•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 28/12/2014
Eurosport
 

Home

 

Sífutás

01/03/2007 - 11:39

Finn siker a női váltóban


Finn siker a női váltóban - Sífutás
Imago

Rajt-cél győzelmet aratott a finn női 4x5km-es váltó az északi sí-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Finn siker a női váltóban - Sífutás

A hölgyek váltóversenye szerepelt a programban ezúttal és előzetesen akadt hat-hét nemzet is, amely az érmes helyezésekben reménykedhetett. A finnek a rajtot követően aztán gyorsan jelezték, hogy a többieknek marad a csata az ezüst- és bronzérmekért, hiszen ahogy várható volt, első két emberük gyakorlatilag eldöntötte a versenyt. A spint csapat világbajnok Virpi Kuitunen elképesztő tempóban kezdte saját 5km-es távját, több mint 20 másodperces előnyt adva a finnek második emberének. Aino Kaisa Saarinen aztán még tovább növelte a különbséget, így fél távnál már közel 50 másodperccel vezettek a világbajnoki címvédő norvégokkal szemben. A harmadik helyen pedig a németek kezdték meg a szabadstílusú részt, igaz az ő hátrányuk már egy perc feletti volt.

Finn siker a női váltóban - Sífutás

A harmadik emberek közül a világbajnokság felfedezettje, a svéd Charlotte Kalla és a szintén fiatal norvég Kristin Steira emelkedett ki. Az ő szenzációs sífutásuk után még annak a lehetősége is felvetődött ebben a fázisban, hogy lesz esély megfogni a finneket, hiszen az egyéni sprint világbajnok Astrid Jacobsen mindössze 22 másodperces hátránnyal váltott az utolsó 5 km-re. A svédek pedig feljöttek a németek elé a harmadik helyre, igaz az ő hátrányuk továbbra is meglehetősen nagy (50 másodperc) volt. Az utolsó embereknél aztán Pirjo Manninen hiába teljesítette mindössze a tizedik leggyorsabbként a távot, meg tudott őrizni végül 12 másodpercet az addig szerzett előnyből, világbajnoki címhez segítve ezzel Finnország csapatát. A németeknél Evi Sachenbacher hatalmas hajrával végül nem csak feljött a dobogóra, hanem a norvégokat is lehajrázva annak is a második helyét szerezte meg. Norvégia lett a harmadik, Svédország pedig a negyedik, a kedden világbajnoki címet szerző Katerina Neumanova hatalmas hajrájának köszönhetően a csehek pedig feljöttek az ötödik helyre. Az olimpiai bajnok oroszok ezúttal a hetedik helyen zártak.

A következő verseny majd pénteken hajnalban (06.30 ) a férfiak 4x10km-es váltóversenye lesz, melyet az Eurosport természetesen élőben közvetít.

Eurosport - Vásárhelyi Tamás

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Sífutás

Norvég túlerő - Sífutás

Sífutás - Norvég túlerő

A norvég sífutók a hétvégén nagyon lenyomták a világot - mint Süsü a cölöpöt...

Björgen vagy Johaug - Sífutás

Sífutás - Björgen vagy Johaug

Az olimpia után sem pihenhet a két norvég sífutó klasszis - most az összetett Világkupáért csatáznak Falunban.

Újra Björgen és Northug? - Sífutás

Sífutás - Újra Björgen és Northug?

Vancouverből a sífutó aranyak kétharmadát a norvég-svéd páros vihette haza - Szocsiban az oroszok is gyűjtögetni akarnak.

Skót hódító a norvég trónon - Sífutás

Sífutás - Skót hódító a norvég trónon

William Wallace, Alexander Bell, Jim Clark, Alex Ferguson, Andy Murray - hamarosan egy sífutó folytathatja a sort?

Norvég söprés a Tour de Ski-n - Sífutás

Sífutás - Norvég söprés a Tour de Ski-n

Hét év alatt egyszer sem volt norvég győztes, most viszont mindkét nemnél az északiak nyerték meg a sífutók Tour de Ski sorozatát.

Folytatódó csillaghullás - Sífutás

Sífutás - Folytatódó csillaghullás

A hölgyeknél négy szakasz után kezd tisztulni a kép, a férfiaknál viszont még mindig nehéz jósolni a Tour de Ski sorozat győztesére.

Fájó visszalépés a Tour De Ski-n - Sífutás

Sífutás - Fájó visszalépés

Nem sérülés vagy gyengébb forma, hanem az időjárás akadályozta meg Justyna Kowalczyk indulását az idei Tour de Ski-n.

Na végre! - Sífutás

Sífutás - Na végre!

Sokáig váratták a rajongókat, de november utolsó napjaiban végre a sífutók is elkezdik már a Világkupa szezont.

Northug dilemmája: Pénz vagy olimpia - Sífutás

Sífutás - Northug dilemmája: Pénz vagy olimpia

Komoly nehézséggel néz szembe Petter Northug menedzsmentje: a norvég sífutó klasszis a pénz miatt lemaradhat a szocsi olimpiáról.

Northug otthagyta a norvég válogatottat - Sífutás

Sífutás - Northug otthagyta a norvég válogatottat

Kockázatos döntést hozott egy évvel a szocsi olimpia előtt Petter Northug, aki mostantól a norvég válogatott csapattól külön készül.