•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 25/04/2015
 

Home Labdarúgás

 

Labdarúgás

29/07/2009 - 12:42 - Updated 18/04/2014 - 16:20

BUNDESLIGA BLOG


BUNDESLIGA BLOG - Labdarúgás
SID

Bundás tippek - ájnunddrájcig

Tudom, tudom, már elkezdődött. Ilyen az, amikor megéri elaludni. Mert ki tippelte meg a hannoveri sikert? No, mindegy, akkor legyen nekünk nyolc. 1. Innentől kezdve bravúr kell a Mainztól. Már, ha a BL a cél. Mert azt ugye mondtam már, hogy a Dortmund és a Bayern döntőbe jutásával nem csak egy klasszikus kupafinálét kaptunk, de a többiek is egy esélyt, hogy hetedik helyen becsússzanak az Európa Ligába. Itt áll most a Mainz, de nincs messze a BL sem. Igaz, ahhoz hogy közelebb kerüljön, nyerni kellene Dortmundban. Nos, ez az, amiben nem hiszek.

Tovább a cikkre

Bundás tippek - drájcig

Ötön belül vagyunk. Elértük a harmincat. Edzőváltásból mégsem volt elég. Hová tűnt a német hidegvér? Racionalitás? Innentől figyeljünk a Leverkusenre (is.) 1. A legfontosabb még hiányzik a Schalkénél. Joggal kérdezhetnénk: miért küzd még a Schalke és a Frankfurt? Előbbi BL helye biztos, utóbbi bennmaradása vált bizonyossá. Innentől formalitásnak tűnik az utolsó 5 forduló. Igen ám, nézzük csak meg ki áll közvetlenül a Schalke előtt?! Bizony-bizony a Dortmund. És innentől kezdve nincs motivációs kérdés, és az eredmény is kalkulálható.

Tovább a cikkre

Bundás tippek - áhtcén

Alapkérdésekben egyetértünk. Sok volt ez a 33 nap Bundesliga nélkül. A Bayernt nem lehet megfogni. A következő év „Braunschweig-mentes” lesz. Ezek alapok. De mi van emezekkel? Dortmund az Európa Ligában. A Hertha és a Mainz között dől el a negyedik BL hely. Búcsúzik a Werder és a Dunaújvárosi Kohász… akarom mondani a Hamburg. 2014 májusára ezek lehetnek a szalagcímek. Persze csak akkor, ha hasonlóan kiszámíthatatlanul alakulnak a dolgok, a felfelé és lefelé kilógó kettőst leszámítva. A csapatok zöme melegebb égtájakra utazott (Katar, Spanyolország, Törökország, Dél-Afrika), és ott játszott egymással, például a Schalke a Frankfurttal egy 3-2-t, de ebből messzemenő következtetést nehéz levonni.

Tovább a cikkre

 

 

 

 

 

Bundás tippek - zíbcén

BUNDESLIGA BLOG - Labdarúgás

 

Amíg a Bayern a napokban közli a világgal, hogy mekkora a különbség Európa és a többi földrész focija között, addig a magára hagyott „haverok” befejezik az évet a Bundesligában. Kullogva, beletörődve, a helyzetet - eltelt egy újabb fél év anélkül, hogy közelebb tudtak volna kerülni, - elfogadva.

Tovább a cikkre

Bundás tippek – zehszcén

Ilyen még nem volt! Mind a négy német csapat továbbment a Bajnokok Ligájában. Ez egyrészt jó, mert mutatja, hogy hol tart a Bundesliga. Másrészt meg nem, mert mutatja azt is, hogy hová tart. Ez már nem feltétlenül előnyös a jövőre nézve. Lásd, mi történt a Premier League-ben pár éve: négy csapat (Man Utd, Arsenal, Chelsea, Liverpool) végérvényesen eltávolodott a többitől.

