesek voltak, és február 27.-én be is jelentették, hogy az 1996 óta fennálló kettosségnek vége.

Álmaimban Amerika

 - Eurosport