•  
 • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 19/04/2015
 

Home Kerékpár

 

Kerékpár

21/04/2012 - 11:50 - Updated 24/10/2012 - 16:45

KERÉKPÁROS BLOG


KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár
Eurosport
 • További információk :
 • Fórum

A századik

 

Nyolc és fél hónap van még hátra a 2013-as Tour de France rajtjáig, szerdán kiderül merre is halad pontosan a mezőny. Léteznek olyan dolgok az életben, amik a sokadik ismétlés után már unalmassá válnak. Ilyen lehet századszorra egy- nem megbántva a rajongóit- David Guetta vagy Pitbull szám, a legfrissebb rész az Így jártam anyátokkalból, vagy ha az ember már a harmadik napja eszi ugyanazt, mert még mindig maradt. Két ok van, ami miatt valami igazán értékes: az egyik, hogy különleges, kevés van belőle. A másik, hogy sokadik alkalommal is ugyanolyan élményt nyújt. Utóbbi táborába tartozik a Tour de France, ami 2013-ban fog jubilálni: 100. alkalommal rendezik meg a világ legnagyobb kerékpáros körversenyét.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

 

World Tour 2012

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Szombaton Tony Martin győzelmével ért véget a szezonzáró Pekingi Körverseny. Magyar idő szerint szombat délelőtt véget ért az idei World Tour szezon. Az idény utolsó állomásán, a Pekingi Körversenyen- a tavalyi évhez hasonlóan- Tony Martin szerezte meg a győzelmet. A limburgi világbajnokság időfutamát megnyerő német kerekes, még a második szakaszon megszerzett előnyét őrizte meg gond nélkül, így a 2011-es kiíráshoz hasonlóan ismét ő győzött a legrangosabb kínai kerékpáros körversenyen.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

Giro 2013

Jövő májusban Nápolyból indul és Bresciába érkezik az olasz körverseny. Vasárnap kora délután hivatalosan is bemutatták a 2013-as Giro d'Italia útvonalát. Az olasz körverseny jövőre május 4-én Nápolyból rajtol, és 26-án Bresciában fejeződik be. A három hét alatt 21 szakasz, 2 pihenőnap és több mint 3400 kilométer vár a kerekesekre.A Giro mezőnye 1996 után tér vissza Nápolyba, s bármilyen furcsa, de 1963 után indulhat ismét ebből a városból az olasz körverseny.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Armstrong aktái

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) elküldi Armstrong aktáit a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek (UCI). Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) a jövő héten elküldi Lance Armstrong aktáit a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek (UCI), hogy jóváhagyják az amerikai kerékpáros eltiltását, nyilatkozta a francia L’Equipe napilapnak hétfőn az ügynökség vezetője.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Giro d'Italia 2013

Egy hét múlva mutatják be a jövő évi olasz körverseny útvonalát. A Giro d'Italia visszatér Nápolyba. Ezt biztosan kijelenthetjük, hisz 2013-ban campania régió fővárosába rendezik meg az olasz körverseny első szakaszát. A Giro hivatalos útvonalát ugyan csak szeptember 30-án mutatják be Milánóban, de máris jó néhány információ kiszivárgott a jövő évi versenyről.A Giro mezőnye 1996 után tér vissza a Nápolyba (3 éve, mikor Avellinóból indultak, csak áthaladtak a városon) s bármilyen furcsa, de 1963 óta kezdődik újra itt az olasz körverseny.Ötven év elteltével, ismét a rózsaszín trikó bűvöletében élhetnek a nápolyiak. Azt ugyan még nem lehet tudni, hogy „sima” szakaszt, vagy egy csapatidőfutamot rendeznek a nyitónapon, ami viszont biztos, hogy a verseny május 4-én kezdődik. Egy nappal korábban a Piazza del Plebisciton kerül sor a csapatbemutatóra.

Tovább

 

 

 

 

 

A király visszatért

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Alberto Contador nyerte a 2012-es Vueltát. A király visszatért.Ezzel a mondattal kommentálta Alberto Contador győzelmét vasárnap délután a Marca. A legnagyobb példányszámú spanyol sportnapilap kétségkívül találó címet választott. A madridi kiadású újság természetesen a spanyol dominanciát emelte ki beszámolójában, hisz az idei verseny dobogójára, csak hazai kerekes állhatott fel. Contador mögött a három héten keresztül fantasztikusan versenyző Valverde lett a második, a sokáig vezető Joaquim Rodríguez pedig a harmadik. Ráadásul a Vuelta 2009-es győztese, Alejandro Valverde nem csak 2 etapot nyert, hanem a zöld trikót is megszerezte.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuelta a España

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Háromból semmi. Alberto Contador mind a három kemény hegyi szakaszon támadta legnagyobb riválisát Joaquim Rodríguezt, de egyszer sem tudta csökkenteni a hátrányát. Sőt, a Puerto de Anacaresen még Rodríguez adott öt másodpercet a rendszeres támadások miatt kissé elfáradó Contadornak, a királyetapnak tartott hétfői szakaszon pedig, gond nélkül tartotta a Saxo Bank által diktált brutális tempót.

Tovább

 

 

 

 

 

Vuelta

Sokkal okosabbak nem lettünk a tegnapi időfutam után. Illetve azért mégis… Azt tudjuk, hogy továbbra is a nagy négyesünk, azaz Rodriguez, Froome, Valverde és Contador az esélyesek. Viszont a beígért nagy különbségek elmaradtak és Valverde, valamint Rodriguez nagyot mentek, míg Contador nem tudott annyit hozni a többieken, amennyit szeretett volna.

Tovább

 

 

 

 

 

Vuelta a España

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Az első hét összefoglalója. Gondolkoztam valami frappáns kezdésen, de aztán úgy döntöttem egyszerűen csak leírom: nagyon régen láttunk ennyire izgalmas háromhetes körversenyt. Persze, még csak az elején járunk, de akkor is. A 2012-es Vuelta első hete fantasztikus versenyt hozott, a Contador-Valverde-Froome-Joaquim Rodríguez négyesnek köszönhetően. Belegondolva abba, hogy az előttünk álló hétvégén két hegyi befutó is színesíti a programot, elég nagy esély mutatkozik a hasonló színvonalú folytatásra.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

Armstrong nem perel tovább

Lance Armstrong augusztus 23-áig kapott határidőt, hogy elfogadja-e az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) határozatát, mely alapján megfosztják valamennyi Tour győzelmétől, vagy tovább perel. „Minden ember életében eljön egy pillanat, amikor azt kell mondania: ami sok, az sok. Számomra ez az idő most jött el. 1999 óta kell szembenéznem olyan állításokkal, melyek szerint csalás útján szereztem a hét Tour de France győzelmet. Az elmúlt három évben egy kétéves szövetségi bűnügyi vizsgálaton estem át. A családomnak, a munkámnak és az alapítványomnak súlyos árat kellett ezért fizetnie; emiatt jutottam el oda, ahol ma vagyok: elég ebből az őrültségből” – írta Armstrong a tegnap kiadott közleményében.