Tovább a cikkek

Bundás tippek - cén

BUNDESLIGA BLOG - Labdarúgás

 

A német labdarúgó bajnokság 10. fordulójának slágermeccse a Ruhr-vidéki derbi lesz, de a negyedik helyezett Hertha müncheni vendégjátéka, és a hat meccse veretlen Stuttgart összecsapása is érdekes lesz a nyeretlen Nürnberg ellen. Szathmári Attila, alias kapufa ezen a héten szabadságot kért... Mondjuk ezt megértem, ment itt a nagyképűsködés, hogy így nyerte korábban a házi tippversenyt, meg úgy vert minket agyon, ehhez képest most négyen is megelőzik... Megpróbálom helyettesíteni. Látva az eddigi eredményeit... Sokkal kevesebb találatom úgysem lesz...

Tovább a cikkre

Bundás tippek - nojn

Amíg a német válogatott játékosai az írekkel és svédekkel múlatták az időt, én a Szalajka-völgy mészkőpárolgással átitatott levegőjében tanulmányoztam a bányavidék sajátosságait. Az út pedig nem volt hiábavaló. Kiismertem a bányákat. Tudom mi fog történni a Ruhr-vidéken! Pár éve még többen voltak: a Bochummal, Duisburggal az első osztályban. Idén ketten, két ősi rivális maradt. A Dortmund és a Schalke. Kezdem is velük.

Tovább a cikkre

Bundás tippek – áht

Vannak gödrök az ember életében. Ilyenkor nincs mese, ki kell mászni. Ehhez a legegyszerűbb módszer pedig a pozitívumokra koncentrálni. Én is ezt teszem most a kilencedik helyről. Mert ugye tizennégyből kilencediknek lenni, nem életcél. Ha viszont azt nézzük, hogy az eredmények több mint felét eltalálni tavaly elég volt az első helyhez máris más a „leányzó fekvése”.

Tovább a cikkre

Bundás tippek – zíben

A tippelés a félelem legyőzéséről szól. Arról a félelemről, ami akkor alakul ki, amikor nem a tutira megyünk. Márpedig a tippelésben nincsenek tutik. A kör bezárult. Így indulok neki a Bundesliga hetedik fordulójának, vállalva a kockázatot, hogy néha szembe kell menni az aktuális esélyekkel, hiszen nincs meglepetések nélküli forduló. Csak tudni kell azokat és csak azokat meglelni.

Tovább a cikkre

Bundás tippek - fünf

Nem tagadom jól jött ez a két hét szünet (amúgy is alkotói válságba kerültem:-), és volt min gondolkodnom. Az első négy forduló 5/9-es mutatója csak annyira elég, hogy elmondhassam, az élen állok (mondjuk, vagyunk még így páran), de ez hosszú távon láthatóan kevés lesz. Az tippverseny szabályai szerint a 34 forduló legjobb 10 szelvénye számít, így könnyen lehet, hogy az, aki egy 6-os és három 1-es kört produkált eddig, jobban jár majd. A cél tehát annyiban változik, hogy – miközben dszekely és HBI csak a hátamat nézhessék – ideje kitörni a középszerűségből. Most kiderül, mi kell egy minimum 6-os fordulóhoz.

Tovább a cikkre

Bundás tippek – zehsz

Elérkeztünk a hatodik fordulóhoz, ami azt jelenti, hogy jelentős merítési lehetőség a hát mögött, európai kupaforduló most, sűrű hetek előttünk. Egyre többtényezős a tippelés. Essünk is neki. Előrebocsátom, hogy az egyik leginkább egyértelműnek nevezhető fordulónak érzem a mostanit. Mit is tehetnék egy 3/9-es mutatót hozó után? Jöjjenek is a tutik:

Tovább a cikkre

Hatharom vs Eurosport

Zajlik az Eurosport és a hatharom.com szervezésében Bundesliga-totó játék. Ezen a hétvégén már a negyedik kört rendezték Németországban, lássuk, hogyan áll a verseny! Elnyújtott forduló volt a legutóbbi Németországban, a Bayern München meccsét múlt pénteki Európai Szuperkupa-jelenése miatt keddre hozták előre. A bajorok meglepetésre botlottak Freiburgban, Ralf Eckert csapata addigi három bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtött, és egyet hozzátett a terméshez a címvédő ellen. Pep Guardiola tartalékolta legjobbjait, Lahm, Ribéry, Mandzukic, Robben, Boateng és Alaba a cserék között kezdett. Shaqiri a 33. percben megszerezte a vezetést bajoroknak, de Nicolas Höfler a hajrában egyenlített a haloványabb vendégek ellen. A Bayern legutóbb májusban, a Dortmund ellen ikszelt a Bundesligában.

