•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
 

Home Labdarúgás

 

Labdarúgás

06/06/2008 - 14:49 - Updated 09/09/2011 - 16:35

Labdarúgó Európa-bajnokság


Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás
Other Agency

Cikk archívum

Európa-bajnokság 2012

Négy válogatott már biztosan kijutott a 2012-es tornára. Kedden ismét Európa-bajnoki selejtezoket rendeztek kontinens szerte. Németország pénteki sikere után, újabb három válogatott, Spanyolország, Hollandia és Olaszország Eb szereplése vált biztossá. Nézzük mi törént, az elmúlt két fordulóban.

EB selejtezok I.

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Pénteken 23 mérkozést rendeznek kontinens szerte. Az A-csoportban, a hét meccs után hét gyozelemmel az elso helyen álló német válogatott Gelsenkirchenben látja vendégül, a 7 ponttal a harmadik pozíciót elfoglaló Ausztriát. A két együttes júniusban egyszer már összecsapott, akkor Németország Gomez duplájával 2-1-re nyert idegenben. A Bundesliga 4. fordulójában a Kaiserslautern ellen mesterhármast szerzo Bayern csatár ezúttal is ott van Joachim Löw keretében (igaz játékára sérülése miatt kevés az esély) úgy, mint a fiatal Götze és Kroos, vagy a sérült Adler kapus helyére behívott Zieler. Érdekes a német kapitány csak két "igazi" csatárnak küldött meghívót (Cacau, Klose), viszont a sérült Khedira nélkül is nagyon jónak tunik az Özil, Müller, Schürrle, és Schweinsteiger nevével fémjelzett középpályássor.

EB selejtezok

 

Európa-bajnokság 2008

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Spanyolország 44 év után lett Európa-bajnok. A címben feltett kérdés talán nem is fontos így pár nappal a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság után, ugyanis megnyerték.1964 után, szóval nagyon kijárt már Spanyolországnak a siker. Egy olyan EB-n, amely a felemás teljesítményektol marad talán a legemlékezetesebb. Ott van például a kiválóan kezdo és három csoportmeccsét egyaránt megnyero holland, portugál és horvát válogatott, amely miután a biztos továbbjutás tudatában kicserélte az „egész csapatát” és aztán úgy esett ki a negyeddöntoben, hogy rá sem lehetet ismerni játékára.

Megérdemelték!?

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Olaszország a negyeddöntoben búcsúzott az EB-tol. Ha nem is mindennek, sot az EB egészen vasárnapig tart, az olasz válogatott szereplésének biztosan. A fenti mondat pedig a kiesés másnapján megjelent, La Gazzetta dello Sport címlapjáról származik, s jól mutatja, hogy az olasz közvélemény igenis bízott az elodöntobe jutásban.Bízott a messze nem világbajnoki formában játszó válogatottban, bízott Luca Toniban aki a Bundesliga gólkirályaként jött a tornára, s rúgott gól nélkül távozott, bízott a Pirlo és Gattuso nélküli középpályában, bízott az idén a Sampdoriában újjászületett Cassanoban, aki szintén nem sokat mutatott- de úgy tunik hiába.

Mindennek vége

 

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Euro 2008 Elozetes: Oroszország – Svédország: Az Európa-bajnokság legfiatalabb csapata a legidosebbel találkozik a D csoport második továbbjutó helyéért folytatott csatában. A spanyol válogatott már biztos csoportelso úgy, hogy mind Oroszország, mind Svédország ellen nyerni tudott. A görögök viszont mindkettotol kikaptak, így a dolog egyszerubb nem is lehetne, aki nyer, az továbbjut. A döntetlen pedig a svédeknek jó. De ki mer itt döntetlenre játszani? Lagerback csapata egyszer már „megégett” ezzel a taktikával a spanyolok ellen, nagy kérdés, most meg meri-e újra kockáztatni.