Tovább

 

 

 

 

Eneco után, Vuelta előtt

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Luis León Sánchez nyerte a Clásica de San Sebastián-t . Három nap alatt két rangos World Tour versenyt is nyert a Rabobank egy-egy kerekese. Előbb Lars Boom győzött az Eneco Touron, majd kedden Luis León Sánchez (2010 után másodszor) megnyerte a San Sebastiani klasszikus egynapost. A 28 éves spanyol kerekes-Gilbert tavalyi sikeréhez hasonlóan- egy jó ütemben indított támadásnak köszönhetően viszonylag könnyen győzött, egy kilóméterrel a cél előtt például 12 másodperc volt Sanchez előnye. Az utolsó pár száz méter már izgalommentesre sikerült, a mezőnyhajrát végül az idei Milano-San Remo győztese Gerrans nyerte.

Tovább

 

 

 

 

 

Eneco Tour

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Lars Boom nyerte a Vuelta előtti utolsó egyhetes World Tour versenyt. Kiváló teljesítmény a szombati időfutamon, és meggyőző taktikus versenyzés az utolsó szakaszon. A Rabobank versenyzője Lars Boom, az Eneco Tour utolsó két napjában mutatott jó formájának köszönhetően teljesen megérdemelten megnyerte a versenyt.A holland kerekes előbb a szombati 17.5 km-es időfutamon jelezte, hogy érdemes vele számolni (harmadik lett Tuft és Phinney mögött) majd az utolsó napon - amikor a Flandriai körversenyről ismert macskaköves emelkedők is nehezítették a kerekesek dolgát- egyedüliként tartotta a lépést a későbbi szakaszgyőztes Alessandro Ballannal.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

Wiggins mindent visz

A brit kerekes a Tour de France után, az olimpiai időfutamot is megnyerte. Legalább akkor esélyes volt, mint a mezőnyversenyen Mark Cavendish. A 2012-es Girón és a Touron összesen 6 szakaszt nyerő brit sprinter számára, végül nem jött össze az olimpiai bajnoki cím, Bradley Wiggins azonban megbirkózott az esélyesség terhével. A Tour de France idei bajnoka, magabiztosan győzött szerda délután az időfutamon, így az első olyan országúti kerékpáros lett, aki ugyanabban az évben francia körversenyt és olimpiát is tudott nyerni.

Tovább

 

 

 

 

 

Vinoé az arany

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

A 38 éves kazah kerekes nyerte az országúti mezőnyversenyt. 2000. szeptember 27. Sydney. Országúti kerékpár, férfi mezőnyverseny.Az akkor szupersztárnak számító Jan Ullrich mögött, egy 27 éves kazah versenyző, Alexandre Vinokurov szerezte meg az ezüstérmet. Tizenkét évvel később, félig-meddig a visszavonulás gondolatával foglalkozva, a népszerű 'Vino' megnyerte az országúti mezőnyversenyt.

Tovább

 

 

 

 

 

Bettini reményei

Nincs igazán komoly éremesélyes az olasz országúti kerékpáros válogatottban. A londoni olimpia beharangozójaként az olasz Bicisport magazin júliusi száma, négy oldalas interjút készített a válogatott szövetségi kapitányával. Paolo Bettini, az egykori kiváló kerekes-aki 2006-ban és 2007-ben is világbajnok volt- beszélt a csapat összeállításának nehézségeiről, a legnagyobb riválisokról, és arról mit is várhat a közvélemény az olasz válogatottól.Kezdjük a legfontosabbal.

Tovább

 

 

 

 

Wiggins verhetetlen

Ennek a britnek jelenleg nincsen ellenfele az időfutamban. Persze, mindenki mondogatta, vagy talán inkább remélte, hogy valaki esetleg megverheti. De nem. Nagyon nem. Olyat tud, amit jelenleg senki más rajta kívül a világon. Olyan magától értetődő fölénnyel nyerte a tegnapi időfutamot, hogy az már tényleg arcpirító a többiekkel szemben. A másik SKY-os, az idei TDF meglepetése, Froome sem tudta megközelíteni. Sokáig Luis Leon Sanchez vezetett, de a végén mindkét brit megelőzte a spanyolt. Így tényleg eldőlt minden kérdés, már akiben még voltak kételyek. Ahogyan a francia sajtó hívja, Wiggins császár az első brit sárga trikós lett, ezzel történelmet írt. Sagan az első szlovák zöld trikós, míg a franciák kedvence Voeckler nyerte a pöttyöset, Van Garderen pedig a fehéret. Mára csupán az a kérdés maradt nyitva, hogy ki nyeri a legnagyobb presztízsű Champs Elyseés-i befutót.

 

Tovább

 

 

 

A fekete kutya átka, avagy hogyan lett a sárga trikós Mark Cavendish felvezetője

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

A címben látható összetett mondat két fele között semmi összefüggés nincsen. Illetve mégis. Mindkettő a Tour tegnapi szakaszához kötődik, csak míg a világbajnoknak kellemes, addig Gilbertnek, Mencsovnak és Farrarnak kevésbé örömteli emlékeket idéz fel. Történt ugyanis, hogy a szakasz elején egy idióta néző (sajnálom, a meggondolatlan nem elég ide) pont akkor engedte el nagytestű kutyája pórázát, amikor a karaván elhaladt előtte. Mégis mit várt, mire gondolt? Mi lesz? Naná, hogy tömegbukás, amit szerencsére kisebb-nagyobb horzsolásokkal megúsztak az érintettek, de Gilbert majdnem nekiment a jóravaló gazdinak, csak a csapatfőnök John Lelangue tudta visszafogni a belgát, hogy ne verje meg a tulajt.

Tovább

 

 

 

Most akkor ki is a legjobb a Touron?

Nem mindennapi küzdelmet hozott a Tour 17. szakasza,az utolsó hegyi etap a Pireneusokban. Már a rajtnál látszott,hogy Valverde nagyon szeretné megnyerni ezt a napot, és végül sikerült is neki. Közben Voeckler tartotta a pöttyös trikót, és a nap végére annyi pontot gyűjtött, hogy az már elég neki Párizsig. Nibali és csapata pedig folyamatosan fárasztotta a Sky csapatát,melyben végül a sziciliai cápa is elfáradt. Wiggins szokásához híven fegyverhordozói mögött megbújva araszolt a hegyeken semmit sem kockáztatva, Az utolsó 3 kilométeren aztán kiderült, hogy Froome faképnél tudná hagyni őt, de a csapatutasítás szerint be kellett várnia a többször is krízisbe kerülő sárga trikóst, Igy szinte biztos, hogy Wiggins megnyeri a tourt, de bebizonyosodott, hogy segítője Froome sokkal erősebb nála a hegyeken. Érdekes volt Wiggins nyilatkozata is a szakasz után!

