•  
  • Belépés | Regisztráció
PÉNTEK 19/12/2014
Eurosport
 

Home

 

Sífutás

24/01/2007 - 10:34

Lemondott az ötszörös olimpiai bajnok


Lemondott Alsgaard - Sífutás
dpa

Alig egy év munka után lemondott a svéd válogatottnál betöltött szakvezetői posztjáról Thomas Alsgaard az egykori ötszörös olimpiai bajnok norvég sífutó.

Mindenkit meglepetésként ért a hír, hiszen Alsgaardot 2006 januárjában még meglehetősen nagy célokkal és elsősorban a hosszú távú koncepció kidolgozásának érdekében szerződtették a svédek. A hosszú idő -a Gunde Svan - Thomas Wassberg - Torgny Mogren trió által fémjelzett generáció- óta igazi sikerek nélkül álló svéd sífutó sport elsősorban a norvég fanatizmusában látta a szebb jövőt és ennek tükrében különösen meglepő a lemondás oka. Alsgaard ugyanis a motivációs nehézségeket jelölte meg elsődleges indokként távozása indokául.

Lemondott Alsgaard - Sífutás

A 35 esztendős norvég az elmúlt egy esztendőben a főedző Inge Braaten jobb kezeként funkcionált és elsősorban a férfi szakágért volt felelős. Bennfentesek persze az ugyancsak furcsa lemondási indok mögött a Braatennel nem éppen súrlódásmentes kapcsolatot is a bajok okozójának tekintik. Ráadásul az sem kizárható, hogy Mathias Fredriksonnal, a legjobb svéd hosszú távú sífutóval való, felhőtlennek egyáltalán nem nevezhető kapcsolata is vastagon közrejátszik a viszony elmérgesedésében. Állítólag ez utóbbi élesen kritizálta Alsgaard edzésmódszereit és nehezen emésztette meg, hogy egykori riválisa irányítja -saját felfogása szerint téves koncepció alapján- edzéseit.

Lemondott Alsgaard - Sífutás

Az elhatározása már a január eleji Tour de Ski sorozat alatt megfogalmazódott a norvég szakvezetőben, akinek a távozása ismét nagy veszteségnek számít a svédek számára. Nem elég, hogy Alsgaard bedobta a törölközőt, továbbra is üresen tátong a sprint szakág vezetőedzői pozíciója, melyre nem igazán találnak még megfelelő embert. A svéd sprinterek torinói sikereinek (a négy sífutó sprint számból háromban született háromkoronás siker) legfőbb letéteményese, Ola Rawald ugyanis már a tavalyi szezon végeztével a kínai válogatott irányítását vette át.

Eurosport - Vásárhelyi Tamás

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Sífutás

Norvég túlerő - Sífutás

Sífutás - Norvég túlerő

A norvég sífutók a hétvégén nagyon lenyomták a világot - mint Süsü a cölöpöt...

Björgen vagy Johaug - Sífutás

Sífutás - Björgen vagy Johaug

Az olimpia után sem pihenhet a két norvég sífutó klasszis - most az összetett Világkupáért csatáznak Falunban.

Újra Björgen és Northug? - Sífutás

Sífutás - Újra Björgen és Northug?

Vancouverből a sífutó aranyak kétharmadát a norvég-svéd páros vihette haza - Szocsiban az oroszok is gyűjtögetni akarnak.

Skót hódító a norvég trónon - Sífutás

Sífutás - Skót hódító a norvég trónon

William Wallace, Alexander Bell, Jim Clark, Alex Ferguson, Andy Murray - hamarosan egy sífutó folytathatja a sort?

Norvég söprés a Tour de Ski-n - Sífutás

Sífutás - Norvég söprés a Tour de Ski-n

Hét év alatt egyszer sem volt norvég győztes, most viszont mindkét nemnél az északiak nyerték meg a sífutók Tour de Ski sorozatát.

Folytatódó csillaghullás - Sífutás

Sífutás - Folytatódó csillaghullás

A hölgyeknél négy szakasz után kezd tisztulni a kép, a férfiaknál viszont még mindig nehéz jósolni a Tour de Ski sorozat győztesére.

Fájó visszalépés a Tour De Ski-n - Sífutás

Sífutás - Fájó visszalépés

Nem sérülés vagy gyengébb forma, hanem az időjárás akadályozta meg Justyna Kowalczyk indulását az idei Tour de Ski-n.

Na végre! - Sífutás

Sífutás - Na végre!

Sokáig váratták a rajongókat, de november utolsó napjaiban végre a sífutók is elkezdik már a Világkupa szezont.

Northug dilemmája: Pénz vagy olimpia - Sífutás

Sífutás - Northug dilemmája: Pénz vagy olimpia

Komoly nehézséggel néz szembe Petter Northug menedzsmentje: a norvég sífutó klasszis a pénz miatt lemaradhat a szocsi olimpiáról.

Northug otthagyta a norvég válogatottat - Sífutás

Sífutás - Northug otthagyta a norvég válogatottat

Kockázatos döntést hozott egy évvel a szocsi olimpia előtt Petter Northug, aki mostantól a norvég válogatott csapattól külön készül.