•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 18/04/2015
 

Home

 

Sífutás

02/03/2007 - 11:46

Norvég győzelem a férfi váltóban


Norvég győzelem - Sífutás
EFE

Izgalmas hármas befutót hozott a férfiak 4x10km-es sífutó váltója az északi sí-világbajnokságon. A győzelmet végül a norvégok szerezték meg.

Norvég győzelem - Sífutás

Az elmúlt három világbajnokságon egyaránt a norvég váltó nyerte meg a férfiak váltóküzdelmeit, ám ezúttal a szokásosnál is nagyobb konkurenciával kellett felvenniük a versenyt, hiszen a német és az orosz váltó is bivalyerősnek tűnt a rajtot megelőzően. Az első embereket követően még együtt volt a mezőny, a második 10km-en aztán a svéd Mathias Fredriksson és a norvég Odd-Björn Hjelmeset megrántották a mezőnyt, ahonnan egyedül az orosz Vaszilij Rotchev tudott velük menni. Fél távnál a vezető hármas és az üldözők között már 20 másodperc körüli különbség alakult ki, ami meglehetősen komoly (bár nem ledolgozhatatlan) hátránynak tűnt ebben a fázisban.

Norvég győzelem - Sífutás

A szabadstílusú részben aztán lényegesen nem változott a helyzet, a vezető három váltó (svéd, orosz, norvég) továbbra is együtt haladt és szép fokozatosan növelték előnyüket a két üldözővel, a németekkel és a franciákkal szemben. A vezető trióban az utolsó emberek sem tudtak elszakadni egymástól, így sprintbefutót láthatott a japán közönség ezúttal is (mint oly sokszor a férfi 4x10km-es váltóversenyek történetében). Az utolsó métereken a fiatal (tavaly háromszoros junior világbajnok) Petter Northugban volt a legtöbb erő, így a norvégok (Roenning, Hjelmeset, Berger, Northug összeállításban) megszerezhették sorozatban negyedik világbajnoki címüket ebben a számban. A két évvel ezelőtti világbajnok norvég gárdából ezúttal Berger és Hjelmeset volt ott a győztes csapatban. A második helyért nagy csata volt még a célvonalnál, végül ha hajszállal is, de az oroszok értek oda az ezüstéremre, a svédek váltója pedig bronzéremmel térhetet haza. Meglepetés a németek visszafogott szereplése, hiszen ezúttal lecsúsztak a dobogóról, a franciák pedig Vincent Vittoz fogadkozása ellenére „csak” az ötödik helyen végeztek.

Norvég győzelem - Sífutás

Mostani sikerével Lars Berger csatlakozott azon kevesekhez (az északi összetettes Hannu Manninen és a két finn sífutó hölgy, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen), akik ezen a vb-n már második aranyérmüket szerezték meg. Az éremtáblázaton a norvégok ismét utolérték a finneket, hiszen most már nekik is négy aranyérmük van Sapporoban.

Folytatás szombaton hajnalban a hölgyek utolsó sífutó versenyével, a 30km-es tömegrajtos futammal. A versenyt szombaton 05.30- tól kezdődően élőben közvetíti az Eurosport csatorna.

Eurosport - Vásárhelyi Tamás

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Sífutás

Marit Björgen döntött - Sífutás

Sífutás - Marit Björgen döntött

Fellélegezhetnek a norvég sífutó csillag rajongói, mert egyelőre nem vonul vissza, még egy évig biztosan versenyezni fog.

Óriási norvég fölény, Northug a király - Sífutás

Sífutás - Óriási norvég fölény, Northug a király

Az északi sí-világbajnokság utolsó napjai sem változtatták meg az erősorrendet, Norvégia félelmetes fölénnyel diadalmaskodott Falunban.

Tarolt a papírforma - Sífutás

Sífutás - Tarolt a papírforma

Norvégia váltója nyerte sífutásban az északi sí-világbajnokság női 4 x 5 kilométeres váltójának döntőjét. Északi összetettben osztrák siker született.

Hajrá a finisben - Sífutás

Sífutás - Hajrá a finisben

Már csak négy versenyszám maradt a faluni északi sí-világbajnokság programjából.

Johan Olsson 15km-es győzelme - Sífutás

Sífutás - Johan Olsson 15km-es győzelme

Johan Olsson megnyerte a szabadstílusú sífutó küzdelmeket,

Björgen újraírja a történelmet - Sífutás

Sífutás - Björgen újraírja a történelmet

Marit Björgen karrierje 30. érmét szerezte az északi sí világbajnokságokon vagy olimpiákon a tegnapi sprint verseny megnyerésével Falunban.

A svédek bajban, a magyarok szenzációsak - Sífutás

Sífutás - A svédek bajban, a magyarok szenzációsak

Emil Joensson visszalépett, míg Anna Haag és Daniel Richardsson indulása kétséges a vb-n. Kónya Ádám harmadik, Papp Ildikó pedig hetedik lett a kvalifikációban.

Norvég fölény várható - Kezdődik az Északi sí vb - Sífutás

Sífutás - Norvég fölény várható - Kezdődik az Északi sí vb

Ma a női 5km-es és a férfi 10km-es szabadstílusú sífutó kvalifikációs versenyekkel elrajtol az északi sí-vb Falunban.

A legizgalmasabb Tour de Ski lehet ebből  - Sífutás

Sífutás - A legizgalmasabb Tour de Ski lehet ebből

Ha 6-8 futó egyszerre kanyarodik majd be a toblachi stadionba, akkor minden idő legizgalmasabb befutója várhat ránk a hétvégén.

Björgen megállíthatatlan - Sífutás

Sífutás - Björgen megállíthatatlan

A norvég Marit Björgen a harmadik szakaszát is megnyerte az idei Tour de Skin, így már két perccel vezet a címvédő Johaug előtt.