•  
  • Belépés | Regisztráció
Kedd 05/05/2015
 

Home

 

Északi Összetett

17/01/2006 - 10:00

Esélylatolgatás


Esélyt latolgatni jó. Pláne egy összetett versenyszámban. Hiszen míg mondjuk egy 3000 méteres akadályfutás esélyeinek a latolgatása, kimerül abban, hogy a 3000 méteres akadályfutás esélyeit latolgatjuk, addig egy összetett versenyszám esetében ez jóval összetettebb feladat.

Esélylatolgatás - Északi Összetett

Esélyt latolgatni jó. Pláne egy összetett versenyszámban. Hiszen míg mondjuk egy 3000 méteres akadályfutás esélyeinek a latolgatása, kimerül abban, hogy a 3000 méteres akadályfutás esélyeit latolgatjuk, addig egy összetett versenyszám esetében ez jóval összetettebb feladat.

Ki gondolta volna.

Esélylatolgatás - Északi Összetett

Mérlegelni kell például, hogy az, aki mindkét számban kicsit jó, a jobb lesz-e a végén annál, aki az egyikben nagyon a másikban meg semennyire. Aztán persze arról sem szabad megfelejtkezni, aki az egyikben semennyire a másikban, pedig nagyon.

Ugyebár.

No most ez az északi összetettben nincs így. Ott majdnem mindig az nyer, aki jó futó. Persze a jó futók között nem hátrány, ha valaki ugrani is tud egy picikét, de azért hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy ez alapkövetelmény. Általában elég egy ne túl rosszul sikerült ugrás is. Akadt persze néhány verseny az elmúlt években, melyet azok nyertek, akik inkább ugrásban jók, de azok majdnem mind tömegrajtos versenyek voltak olyat, pedig Torinóban nem rendeznek.

Pechjükre.

Esélylatolgatás - Északi Összetett

Itt csak hagyományos (15 km futás-2 sorozat ugrás), sprint (7,5 k futás-1 sorozat ugrás) és csapatversenyben osztanak aranyérmet. Salt Lake Cityben a finnek taroltak, elvitték valamennyi aranyat. Samppa Lajunen nyerte mindkét egyéni számot és hozzásegítette társait egy aranyhoz. Ő azóta befejezte, zenélget valahol Finnországban, társai azonban a mai napig favoritok. Hannu Manninen történetesen a legnagyobbak egyike, de nem lehetnénk meglepődve, ha Jaakko Tallus is a dobogóra állna. Mellettük persze meg kell említeni a németeket, illetve az osztrákokat ők azért mindig jók, és esetleg a norvégokat is. Emellett lehet persze még meglepetés, továbbá papírforma is.

Esélylatolgatás - Északi Összetett

Tippünk: Manninen, Ackermann, Moan esetleg Gottwald tétre helyre befutóra oda vissza. Jól venné ki magát, ha írhatnám, hogy több ló nem indul, de ez nem volna igaz.

Kb.35-en lesznek…

Eurosport - Szabó Gábor

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Északi Összetett

Ha váltó, akkor Norvégia - Északi Összetett

Északi Összetett - Ha váltó, akkor Norvégia

Azért nem volt ennyire egyértelmű az északi sí-világbajnokság férfi váltójának végkimenetele; a hazaiak egy hajszállal maradtak le a diadalról.

28 év szünet után arany - Északi Összetett

Északi Összetett - 28 év szünet után arany

Németország kvartettje nyerte az északi összetett csapatversenyt az északisí-világbajnokságon

Összetett német siker - Északi Összetett

Északi Összetett - Összetett német siker

Az északi összetett 2013-14-es világkupa szezonja kettős német sikert hozott.

Ki lesz a legösszetettebb?! - Északi Összetett

Északi Összetett - Ki lesz a legösszetettebb?!

A téli olimpiát felvezető sorozatunkban a főszerep ezúttal az északi összetetté.

Szezonzárás Oslóban - Északi Összetett

Északi Összetett - Szezonzárás Oslóban

Gyakorlatilag kijelenthető, hogy Eric Frenzel az idei összetett világkupa győztese az északi összetettesek között.

Val di Fiemme a franciáké! - Északi Összetett

Északi Összetett - Val di Fiemme a franciáké!

Az északi sí világbajnokság északi összetett versenyei során négy számból háromszor a franciák örülhettek, a csapat sprintet is ők nyerték.

Lamy másodszor… Lamy harmadszor?! - Északi Összetett

Északi Összetett - Lamy másodszor… Lamy harmadszor?!

Jason Lamy Chappuis két számból kettőt nyert meg eddig a Val di Fiemme-i északi sí világbajnokság északi összetett versenyei során, egyet magának, egyet pedig a

Német, osztrák vagy norvég győzelem? - Északi Összetett

Északi Összetett - Német, osztrák vagy norvég győzelem?

Vasárnap rendezik az északi összetett csapatversenyt az északi sívilágbajnokságon.

Frenzel másodszor… Lamy harmadik! - Északi Összetett

Északi Összetett - Frenzel másodszor… Lamy harmadik!

Egyelőre nem sikerült a triplázás Val di Fiemmében Jason Lamy Chappuis-nak, Eric Frenzel nyerte a világbajnoki címet az északi összetett nagy sáncos versenyében

Lamy feletti futás - Északi Összetett

Északi Összetett - Lamy feletti futás

Jason Lamy Chappuis egy közepes ugrás után jobban futott, mint az egész szezonban bármikor, és megszerezte az első északi összetett aranyérmet az idei Val di Fi