Euro 2008 Elozetes: Oroszország – Svédország

 

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Olaszország csak a hollandok segítségével lehet negyeddöntos. Itália gyozni fog és reménykedik. A fenti mondat pontosan összefoglalja a pillanatnyi közhangulatot Olaszországban, ugyanis többen még mindig hisznek a csodában, nevezetesen a világbajnok továbblépésben. Igen, csakhogy a helyzet nem egyszeru. Roberto Donadoni és csapata ugyanis csak másban bízva lehet továbblépo, miközben saját meccsét kötelezo megnyernie, a franciák ellen. Ez pedig a legutóbbi két alkalommal (a selejtezoben) nem sikerült. Párizsban 3-1-es vereség, Milánóban pedig 0-0 lett a vége.

Másban bízva

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Euro 2008 Elozetes: Franciaország-Olaszország: Nincs mese, összenottek. Nincs esemény, nincs sorozat, amely ne hozná össze a francia, és az olasz labdarúgó-válogatottat. 2006. július 9-én a világbajnokság döntojében, az azt követo idoszakban az Eb-selejtezok során kétszer, kedd este pedig szintén összecsap egymással a két nagyhatalom. Ráadásul ezúttal nemcsak az útjuk, de a sorsuk is összeforrt: a hollandok, és a románok kezében van. Ha egy csoportba kerül a legutóbbi világbajnokság két döntose egy Európa-bajnokságon, az igazi különlegesség. Ha egyik sem jut tovább a kvartettbol, az bombameglepetés.

Másban bízva

 

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Euro 2008 Elozetes: Olaszország-Románia: Tizenharmadika, péntek, a 13. Európa bajnokság 13. mérkozése következik, ahogy látható ,remek elojelekkel. Igaz Olaszországban nem a 13-as számot, hanem a 17-est tartják szerencsétlen számnak, majd meglátjuk a mérkozés után. Az elso csoportkör legnagyobb negatív meglepetését kétség kívül Olaszország szállította az egyébként remekül játszó Hollandia elleni háromgólos vereséggel. Már el is kezdték a világbajnok edzo Marcelo Lippi visszasírását.

Euro 2008 Elozetes: Olaszország-Románia

 

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Euro 2008 Elozetes: Hollandia-Franciaország. Egy francia-holland párosítás akár döntonek is beillik, és hiába rendezik ezt a mérkozést a csoportkörben, mégis sok mindenrol dönthet. Persze nem elsosorban Marco Van Basten legényei sorsáról, hiszen az olaszok magabiztos legyozése után még egy esetleges vereség esetén sem dol össze a világ. A másik oldalon Raymond Domenech a románok elleni unalmas 0-0-t követoen egy újabb gyenge teljesítményt már nehezen tudna megmagyarázni.

Euro 2008 Elozetes: Hollandia-Franciaország

 

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Euro 2008 Elozetes: Ausztria-Lengyelország. Szerdán a társházigazda Svájc a második mérkozését is elveszítette, ráadásul a portugálok legyozték a cseheket, így pedig eldolt, hogy egyrészt biztosan kiesnek, másrészt tutira csoportutolsók. Korábban egyetlen Eb-házigazda sem végzett kvartettje utolsó helyén, csütörtök este azonban lehet, hogy meglesz a második is. Ausztria ugyanis Lengyelországgal mérkozik, és ha vereséget szenved, és egy picivel korábban a németek legyozik a horvátokat, vagy döntetlent játszanak velük, akkor kalap-kabát…

Euro 2008 Elozetes: Ausztria-Lengyelország

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Luiz Felipe „A brazil Brian Clough” Scolari a Chelsea új trénere! Mindezt a tegnapi, heroikus küzdelemben megvívott Svájc – Törökország mérkozés második félideje során kürtölték szét. Azért néhány portugál szurkoló arcát megnéztem volna a hír megismerése után – foleg azért, mert a meglepetés valamikor a csehek legyozése felett érzett öröm- és alkoholmámor kellos közepén érte a szimpatizánsokat. A Stamford Bridge-en meg mindenki azt kérdi: most akkor a görögöktol egy hónapon belül kétszer kikapó edzo jön hozzánk? Abramovics megint meglepett mindenkit, bár Avram Grant azért viszi a pálmát.

Példamutatás?!?

