•  
  • Belépés | Regisztráció
Kedd 05/05/2015
Eurosport
 

Home

 

Gyorsasági Motor

13/09/2007 - 17:51

Irány Portugália


Irány Portugália - Gyorsasági Motor
EFE

Ha már itt tartunk, turistaként sem utolsó élmény bejárni Portugáliát. Lisszabon, vagy a közelében lévő Estoril, Cascais, Cabo da Roca, mind felejthetetlen élményt nyújtanak. De ha nem turista, hanem motoros szempontból vizsgáljuk az ügyet, szintén érdeke

Irány Portugália - Gyorsasági Motor

A gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság 125 köbcentiméteres géposztályában például, óriási harcot jósolhatunk. Talmácsi Gábor10 ponttal vezeti a pontversenyt Hector Faubel elott. Nyilvánvaló, hogy kettejük párharca az egész VB legizgalmasabb eseményei közé tartozik. A múlt heti valenciai tesztelésen Talmácsi gyorsabb volt Faubelnél és Sergio Gadeánál is, de ebbol nem lehet messzemeno következtetéseket levonni. Gábor még mindig a régi, Aprilia RSW motort fogja használni, amelyet természetesen sokat fejlesztettek az elmúlt idokben is. Az új Aprilia RSA géppel pedig, Pasini, Faubel és Gadea próbálnak majd gyozni, és ez már éppen elég ahhoz, hogy ne legyen biztos tippünk. Ha csak az nem, hogy kemény ellenfél lehet a KTM is, így tehát még bonyolultabb a helyzet.

Irány Portugália - Gyorsasági Motor

Azaz, pontosan ugyanolyan, mint az egész 2007-es esztendoben. Nincs más dolgunk, mint szurkolni Talmácsinak, hogy a számos vetélytárs ellenében is megorizze, vagy növelje elonyét a világbajnokságon. Ezen a hétvégén egyébként sok minden tisztázódhat a jövojével kapcsolatban is. Az Aspar Martinez csapatnál szívesen látnák ot 2008-ban is, csak ugye nem mindegy, hogy milyen technikai feltételekkel indulhatna a magyar versenyzo. Ha ebben sikerül egyezségre jutni, akár már Estorilban nyélbe üthetik a szerzodést. Ha nem, Gábornak vannak egyéb lehetoségei is. Egy bizonyos, sok ido már nincs, hamarosan pont kerül az ügy végére.

Irány Portugália - Gyorsasági Motor

A 250 köbcentiméteres géposztályban ezen a futamon is Jorge Lorenzónak áll a zászló. Annak ellenére is, hogy a mallorcai fiatalember Estorilban még sosem szerepelt igazán jól. Azonban masszív, több mint 50 pont elony birtokában nyugodtan versenyezhet, a motorja pedig idén mindig versenyképes volt. Várhatóan most sem lesz rossz, így Alex de Angelisnek és Andrea Doviziosónak föltehetoen most is nagyon nehéz dolga lesz ellene. Rajtuk kívül ott lehet a legjobbak között a Tóth Team versenyzoje, Hector Barbera is, valamint a finn Mika Kallio, aki bejelentette, hogy jövore is a KTM színeiben versenyez majd. Kallio nagy reményeket fuz a 2008-as esztendohöz, elmondása szerint mindegy, hogy milyen mozgások lesznek ebben a géposztályban, biztos benne, hogy a világbajnoki címért küzdhet. Majd meglátjuk. Egyelore azonban az estorili, technikailag nagyon nehéz pályán kellene jól motoroznia, amire egyébként jó esélye is van.

Irány Portugália - Gyorsasági Motor

A MotoGP-ben mindenki azt számolgatja, vajon Casey Stoner már most megnyeri-e a világbajnokságot, vagy erre még várnunk kell egy kicsit. Ha ugyanis Stoner gyoz, és Valentino Rossi nem kerül be a legjobb hatba –ami a Yamaha mostani formáját tekintve bizony elképzelheto – akkor Stoner máris világbajnok. Jól jellemzi az eroviszonyokat, hogy a számára roppant balszerencsés misanói verseny után Rossi kijelentte, mostantól már a második hely megtartása a célja, és a következo évi felkészülés. Matematikailag ugyan még mindig lehet világbajnok, de ebben már o sem hisz igazán. Utoljára 33 évvel ezelott Phil Read nyert az MV Agusta nyergében királykategóriás VB címet európai motorral – most a Ducatié és Stoneré lehet ez a dicsoség. Persze itt sem mehetünk biztosra, de ebben éppen ez a jó. A Suzukisok most már egyértelmuen gyozelemre törnek, és a Yamahások és a Hondások is reménykednek, mert a misanói verseny utáni tesztelésen a Michelin állítólag sokat lépett elore. Ha végre a francia gumigyár felzárkózik a Bridgestone-hoz, Portugáliában megkeseríthetik Stoner életét.

Várjuk hát a csatát. Az estorili pálya nagyon érdekes, két hosszú egyenes mellett számos lassú, technikás kanyar nehezíti a versenyzok dolgát. Bizonytalan tényezo lehet az idojárás is, noha itt általában meleg van, a közeli Atlanti-óceán tartogathat meglepetéseket.

 

Moto GP Estoril: 2007. szeptember 16. 12:00h - Eurosport

 

További cikkek:

Talmácsi tesztje

Eurosport - Várhegyi Ferenc

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Gyorsasági Motor

Rossi: ez volt a 109. - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Rossi: ez volt a 109.

Valentino Rossi győzelmével kezdődött Katarban a 2015-ös MotoGP idény, így a kilencszeres világbajnok öt év után először vezeti a pontversenyt.

Gyorsasági Motor - Simoncelli balesete

Marco Simoncelli életét vesztette a malajziai futamon

Csillogás és Árnyék - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Csillogás és árnyék

Mostanában ritkán foglalkozunk a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság eseményeivel, de ezúttal sajnos muszáj.

Ez történt 2009-ben - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Ez történt 2009-ben

Talmácsi keringője

Rossi kilencedszer  - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Rossi kilencedszer

Van ember, aki meglepődik ezen? Persze, hogy nincs, mindenki tudta – sejtette –, hogy idén is világbajnok lesz a Doktor.

Nagy kategória - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Talmácsi és a nagy kategória

„Ha most vissza kéne ülnöm a 125-ös vagy 250-es motorra, inkább abbahagynám a versenyzést!”- mondta Talmácsi Gábor a mai sajtótájékoztatón.

 - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Talmácsi Gábor a MotoGP-ben

 - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Németh Balázs kap lehetőséget

A 21 esztendős Németh Balázs kap lehetőséget Jorge Aspar Martinez-től a Balatonring Team motorján Mugellóban.

Hogyan tovább? - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - Hogyan tovább?

Talmácsi Gábor és Jorge Aspar Martinez útja hivatalosan is szétvált.

A másik oldal véleménye - Gyorsasági Motor

Gyorsasági Motor - A másik oldal véleménye

Jorge Aspar Martinez Le Mans-ban tartott rendkívüli sajtótájékoztatót pénteken, délután 5 órakor.