•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 19/04/2015
Eurosport
 

Home

 

CHAMP CAR

13/04/2007 - 11:43

Power, az erő


Power, az erő - CHAMP CAR
From Official Website

Elnézést kérek az olcsó szóviccért, de Will Power győzelme kapcsán nem tudtam megállni, hogy le ne írjam.

Power, az erő - CHAMP CAR

Az ausztrál fiatalember ugyanis nagyon szép versenyzéssel nyert Las Vegasban, a 2007-es Champ Car bajnokság első viadalán. Ez volt a pályafutása első győzelme, ami egyben az ausztrálok első diadala is ebben a sorozatban. Power, azaz Erő barátunk tehát sporttörténelmet írt Amerikában.

Sikerének értékét az sem csökkenti, hogy ezen a városi versenyen jó néhány nagy sztár csődöt mondott, vagy gondokkal küzdött. A legnagyobb meglepetést Sebastien Bourdais, a háromszoros bajnok francia menő betlije jelentette. A hétszeres bajnok Newman/Haas/Lannigan csapat első számú versenyzője már az időmérő edzéseken is szenvedett. Meg is törte a Panoz DP01-es karosszériával készült kocsit, így csak a mezőny végéről rajtolhatott. De nem adta föl, és csodálatos versenyzéssel már a negyedik helyre jött fel, amikor az egyik kanyarban rontott, és falnak csapta az autót. Ezzel a korábbi las vegasi oválpályás győztes, az első utcai versenyen pont nélkül maradt.

Power, az erő - CHAMP CAR

Egyébként idén nemcsak ez az egy változás volt. A Panoz váltotta a Lolát, mint autóépítő, a Cosworth szállítja a 750 LE-s motorokat, (tavaly még a Ford is érdekelt volt ebben) amelyekkel 14 helyett 16 futamon száguldhatnak a versenyzők. Újra lesznek európai versenyek is, a hollandiai Assenben és a belgiumi Zolderben is körözhetnek a sofőrök.

Már aki megmaradt a tavalyiak közül. Hiányzik például a tavalyi év újonca, a francia Philippe, és nem kapott lehetőséget a spanyol Oriol Servia sem. A tavaly súlyos balesetet szenvedett Christiano da Matta visszatérésére is csak jövőre számíthatunk. Jöttek viszont új fiúk, például a holland Doornbos, aki Las Vegasban a kitűnő második helyen végzett, az amerikai Figge, aki szintén jól kezdett, vagy az a szupertehetségnek tartott Graham Rahal, aki tavaly 17 évesen már második lett a kistestvér, a Toyota Atlantic sorozatban. Graham a háromszoros bajnok Bobby Rahal fia, valószínűleg örökölte apja tehetségét. Ezt azonban még bizonyítania kell, mert ennek a versenynek ő volt az első kiesője. Már az első körben egy párbaj során a falnak ment, így számára néhány másodperc után vége is volt a versenynek.

Power, az erő - CHAMP CAR

Jól ment viszont a mezőny egyetlen hölgytagja, az angol Legge kisasszony, és a veterán Paul Tracy. A 39 éves kanadai fenegyerek úgy is harmadik tudott lenni, hogy az üzemanyagtöltő berendezés hibája miatt a tervezettnél többször ki kellett állnia, hogy metanolt vételezzen. Ha ez a malőr nincs, lehet, hogy a végén nem Powert, hanem őt ünnepelték volna.

Long Beachben majd lesz alkalma javítani.

Eurosport - Várhegyi Ferenc

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - CHAMP CAR

Álmaimban Amerika - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Álmaimban Amerika

Az elmúlt években az Eurosport jóvoltából a magyar nézők is figyelemmel kísérhették az amerikai formula autós eseményeket

Amerika újra egyesült - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Amerika újra egyesült

Több mint 10 éves megosztottság ért véget magyar idő szerint szombat hajnalban

Fúzió - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Összeolvadás

Meglepő bejelentéssel kezdték november utolsó hetét a Champ Car sorozatban, mely szerint 2008-tól összeolvad a Forsythe és a RuSport csapat.

A Bourdais-korszaknak vége - CHAMP CAR

CHAMP CAR - A Bourdais-korszaknak vége

Sebastien Bourdais stílusosan búcsúzott a Champ Cartól.

Power, az erő - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Power, az erő

Elnézést kérek az olcsó szóviccért, de Will Power győzelme kapcsán nem tudtam megállni, hogy le ne írjam.

Az amerikai Forma-1 - CHAMP CAR

CHAMP CAR - Az amerikai Forma-1

A félreértések elkerülése végett hadd szögezzem le, ebben az írásban nem a Forma-1-ről lesz szó.

Cikk archívum - CHAMP CAR

CHAMP CAR - CHAMP CAR

CHAMP CAR