•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 18/04/2015
 

Home

 

Curling

03/12/2007 - 12:05

Curling Európa-bajnokság


Curling EB - Curling
dpa

December első napján az eddigi legtöbb résztvevővel, Füssenben elkezdődött a Curling Európa-bajnokság.

Curling EB - Curling

A legjobb csapatok az A csoportban versenghetnek mind a férfiaknál, mind a noknél. A magyar lányokat aB1 csoportban találjuk. Szekeres Ildikónak, Béres Alexandrának, Nagy Gyöngyinek, Ádám Boglárkának és Bartalus Krisztinának (ha a következo kontinens viadalon a legjobbakkal akarják felvenni a versenyt) az észteket, franciákat, íreket, litvánokat, spanyolokat és a tavaly lecsúszott norvégokat kell legyozniük. Tavaly csak két centi hiányzott, reméljük idén majd fordul a szerencse!

Curling EB - Curling

Belleli Lajos, Riesz Gábor, Ezsöl Gábor, Nyitrai József és Rókusfalvy András csapata a B3 csoportban lép jégre. Ok Andorrával, a horvátokkal, az észtekkel, a lengyelekkel, az oroszokkal és a szlovákokkal töltik az elkövetkezo egy hetet, és szintén esélyesek egy szép szereplésre.

Curling EB - Curling

Ami a legjobbakat illeti: a hölgyeknél ismét a nagy, Anette Norberg vezérelte svéd csapat indul. A világranglista vezetését ugyan átadták már a kanadaiaknak, de csupán 8 pont a különbség, és a két éllovas jóval több ponttal rendelkezik, mint a többiek. 2006-ban megnyerték a világbajnokságot, az Európa-bajnokságot és az olimpiát is, de utána nem tudták megszerezni a részvétel jogát a kontinens viadalra, majd a vb-n is csak 6. lettek. Nagy várakozás elozi meg tehát az idei szereplésüket.

Curling EB - Curling

Az olimpiai döntobol nem csak Norbergék vannak itt, de az ezüstérmes svájci csapat is, Mirjam Ott-al az élen. Ok nem mellesleg tavaly bronzérmesek lettek, az oroszok és az olaszok elott. Mindhárom dobogós ugyan azzal a csapattal érkezett. A skótok viszont váltottak, ezúttal Kelly Wood csapata szerezte meg a részvétel jogát, csak úgy, mint a világbajnokságon. A németek is az eddigi csapattal állnak fel, a vb ezüstérmes dánok és a csehek viszont cseréltek. Hozzájuk csatlakoztak még a B csoportból feljutottak: az osztrákok és a finnek. Eddig négy mérkozésen vannak túl, és már csak a svédek veretlenek!

Tavaly a férfiaknál a svájciak nagyon szerettek volna otthon nyerni, és ezért mindent meg is tettek! Két kiváló csapatuk volt, így az egyik az Európa-bajnokságon, a másik a vb-n indulhatott. A történet persze ettol még nem lenne kirívó, a különlegesség az volt, hogy a vezetés kicsit összefésülte a csapatokat. Baselben Andi Schwaller csapata fogadta be Ralph Stöklit, míg a világbajnokságon fordítva. Az eredmény önmagáért beszél, otthon aranyérmesek, míg a vb-n 4. lettek. Idén egy harmadik variáció következik Toni Müller vezetésével, az egyetlen ismeros név a tavalyi szezonból Ralph Stökli.

Curling EB - Curling

A németek is más-más csapatot indítottak a két világversenyen. Nem meglepo, hogy a világbajnokságon remeklo, végül a verhetetlen kanadaiak mögött ezüstérmet szerzo Andy Kappék kaptak újra lehetoséget. A skótoknál David Murdoch tehetségét senki sem vonja kétségbe, bármikor kijöhet egy jó eredmény. A vb-n még Smith csapata próbálkozott kevesebb sikerrel, most ismét Murdoch jön, ezúttal új third-el. A többi csapat többé, kevésbé maradt a régi felállásban, és a B csoportból feljutottak még a csehek és a dánok is. A kezdés a svájciaknak és a norvégoknak sikerült jól, három mérkozés után ok állnak az élen.

