•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 26/04/2015
 

Home

 

Olimpiai Játékok

28/07/2012 - 13:12 - Updated 28/07/2012 - 13:55

A "last minute" doppingolás lett a divat?


"last minute"? - Olimpiai Játékok
Imago

Nem ez az első olimpia, amelyet figyelemmel kísérek életem során, de úgy rémlik, hogy ilyen fokú és gyakoriságú lebukási hullám még sohasem előzött meg egyetlen olimpiát sem.

Nem ez az első olimpia, amelyet figyelemmel kísérek életem során, de úgy rémlik, hogy ilyen fokú és gyakoriságú lebukási hullám még sohasem előzött meg egyetlen olimpiát sem. Most naponta érkeznek a doppingolással kapcsolatos hírek - hogy bolgár, török, orosz és még ki tudja milyen nemzetiségű (főleg keleti országokból persze) versenyzőknek kell távol maradniuk a játékoktól. Sajnos ebbe a szórásba mi magyarok is vastagon beleestünk már. A vízilabdázó Török Béla, az evezős Juhász Adrián, no meg a két diszkoszvetőnk, Fazekas Róbert és Kővágó Zoltán "révén"... :(

\"last minute\"? - Olimpiai Játékok

Kíváncsi lennék, hogy vajon mi van ezen ügyek hátterében, milyen tisztogató akciót indított a WADA vagy a NOB? Mi lehet a háttérben, amiért már a játékok előtt tömegesen buktatnak meg ennyi sportolót. Azt régóta tudom, hogy minden olimpia előtt elhangzik a "na most majd minden korábbinál újabb teszt módszerek lesznek az olimpián" kitétel a doppingellenes főhatóságtól, de akkor is, ez valahogy már túl sok. Van esetleg egy új vizsgálati módszer, amit a keletiek még nem tudtak, a nyugatról utazó sportolók közül pedig már talán mindenki értesült róla?

Emlékszem, szegény oroszok négy éve is mennyire csúful jártak, hiszen éremesélyes atlétáikat vették ki - a megnyitó előtti utolsó pillanatban - a pakliból. Igaz most is benne voltak atlétáik a jóban, de most cseppet sem olyan rangos futóiktól kell megválniuk, mint a pekingi olimpia előtt. Azt most még nem tudjuk megmondani, hogy Londonban hány pozitív doppingeset lesz (mert lesz, abban biztos vagyok...), de kérdés, hogy az igazán nagyágyúk közül ki bukik meg. Megbukhat-e egyáltalán valaki, akinek USA-felirat van a hátán?

\"last minute\"? - Olimpiai Játékok

Azt már csak zárójelben kérdezem meg, hogy miért van az a magyar érdekeltségű dopping esetek kapcsán, hogy mindig valami eljárási hibára, valami felmentő körülményre hivatkoznak a sportolók, sportvezetők egyaránt, amikor kiderül a turpisság? Miért nem okul senki az esetekből? A Kővágó sztori kapcsán persze azt sem értem, hogy most miért nem olvasok a holléti nyilvántartás kapcsán rendre elhangzó "három elmulasztott időpont"-ról. Korábban az volt ugyanis a rendszer, hogy akkor minősül csak pozitívnak egy sportoló a "kokszvadászoknál", ha három alkalommal sem találják a holléti nyilvántartásban megadott helyen az illetőt. Mikor volt akkor az a másik két időpont, amikor diszkoszvetőnket nem találták meg a vizsgálattal?

\"last minute\"? - Olimpiai Játékok

Ez a tavalyi Kővágó-féle mizéria (hogy találkozott-e az osztrák ellenőrökkel vagy nem) ismét felvet kérdéseket. Miért nem hallottunk erről az ügyről eddig semmit sem? Még a tegnapi Nemzeti Sport is az éremesélyesek között hozta diszkoszvetésben, pedig ott elvileg jól értesült, a szakmához közeli újságírók dolgoznak...

Bennem laikusként pedig csak annyi fogalmazódik meg, hogy miként lehetséges az a Kővágó által hangoztatott dolog , amely szerint neki bizonyítéka van arra, hogy NEM találkozott az osztrák ellenőrökkel. Azt értem, hogy valaki egy fotóval, videó felvétellel igazolni tudja, hogy valakivel találkozott-e, de a NEM TALÁLKOZÁS tényét hogyan lehet jogilag dokumentálni? Vagy ez is csak mellébeszélés, mint oly sok minden más a magyar sportban?

 

Hozzászólok

Eurosport - Vásárhelyi Tamás

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Olimpiai Játékok

Végre költségcsökkentés - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Végre költségcsökkentés

Mindenkinél kiverte a biztosítékot a februári Szocsi téli játékok rendezési költsége, amelyet a kandidálással együtt közel 100 milliárd dollárra tesznek.

A ló túloldala - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - A ló túloldala

A norvég parlament nem adott állami garanciát a 2022-es téli olimpiára pályázó Oslo városának

Ifjúsági olimpia másodszor - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Ifjúsági olimpia másodszor

Illik komolyan venni az augusztus 16-28 között Nankingban megrendezésre kerülő 15-18 éves fiatalok seregszemléjét.

Hol lesz a 2016-os nyári olimpia? - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Hol lesz a 2016-os nyári olimpia?

Ijesztő képet fest a felkészülésről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a két év múlva megrendezésre kerülő ötkarikás játékokról

Bajban Rióban - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Bajban Rióban

A nemzetközi közvélemény kiemelt figyelme Brazília kapcsán nagyrészt a közelgő foci vb-nek köszönhető

Szocsi: 16. nap - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Szocsi: 16. nap

Csupán három aranyérem talált gazdára a XXII. téli olimpia utolsó napján, ebből kettő az oroszoké lett.

Szocsi: 15. nap - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Szocsi: 15. nap

Remek versenyeket hozott a téli olimpia igazán sűrű napja.

Szocsi: 14. nap - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Szocsi: 14. nap

Több klasszis számára is ma derült ki, sosem lesznek olimpiai bajnokok.

Szocsi: 13. nap - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Szocsi: 13. nap

Történelmet írtak a franciák egy napon, amelyen 6 arany talált gazdára.

Szocsi: 12. nap - Olimpiai Játékok

Olimpiai Játékok - Szocsi: 12. nap

A nap, amelyen nagyszerű sportolókból legendák lettek.