•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 06/05/2015
Eurosport
 

Home

 

Sífutás

01/03/2007 - 11:39

Finn siker a női váltóban


Finn siker a női váltóban - Sífutás
Imago

Rajt-cél győzelmet aratott a finn női 4x5km-es váltó az északi sí-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Finn siker a női váltóban - Sífutás

A hölgyek váltóversenye szerepelt a programban ezúttal és előzetesen akadt hat-hét nemzet is, amely az érmes helyezésekben reménykedhetett. A finnek a rajtot követően aztán gyorsan jelezték, hogy a többieknek marad a csata az ezüst- és bronzérmekért, hiszen ahogy várható volt, első két emberük gyakorlatilag eldöntötte a versenyt. A spint csapat világbajnok Virpi Kuitunen elképesztő tempóban kezdte saját 5km-es távját, több mint 20 másodperces előnyt adva a finnek második emberének. Aino Kaisa Saarinen aztán még tovább növelte a különbséget, így fél távnál már közel 50 másodperccel vezettek a világbajnoki címvédő norvégokkal szemben. A harmadik helyen pedig a németek kezdték meg a szabadstílusú részt, igaz az ő hátrányuk már egy perc feletti volt.

Finn siker a női váltóban - Sífutás

A harmadik emberek közül a világbajnokság felfedezettje, a svéd Charlotte Kalla és a szintén fiatal norvég Kristin Steira emelkedett ki. Az ő szenzációs sífutásuk után még annak a lehetősége is felvetődött ebben a fázisban, hogy lesz esély megfogni a finneket, hiszen az egyéni sprint világbajnok Astrid Jacobsen mindössze 22 másodperces hátránnyal váltott az utolsó 5 km-re. A svédek pedig feljöttek a németek elé a harmadik helyre, igaz az ő hátrányuk továbbra is meglehetősen nagy (50 másodperc) volt. Az utolsó embereknél aztán Pirjo Manninen hiába teljesítette mindössze a tizedik leggyorsabbként a távot, meg tudott őrizni végül 12 másodpercet az addig szerzett előnyből, világbajnoki címhez segítve ezzel Finnország csapatát. A németeknél Evi Sachenbacher hatalmas hajrával végül nem csak feljött a dobogóra, hanem a norvégokat is lehajrázva annak is a második helyét szerezte meg. Norvégia lett a harmadik, Svédország pedig a negyedik, a kedden világbajnoki címet szerző Katerina Neumanova hatalmas hajrájának köszönhetően a csehek pedig feljöttek az ötödik helyre. Az olimpiai bajnok oroszok ezúttal a hetedik helyen zártak.

A következő verseny majd pénteken hajnalban (06.30 ) a férfiak 4x10km-es váltóversenye lesz, melyet az Eurosport természetesen élőben közvetít.

Eurosport - Vásárhelyi Tamás

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Sífutás

Marit Björgen döntött - Sífutás

Sífutás - Marit Björgen döntött

Fellélegezhetnek a norvég sífutó csillag rajongói, mert egyelőre nem vonul vissza, még egy évig biztosan versenyezni fog.

Óriási norvég fölény, Northug a király - Sífutás

Sífutás - Óriási norvég fölény, Northug a király

Az északi sí-világbajnokság utolsó napjai sem változtatták meg az erősorrendet, Norvégia félelmetes fölénnyel diadalmaskodott Falunban.

Tarolt a papírforma - Sífutás

Sífutás - Tarolt a papírforma

Norvégia váltója nyerte sífutásban az északi sí-világbajnokság női 4 x 5 kilométeres váltójának döntőjét. Északi összetettben osztrák siker született.

Hajrá a finisben - Sífutás

Sífutás - Hajrá a finisben

Már csak négy versenyszám maradt a faluni északi sí-világbajnokság programjából.

Johan Olsson 15km-es győzelme - Sífutás

Sífutás - Johan Olsson 15km-es győzelme

Johan Olsson megnyerte a szabadstílusú sífutó küzdelmeket,

Björgen újraírja a történelmet - Sífutás

Sífutás - Björgen újraírja a történelmet

Marit Björgen karrierje 30. érmét szerezte az északi sí világbajnokságokon vagy olimpiákon a tegnapi sprint verseny megnyerésével Falunban.

A svédek bajban, a magyarok szenzációsak - Sífutás

Sífutás - A svédek bajban, a magyarok szenzációsak

Emil Joensson visszalépett, míg Anna Haag és Daniel Richardsson indulása kétséges a vb-n. Kónya Ádám harmadik, Papp Ildikó pedig hetedik lett a kvalifikációban.

Norvég fölény várható - Kezdődik az Északi sí vb - Sífutás

Sífutás - Norvég fölény várható - Kezdődik az Északi sí vb

Ma a női 5km-es és a férfi 10km-es szabadstílusú sífutó kvalifikációs versenyekkel elrajtol az északi sí-vb Falunban.

A legizgalmasabb Tour de Ski lehet ebből  - Sífutás

Sífutás - A legizgalmasabb Tour de Ski lehet ebből

Ha 6-8 futó egyszerre kanyarodik majd be a toblachi stadionba, akkor minden idő legizgalmasabb befutója várhat ránk a hétvégén.

Björgen megállíthatatlan - Sífutás

Sífutás - Björgen megállíthatatlan

A norvég Marit Björgen a harmadik szakaszát is megnyerte az idei Tour de Skin, így már két perccel vezet a címvédő Johaug előtt.