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Euro 2008 Elozetes: Svájc-Törökország: A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulója veszi még csak kezdetét szerdán, de van rá esély, hogy valamelyik válogatottnak már most befejezodik a kontinenstorna érdemi része. Nemcsak ezért lesz érdekes a találkozó, hanem a két csapat legutóbbi összecsapása során történtek miatt is. A 2005. novemberében, Törökországban lejátszott világbajnoki-pótselejtezo visszavágója ugyanis elég komoly csetepatéval fejezodött be…

.... tovább a cikkre

 

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

Európa-bajnokság: Görögország- Svédország elozetes. Kedd este Salzburgban olyan fordul elo, amit még soha, senki nem látott televízióban. Vagy, legalábbis nem valószínu. Görögország és Svédország labdarúgó-válogatottja ugyanis tétmérkozésen találkozik egymással, erre pedig mindössze egyszer volt példa a történelemben, az 1920-as antwerpeni olimpián. Ha az akkori eredmény most megismétlodik, akkor azt írhatjuk/mondhatjuk majd, hogy olyat láttunk, amelyet nem valószínu, hogy valaha is fogunk.

Euro 2008: Görögország-Svédország

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

A francia-román EB-csoportmérkozés alatt és után bennem megfogalmazódó néhány gondolatcsokor következik. Fél óra elteltével a „halálcsoportnak” becézett C-jelzésu kvartett nyitómeccse tényleg halálos. Halálosan unalmas. Franciaország Riberyben és Benzemában bízhat a jelek szerint, ok ketten tudják megkavarni az ellenfél védelmét. A nagy öregek eddig semmi. Makelele szürke és sok hibával játszik, Anelkát valószínuleg zavarja, hogy 11-nél alacsonyabb mezszámmal kell pályára lépnie – no meg, hogy állandóan elmondják róla, hogy a valaha volt legtöbb pénzt érte fizették ki – míg Henry és Vieira pályán sincsenek, korral járó nyavalyák miatt.

Életképek

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

0-3-al kezdett Olaszország az Európa-bajnokságon. Rémálom. Ez volt e legvisszafogottabb vélemény az olasz sajtóban, a válogatott hétfo esti bemutatkozását követoen. Hollandia 3-0-ra legyozte a világbajnoki címvédot, de vajon a címben leírt megállapítás valóban igaz-e? Egyrészt, Olaszországot mindenki esélyesnek könyvelte el, mondván mégiscsak VB-t nyert 2006-ban. Mondhatjuk minderre nyugodtan, a két tornának semmi köze egymáshoz, még akkor is, ha a keret nagyrészt nem változott.

Egy nem várt vereség

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

EURO 2008 elozetes: Románia - Franciaország. „Várunk, és meglátjuk mi lesz”, nyilatkozta Raymond Domenech francia szövetségi kapitány, csapata Románia elleni mérkozését megelozoen. Mindezt nem szabad túlzott óvatoskodásnak gondolni, hiszen a halálcsoportban rettentoen fontos a rajt, még akkor is, ha az elso forduló utáni három pont sem jelent garanciát a továbbjutásra. Szinte napra pontosan tizenkét éve, 1996. június 10-én kezdte meg szereplését Franciaország az angliai Európa-bajnokságon Románia ellen, méghozzá egy 1-0-s sikerrel.

...tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

EURO 2008 elozetes: Hollandia-Olaszország.Nem lehet egyszeru az olasz válogatott helyzete, s itt most nem feltétlenül Fabio Cannavaro sérülésére gondolunk. A "squadra azzurra" ugyanis világbajnoki címvédoként érkezik a tornára, s mindenki toronymagas favoritként számol vele. Pedig még egy csúnya bukás is benne lehet a pakliban (hisz Románia, Franciaország és Hollandia az ellenfél) mint 2004-ben, amikor a csoportból sem mentek tovább. A nyolc közé jutás viszont alapelvárás lenne Roberto Donadoni csapatától, s ehhez megfelelo alapot szolgáltathatna a hollandok elleni siker. k

...tovább a cikkrei

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

PORTUGÁLIA: FIFA ranglista helyezés: 9. Lengyelország mögött csoportmásodikként harcolta ki az EB részvételt. Noha csak egy vereséget szenvedett el – a lengyelektol – a közvetlen riválisai ellen (Lengyelország, Finnország, Szerbia) nem tudott mérkozést nyerni. Sot Örményország ellen is pontokat vesztett, így az utolsó fordulóig izgulnia kellett a továbbjutásért.Portugália még sohasem nyert nagy tornát. Ehhez a legközelebb hazai környezetben került, de 2004-ben - csakúgy, mint a nyitómérkozésen - kikapott Görögországtól.

...tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

TÖRÖKORSZÁG: FIFA ranglista helyezés: 25. Közelrol ismerhetjük, hiszen a magyar válogatottal egy selejtezocsoportban szerepelt, végül Görögország mögött a második helyen végzett. De mindez nem ment simán, hiszen azok után, hogy elso négy mérkozését hozta (közte a nagy rivális görögök idegenbeli 4:1-es legyozése) jött egy gyengébb széria, hat mérkozés egy gyozelemmel, így kellett az oslói gyozelem és a bosnyákok legyozése a továbbjutáshoz.

...tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

CSEHORSZÁG: FIFA ranglista helyezés: 6. Csehország megnyerte selejtezocsoportját, méghozzá Németországot megelozve. Egyetlen vereséget szenvedett, hazai környezetben éppen a németektol, de ezért egy megyozo 3:0-ás idegenbeli gyozelemmel vágott vissza. Lenyugözo selejtezobeli teljesítményébol csak egy adalék: a tavaly március óta lejátszott 7 tétmeccsén mindössze egy gólt kapott.

... tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

HOLLANDIA:FIFA ranglista helyezés: 10. Hollandia lendületesen kezdte szereplését a selejtezoben, az elso nyolc találkozóján veretlen maradt, sot, közülük hatot megnyert. A romániai vereség azonban nem jött jól az együttesnek, amely végül csak az utolsó elotti játéknapon biztosította be helyét a kontinenstornán, méghozzá a csoport második helyén. Mindössze tizenöt gólt szerzett a kvalifikáció során, ennél kevesebbet egyetlen Eb-re kijutott válogatott sem.

....tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

OLASZORSZÁG: FIFA ranglista helyezés: 5. Nehezen indult. Az elso két mérkozésen mindössze egy pontot szerzett,- döntetlen Litvánia ellen, vereség Franciaországban,- sokan már ekkor elkezdték kongatni a vészharangokat. Utána azonban gyakorlatilag nem volt megállás, egyedül a vb-dönto „második visszavágóján” veszítettek pontot az olaszok, az összes többi találkozójukat megnyerték, így végül csoportjuk élén végeztek.

... tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

SPANYOLORSZÁG: FIFA ranglista helyezés: 4. Nehezen indultak a selejtezok Spanyolország számára, hiszen a Lichtenstein elleni kötelezo gyozelmet két vereség követte az észak-írek, valamint a svédek otthonában. Utána azonban nem volt megállás a következo kilenc találkozóján veretlen maradt az együttes, ráadásul nyolcszor gyozni is tudott, így végül magabiztosan jutott ki az Eb-re.

....tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

ROMÁNIA: FIFA ranglista helyezés: 12. Rendkívül magabiztos. Két mérkozéssel a selejtezosorozat vége elott sikerült bebiztosítania helyét Romániának az Európa-bajnokságon, az egyetlen vereségét is csak azután szenvedte el, hogy már kvalifikálta magát a kontinenstornára. Ráadásul az Eb-n csoportellenfél Hollandiát sikerült megeloznie. A románok aranygenerációja a Gheorghe Hagi-féle nemzedék volt, amely a "90-es évek során három világbajnokságon vett részt, 1994-ben pedig a negyeddöntoben büntetokkel esett ki.

...tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

GÖRÖGORSZÁG: FIFA ranglista helyezés: 8. Tökéletesen ismerhetjük a görögök útját az Európa-bajnokságra, hiszen velünk egy csoportban szerepeltek. Ráadásul egészen remekül, hiszen 31 pontot gyujtöttek, a legtöbbet az összes válogatott közül, éppen ezért már két fordulóval a vége elott biztossá vált, hogy ott lesznek a kontinenstornán. Az egyedüli fájó pont a törökök elleni 4-1-es hazai vereség, de azt is túlélték, hiszen az utána következo nyolc találkozójukból hetet megnyertek.

....tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

OROSZORSZÁG: FIFA ranglista helyezés: 25. Az egyik legnehezebb csoportba került Oroszország, hiszen Anglia és Horvátország mellett az egyre nagyobb játékerot képviselo Izraellel is meg kellett küzdenie a továbbjutásért. Jól kezdtek, ám az angolok elleni 0-3 után sokan azt mondták, nem lesz esélyük kijutni. Moszkvában azonban visszavágtak Gerrardéknak, Roman Pavljuchenko duplájával fordítottak, és némi horvát segítséggel kijutottak az Európa-bajnokságra.

...tovább a cikkre

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

SVÉDORSZÁG: FIFA ranglista helyezés: 23. A svédek remekül kezdték a sorozatot, többek között a spanyolokat is legyozték, ám végül csak az utolsó játéknapon, a lettek elleni 2-1-es sikerüknek köszönhették, hogy kijutottak az Eb-re. A legemlékezetesebb meccse egyértelmuen a koppenhágai volt a gárdának, amely 3-3-as állásnál félbeszakadt, amikor egy szurkoló berohant a pályára, és rátámadott Herbert Fandel játékvezetore. A találkozót végül 3-0-val adta az UEFA Svédországnak.

... tovább a cikkre

 

 

 

 

 

 

Labdarúgó Európa-bajnokság - Labdarúgás

EB Blog

Eurosport - Székely - Szathmári

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Labdarúgás

Jornada 33 - a hétvége hírei - Labdarúgás

Labdarúgás - Jornada 33 - a hétvége hírei

Érdekességek a spanyol bajnokság legutóbbi fordulójából.

Érdekel-e még valakit a Bajnokok Ligája? - Labdarúgás

Labdarúgás - Érdekel-e még valakit a Bajnokok Ligája?

Öt éve a négy elődöntősből kettőt, de inkább hármat jó eséllyel előre meg lehet tippelni.

Real Madrid v Atletico Madrid  - Labdarúgás

Labdarúgás - Real Madrid v Atletico Madrid

Real Madrid v Atletico Madrid

BL: Ha bukik a Bayern, bukik Guardiola is? - Labdarúgás

Labdarúgás - BL: Ha bukik a Bayern, bukik Guardiola is?

Sokak szerint ma este nem csak a Bayern továbbjutása, de Pep Guardiola állása is a tét.

Ronaldo: 50; Messi: 400! - Labdarúgás

Labdarúgás - Ronaldo: 50; Messi: 400!

A portugál idénybeli ötvenedik, az argentin barcelonai pályafutása négyszázadik gólját lőtte szombaton

Euro Papers: Guardiola elhagyja a Bayern Münchent?  - Labdarúgás

Labdarúgás - Euro Papers: Guardiola elhagyja a Bayern Münchent?

Pep Guardiola már a jövő héten elhagyhatja a klubot

Messi boldog és újra éhes a sikerre - Labdarúgás

Labdarúgás - Messi boldog és újra éhes a sikerre

Az argentín zseni a Barca hivatalos lapjának adott exkluzív interjút.

AUF WIEDERSEHEN, HERR KLOPP - Labdarúgás

Labdarúgás - AUF WIEDERSEHEN, HERR KLOPP

Jürgen Klopp bejelentette, a szezon végén távozik Dortmundból.

Vér és veríték - Labdarúgás

Labdarúgás - Vér és veríték

0-0-val végződött a madridi BL-negyeddöntő, viszont nem az eredmény, hanem egy harapás gyanúja miatt beszélnek róla.

Euro Papers: Cristiano Ronaldo és  Lionel Messi egy csapatban? - Labdarúgás

Labdarúgás - Euro Papers: Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egy csapatban?

Euro Papers: Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egy csapatban?