Tovább

 

 

 

Voeckler’s Day

A Pireneusok klasszikus szakaszán, a nagy elodök nyomdokain ment a mezony, a Tour 16. szakaszán. Aubisque, Tourmalet, Aspin és Peyresourde. Legendás hegyek, legendás gyozelmek. Azt mondták reggel, hogy ez lehet az utolsó nagy fordulópont idén, ha itt nem tudják megrogyasztani Wiggins-t, akkor soha többé. Nos, jelentem: nem sikerült.

Tovább

 

 

 

 

Úgy mint 1904-ben ! Szabotázs a Touron!

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Jean-Francois Pescheux versenyigazgató megerosítette, hogy több tucat (legalább harminc) rajzszeget szórtak az úttestre a Tour de France 14. etapján, 40 kilométerrel a cél elott. Mint ismert 1904-ben a Tour hoskorában is kiszórtak szögeket az útra a felelotlen nézok. Robert Kiserlovski emiatt bukott és szenvedett kulcscsonttörést, Levi Leipheimer pedig átesett a horváton, csúnya zúzódásokat szerezve.

Tovább

 

 

 

 

Nem sikerült az ünnep a franciáknak..

Látványos végjátékot hozott a 2012-es Tour de France ünnepi szakasza. Az utolsó 30km-en a szél és egy rövid, de rendkívül meredek fal a sprintereket és a favoritokat egyaránt nagy kihívás elé állította. A sárga trikós Bradley Wiggins hangsúlyozta, hogy a 23km-rel a cél elott húzódó fal elotti kilométerek voltak a legnehezebbek a mai napon.

Tovább

 

 

 

 

Voeckler újabb hostette

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

A franciák egy évtizede megkedvelt pimasz, olykor kifejezetten idegesíto magányos farkasa újra kitett magáért. Az, hogy összeférhetetlen, tudjuk. Tegnap újfent meggyozodhettünk errol, amikor egy szökevénycsoportban addig-addig cincált mindenkit, amíg végleg magára haragította a többieket. Persze nála pont ez a cél, mert egyedül szeret legjobban küzdeni, általában lehetetlen célokért.

Tovább

 

 

 

 

 

Wiggins és Froome

Persze eros túlzás ez, nehogy valaki megvádoljon valamivel, de az egyik újságíró kolléga ezekkel a szavakkal illette oket az élo interjúban. Amit az idofutamon ezek ketten mutattak, az finoman szólva is eloremutató a brit csapat olimpiai szereplésére nézve. Nemcsak kerékpárra értem… Úgy verték el a komplett TDF élmezonyt, hogy pislogni sem tudtak a többiek, nemhogy leelozni oket. Még a többszörös világbajnok Cancellara is egy percet kapott Wigginstol, nemhogy a címvédo Cadel Evans, akinek immár két perces a hátránya a SKY menojével szemben.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Pinot gyozött

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Egy piszok nehéz napon, amikor is 7 hegy vár a mezonyre, sokan azt gondolnák, hogy nyugalom lesz, csak semmi rizikó. Na, ja, de nem a kishalaknak, akik itt mutathatják meg, hogy mit tudnak, és itt dolhet el, hogy jövore mennyit ad a szponzor. Kell tehát a siker a franciáknak, mégiscsak az o versenyük a TDF. Ráadásul egy jó szökéssel még a pöttyös trikót is el lehet hódítani egy ilyen „gürizos” napon.

Tovább

 

 

 

 

 

 

 

A SKY mindent vitt

Ha éppen nem a sprinterkirályok, Greipel vagy Cavendish nyer, ha éppen nem Sagan brillírozik, amikor jön az elso hegyi befutó, akkor derül ki igazán, hogy bombaeros idén a SKY csapata. Azt eddig is sejtettük, hogy Wiggins legényei nagyon erosek, de, hogy ennyire… Tegnap az elso hegyi befutón úgy oktatták le a komplett mezonyt, ahogyan az elo van írva. A címvédo Cadel Evans még úgy, ahogy bírta a tempót, de Froome és Wiggins szétcincáltak mindenkit. Ennek jutalma Froome-nak szakaszgyozelem és pöttyös trikó, míg Wiggins-nek a sárga trikó lett estére.

Tovább

 

 

 

 

 

Cavendish bukott, Greipel nyert

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Egy igen hektikus, hogy azt ne mondjam, ideges szakaszon van túl a mezony. Tegnap ugyanis kiértek a La Manche-csatorna partjára és ez egyet jelentett az oldalszéllel, ami pedig nem sok jót jelent az óbudai álmoskönyvek szerint. Azt mindenesetre igen, hogy nagyon lassan haladtak, volt olyan rész, amikor csupán 26 km/h volt a sebességük. Így aztán jókora késésben voltak, amit a végén próbáltak behozni, amikor elkezdett menni a mezony és utolérték a szökevényeket, de ekkor már csak 10 km volt a célig. A nagy tempó, a helyezkedés aztán megbosszulta magát tegnap is, hiszen nem sokkal a 3 km-es kapu után egy hatalmas bukás történt, amiben a világbajnok Cavendish, Eisel, Haedo és Hutarovich is belekerült. Azaz sok jó sprinter, akik a brit mögé tették a kereket. Az ilyetén megtépázott sprinter csoportból végül Greipel volt a legggyorsabb, aki Petacchit és Veelers elozte meg a célban. Az összetettben nincs változás, továbbra is Cancellara vezet, míg a zöld trikót Sagan orzi.