Tovább a cikkre

Bundesliga-totó játék!

Az Eurosport és a hatharom.com szervezésében ismételten megrendezésre kerül az előző szezonban nagy sikert aratott Bundesliga-totó játék, ahol összemérheted tudásodat a szakmabeliekkel. A legjobbak hetente értékes relikviákkal gazdagodhatnak, a főnyeremény pedig a kedvenc Bundesliga-együttesed felszerelésének legújabb kollekciója! A játékban való részvétel ingyenes.

Tovább a cikkre

Bundás tippek – fír

Rendhagyó módon tippelünk a 4. fordulóra. A Bayern előrehozott meccse miatt a keddi határidő után három nappal jön az indoklás. És ami akkor igaz volt, az most már… Visszanézve már nem is lepődök meg a harmadik 5-ös tippen, ami iszonyatos tömörülésben elég az élmezőnyhöz. A Bayern freiburgi döntetlene nem rázta szét a mezőnyt, amit egy pusztán taktikai okokból meg nem nevezett kollégán (Buga) kívül senki sem talált el.

Tovább a cikkre

Bundás tippek – dráj

Két forduló, két 5-ös tipp és holtversenyes első hely jelzi, nem járok rossz úton. Ám mivel van már mire visszatekinteni, itt az ideje a túlérett részek lehámozásának… Könnyű volt eddig arra hivatkozni, hogy az idény elején járunk, és kicsit sötétben tapogatózunk a csapatok formáját illetően. Mögöttünk van már „fejenként” két-két (vagy több) meccs. Avatott szemeknek ez már csemege.

Tovább a cikkre

Bundás tippek – cváj

Az első forduló 5/9-es mutatója után, legalább elbizakodottság nélkül eshetek neki a következőnek. Előzetesen csak annyit: még mindig nagyon az elején vagyunk ahhoz, hogy ne az érzelmeinket toljuk előtérbe. Kezdjük is azzal a kettővel, ahol másnak nincs is helye.

Tovább a cikkre

Bundás tippek - ájnc

Két éve vetődött fel az ötlet, hogy a szerkesztőségben tippversenyt rendezzünk. Az U17-es EB és a női BL helyett végül a Bundesligára szavaztunk, majd fogytunk is rendesen. Szerényen mondhatom, hogy „kapufa” álnéven idén harmadik elsőségemet fogom begyűjteni. Még akkor is, ha tavaly hármas holtverseny végén - bizonyos ciprusi offshore cégek közbeiktatásával - a foci európai változatát csak hírből ismerő „Vázát” hozták ki győztesnek.

Tovább a cikkre

Nyitott kérdések – Bundesliga zárókör

Németországban lesz még miért izgulni az utolsó fordulóban is. Noha a dobogósok és egy kieső már megvan, a többi kupaszereplő, kieső és osztályozón szerepet kapó együttes kiléte még nem ismert. Szombaton fél 4-től újra egy időpontban feszülnek egymásnak a csapatok, és a sors(olás) úgy hozta, a Freiburg Schalke meccsnek kiemelt jelentősége lesz. Ha valaki megtippeli, hogy ez a két csapat a Bajnokok Ligájáért játszik majd ki-ki meccset, azt nyáron minimum „nyakon csapják” egy vödör vízzel.

Tovább a cikkre

Bajnokavatás Frankfurtban?

