•  
  • Belépés | Regisztráció
Kedd 22/07/2014
Eurosport
 

Home

 

Forma 1

31/03/2008 - 15:14

Schumacher motorozik


Schumacher motorozik - Forma 1
Imago

Egy hete még arról szóltak a híradások, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher Magyarországon járt.

Eurosport 2008-03-31

Schumacher motorozik - Forma 1

Ez valóban így történt, fényképekkel bizonyították, valamint a harminckilenc esztendős klasszis is megerősítette a hírt. Elmondása szerint nem akar karriert, egyszerűen élvezi a motorozást. Ennek ellentmond, hogy a jól értesültek tudni vélik: Schumacher szabad kártyával indul az egyik MotoGP futamon. A jól értesült szerkesztő a L’Equipe munkatársa, aki szerint az idei Olasz Nagydíjon venne részt Schumacher egy Ducati nyergében. Igaz a MotoGP vezetői elhárították a felvetést, de nem tagadták, hogy jogukban áll szabad kártyát adni a klasszisnak.

Valószínű, hogy ennek egyik főpróbája volt az olaszországi Misánóban rendezett KTM Trophy, melyen a német is elindult. Az edzéseken ijesztően lassú volt, de csodák csodájára, a versenyre összekapta magát, és a negyedik helyen ért célba egy 990 köbcentis KTM Super Duke nyergében. „Egy-két versenyen még elindulok, de szó nincs róla, hogy a második karrierem kezdődne” – szögezte le a jövőjéről kérdező riporternek.

Pedig az elért eredménye sok jóval kecsegtet. Ez volt az első hivatalos versenye a kerpeninek, és nem szabad elfelejteni, hogy Magyarországon egy Superbike Honda nyergében körözött a Pannóniaringen. Vagyis két keréken is bármikor képes alkalmazkodni az új technikához. "A közelmúltban Magyarországon és Barcelonában is gyakoroltam, de természetesen esélyem sincs a győzelemre a profi motorosok között.” – nyilatkozta még a misánói hétvége előtt. „Már az is boldogsággal töltene el, ha sikerülne minősítenem magam a versenyre. Lehet, hogy ez lesz az egyetlen futam, amelyen elindulok, még nem gondolkodtam a folytatáson."

Schumacher motorozik - Forma 1

Természetesen Michael Schumacher visszatérését a versenypályára nem nézi mindenki jó szemmel. Érdekes, hogy nem felesége szólalt meg az ügyben, hanem a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt. Todt egyenesen kiakadt és óva intette Michaelt, hogy belekezdjen a veszélyes motorsportba. Lehet, hogy a motorsport veszélyes, de Schumi azok után, hogy életében először ült egy 230 lóerős MotoGP Ducatin, csak négy másodperccel futott rosszabb időt, mint a profik (lehet, hogy ezen bátorodott fel).

A végső szót az ügyben természetesen Michael Schumacher mondja ki. Amennyiben úgy érzi, hogy képtelen versenyképes köröket futni, akkor nem erőlteti a dolgot. Sőt olyan felvetés is elhangzott, hogy elindul az Olasz Nagydíj edzésén, és miután mérlegelte az elért eredményeit, eldönti, hogy neki vág a versenynek, vagy sem.

Mindenesetre a sajtó ráharapott a témára, s feltehető, hogy ez volt a cél. Amennyiben Olaszországban tényleg rajthoz áll Schumacher, arról az egész világ tudni fog. Lehet, hogy előbb, mint maga Michael Schumacher.

 

 

További cikkek:
Schumacher Magyarországon motorozott

Eurosport - Vörös Csaba

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Forma 1

Kirúgják Ecclestone-t? - Forma 1

Forma 1 - Kirúgják Ecclestone-t?

A Guardian értesülései szerint függetlenül a perétől, Bernie Ecclestone-t eltávolítják az F1 éléről

Női versenyző a Formula-1-ben! - Forma 1

Forma 1 - Női versenyző a Formula-1-ben!

Utoljára Giovanna Amati kísérletezett három futamon 1992-ben, de erőfeszítései nem értek sikert.

26 éve hunyt el Kesjár Csaba - Forma 1

Forma 1 - 26 éve hunyt el Kesjár Csaba

1988. június végén a nürnbergi Norisringen lelte halálát Kesjár Csaba, aki magyar versenyzőként elsőként ülhetett Formula-1-es autóba.

MICHAEL SCHUMACHER FELÉBREDT A KÓMÁBÓL! - Forma 1

Forma 1 - MICHAEL SCHUMACHER FELÉBREDT A KÓMÁBÓL!

Az Eurosport és a Bild értesülései szerint felébredt a kómából Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres német világbajnoka.

Vettel fejlesztést remél - Forma 1

Forma 1 - Vettel fejlesztést remél

Vettel fejlesztést remél

Forma 1 - Forma-1: Az idei F1-es autók bemutatása

A csapatok immár második napja folytatják a tesztelést a spanyolországi Jerezben

Forma 1 - A francia rendőrség szerint Schumacher nem szegett szabályt

"Schumacher, nem szegett meg semilyen szabályt" - jelentette ki Patrick Quincy francia ügyész a Michael Schumacher síbalesetéről

Schumacher és a csodák - Forma 1

Forma 1 - Schumacher és a csodák

Nem én mondtam, hogy Michael Schumacher szent, hanem a németek. Az eset nem új, de igaz

Forma 1 - Schumacher állapota kritikus

A Schumacher menedzsmentje által kiadott hivatalos közlemény arról számolt be, a bukás súlyos agyi traumát és kómát okozott

Forma 1 - Alonsón a Ferrari szeme

Alonsón a Ferrari szeme