Tovább

 

 

 

Sagan Saga

A Liquigas szlovák versenyzoje tovább folytatja elbeszéléses teleregényét. A Tour 3. szakaszán ugyanis immár második gyozelmét szerezte meg az itt még újonc versenyzo. Ez cseppet sem látszott meg rajta, amikor olyan pimasz magabiztossággal nyerte a Boulogne Sur Mer-ben rendezett befutót, ahogyan csak a legnagyobb tehetségek tudják. Még táncolt is a kezével hozzá, amikor áthaladt a célvonalon. Ehhez persze kellett az is, hogy az utolsó 30 km-en 4 kisebb falat is meg kellett mászni, és maga a célegyenes is egy 6%-os emelkedo végén volt kijelölve. Ezek, no meg a tehetség és a munka elég is volt a második gyozelméhez. S, hogy miért ünnepelt szokatlan módon? Nos, arra o maga adta meg a választ:

Tovább

 

 

 

 

 

Black Jack Mark

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Tegnap összejött Cavendishnek az, amirol minden kaszinóba járó kártyás, és persze ennél jóval kevesebb bringás álmodik. Black Jack, azaz a 21! A Touron nyerni egy szakaszt: öröm. Többet nyerni: mámor. 21-et nyerni: csak nagyon keveseknek adatott meg a történelemben. Mondjuk benne volt a kalapban, hogy Mark nyerhet, hiszen mintha direkt neki rajzolták volna a szakaszt. Sík terep, kevés kanyar, jó felvezetés, utolért szökevények, semmi emelkedo, széles út a célegyenesben. Így aztán a SKY világbajnoka mindenkit megverve gyozött, ezzel bejelentette igényét a zöld trikóra is.

Tovább

 

 

 

 

1. szakasz

Az elso szakaszt rendezték meg a tegnapi prológ után a 99. Tour de France-on. Liege környékén, egy nagy kört tettek meg a bringások, kisebb, 4. kategóriás emelkedokkel tarkítva. A Liege-Bastogne-Liege útvonaláról ismert környék ez, Malmedy és Franchorchamps városaival. Azért volt érdekes ez a szakasz, mert a végén volt egy közel 5%-os rövid emelkedo, így Gilbert, Valverde, Sagan és a többi hasonló stílusú versenyzonek kifejezetten ideális egy ilyen befutó. Ráadásul idén nincsen jóváírás a befutónál, úgyhogy nem lehetett számítani a bónusz másodprcekre.

Tovább

 

 

 

 

Mint 8 éve

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Fabian Cancellara nyerte a 2012-es Tour szombati prológját. A 2004-es francia körversenyhez hasonlóan, tegnap is a svájci Fabian Cancellara nyerte meg a belga Liége városában rendezett prológot. Az olimpiára készülo kiváló idofutam menonek számító svájci, 7 perc 13 másodperc alatt teljesítette a 6.4 kilométert, így eloször az idei Touron o vehette fel a sárga trikót. Cancellara 7 mp-el elozte meg a verseny egyik nagy esélyesének tartott Bradley Wigginst, és a végül 3. helyen záró Sylvain Chavanelt.

Tovább

 

 

 

 

Tour de France 2012

A prológ 14.15-tol éloben az Eurosporton! Több mint 3.400 km. Három héten keresztül. Húsz szakasz+ a szombati 6.4 km-es prológ. Huszonkét csapat. 198 versenyzo.

Tovább

 

 

Csapatbemutató

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Mindenki az Evans-Wiggins vagyis Sky-BMC csatára készül. Huszonkét csapat, százkilencvennyolc versenyzoje áll rajthoz a szombaton kezdodo Tour de France-on. Nézzük, melyik együttestol, mit várhatunk a következo három hétben.

Tovább

 

 

 

 

 

Új hegyek a Touron

A 8. szakaszon 157 km és 7 kategorizált emelkedo vár a kerekesekre. Már csak 3 nap és június 30-án elkezdodik a 99. Tour de France. Az idei francia körverseny több szempontból is érdekesnek ígérkezik. Mindössze 3 hegyi befutóra kerül majd sor, ugyanakkor 100 kilométernyi egyéni idofutam vár a kerekesekre. Sokak szerint foleg a hosszú idofutamok miatt a címvédo Cadel Evans legnagyobb ellenfele, Bradley Wiggins lehet. Természetesen a Tour mezonye olyan tájakat, olyan hegyeket is érint, melyek korábban még nem szerepeltek a programban. Ilyen lesz például a 7. szakasz, amikor is Tomblaine illetve La Planche között, 200 km valamint hegyi befutó vár a versenyzokre.

Tovább

 

 

 

Kié lesz a zöld trikó?

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Sagan, Goss és Greipel is ott van Cavendish kihívói között. Erik Zabel, Robbie McEwen, Alessandro Petacchi, és persze Mark Cavendish. Mindannyian kiváló sprinterek (voltak), akik kivétel nélkül nyertek már a Touron zöld trikót. A pontverseny gyoztesének járó mezért idén is hatalmas harc várható, kérdés megelozi-e valaki a 2011-es gyoztes Mark Cavendisht. Kihívók lesznek szép számmal, mégis nehezen elképzelheto, hogy ha Cav célba ér, ne övé legyen ismét a zöld trikó.

Tovább

 

 

 

 

Boonen belga, Ventoso spanyol bajnok lett

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Hírek 4 nappal a Tour de France rajtja elott. Európa-szerte az elozo hétvégén rendezték meg az országos bajnokságokat. A szezon elején remeklo- többek között a Paris-Roubaix-t, a Gent-Wevelgem-et és a Flandriai körversenyt is megnyero-Tom Boonen pályafutása második belga bajnoki címét gyujtötte be. Az Omega Pharma-Quick Step kerekesének csapattársa Niki Terpstra holland bajnok lett, Tony Martin pedig a német idofutam bajnokságon gyozött. A szám világbajnoki címvédoje Boonenhez hasonlóan másodszor lett pályafutása során országos bajnok (Martin 2010-ben nyert elso alkalommal). A mezonyversenyen Fabian Wegmann szerezte meg az elso helyet.

Tovább

 

 

 

 

 

Emlékszünk még?

Már csak 8 nap és a belga Liége városában, egy 6.1 km hosszú idofutammal megkezdodik a 99. Tour de France. A közelgo rajt kapcsán felidézzük a tavalyi versenyen történteket. Arra nyilván mindenki emlékszik, hogy pályafutása során elso alkalommal Cadel Evans nyert a Tourt. Az ausztrál kerekes, korábban már két alkalommal is nagyon közel volt a végso sikerhez, de 2008-ban a spanyol Carlos Sastre, 2007-ben pedig Alberto Contador jobbnak bizonyult nála.

Tovább

 

 

 

Tíz nap és kezdodik

KERÉKPÁROS BLOG - Kerékpár

Június 30-án rajtol a 99. Tour de France. „A Tour megnyeréséhez talán minden eddiginél nagyobb szükség van egy eros csapatra, de ez nálunk nem lesz probléma. A verseny utolsó hete szerintem kedvez nekem, hosszabbak lesznek az idofutamok és nem lesz annyi emelkedo benne, mint volt a 2011-es versenyen.” Az idézet Cadel Evanstol, a Tour de France tavalyi gyoztesétol származik.

Tovább

 

 

 

 

 

Hesjedal!!!

