•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 25/04/2015
 

Home

 

Motokrossz

26/06/2007 - 17:36

Svéd GP


Svéd GP - Motokrossz
Imago

Hétvégén rendezik a motocross világbajnokság kilencedik nagydíját az idei szezonban és a svédországi Uddevalla egy kitűnően előkészített pályával és számos közönségcsalogató attrakcióval várja a szurkolókat.

Svéd GP - Motokrossz

Lesz vadászrepülők bemutatója – bár Gripeneket itthon is láthatunk -, Big Foot bemutató, de talán még zsákban futás és lepényevés is, hogy az igényes svéd közönség egyetlen percig se unatkozhasson. Természetesen, aki csak járóképes a mezőnyből, az ott lesz a rajtnál, és mindenki az új-zélandi Joshua Coppins legyőzésére törekszik majd. A szélvész gyors kivi toronymagasan vezeti a vébét, előnye közel száz pont a belga Steve Ramon előtt. Úgy tűnik, a Yamahánál megtalálták a legendás Stefan Everts utódját, Coppins ugyanis ott folytatja ahol Everts abbahagyta. Persze Coppins szerződtetésével nem vásárolt zsákbamacskát Carlo Rinaldi csapatfőnök, Joshua ugyanis már letette névjegyét a motocross világában. A mezőny nagy részénél idősebb – novemberben meglesz az a bizonyos harmadik „X” is -, és rengeteg rutint szerzett eddigi pályafutása során. Már kétszer is volt brit bajnok és 2002-ben második lett év végén az akkor még létező „250”-es géposztályban, három évvel ezelőtt pedig harmadik lett év végén az MX1-ben de – eddig legalábbis minden jel erre utal -, az idei lesz az ő nagy éve.

Svéd GP - Motokrossz

Az MX1-ben indul hazánk legjobb és legtehetségesebb motocross versenyzője, Németh Kornél is. Pillanatnyilag a tizennegyedik helyen találjuk a pontversenyben, legutóbb Bulgáriában a tizedik helyen végzett és az utóbbi időben már szorgalmasan szállítja a pontokat csapata számára. Nincs könnyű dolga, mert nagyon erős mezőnyben kell harcolnia és minden pontszerző helyért rengeteget kockáztat mindenki. Ha vasárnap ebéd után velünk tartanak, akkor figyeljék a 108-as rajtszámot és szurkoljanak Kornélnak a televízió előtt!

Ott lesznek Svédországban a „kicsik” is, az MX2-ben. A pontversenyben itt is hasonló a helyzet, mint a nagyoknál, ám itt egy olasz versenyző vezet hatalmas fölénnyel. Antonio Cairoli, egyszerűen nem tud hibázni idén. Ő már tudja, milyen érzés világbajnoknak lenni, -2005-ben már megszerezte ezt a titulust az MX2-ben -, és bár tavaly „csak” a második lett, idén ismét legyőzhetetlen a szicíliai fiú. Ez így nem egészen állja meg a helyét, ugyanis futamot nyert már rajta kívül más is de minden alkalommal dobón tudott végezni, ennek köszönheti, hogy előnye már nyolcvanhárom pont a francia Cristophe Pourcel előtt.

Eurosport - Magyar Bence

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Motokrossz

Kökényesi György emlékére - Motokrossz

Motokrossz - Kökényesi György emlékére

Hetvenegy évesen, gyors lefolyású, fájdalmas betegség következtében elhunyt Kökényesi György.

Elhunyt Kökényesi György - Motokrossz

Motokrossz - Elhunyt Kökényesi György

Elhunyt idősebb Kökényesi György, a motorosszövetség alapító tagja, mesteredző, többszörös motokrosszbajnok, az Eurosport szakkommentátora.

Motokrossz - Motokrossz baleset

A motokrossz bajnok Chad Reed 30 láb magasságban zuhant le a motorjáról, túlélte

Motokrossz - Gyászol az FMX világ

Baleset következtében életét vesztette Jeremy Lusk, a világ egyik legjobb freestyle motokrosszosa

Robbant a Bomba! - Motokrossz

Motokrossz - Robbant a Bomba!

Szerencsére senki sem sérült meg Lieropban, az anyagi kár jelentéktelen és különben is mindenki jól érezte magát, a Gyíkot nem számítva.

Segítsünk! - Motokrossz

Motokrossz - Segítsünk a Válogatottnak!

Idén az Egyesült Államok – közelebbről Budd’s Creek – látja vendégül a Nemzetek Krosszát.

Drámatagozat - Motokrossz

Motokrossz - Drámatagozat

Elképesztően szoros a verseny, csak az utolsó futam dönt az MX1-ben a világbajnoki cím sorsáról.

Svéd GP - Motokrossz

Motokrossz - Svéd GP

Hétvégén rendezik a motocross világbajnokság kilencedik nagydíját az idei szezonban

Cikk archívum - Motokrossz

Motokrossz - MOTOKROSSZ

MOTOKROSSZ