•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 25/04/2015
 

Home

 

Mûkorcsolya

11/11/2011 - 16:27 - Updated 11/11/2011 - 16:44

Műkorcsolya Grand Prix Japán


Műkorcsolya Grand Prix - Mûkorcsolya
dapd

A mai nap sok izgalmat tartogatott már eddig is, pedig alig indult el: a híres 11.11.11. teliholddal kezdődött és a japán GP verseny első napjával folytatódott.

A csata egyre jobban kiéleződik, hiszen már a versenysorozat felénél járunk, tisztul a kép a december eleji GP döntő résztvevőit illetően.

A telihold esetlegesen még segített is minket itthon a hajnali ébredésben, amikor a táncosok léptek jégre. A vezetést a fiatal orosz kettős, Ilinykh- Katsalapov zsebelte be- bár épp ők panaszkodtak álmosságra a rövid tánc utáni interjúban.

Nem sokkal vezetnek a kanadai Kaitlyn Weaver- Andrew Poje előtt, akiknek –ellentétben az oroszokkal- ez már a 2. GP versenyük és ha megtartják érmes pozíciójukat, akkor a kanadai GP elért ezüstérmükkel ott lehetnek majd a döntőben. Nagy lesz a harc köztük és a tavalyi VB bronzérmes testvérpárral, hiszen nekik ugyanúgy egy 2. helyük van a korábbi állomásról. Így amelyikük bronzéremmel végez itt, esetlegesen búcsút is inthet a GP döntős szereplésének.. De az biztos,hogy izgatottan fogja figyelni a maradék 2 versenyt.

Műkorcsolya Grand Prix - Mûkorcsolya

A párosok folytatták a sort, ahol az első GP bajnokai, a német Savchenko-Szolkowy duó áll az élen dacára annak, hogy ismét megpróbálták azt a bizonyos dobott tripla Axelt, ami már a Skate Americán sem sikerült nekik. Persze az is már kérdés, hogy ott annak ellenére végül nyerni tudtak, hogy ott a rövid program után csupán az 5. helyen álltak. Ez motiválhatja a kínai verseny bajnokait, a rivális Yuko Kavaguti- Alexander Smirnov párost, akik a sok rontásnak köszönhetően lekoppinthatják ezt a teljesítményt: a rövid program utáni 5. hely már kipipálva, a kűrben kiderül, meddig tudnak előre jönni. A 2.helyen meglepetésre a japánok, Narumi Takahashi-Mervin Tran állnak. Nem sokkal követik őket az olaszok: Stefania Berton-Ondrej Hotarek.

Műkorcsolya Grand Prix - Mûkorcsolya

A hölgyeknél állva tombolt a japán közönség-de nem annak a versenyzőnek, akire számítani lehetett. Mao Asada helyett Akiko Suzuki táltosodott meg- míg Mao azt az Axelt, amit 3fordulattal-azaz pontosabban 3 és féllel is meg tud ugrani most leszimplázta addig Suzuki tripla-tripla kombinációval kezdett és végig magabiztosan, szépen korcsolyázva 5 pontos előnnyel vezet a rövid program után. Alena Leonova is meg tudott újulni, hiszen Kanadában 4. volt, most viszont egy remek program után ő követi Suzukit. A 3. Asada, őt a legelső GP-n csalódást keltő 7.helyen végző grúz Gedevanishvili majd Ashley Wagner követi. Suzuki előnye tetemes, de a jég csúszik és mivel a kűr hatványozottabban számít- és addig van még egy egész éjszaka amin el lehet agyalni sok mindent-holnap bármi történhet. Láttunk már döbbenetes átrendeződéseket mint például a múlt heti férfi versenyen.

Műkorcsolya Grand Prix - Mûkorcsolya

És ha már a fiúk, róluk eddig nem esett szó: ők még nem léptek jégre, csak holnap láthatjuk rövid programjaikat. Köztük lesz idei első GP versenyén Tomas Verner illetve az a fiatalember, aki a világon először ugrotta (és fogadták el neki utólag) a 4 fordulatos Lutzot: Brandon Mroz. Kérdés, hogy védjegyévé akarja-e tenni ezt és bemutatja-e avagy sem. 3 japán induló is lesz, ráadásul mindhárman az első versenyükön a 3. helyen végeztek (ez a sok hármas a mai számok uralta napon biztos jelent valamit..) így náluk is a döntőbe való jutás a tét.

Szóval még koránt sincs vége, sőt! A java még csak most következik, érdemes lesz tehát szombaton is korán kelni- alig merem leírni, de reggel 6-kor kezdődik az első közvetítésünk és folytatjuk egész délelőtt Vasárnap a gálát élőben mutatjuk, ami után a férfi kűr következik és bónuszként az egész versenyről hétfőn egy összefoglaló látható 13:30-tól. El vagyunk szinte kényeztetve, mi, műkorcsolya rajongók.

 

Eurosport - Ajker Zita

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Mûkorcsolya

Ami már viccnek is rossz - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - Ami már viccnek is rossz

Egyre bizarrabb fordulatokat vesz Carolina Kostner ügye.

#IOSTOCONCAROLINA #ISTANDWITHCAROLINA - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - #IOSTOCONCAROLINA #ISTANDWITHCAROLINA

Bűnös, nem bűnös: ítélet született az olasz műkorcsolyázó dopping ügyében

20 év: Köszönjük, Dai! - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - 20 év: Köszönjük, Dai!

Az első volt, sok mindenben.

Úgy táncol, ahogy a nép fütyül? - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - Úgy táncol, ahogy a nép fütyül?

Az új szezonra készülő program kapcsán több zenét és koreográfia elemet is kipróbált már Lipnyickaja és edzője, de nem jutottak dűlőre

Szerdán kezdődik a budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - Szerdán kezdődik a budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság

Szerdán rajtol és január 19-ig tart Budapesten a SYMA rendezvénycsarnokban a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság.

Kanada után irány Kína - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - Kanada után irány Kína

Javában zajlik a műkorcsolyázók grand prix szezonja, már a második állomáson is túl vannak a versenyzők a hat állomásból álló sorozatban

Zajlik a műkorcsolya és jégtánc VB Kanadában - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - Zajlik a műkorcsolya és jégtánc VB Kanadában

Az első versenynapot már le is tudták az érintettek, hiszen tegnap a párosok és a férfiak rövid programjai voltak műsoron.

4 Kontinens Bajnokság  - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - 4 Kontinens Bajnokság

Lezajlott az első nap Osakában, a 4 Kontinens Bajnokság rövid programjai után picit tisztult a kép.

Európa-bajnokság - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - Európa-bajnokság

2008 után 2013-ban is Zágrábban rendezik a kontinens viadalt a műkorcsolyázók és jégtáncosok részére.

Műkorcsolya Grand Prix sorozat az Eurosporton   - Mûkorcsolya

Mûkorcsolya - Műkorcsolya Grand Prix sorozat az Eurosporton

Október végén már javában siklanak a legjobbak a jégen és ez novemberben sem lesz másképp