A Giro történetében eloször kanadai kerekes nyert meg az összetettet. „Célfotóval dol el a Giro” írta a nem mindennapi izgalmakat tartogató vasárnapi milánói idofutam elott címlapján a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap cseppet sem esett túlzásba a címet illetoen. A 2012-es Giro d’Italia záró szakaszát megelozoen a spanyol Joaquim Rodriguez, mindössze 31 másodperccel vezetett a nála sokkal jobb idofutam menonek számító Ryder Hesjedal elott! Vasárnap délután pedig nem történt nagy meglepetés. Bár Rodriguez (aki két etapot is nyert idén az olasz körversenyen, ráadásul megszerezte a piros trikót) magához képest egészen jól ment, a kanadai kerekes több mint fél perces hátrányból, 16 másodperces elonyt csinált.

Tovább

 

 

Megszületett az elso Kanadai gyozelem!!

Milánóban egy 28,2 km egyenkénti idofutammal befejezodött a 95 Giro d'Iltalia az olasz kerékpáros körverseny. A sokáig vezeto spanyol Rodrigez nem tudta megorizni 31 másodperces elonyét, a kanadai Hesjedállal szemben. A cronón a kanadai jól kezdett, és 11 kilométer után már ledolgozta a hátrányát, és végül 16 másodperces elonnyel megnyerte a Girot. Rodrigez lett a második, míg a belga De Gent a királyetap hose lett a harmadik! 1995 után ismét nem állt olasz kerekes a dobogón, ugyanis a címvédo Scarponi lett a 4. A nagy öreg Basso pedig az ötödik. A pontversenyt Rodrigez nyerte, a legjobb hegyi meno Rabottini, míg a legjobb fiatal a columbiai Uran lett. Hesjedál történelmet írt, személyében eloször nyert Kanadai kerekes Giro d Italiát.

 

 

 

 

 

 

Faites vox jeux, Rien ne va plus

Kérem tegyék meg tétjeiket, és kéretik a biztonsági öveket is bekapcsolni. Mortirolo, Passo del Stelvio, azaz a Cima Coppi, majd’ 3000 méter magas befutóval, embernagyságú hófalak között. Ez várt ma a mezonyre úgy, hogy a tegnapi Pampeago macskái még benne voltak a lábakban. Az utolsó szakasz, amikor Hesjedalon lehet fogást találni, bár tegnap úgy tunt, hogy verhetetlen a kanadai. Mindegy, fogadkozásból ma reggel is volt boven, ebben Basso vitte a prímet, Scarponi már kevésbé volt hangzatos, mintha sejtené a végjátékot. A Mortirolo egykoron Marco Pantani kedvenc hegye volt, az o tiszteletére el is nevezték a hegyet a Kalózról. Minden idok legkeményebb hegye, amelyik helyenként 22%-os meredekségu és anno Pantaninak is közel 43 perc kellett, hogy megtegye a 11 km-t! Eloször ezt kellett megmászniuk.

Tovább

 

 

 

 

Hesjedallal nem bírnak

A mai hegyi szakasz elott az volt a kérdés, hogy tudnak-e az olaszok, Basso és Scarponi, valamint az összetettben vezeto Rodriguez elonyt szerezni a kanadai Hesjedallal szemben, aki mindegyiküknél jobb az idofutamon. Fogadkozásból volt boven, végül azonban nem, hogy hozni tudtak volna, egyenesen vesztettek a Garminossal szemben. A szakaszt az a Roman Kreuziger nyerte, aki tegnapelott elszállt az összetett szempontjából, viszont akkor megígérte, hogy egy szakaszt még meg fog nyerni.

Tovább

 

 

 

 

 

Valami Amerika

A kerékpáros szlengben ha nincs nagy tempó, akkor azt mondják, hogy „amerikáznak”. Nos, pontosan ez történt ma a tegnapi brutális hegyek után. Egy 150 km-es, végig lejtos terepen kijelölt szakasz várt a mezonyre. Utolsó lehetoségként a sprintereknek, hogy etapot nyerjenek és ezzel a pontversenyt eldöntsék. Cavendish ugyanis mindössze egyetlen ponttal vezetett a piros trikóért vívott harcban. Aztán holnap és holnapután megint hegymászás jön, o ott nem rúg labdába.

Tovább

 

 

 

 

 

Az igazság elso napja

Eljött az a nap, amikor már nem elég beszélni. Menni kell. Ha nyerni akarsz menni kell. Nem lehet mellébeszélni. Nincs barátság. Nincs púder. Állva maradsz vagy elbuksz az összetettben. Ez a nap üzenete. Passo Duran, Passo Giau. Ez meg a hegyeké. Legendás emelkedok, legendás kerékpárosoknak. Coppi és Bobet hegye. 2236 méteres csúcs és utána egy majd 20 km-es lejtmenet Cortina d'Ampezzo-ba.Ez az utolsó 35 km összegzése.

Tovább

 

 

 

 

16.szakasz

A Giro d’Italia 16. szakaszán rápihentek a menok a holnapi kegyetlen hegymászásra, csupán egy rövidke emelkedot kellett megmászniuk 4 km-rel a cél elott. Ezért aztán el is tudott menni egy tíz fos csoport és hamar komoly elonyre tettek szert, volt, amikor már több, mint 12 perc is volt az elonyük. Ebbol a csoportból Lars Baknak már volt szakaszgyozelme korábbról, a 12. szakaszról, de a NetApp, az Euskatel, a Rabobak, a Saxo és az Omega csapatának még nem jutott siker.

Tovább

 

 

 

 

Az igazság napjai

Kedden egy 174 kilométeres szakasszal folytatódik a 95. Giro d’Italia. Az utolsó, mindent eldönto hét következik. A Giro kedden egy Limone sul Garda és Falzes közötti 174 kilométeres szakasszal folytatódik. „Giornate della verita” vagyis az „Igazság napjai”. A La Gazzetta dello Sport ezzel a jelzovel illette az elottünk álló szakaszokat. A következo napokban jön a Mortirolo, a Stelvio, holnap délután a több mint 2200 méter magas Passo di Giau illetve a Cortina d’ampezzói befutó.

Tovább

 

 

 

 

Gyógyfutam

A tegnapi újabb veszekedést az olasz Santaromita generálta, aki nehezményezte, hogy a szökésben Casar nem segítette ot, hanem ellene dolgozott, pedig o csak a szakaszgyozelmet akarta, a rózsaszín trikót nem. Isten bizony! Míg a dög francia, aki akár át is vehette volna a vezetést, ezt nem értékelte kelloképpen. O, mit sem törodött a másikkal, csak magára figyelt és a saját céljaiért versenyzett. Egy amúgy egyéni sportban...vicces gyerek ez az olasz! Halkan jegyzem meg, hogy Casar után o állt a legjobban az összetettben, azaz simán betámadta volna Casart, ha az érdeke úgy kívánja.