Izgalmakban most sem lesz hiány, és az Eurosporton ÉLOben láthatják a legjobb összecsapásokat! Tartsanak velünk minden nap, és nézzék a Curling Európa-bajnokságot !

 

Jelenlegi állás:

 

Nok A csoport (gyozelmek-vereségek-játszott mérkozések száma)

1. Svédország (4-0-4)

2. Dánia (3-1-4)

3. Oroszország (3-1-4)

4. Skócia (3-1-4)

5. Svájc (3-1-4)

6. Ausztria (1-3-4)

7. Finnország (1-3-4)

8. Németország (1-3-4)

9. Olaszország (1-3-4)

10. Csehország (0-4-4)

 

Férfiak A csoport (gyozelmek-vereségek-játszott mérkozések száma)

 

1. Norvégia (3-0-3)

2. Svájc (3-0-3)

3. Dánia (2-1-3)

4. Németország (2-1-3)

5. Svédország (2-1-3)

6. Finnország (1-2-3)

7. Franciaország (1-2-3)

8. Skócia (1-2-3)

9. Csehország (0-3-3)

10.Olaszország (0-3-3)

 

 

További cikkek:

Curlingre fel!

Eurosport - Mészáros Panna

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Curling

Újra A-csoportban a magyar női csapat! - Curling

Curling - Újra A-csoportban a magyar női csapat!

Egy nap, három megnyert találkozó - hatalmas bravúrral újra A-csoportos a magyar női curling válogatott.

Csúszik a nehéz kő - Curling

Curling - Csúszik a nehéz kő

A szocsi olimpián Kanada nyerte meg a férfi curling tornát - de vajon a kínai világbajnokságon is összejön-e nekik a siker?

A hölgyek szeszélyesek!?... - Curling

Curling - A hölgyek szeszélyesek!?...

Pláne, hogy a szokásos curling tornákkal ellentétben az olimpián nem page playoff rendszerben, hanem elődöntő-helyosztó szisztéma szerint zajlik a lebonyolítás

„Halló, itt az olimpiai bajnok!” - Curling

Curling -  „Halló, itt az olimpiai bajnok!”

Így köszönt szüleinek telefonon a torinói téli olimpiai férfi curling döntője után Brad Gushue, az akkor mindössze 26 esztendős kanadai aranyérmes.

Ez tényleg norvégmintás - Curling

Curling - Ez tényleg norvégmintás

Vancouver után alighanem Szocsiban is hódítani fog a norvég férfi curling válogatott speciális ruha dizájnja.

Majdnem a házban  - Curling

Curling - Majdnem a házban

Az egész magyar curling társadalom izgatottan várta a 2013-as Európa-bajnokságot

Magyar világbajnoki cím curlingben - Curling

Curling - Magyar világbajnoki cím curlingben

Hatalmas magyar siker született vasárnap a curlingesek vegyes-páros világbajnokságán Kanadában.

Új svéd sikerszéria jöhet - Curling

Curling - Új svéd sikerszéria jöhet

A Niklas Edin vezette svéd válogatott törte meg a kanadai egyeduralmat a férfi curling világbajnokság döntőjében.

Skócia nyerte a gyilkos alapszakaszt - Curling

Curling - Skócia nyerte a gyilkos alapszakaszt

Norvégiát leszámítva az esélyesek jutottak tovább a legjobb négy közé a 2013-as férfi curling világbajnokságon Kanadában.

Befejezi a curling női legendája - Curling

Curling - Befejezi a curling női legendája

Alig egy évvel az olimpia előtt a kétszeres olimpiai bajnok Anette Norberg úgy döntött, hogy befejezi curling pályafutását.