•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 26/04/2015
 

Home

 

Forma 1

31/03/2008 - 15:14

Schumacher motorozik


Schumacher motorozik - Forma 1
Imago

Egy hete még arról szóltak a híradások, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher Magyarországon járt.

Eurosport 2008-03-31

Schumacher motorozik - Forma 1

Ez valóban így történt, fényképekkel bizonyították, valamint a harminckilenc esztendős klasszis is megerősítette a hírt. Elmondása szerint nem akar karriert, egyszerűen élvezi a motorozást. Ennek ellentmond, hogy a jól értesültek tudni vélik: Schumacher szabad kártyával indul az egyik MotoGP futamon. A jól értesült szerkesztő a L’Equipe munkatársa, aki szerint az idei Olasz Nagydíjon venne részt Schumacher egy Ducati nyergében. Igaz a MotoGP vezetői elhárították a felvetést, de nem tagadták, hogy jogukban áll szabad kártyát adni a klasszisnak.

Valószínű, hogy ennek egyik főpróbája volt az olaszországi Misánóban rendezett KTM Trophy, melyen a német is elindult. Az edzéseken ijesztően lassú volt, de csodák csodájára, a versenyre összekapta magát, és a negyedik helyen ért célba egy 990 köbcentis KTM Super Duke nyergében. „Egy-két versenyen még elindulok, de szó nincs róla, hogy a második karrierem kezdődne” – szögezte le a jövőjéről kérdező riporternek.

Pedig az elért eredménye sok jóval kecsegtet. Ez volt az első hivatalos versenye a kerpeninek, és nem szabad elfelejteni, hogy Magyarországon egy Superbike Honda nyergében körözött a Pannóniaringen. Vagyis két keréken is bármikor képes alkalmazkodni az új technikához. "A közelmúltban Magyarországon és Barcelonában is gyakoroltam, de természetesen esélyem sincs a győzelemre a profi motorosok között.” – nyilatkozta még a misánói hétvége előtt. „Már az is boldogsággal töltene el, ha sikerülne minősítenem magam a versenyre. Lehet, hogy ez lesz az egyetlen futam, amelyen elindulok, még nem gondolkodtam a folytatáson."

Schumacher motorozik - Forma 1

Természetesen Michael Schumacher visszatérését a versenypályára nem nézi mindenki jó szemmel. Érdekes, hogy nem felesége szólalt meg az ügyben, hanem a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt. Todt egyenesen kiakadt és óva intette Michaelt, hogy belekezdjen a veszélyes motorsportba. Lehet, hogy a motorsport veszélyes, de Schumi azok után, hogy életében először ült egy 230 lóerős MotoGP Ducatin, csak négy másodperccel futott rosszabb időt, mint a profik (lehet, hogy ezen bátorodott fel).

A végső szót az ügyben természetesen Michael Schumacher mondja ki. Amennyiben úgy érzi, hogy képtelen versenyképes köröket futni, akkor nem erőlteti a dolgot. Sőt olyan felvetés is elhangzott, hogy elindul az Olasz Nagydíj edzésén, és miután mérlegelte az elért eredményeit, eldönti, hogy neki vág a versenynek, vagy sem.

Mindenesetre a sajtó ráharapott a témára, s feltehető, hogy ez volt a cél. Amennyiben Olaszországban tényleg rajthoz áll Schumacher, arról az egész világ tudni fog. Lehet, hogy előbb, mint maga Michael Schumacher.

 

 

További cikkek:
Schumacher Magyarországon motorozott

Eurosport - Vörös Csaba

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Forma 1

Rosberg nem aggódik, hosszú még a szezon - Forma 1

Forma 1 - Rosberg nem aggódik, hosszú még a szezon

Az egyik Mercedes pilóta szárnyal, a másik beragadt. Utóbbi azonban bizakodó, hogy ez nem marad így örökké

Baku vs Monza - Forma 1

Forma 1 - Baku vs Monza

Nem tartja kizártnak Bernie Ecclestone, hogy a jövőre Európa Nagydíjat rendező Baku váltja a versenynaptárban Monzát.

Ez csak egy bosszú lett volna? - Forma 1

Forma 1 - Ez csak egy bosszú lett volna?

A német sajtó elemzése szerint a Német Nagydíjon szó nincs a látogatók hiányáról, egyszerűen bosszúhadjáratot folytatnak ellenük.

Hamilton mindent vitt Kínában - Forma 1

Forma 1 - Hamilton mindent vitt Kínában

A világbajnoki címvédő esélyt sem adott a riválisoknak, történelmi címvédést hajtott végre.

Mercedes henger, vagy újabb Ferrari-fricska? - Forma 1

Forma 1 - Mercedes henger, vagy újabb Ferrari-fricska?

A hétvégén Kínában csap össze a száguldó cirkusz mezőnye

Megfontolják Ecclestone ötletét - Forma 1

Forma 1 - Megfontolják Ecclestone ötletét

Nem tartja kizártnak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy idővel tető alá hoz egy női F1-et.

Aggódhat Monza - Forma 1

Forma 1 - Aggódhat Monza

Mióta hivatalosan is törölték a Német Nagydíjat az F1 naptárából, komolyan kell számolni azzal, hogy Monza is kegyvesztetté válik.

Hamilton: A Ferrari fantasztikus! - Forma 1

Forma 1 - Hamilton: A Ferrari fantasztikus!

A világbajnoki címvédő meglepően elismerően nyilatkozott a riválisról

Ecclestone és a nők - Forma 1

Forma 1 - Ecclestone és a nők

Bernie Ecclestone mindig is szerette a nőket, ezt kár lenne tagadni. De hogy képes lenne nekik egy külön bajnokságot rendezni, kevesen gondolták volna.

Vettel és a Ferrari megtörte a Mercedes uralmat! - Forma 1

Forma 1 - Vettel és a Ferrari megtörte a Mercedes uralmat!

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Malajziai Nagydíjat