•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 03/05/2015
 

Home

 

Motokrossz

29/08/2007 - 10:48

Drámatagozat


Drámatagozat - Motokrossz
Imago

Azután, hogy Joshua Coppins a szezon első felében megfoghatatlannak látszott és hatalmas pontelőnyt épített fel, az év utolsó versenyén nem az ő Yamaháját díszíti majd a piros rajtszám.

Eurosport 2007-08-29

Loketben bukott az új-zélandi és megsérült a bal válla. Emiatt ki kellett hagynia két nagydíjat is de az elmúlt hétvégén Donningtonban visszatért, mérsékelt sikerrel. Az elso futam rajtjánál még száz százalékosnak tut a 'Gyík' becenévre hallgató versenyzo de a célba érés után nem tudta mozdítani a bal kezét és szemmel láthatóan szenvedett a fájdalomtól. A második futamban már az elso kört sem tudta teljesíteni, feladta a Brit Nagydíjat.

Felmerül a kérdés, volt e értelme kockáztatnia a korai visszatéréssel ezért a hét pontért. Válaszoljon erre Josh: 'Az egész családom eljött Új-Zélandról, nekik és a szurkolóimnak mindig száz százalékot akarok nyújtani, nem tehettem meg, hogy nem próbálom meg. Doktor Claes kért, hogy az Észak Ír Nagydíjat még hagyjam ki és figyelmeztetett, hogy itt is fájdalmaim lesznek. Nagyon keményen dolgoztam ezért a világbajnoki címért és a legrosszabb, hogy nem tudok már harcolni érte. Ezt a keseru pirulát le kell nyelnem, miközben rengeteg érzés kavarog bennem. Jövo hét végén már tisztábban látom a helyzetet.'

Nincs könnyu helyzetben a Yamaha sem. A gyár megtette a tole telhetot és bár hivatalosan jutalomból indította Donningtonban az immár kétszeres MX2-es világbajnok Tonio Cairolit, nem nehéz kitalálni, hogy Tonio feladata volt minél több pont elhappolása Steve Ramon elol. A szicíliai élvezte a jutalomjátékot és elso nagykategóriás versenyét megnyerve próbált segíteni Coppinsnak, de Ramon sem tétlenkedett és tizenkét pontos hátrányából, tizennégy pontos elonyt kovácsolt. Ragaszkodva a tényekhez Cairoli nélkül Ramonnak három ponttal lenne több, megeshet, hogy épp ez a három pont számít majd, ám sokkal valószínubb, hogy Ramon e nélkül is világbajnok lesz MX1-ben. A szezon utolsó elotti versenyén Coppins tehát elbúcsúzott a piros rajtszámtól, pedig egész évben az o motorján láthattuk, Lieropban már Ramon Suzukiját ékesíti.

Coppins azt mondja Hollandiában jobban lesz. Nem hiszem. Csak ha látom. Szívembol kívánom, hogy Joshnak legyen igaza, ha téved, akkor is világbajnokot avatunk vasárnap. Lehet, hogy olyat, aki nem is nyer nagydíjat abban az évben, amikor világbajnok lesz. Ramon még nem nyert idén és már csak egy van hátra. Ahol minden eldol.

 

 

További cikkek:

Segítsünk a Válogatottnak!

Eurosport - Magyar Bence

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Motokrossz

Kökényesi György emlékére - Motokrossz

Motokrossz - Kökényesi György emlékére

Hetvenegy évesen, gyors lefolyású, fájdalmas betegség következtében elhunyt Kökényesi György.

Elhunyt Kökényesi György - Motokrossz

Motokrossz - Elhunyt Kökényesi György

Elhunyt idősebb Kökényesi György, a motorosszövetség alapító tagja, mesteredző, többszörös motokrosszbajnok, az Eurosport szakkommentátora.

Motokrossz - Motokrossz baleset

A motokrossz bajnok Chad Reed 30 láb magasságban zuhant le a motorjáról, túlélte

Motokrossz - Gyászol az FMX világ

Baleset következtében életét vesztette Jeremy Lusk, a világ egyik legjobb freestyle motokrosszosa

Robbant a Bomba! - Motokrossz

Motokrossz - Robbant a Bomba!

Szerencsére senki sem sérült meg Lieropban, az anyagi kár jelentéktelen és különben is mindenki jól érezte magát, a Gyíkot nem számítva.

Segítsünk! - Motokrossz

Motokrossz - Segítsünk a Válogatottnak!

Idén az Egyesült Államok – közelebbről Budd’s Creek – látja vendégül a Nemzetek Krosszát.

Drámatagozat - Motokrossz

Motokrossz - Drámatagozat

Elképesztően szoros a verseny, csak az utolsó futam dönt az MX1-ben a világbajnoki cím sorsáról.

Svéd GP - Motokrossz

Motokrossz - Svéd GP

Hétvégén rendezik a motocross világbajnokság kilencedik nagydíját az idei szezonban

Cikk archívum - Motokrossz

Motokrossz - MOTOKROSSZ

MOTOKROSSZ