Tovább

 

 

 

Giro 12.szakasz

A Seravezza-Sestri Levante közti rövidebb, mindössze 155 km-es táv nyugalmas napot hozott a Giro-n, leszámítva a rajt elotti szóváltást Rasmussen és Schleck között. Ugyanis a luxemburgi nehezményezte a dán bringás tegnapi mutatványát, és szerinte e miatt veszített idot. Rasmussen csupán annyit válaszolt, hogy o a dolgát tette, mikor csapattársát Vandeveldét segítette, neki semmi köze Schleckhez. Ezzel reggel le is tudták a napi veszekedést, amit tegnap még Cipollini és Cavendish kezdett el, amikor a RAI szakkommentátoraként tevékenykedo olasz kedvenc kritizálta Cav tegnapi eredményét.

Tovább

 

 

 

Giro 10.szakasz

A Giro 10. szakaszán Assisibe érkezett meg a mezony. A tegnapi bukásnak köszönhetoen sajnos Pozzatto feladta a versenyt, miután kiderült, hogy eltörött a sajkacsontja a csuklójánál. Ma a várakozások alapján Joaquin Rodriguezt tartották esélyesnek, aki már tegnap is karcolgatta a mezonyt, de akkor még nem volt elég meredek az emelkedo. Ma viszont San Damiano és Assisi hegyére kellett felmászniuk az utolsó pár km-en, helyenként 15%-os meredeken. Elotte egy szökevénycsoport próbálkozott, de utolérte oket a mezony. A mezonyben Rodriguez csapata, a Katyusha diktálta a tempót, mert a sprinterek csapatai ma nem segítettek be a vezetésbe, hiszen semmi érdekük nem fuzodött hozzá. Ellenben a Lamprésok, Scarponi és Cunego segítoi aktivizálták magukat. Közben annyi történt, hogy Stef Clement, VB 3. idofutamos meglódult és kiválva a mezonybol utolérte a szökevényeket. De esélyük sem volt, utolérték oket 7 km-rel a cél elott. Jöhetett az emelkedo, ahol az esélyesek összecsaptak!

Tovább

 

 

 

Tiralongo után Pozzovivo

Az Avellinótól 50 kilométerre található Lago Lacenóba, az idei olasz körverseny legdélebbi pontjára érkezett vasárnap a Giro mezonye. Legutóbb 1998-ban volt befutó ezen a vidéken, akkor Alex Zülle tudott nyerni, Marco Pantanit megelozve. Más kérdés, hogy az a Giro késobb a kalóz („il pirata”) gyozelmével zárult. Tiralongónak köszönhetoen a 7. szakaszon megszületett a 2012-es verseny elso olasz sikere, a mai nap pedig ismét hazai kerekes nyert. Domenico Pozzovivo pályafutása elso gyozelmét ünnepelhette a Giro d’Italián azt követoen, hogy nagyon jó ütemben 6 kilométerrel a cél elott elszakadta az esélyesek (Basso, Scarponi, Kreuziger) csoportjától. A Colnago 29 éves versenyzoje kiválóan ismerte az utolsó kilenc kilométer hosszú hegyet, pár hónappal korábban ugyanis edzett ezen az útvonalon. Pozzovivo nyilvánvalóan pontosan tisztában volt azzal, mikor és hol kell megindulnia.

Tovább

 

 

 

 

Tiralongo gyozött

Komoly megpróbáltatásokat kellett ma kibírnia az újdonsült rózsaszín trikósnak, Malorinak. O is tudta, hogy ez a nap nem lesz sétagalopp. Így fogalmazott még tegnap este: „tudom, hogy nem fogom megtartani a Maglia Rosa-t a Roc ca di Cambio-n”. Ez a mai befutó neve, egy 2. kategóriás hegyet takar, 1392 méter magasan. De addig még érintették L'Aquila történelmi városát is a közel 30 fokos hoségben. Ezúttal egy 4 fos szökevénycsoport lépett meg, és hamar 8 perces elonyük lett. Hollenstein, Selvaggi, Rabottini és Beppu tehát elöl, a fomezony pedig kényelmesen mögöttük. Úgyis mindenki az utolsó, közel 20 km hosszú hegymenetre várt, ami hivatalosan az idei Giro elso hegyi befutóját jelentette.

Tovább

 

 

 

Cseles Chavez

A mai dombparádén igencsak megkínlódott a mezony a nagy melegben. Nyolcan megszöktek, Chavez, Golas, Malori, Dyachenko, Benedetti, Roberts, Smukulis és Bauer. Közülük a kolumbiai Chavez szorgalmasan gyujtögette a hegyi pontokat, amiért is jutalma a kék trikó lett. A mezonyt Basso csapata, a Liquigas mozgatta, de amikor 7 percre nott a szökevények elonye hamar lecsökkentették a különbséget 4-5 percre, ami még támadható idot jelentett. A rózsaszín trikós Navardauskas becsülettel küzdött, hogy ne szakadjon le, mert a fomezony morzsolódott szépen a kisebb dombokon. Ezzel együtt megfott a melegben és lemaradt, de ledolgozta a 45 mp-es hátrányát és újból felzárkózott! A következo -nem is jelölt- emelkedon aztán újból leszakadt a litván fiú. Aztán újra felért, újra leszakadt:-) Ment a gumizás rendesen! A lényeg az, hogy végül elvesztette a Maglia Rosa-t.

Tovább

 

 

Cavendish sikere az 5. etapon

Gyönyöru és történelmi vidéken haladtunk ma. Átléptük a Rubicon folyót, akárcsak Julius Caesar, de ez nálunk nem vezetett háborúhoz. Igaz, mindenki megvívta a maga kis csatáját, mert a vége elott 30 km-rel egy 150 méter magas dombocskát másztak meg a bringások és bizony sokakat megborított a hirtelen jött melegben a Liquigas által diktált tempó. Így az összetettben egy esetleges szakasz gyozelemmel és jóváírással rózsaszín esélyesnek tartott Farrar és a korábbi világbajnok Hushovd is leszakadt az emelkedon.

Tovább

 

 

 

Csapat idofutam

Brit sikert hozott az emiglia romagna-i kerekezés a Giro-n. A rövid dániai kiruccanás után Veronában csapat idofutammal tért vissza a mezony Olaszországba a Giro-n. Az esélyesnek kikiáltott csapatok, úgymint BMC, Sky és Garmin nagyon várták a mai napot, hiszen a sérült Phinney támadhatóvá vált. Azonban a Katusha sok mindenki számítását keresztülhúzta. Joaquin Rodriguez csapata hatalmas idot száguldott és sokáig vezettek, aminek köszönhetoen a spanyol hegyimeno 21 másodpercet hozott Basso-n, és 17-et Kreuzigeren, de Scarponi és Cunego is vesztett ma közel fél percet.

