•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 25/04/2015
 

Home

 

Sífutás

24/01/2007 - 10:34

Lemondott az ötszörös olimpiai bajnok


Lemondott Alsgaard - Sífutás
dpa

Alig egy év munka után lemondott a svéd válogatottnál betöltött szakvezetői posztjáról Thomas Alsgaard az egykori ötszörös olimpiai bajnok norvég sífutó.

Mindenkit meglepetésként ért a hír, hiszen Alsgaardot 2006 januárjában még meglehetősen nagy célokkal és elsősorban a hosszú távú koncepció kidolgozásának érdekében szerződtették a svédek. A hosszú idő -a Gunde Svan - Thomas Wassberg - Torgny Mogren trió által fémjelzett generáció- óta igazi sikerek nélkül álló svéd sífutó sport elsősorban a norvég fanatizmusában látta a szebb jövőt és ennek tükrében különösen meglepő a lemondás oka. Alsgaard ugyanis a motivációs nehézségeket jelölte meg elsődleges indokként távozása indokául.

Lemondott Alsgaard - Sífutás

A 35 esztendős norvég az elmúlt egy esztendőben a főedző Inge Braaten jobb kezeként funkcionált és elsősorban a férfi szakágért volt felelős. Bennfentesek persze az ugyancsak furcsa lemondási indok mögött a Braatennel nem éppen súrlódásmentes kapcsolatot is a bajok okozójának tekintik. Ráadásul az sem kizárható, hogy Mathias Fredriksonnal, a legjobb svéd hosszú távú sífutóval való, felhőtlennek egyáltalán nem nevezhető kapcsolata is vastagon közrejátszik a viszony elmérgesedésében. Állítólag ez utóbbi élesen kritizálta Alsgaard edzésmódszereit és nehezen emésztette meg, hogy egykori riválisa irányítja -saját felfogása szerint téves koncepció alapján- edzéseit.

Lemondott Alsgaard - Sífutás

Az elhatározása már a január eleji Tour de Ski sorozat alatt megfogalmazódott a norvég szakvezetőben, akinek a távozása ismét nagy veszteségnek számít a svédek számára. Nem elég, hogy Alsgaard bedobta a törölközőt, továbbra is üresen tátong a sprint szakág vezetőedzői pozíciója, melyre nem igazán találnak még megfelelő embert. A svéd sprinterek torinói sikereinek (a négy sífutó sprint számból háromban született háromkoronás siker) legfőbb letéteményese, Ola Rawald ugyanis már a tavalyi szezon végeztével a kínai válogatott irányítását vette át.

Eurosport - Vásárhelyi Tamás

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Sífutás

Marit Björgen döntött - Sífutás

Sífutás - Marit Björgen döntött

Fellélegezhetnek a norvég sífutó csillag rajongói, mert egyelőre nem vonul vissza, még egy évig biztosan versenyezni fog.

Óriási norvég fölény, Northug a király - Sífutás

Sífutás - Óriási norvég fölény, Northug a király

Az északi sí-világbajnokság utolsó napjai sem változtatták meg az erősorrendet, Norvégia félelmetes fölénnyel diadalmaskodott Falunban.

Tarolt a papírforma - Sífutás

Sífutás - Tarolt a papírforma

Norvégia váltója nyerte sífutásban az északi sí-világbajnokság női 4 x 5 kilométeres váltójának döntőjét. Északi összetettben osztrák siker született.

Hajrá a finisben - Sífutás

Sífutás - Hajrá a finisben

Már csak négy versenyszám maradt a faluni északi sí-világbajnokság programjából.

Johan Olsson 15km-es győzelme - Sífutás

Sífutás - Johan Olsson 15km-es győzelme

Johan Olsson megnyerte a szabadstílusú sífutó küzdelmeket,

Björgen újraírja a történelmet - Sífutás

Sífutás - Björgen újraírja a történelmet

Marit Björgen karrierje 30. érmét szerezte az északi sí világbajnokságokon vagy olimpiákon a tegnapi sprint verseny megnyerésével Falunban.

A svédek bajban, a magyarok szenzációsak - Sífutás

Sífutás - A svédek bajban, a magyarok szenzációsak

Emil Joensson visszalépett, míg Anna Haag és Daniel Richardsson indulása kétséges a vb-n. Kónya Ádám harmadik, Papp Ildikó pedig hetedik lett a kvalifikációban.

Norvég fölény várható - Kezdődik az Északi sí vb - Sífutás

Sífutás - Norvég fölény várható - Kezdődik az Északi sí vb

Ma a női 5km-es és a férfi 10km-es szabadstílusú sífutó kvalifikációs versenyekkel elrajtol az északi sí-vb Falunban.

A legizgalmasabb Tour de Ski lehet ebből  - Sífutás

Sífutás - A legizgalmasabb Tour de Ski lehet ebből

Ha 6-8 futó egyszerre kanyarodik majd be a toblachi stadionba, akkor minden idő legizgalmasabb befutója várhat ránk a hétvégén.

Björgen megállíthatatlan - Sífutás

Sífutás - Björgen megállíthatatlan

A norvég Marit Björgen a harmadik szakaszát is megnyerte az idei Tour de Skin, így már két perccel vezet a címvédő Johaug előtt.