•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 20/12/2014
Eurosport
 

Home

 

Rali

06/01/2011 - 11:21 - Updated 06/01/2011 - 11:29

Dakar rali – 4. szakasz


Szerdán a negyedik szakaszával folytatódott a 2011-es Dakar rali, San Salvador de Jujuy-ból Calamába autóztak a résztvevők, a mezőny megérkezett Chilébe.

Az Andok átkelésekor 4800 méteres magasságig vezetett a verseny útvonala (ez nagyjából megegyezik a Mont Blanc magasságával!), a Chilei részen pedig a versenyzők belekóstolhattak az Atacama-sivatagba is.

Motorosok

Dakar rali – 4. szakasz - Rali

A negyedik szakaszon ismét a kedden is etapot nyerő Marc Coma volt a leggyorsabb, 2 óra 4 perc alatt teljesítve a 207 kilométeres speciális szakaszt. Ezzel egyelőre folytatódik a Dakar sormintája, hiszen az első két szakaszon Cyril Despres tudott duplázni. A francia nem maradt el sokkal Comától, 16 másodpercet kapott, míg a hazájába most visszatére Francisco Lopez Contardo lett a harmadik, két perces hátránnyal. Összetettben is rendkívül szoros a küzdelem az élen, Coma mostani szakaszgyőzelmével kettő másodperccel átvette a vezetést négy szakasz után Despres-től, míg a harmadik helyen összetettben is Lopez Contardo áll, de az ő hátránya már több mint 20 perc Coma mögött.

Autósok

Dakar rali – 4. szakasz - Rali

Az autósoknál is hasonlóan szoros volt a küzdelem a viszonylag rövid speciális szakaszon, a szakaszgyőzelem pedig a címvédő Carlos Sainzé lett, aki 50 másodperccel előzte meg a keddi győztes Nasser Al-Attiyahot. A harmadik leggyorsabb Stephane Peterhansel lett, aki egyetlen BMW-sként tudta megtörni a Volkswagenek uralmát: az első öt helyezettből négyen is a VW Touaregjét vezetik a Dakaron. Összetettben Sainz ezzel tovább növelte előnyét, amely immáron több mint négy perc Al-Attiyah előtt, míg Peterhansel lemaradása majdnem hat perc a címvédő mögött.

Kamionosok

Dakar rali – 4. szakasz - Rali

A kamionoknál hasonló volt a helyzet, mint eddig, megint a két Kamaz harcolt a szakaszgyőzelemért. Ezúttal ismét a Vladimir Chagin vezette hármas volt a leggyorsabb, 2 óra 10 percen alig kívüli idővel, míg csapattársa, Firdaus Kabirov két perc fölötti hátránnyal jött be a második helyen. A korábbi szakaszokhoz hasonlóan megint a cseh Ales Loprais volt az egyetlen, aki úgy-ahogy tartotta a lépést a Kamazokkal, ő hat percen belül tudott maradni Chaginhoz képest. Összetettben természetesen Chagin áll az élen, előnye majdnem 9 perc Kabirov előtt, míg Loprais hátránya 12 és fél perc. Sokat elmond a hármas fölényéről, hogy a negyedik helyen álló, Franz Echter vezette trió hátránya már háromnegyed óra a MAN-nal.

Eurosport - Rév Dániel

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Rali

Oroszlánvadászat - Rali

Rali - Oroszlánvadászat

Azt már tudjuk egy ideje, hogy a Peugeot 2015-ben részt vesz a Dakar Ralin.

Dakar rali – a szokásos - Rali

Rali - Dakar rali – a szokásos

Dakar rali – a szokásos

Halálos veszélyek és örömök - Rali

Rali - Halálos veszélyek és örömök

Halálos veszélyek és örömök

Rali - Dakar 5. szakasz: A sokk napja

Dakar 5. szakasz: A sokk napja

Kalandok Dél-Amerikában és Afrikában - Rali

Rali - Kalandok Dél-Amerikában és Afrikában

Vigyázó szemeinket egyre inkább Dél-Amerikára és nem Párizsra kell vetnünk.

Garantált izgalom  - Rali

Rali - Garantált izgalom

Több mint 9000 km, három országon keresztül, két hét alatt –ez a 36. Dakar Rali.

Rali - Africa Eco Race

Africa Eco Race: Michael Pisano vezet a motorosoknál

Éreztem, hogy lassúak voltunk - Szalay Balázs - Rali

Rali - Éreztem, hogy lassúak voltunk - Szalay Balázs

Szalay Balázs elmondta, a céljuk most az, hogy a Mokka minimum olyan gyors legyen, mint a korábbi terepjáró, az Antara

Küldetés teljesítve - Rali

Rali - Küldetés teljesítve

Ezzel a megállapítással gurult át a célvonalon Sebestyén Sándor, aki Bognár Józseffel az oldalán, egy széria Toyotával teljesítette a 2013-as Dakar ralit.

Balesetek és kiesések - Rali

Rali - Balesetek és kiesések

Szalay Balázs közelebbi ismeretséget kötött egy Minivel. Csak nem úgy, ahogy szerette volna.