Tovább

 

 

 

 

Megtörtént a csoda

Megtörtént a csoda, Ferrari bocsánatot kért! Az olasz sprintert megszállta a Szentlélek és elismerte, hogy hibázott a hétfoi sprintben. Elotte azért Cavendish kiposztolta a sérülésérol készült fotót az internetre. Prof. Dr. Ferrari a nyilvános konzíliumot követoen letette az orvos szakértoi vizsgát és a látleletek alapján magába szállt. :)

Tovább

 

 

 

 

 

Kedves Nézok, Kedves Olvasók!

Az Eurosport életében elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy ezen túl egy kerékpáros blog formájában kicsit lazábban, könnyedebben számolunk be a versenyeken történtekrol és még több kulisszatitkot is megtudhattok tolünk Sipivel. Remélem surun látogatjátok az oldalt és szinte minden nap találtok valami friss, ropogós hírt, netán Sipi legújabb vicceit is közzé teszem.

Tovább

 

 

 

 

 

Phinney folytatja

Újabb hatalmas bukás a Giro 3. szakaszán. Százötven méterrel a cél elott, az Androni Giocattoli sprinter Roberto Ferrari egy váratlan irányváltásra szánta el magát. Talán o maga sem gondolta, hogy döntése majdnem érdemben befolyásolta a 95. Giro d’Italia következo pár napját. Ferrari kerekének ugyanis pont az egyik favorit Mark Cavendish hajtott neki. A Sky kerekese hatalmasat esett, a rózsaszín trikós Taylor Phinneyhez hasonlóan.

Tovább

 

 

 

Egy amerikai rózsaszínben

A Giro második szakasza után Taylor Phinney vezet összetettben. ’Un americano in rosa” vagyis „Egy amerikai rózsaszínben”. Vasárnap ezzel a címlappal jelent meg a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap elso oldalát az esti Inter-Milan rangadó uralta, de ennek ellenére a Giro elso szakaszával, természetesen nagyon komoly terjedelemben foglalkozott a rózsaszín újság. Phinney a BMC amerikai kerekese-akit az egyik legnagyobb esélyesnek tartottak- tökéletes versenyzéssel nyerte meg a szombati 8.7 km-es etapot, Geraint Thomas és Alex Rasmussen elott. Az esélyesek közül a születésnapját vasárnap ünneplo Kreuziger illetve Basso teljesítette a legjobban. Az Astana versenyzoje 28., a korábbi kétszer Giro gyoztes Basso pedig 35. lett. A címvédo Michele Scarponi 1’06-ot kapott Phinneytol! Az olasz kerekes nem véletlenül nyilatkozta azt a nyitószakasz után, hogy ennél már csak jobb jöhet. Basso ugyanakkor nagyon elégedett volt. „Talán a 2009-es Vueltán mentem hasonlóan jó idofutamot” -mondta az összetett szempontjából az egyik legnagyobb esélyesnek számító Ivan Basso.

Tovább

 

 

Kezdooodik!

Szombat délután egy 8.7 km hosszú prológgal indul a 95. Giro d’Italia. „Alberto azt mondta, hogy én vagyok a legnagyobb esélyes? Figyelni kell rá, hiszen o eléggé ért az országúti kerékpárhoz”- nyilatkozta félig-meddig viccesen a La Gazzetta dello Sportnak a Giro tavalyi gyoztese, Michele Scarponi. A Lampre elso számú versenyzoje Alberto Contador eltiltásának köszönheti elozo évi sikerét, így nem véletlen, hogy Scarponi több helyen elmondta, nagyon szeretne egy „rendes” Girót is nyerni. Idén erre minden esélye megvan, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy rengeteg riválissal kell szembenéznie.

Tovább

 

 

 

 

Eschborn – Frankfurt

Kedden rendezték meg az Eschborn – Frankfurt kerékpáros versenyt, a táv 201 és fél kilométer volt a Frankfurt környéki utakon. A szakasz során egy négy fos szökevény csoport lépett meg a fomezonytol, köztük a helybéli Tony Martinnal, aki három héttel egy súlyos bukás után tért vissza. A szökevényeket nem tudta utolérni a fomezony, majd egy kilométerrel a vége elott az olasz Moreno Moser meglépett az élcsoporttól, és végül öt másodperccel nyerte meg a versenyt. Moser csapattársa, Dominik Nerz lett a második, és Sergey Firsanov a harmadik.

 

 

 

 

Wiggins nyerte a Romandia körversenyt

Vasárnap rendezték meg a romandiai kerékpáros körverseny ötödik, befejezo szakaszát, ahol Crans-Montanán egy 16,5 kilométeres egyéni idofutam várt a mezonyre. A rövid etapot a Team Sky csapat brit kerekese, Bradley Wiggins teljesítette a leggyorsabban, aki ezzel ledolgozta kilenc másodperces hátrányát az eddigi éllovas Luis Leon Sanchezzel szemben és egyben meg is nyerte az összetett versenyt. A táv közben a kerékpárjával is akadtak gondjai Wigginsnek, de ez nem gátolta meg abban, hogy 28 perc 56 másodperc alatt teljesítse az idofutamot. A második helyet az amerikai Andrew Talansky szerezte meg, aki alig héttized másodperccel volt lassabb Wigginsnél, ezzel az eredménnyel pedig az összesítésében is feljött a második helyre.

 

 

 

 

Bolgár siker Törökországban

Idén 48. alkalommal rendezték meg a török kerékpáros körversenyt, amely vasárnap az utolsó, nyolcadik szakaszához érkezett el. Az utolsó szakaszon Isztambul környékén, a Boszporusz hidat is érintve 121 kilométer megtétele várt a mezonyre, amely az összetett verseny szempontjából már nem hozott változást. A szakaszt a Rabobank holland kerekese, Theo Bos nyerte meg a brit Fenn és a holland van Dijk elott. Az összetett gyozelem viszont a bolgár Ivajlo Gabrovszkié lett, aki másfél perces elonnyel zárt az élen a kazah Alexander Djacsenko elott.

 

 

 

 

 

Milliméterek után szökés a török körön..

A Török Kerékpáros Körverseny 4. szakaszán csak századmilliméterek döntöttek az ausztrál Renshaw javára honfitársa Matthew Gossal szemben. Az 5. szakaszon kisebb hegyekkel és nagyobb meleggel kellett megküzdeniük a bringásoknak. Egy hatfos boly hamarosan 15 perces elonyt szerzett a 177 km-es távon. A fomezony megpróbálta ledolgozni a hátrányt, de ez nem sikerült neki. A fiatal olasz Andrea Di Corrado a szökevényeket faképnél hagyva egyedül futott be a célba 37 másodperces elonnyel a dán Jörgensen elott. Harmadik lett a francia Cousin.

