•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 20/04/2015
 

Home

 

Rali

06/01/2011 - 11:21 - Updated 06/01/2011 - 11:29

Dakar rali – 4. szakasz


Szerdán a negyedik szakaszával folytatódott a 2011-es Dakar rali, San Salvador de Jujuy-ból Calamába autóztak a résztvevők, a mezőny megérkezett Chilébe.

Az Andok átkelésekor 4800 méteres magasságig vezetett a verseny útvonala (ez nagyjából megegyezik a Mont Blanc magasságával!), a Chilei részen pedig a versenyzők belekóstolhattak az Atacama-sivatagba is.

Motorosok

Dakar rali – 4. szakasz - Rali

A negyedik szakaszon ismét a kedden is etapot nyerő Marc Coma volt a leggyorsabb, 2 óra 4 perc alatt teljesítve a 207 kilométeres speciális szakaszt. Ezzel egyelőre folytatódik a Dakar sormintája, hiszen az első két szakaszon Cyril Despres tudott duplázni. A francia nem maradt el sokkal Comától, 16 másodpercet kapott, míg a hazájába most visszatére Francisco Lopez Contardo lett a harmadik, két perces hátránnyal. Összetettben is rendkívül szoros a küzdelem az élen, Coma mostani szakaszgyőzelmével kettő másodperccel átvette a vezetést négy szakasz után Despres-től, míg a harmadik helyen összetettben is Lopez Contardo áll, de az ő hátránya már több mint 20 perc Coma mögött.

Autósok

Dakar rali – 4. szakasz - Rali

Az autósoknál is hasonlóan szoros volt a küzdelem a viszonylag rövid speciális szakaszon, a szakaszgyőzelem pedig a címvédő Carlos Sainzé lett, aki 50 másodperccel előzte meg a keddi győztes Nasser Al-Attiyahot. A harmadik leggyorsabb Stephane Peterhansel lett, aki egyetlen BMW-sként tudta megtörni a Volkswagenek uralmát: az első öt helyezettből négyen is a VW Touaregjét vezetik a Dakaron. Összetettben Sainz ezzel tovább növelte előnyét, amely immáron több mint négy perc Al-Attiyah előtt, míg Peterhansel lemaradása majdnem hat perc a címvédő mögött.

Kamionosok

Dakar rali – 4. szakasz - Rali

A kamionoknál hasonló volt a helyzet, mint eddig, megint a két Kamaz harcolt a szakaszgyőzelemért. Ezúttal ismét a Vladimir Chagin vezette hármas volt a leggyorsabb, 2 óra 10 percen alig kívüli idővel, míg csapattársa, Firdaus Kabirov két perc fölötti hátránnyal jött be a második helyen. A korábbi szakaszokhoz hasonlóan megint a cseh Ales Loprais volt az egyetlen, aki úgy-ahogy tartotta a lépést a Kamazokkal, ő hat percen belül tudott maradni Chaginhoz képest. Összetettben természetesen Chagin áll az élen, előnye majdnem 9 perc Kabirov előtt, míg Loprais hátránya 12 és fél perc. Sokat elmond a hármas fölényéről, hogy a negyedik helyen álló, Franz Echter vezette trió hátránya már háromnegyed óra a MAN-nal.

Eurosport - Rév Dániel

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Rali

Vége a kalandnak - Rali

Rali - Vége a kalandnak

Emlékezetes versenyt hozott a 2015-ös Dakar rali

Dakar VIDEÓ - Rali

Rali - Dakar VIDEÓ

Dakar VIDEÓ

Désit kizárták - Rali

Rali - Désit kizárták

Beigazolódott az aggodalom, a hétfői szakaszon elmulasztott 39 kilométer miatt kizárták Dési Jánost a Dakarról.

Szoros verseny - Rali

Rali - Szoros verseny

Megkezdődött a 2015-ös Dakar rali második hete és mind a négy kategóriában teljesen nyílt a verseny.

Dakar rali 8. szakasz - Rali

Rali - Dakar rali 8. szakasz

Dakar rali 8. szakasz

Tragédia és tűz - Rali

Rali - Tragédia és tűz

Fekete napot zártak tegnap a lengyelek a Dakar-ralin: Michal Hernik motoros elhunyt, a síugró legenda Adam Malysz autója porig égett.

Dakar 4. szakasz VIDEÓ - Rali

Rali - Dakar 4. szakasz VIDEÓ

Dakar 4. szakasz összefoglaló: Al-Attiyah újabb szakaszgyőzelme

Dakar 1. szakasz VIDEÓ - Rali

Rali - Dakar 1. szakasz VIDEÓ

Nasser Al-Attiyah az élen a Dakar első szakaszán

Borulás, defekt, műszaki gond - Rali

Rali - Borulás, defekt, műszaki gond

Nagyjából ezek a jellemzők a magyarok eddigi szereplésére a 2015-ös Africa Eco Race-en.

Africa Eco Race: 3. szakasz - Rali

Rali - Africa Eco Race: 3. szakasz

3. szakasz összefoglaló VIDEÓ