•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
 

Home

 

IRC

07/09/2011 - 12:50 - Updated 08/09/2011 - 13:49

Megjöttek! – Mecsek Rallye 2011


Megjöttek! – Mecsek Rallye - IRC
Eurosport

Majdnem egy éve erre várunk, most meg itt van a nyakunkon. Itt vannak a nagyok, Hanninen kivételével mindenki, aki komolyan veszi az IRC-t. Itt vannak a gyári csapatok és itt van a magyar élmezőny is

Javasolnám, hogy hétvégén mindenki menjen Pécsre, de a hírek szerint már egyetlen kiadó szoba sincs a város környékén, még sátorhelyet is nehéz találni. Tudják mit? Ettől függetlenül javaslom mindenkinek, hogy hétvégén menjen Pécsre! Legalább egy napra. Egy autóval négyen nem kerülhet sokkal többe, mint beülni egy közepesen rossz filmre valamelyik multiplexbe. A kétfajta élményt inkább össze sem hasonlítanám.

Megjöttek! – Mecsek Rallye - IRC

Kérdések özöne jut ilyenkor az ember eszébe, még válogatni is nehéz közülük. Először is vajon mire lesz képes a magyar mezőny a külföldiekhez képest? Nem tudom, de az biztos, hogy ha a legjobb ötben lesz egy magyar páros, én már elégedett leszek. Nem jellemző, hogy az IRC versenyein a rendező ország versenyzői kimagasló eredményt érjenek el, itt sem várom. Ehhez jön még, hogy a mecseki versenyen dől majd el a magyar bajnoki cím sorsa és erre még hét(!) versenyző esélyes. Matematikailag. De négyen vannak – ifj. Tóth, Kazár, Aschenbrenner és Herczig -, akiknek valós esélyük van. Janika egy ponttal vezet Kazár előtt, néggyel Asi előtt és kilenccel Herczig előtt. A mecseki verseny 1,5-es szorzóval számít, hiszen majdnem kétszer olyan hosszú lesz, mint egy átlagos magyar bajnoki, így az első helyezett 30, a második 22,5, a harmadik 18, a negyedik 15 pontot kap majd.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy aki a legjobb magyarként befejezi a versenyt bajnoknak mondhatja magát. Persze előfordulhat, hogy mégsem a négy fent említett pilóta valamelyike ünnepel majd vasárnap este, de ennek az esélye olyan csekély, hogy szinte nincs is. Egyvalaki még bezavarhat a képbe, hiszen ezen a versenyen elindul Turán Frigyes is, aki az idei évben is a világbajnokságon vitézkedik és a magyarok közül mindenképpen „benne van a legtöbb versenykilométer”, így a végeredmény szempontjából vele is számolni kell. Szóval soha nem látott küzdelem várható, ami a hazai bajnokságot illeti. Az Eurosport tippje a hazai értékelés végső sorrendjére: 1. Aschenbrenner, 2. Turán, 3.ifj. Tóth, 4. Herczig, 5. Kakuszi

Megjöttek! – Mecsek Rallye - IRC

Fontos kérdés, hogy mire számítsunk a gyári és félgyári külföldiektől. Ők azok, akik egy évben 200-250 napot ülnek a versenyautójukban és versenyeznek vagy tesztelnek. Hihetetlen háttér segíti őket, az anyagiak semmit nem számítanak, mindenre jut elegendő anyagi erőforrás. Ebből élnek, ezért fizetik nem csak a pilótákat, hanem a navigátorokat is. Profik. Nem jelent problémát számukra megszokni a körülményeket, megismerni az új pályákat, valószínűleg már az első gyorsasági szakasztól a maximumon tudnak majd menni. Elsősorban a Skodásokra kell odafigyelni, hisz Kopecky és Loix is kimondottan szeretik az aszfaltot, de a norvég Mikkelsen sem szédül a szilárd burkolaton. Utóbbinak ráadásul a Skoda Rally Team Italia biztosítja a versenyautót, ez a csapat segíti Herczig Norbert versenyzését is, így bőven van tapasztalatuk a magyar versenyekkel kapcsolatban. A Peugeot elhozza Bouffier-t, Neuville-t, Wilks-et és Maghalaes-t. Itt lesz a Proton is, de a sárga versenyautók még mindig nem tudják azt a tempót, amit a Skodák, Peugeotok és a Fordok, Basso és Andersson miatt azonban érdemes lesz figyelni őket is. Hely hiányában eltekintek attól, hogy minden sztárról külön megemlékezzek, következzen inkább az Eurosport tippje az IRC értékelés végső sorrendjére: 1.Loix(BEL), 2. Kopecky(CZE), 3. Mikkelsen(NOR), 4. Bouffier(FRA), 5. Aschenbrenner(HUN)

A verseny alatt érdemes lesz figyelni az Eurosport Hungary facebook oldalát, mert a helyszínről igyekszünk friss információkkal szolgálni, esténként pedi jönnek majd a szokásos összefoglalók.

A verseny hivatalos honlapja: http://irc.mecsekrallye.hu/

 

Eurosport - Magyar Bence

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - IRC

IRC - Ciprus rali összefoglaló

Nasser Al-Attiyah nyerte az IRC idei zárófutamát a Ciprus Rally 2012 futamát

IRC - Avci győzött Jaltán

Avci győzött Jaltán

IRC - Ypres Rally

Összefoglaló

IRC - IRC Magazin

IRC Magazin

IRC - IRC Kanári-szigetek

IRC Kanári-szigetek áttekintés

IRC - Sata rally magazin

Sata rally

Két kerék és egy bronz - IRC

IRC - Két kerék és egy bronz

Puskádi János és Gódor Barna IRC-dobogóján zárták az esztendőt

IRC Finálé - IRC

IRC - IRC Finálé

Szabályos bajnoki döntővé avanzsált a szezonzáró Ciprus Rally, minden itt dől majd el

Mikkelsen az IRC bajnoka - IRC

IRC - Mikkelsen az IRC bajnoka

Andreas Mikkelsen huszonkét éves korára megszerezte a világ második legfontosabb rali bajnokságának trónját

IRC - Skót rally magazin

Skót rally magazin