Eurosport

TV Műsor

 
 
Curling

Most a férfiakon a sor

Most a férfiakon a sor   - CurlingReuters

Kanada után Baselre szegeződik a curling kedvelők szeme, szombaton ugyanis a svájci városban kezdődik a férfi világbajnokság.

 

Egy hete a svájci Miriam Ott győzelmét hozta a női curling világbajnokság. A 40 éves skip győzelme a lehető legjobbkor érkezett a baseli szervezőknek, akik a szombaton kezdődő férfi világbajnokságon a curling-láz magasba törését várják az alpesi országban. A házigazdák abban bíznak, hogy a zürichi Jan Hauser és csapata is Otthoz hasonló sikerekkel zárja a már az olimpiai kvalifikációba is beleszámító világbajnokságot. Az olimpiai bronzérmes Hauser most játszik harmadik világbajnokságán, de első alkalommal skipként. Lesznek még rajta kívül is jó ismerősök a mezőnyben. Itt van például az egyik favorit, a norvég Thomas Ulsrud, aki olimpiai bronzérmesként és aktuális Európa-bajnokként szeretne végre egyszer világbajnoki címet is szerezni.

Most a férfiakon a sor - Curling A svédek ismét a korábbi junior világbajnok, Niklas Edin vezette csapattal vesznek részt a vb-n, akik a legutóbbi kanadai világbajnokságon megszerzett bronzérmüket váltanák fényesebb medáliára. A németek a hamburgi John Jahr csapatával jöttek el Baselbe, a franciáknál pedig a rutinos, immáron nyolcadik világbajnokságát kezdő Thomas Dufour és csapata száll harcba az érmekért. A skótok is erős csapattal utaztak el Svájcba, ahol ismét a tavalyi vb-n ezüstérmet szerző Tom Brewster a kapitány. A dánoknál Rasmus Stjerne csapata érkezik a vb-re, a kétszeres Eb-érmes dán skip a dán bajnokság megnyerésével harcolta ki a jogot az indulásra. A fő esélyest azonban még nem említettük, amely csapat szokás szerint Kanadából érkezik. A 26-szoros világbajnok Kanada ugyanis a világranglista vezetőjeként most is a legnagyobb esélyes. A háromszoros világbajnok (1987, 1993, 2007) Glenn Howard igazi nagyágyú a curling világában, aki bárhol, bármilyen világversenyen reális aranyeséllyel indulhat csatába.

Most a férfiakon a sor - Curling A sportági nagyhatalomnak számító Kanadára amúgy rá is férne a siker, hiszen egy héttel ezelőtt hazai jégen Heather Nedohinék „csak” a harmadik helyen végeztek és így már zsinórban negyedik éve nem tudják megnyerni a női vb-t. A férfiaknál ilyen negatív széria egyelőre nem fenyeget, lévén az utóbbi két évben Kanada lett a világ legjobbja. Szakértők szerint nem sok esélye van a Jiri Snitil-féle cseh válogatottnak, a kínai (Rui Liu) és az új-zélandi (Peter de Boer) csapatnak sem, sőt az első vb-jén szereplő Heath McCormick vezette amerikai együttes továbbjutása is meglepetés lenne. Ne feledjük viszont, hogy a nemzetközi curling mezőny egyre kiegyensúlyozottabb. Ki gondolta volna például pár hete, hogy a hölgyeknél Dél-Korea csapata remek alapszakaszt teljesít és története során első alkalommal éremért játszik majd. A sportági sokszínűségbe természetesen a magyarok is szeretnének becsatlakozni, a tavalyi moszkvai Eb-n kiharcolt feljutás után abban bízhatunk, jövő ilyenkor a most szereplő csapatok ellen már a mieink is jégre léphetnek. Addig - Önökhöz hasonlóan - nekik is maradnak a TV-s élmények a világ legjobb férfi játékosairól.

 

Az Eurosport közvetítései a férfi curling világbajnokságról:

március 31. 20.30-22.00 Svájc - Svédország Eurosport 2 - ÉLŐ
április 1. 20.30-22.00 USA - Kanada Eurosport2 - ÉLŐ
április 2. 09.45-12.00 Kanada - Norvégia Eurosport - ÉLŐ
április 2. 15.00-17.00 Dánia - Kína Eurosport - ÉLŐ
április 3. 09.45-12.00 Svédország - USA Eurosport - ÉLŐ
április 3. 14.00-17.00 Kanada - Dánia Eurosport - ÉLŐ
április 3. 19.00-22.00 Norvégia - Svédország Eurosport - ÉLŐ
április 4. 14.00-17.00 Svédország - Kanada Eurosport - ÉLŐ
április 4. 19.00-22.00 Franciaország - Dánia Eurosport2 - ÉLŐ
április 5. 09.00-12.00 Dánia - Svédország Eurosport2 - ÉLŐ
április 5. 15.00-17.00 Németország - Dánia Eurosport - ÉLŐ
április 5. 20.00-22.00 Kína - Kanada Eurosport2 - ÉLŐ
április 7. 20.30-23.00 elődöntő Eurosport2 - ÉLŐ
április 8. 11.30-14.00 bronzmérkőzés Eurosport2 - ÉLŐ
április 8. 17.00-19.00 döntő Eurosport - ÉLŐ

 - Eurosport