Tovább

 

 

 

Greipel sikere a török körön.. Bodrogi a fehér trikóban..

A Török Körverseny második szakaszát Andre Greipel nyerte. A Lotto Belisol sprintere a hajrában 300 méterrel a cél elott kezdte meg a hajrát, és fölényesen két kerékpárhosszal nyert. A második helyen Matthew Goss végzett, a harmadikat Matteo Pelucchi szerezte meg. Az összetettben Goss vette át a vezetést. Az etap folyamán Bodrogi László egy ötfos szökevénycsoporttal benne Alexandre Vinokourovval 130 km-en keresztül hajtott az élen, helyenként 5 perces elonnyel.

Tovább

 

 

 

 

 

 

Liege-Bastogne-Liege

Vinokourov után is van élet az Astanánál, avagy Iglinszkij nyerte a klasszikus egynapost. A  legrégebbi klasszikus a Liege-Bastogne-Liege 257 kilométerébol 220 km keresztül, az esos idoben elöl egy nagyobb szökevénycsoport fogyott folyamatosan az emelkedokön. A verseny elso jelentosebb támadása 20 kilométerrel a cél elott, a meredek La Roche emelkedon kezdodött ahol az utolsó életben maradt szökevényt, a tavalyi Touron feltunt francia Pierre Roland-t is utolérte a mezony. Ekkor már látszott,hogy a címvédo belga Gilbert nincs jó eroben. Az olasz Vincenzo Nibali diktálta a tempót, és csak alig tucatnyian maradtak vele a tetoig, gyakorlatilag a favoritok. Nibali viszont nem nyugodott meg, kihasználva az emelkedo tetején a többiek „megtorpanását”, továbbment, és a lejtmenetben 31 másodperces elonyt harcolt ki.

Tovább a cikkre

 

 

 

A kis ember nagy napja...
Kis Domenico Pozzovivo gond nélkül védte meg elso helyét a Giro del Trentino záró szakaszán a Passo Pordoi emelkedojén

A hófalak között, havas esoben rendezett szakaszt meglepetésre a kolumbiai Atapuma nyerte. Az összetettben a második helyet Damiano Cunego a harmadikat Sylvester Szmyd szerezte meg.

Pozzovivo az utolsó kilométeren maga vezette az élcsoportot és miután Szmyd, majd Cunego is leszakadt, eldolt az összetett sorsa. Ekkor Darwin Atapuma és Carlos Alberto Betancur is megindult és mivel a Colnago bringása nem akarta kockáztatni összetettbeli elso helyét, a kolumbiaiak egymás között dönthették el a szakasz sorsát. A kegyetlen idojárási körülmények között rendezett napot Atapuma nyerte, ezzel megszerezve az új kolumbiai csapat a Colombia Coldeportes idei elso gyozelmét.

A cudar idojárási körülmények közözött az olasz kisember Pozzovívó nagy gyozelmet aratott, hisz a verseny 36 éves történetében eloször HC kategóriájú viadalon végzett az élen.

Az egyik esélyes Scarponi nagyon gyengén szerepelt, így fájhat az olaszok feje, hogy két héttel a Giro kezdete elott melyik hazai bringásuk lehet esélyes a háromhetesen?

 

Tovább a cikkre

 

 

Papírsúlyú gyozelem
Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF Inox) sikerét hozta a Giro del Trentino legjobban várt szakasza

Domenico Pozzovivo sikerét hozta a Giro del Trentino legjobban várt szakasza, amikor a mezony a rettegett Punta Veleno emelkedojét mászta meg. Pozzovivo a hegy elso kilométerein szakadt el a mezonytol és végül 23 másodperces elonnyel érkezett célba Sylvester Szmyd elott. A harmadik helyen Damiano Cunego végzett, 1 perc 12 másodperces hátránnyal. Így Pozzovivo az összetettben is átvette a vezetést.

Tovább a cikkre

 

 

Eurosport - Knézy Jenő

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Kerékpár

A világbajnok! - Kerékpár

Kerékpár - A világbajnok!

Nincs címvédés, Kwiatkowski nyerte az Amstelt. Valverde második, ami elég jó hír a jövő heti két egynapos előtt.

100% NARANCS - Kerékpár

Kerékpár - 100% NARANCS

Az Amstelen rajthoz álló Roompot valamennyi versenyzője, stábtagja és szponzora is holland. Ennek megfelelő az együttes mezének színe sem okozott fejtörést.

ESB Podcast a Roubaix után - Kerékpár

Kerékpár - ESB Podcast a Roubaix után

Roubaix, Degenkolb, Sagan, pici Ardennek, és a cím megmagyarázása legújabb podcastünkben.

Bradley Wiggins betartja ígéretét - Kerékpár

Kerékpár - Bradley Wiggins betartja ígéretét

Bradley Wiggins megkísérli megdönteni az egyórás világrekordot júniusban a Lee Valley VeloParkban Londonban

"Egyszer megnyerni a Roubaix-t" - Kerékpár

Kerékpár - "Egyszer megnyerni a Roubaix-t"

Huszonkét nap alatt Sanremot és Roubaix-t nyert. Három hónapos kisfia épp vasárnap látott életében először kerékpárversenyt a helyszínen.

ÉRTÉKELÉS: 113. PARIS-ROUBAIX - Kerékpár

Kerékpár - ÉRTÉKELÉS: 113. PARIS-ROUBAIX

Cancellara és Boonen után itt az új generáció, amely legalább annyi izgalommal és érdekességgel kecsegtet, mint a két legenda párharca és uralkodása.

119 év után - Kerékpár

Kerékpár - 119 év után

A Sanremot követően Degenkolb a Roubaix-t is megnyerte. Wiggo Top 10 nélkül búcsúzott, Sagan és Kristoff messze volt a dobogótól.

Párizs-Roubaix és a vonat VIDEÓ - Kerékpár

Kerékpár - Párizs-Roubaix és a vonat VIDEÓ

Párizs-Roubaix és a vonat

Geraint Thomas bukása VIDEÓ - Kerékpár

Kerékpár - Geraint Thomas bukása VIDEÓ

Geraint Thomas bukása a Párizs-Roubaix-n

“A ROUBAIX? CSAK LEGYEN SZERENCSÉD!” - Kerékpár

Kerékpár - “A ROUBAIX? CSAK LEGYEN SZERENCSÉD!”

Pozzato: "Egy versenyzőt az eredmények minősítenek, ez így van rendjén. Én másfél éve nem nyertem, szóval nincs miről beszélni. Most sem fogadkozom..."