Nem biztos, hogy így gondolták a müncheni szurkolók, de úgy tűnik a jól megszokott Allianz Arena helyett Frankfurtban ünnepelheti meg a bajnoki címét a Bayern. Ha győz, akkor hat fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tesz szert a Dortmunddal szemben a hét közepén a Juventust is magabiztosan megverő bajor csapat. Más kérdés, hogy könnyen lehet, ehhez nyernie sem kell.

Tovább a cikkre

Bundesliga 31. forduló

Noha a bajnoki cím már eldőlt (és a dobogósok sem valószínű, hogy változnak: Bayern, Dortmund, Leverkusen), a negyedik helyért, ami ugye 2012-től már Bajnokok Ligáját ér, még öt csapat van harcban. Közülük ketten egymás ellen játszanak majd a Veltins Arénában. A már-már révbe érő Schalke a Hamburg ellen játszhat, úgy, hogy két hét alatt a Leverkusen, Frankfurt duó ellen csak egy pontra tellett. A Hamburg viszont szépen felállt a padlóról, a kiesőjelölt Augsburg és Freiburg elleni hazai vereségek és a Bayern elleni kilences után váratlanul kettőt is tudott nyerni, igaz idén egymás utáni három siker még nem jött össze.

Tovább a cikkre

Bajnokavatás Frankfurtban?

Nem biztos, hogy így gondolták a müncheni szurkolók, de úgy tűnik a jól megszokott Allianz Arena helyett Frankfurtban ünnepelheti meg a bajnoki címét a Bayern. Ha győz, akkor hat fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tesz szert a Dortmunddal szemben a hét közepén a Juventust is magabiztosan megverő bajor csapat. Más kérdés, hogy könnyen lehet, ehhez nyernie sem kell.

Tovább a cikkre

Eurosport - Eurosport

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Labdarúgás

Érdekel-e még valakit a Bajnokok Ligája? - Labdarúgás

Labdarúgás - Érdekel-e még valakit a Bajnokok Ligája?

Öt éve a négy elődöntősből kettőt, de inkább hármat jó eséllyel előre meg lehet tippelni.

Real Madrid v Atletico Madrid  - Labdarúgás

Labdarúgás - Real Madrid v Atletico Madrid

Real Madrid v Atletico Madrid

BL: Ha bukik a Bayern, bukik Guardiola is? - Labdarúgás

Labdarúgás - BL: Ha bukik a Bayern, bukik Guardiola is?

Sokak szerint ma este nem csak a Bayern továbbjutása, de Pep Guardiola állása is a tét.

Ronaldo: 50; Messi: 400! - Labdarúgás

Labdarúgás - Ronaldo: 50; Messi: 400!

A portugál idénybeli ötvenedik, az argentin barcelonai pályafutása négyszázadik gólját lőtte szombaton

Euro Papers: Guardiola elhagyja a Bayern Münchent?  - Labdarúgás

Labdarúgás - Euro Papers: Guardiola elhagyja a Bayern Münchent?

Pep Guardiola már a jövő héten elhagyhatja a klubot

Messi boldog és újra éhes a sikerre - Labdarúgás

Labdarúgás - Messi boldog és újra éhes a sikerre

Az argentín zseni a Barca hivatalos lapjának adott exkluzív interjút.

AUF WIEDERSEHEN, HERR KLOPP - Labdarúgás

Labdarúgás - AUF WIEDERSEHEN, HERR KLOPP

Jürgen Klopp bejelentette, a szezon végén távozik Dortmundból.

Vér és veríték - Labdarúgás

Labdarúgás - Vér és veríték

0-0-val végződött a madridi BL-negyeddöntő, viszont nem az eredmény, hanem egy harapás gyanúja miatt beszélnek róla.

Euro Papers: Cristiano Ronaldo és  Lionel Messi egy csapatban? - Labdarúgás

Labdarúgás - Euro Papers: Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egy csapatban?

Euro Papers: Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egy csapatban?

Chelsea vs  Shakhtar Donetsk VIDEÓ - Labdarúgás

Labdarúgás - Chelsea vs Shakhtar Donetsk VIDEÓ

UEFA Ijúsági liga döntő összefoglaló