•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 23/04/2014
Eurosport
 

Home

 

Síugrás

29/08/2007 - 08:10

SÍUGRÁS 2007


Cikk archívum - Síugrás
Imago

Cikk archívum

Cikk archívum - Síugrás

Még pár nap és megkezdődik a síugrók Világkupa sorozata! Gondolom nemcsak én várom már nagyon a versenyeket, hanem Önök is, hiszen az elmúlt esztendőkben jobbnál job évadokat produkáltak a sáncok lovagjai.

Világkupa sorozat

 

 

Cikk archívum - Síugrás

December 30-án kezdődik, és január 7-én ér véget a síugrók Négy sánc versenye. Kezdésként Oberstdorf, majd Garmisch, Innsbruck legvégül pedig Bischofshofen a négy helyszín, mindenhol egy versenyt rendeznek, a végeredményt a négy eredmény együtt adja.

4x2=1. Megmagyarázzuk.

 

Cikk archívum - Síugrás

Alig egy hónappal a zakopanei balesete után kiengedték a kórházból a cseh síugrót, Jan Mazochot, aki felépülését követően akár folytathatja is majd sportolói pályafutását. Szerencsére továbbra is csupa jó híreket kapunk Csehországból. A január 20-ai zakopane-i síugró Világ Kupa viadalon súlyos balesetet (ugrás közben a levegőben elveszítette az egyensúlyát és a földet érés során elég komolyan beütötte a fejét) szenvedő cseh ugrót néhány napig mesterséges kómában tartották az orvosok, az elmúlt hetekben azonban szerencsére rohamosan javult az állapota, nem csak magához tért, hanem már kommunikál környezetével és napról-napra erősödik.

Jan Mazoch gyógyulóban

 

Cikk archívum - Síugrás

Sapporóban február 22. és március 4. között rendezik meg az északi sí- világbajnokságot. Beharangozónk második részében a síugrás várható esélyeseivel foglalkozunk. Egy favorit, egy meglepetés, ez volt a győztesek szereposztása a 2005-ös oberstdorfi világbajnokságon a síugrók egyéni küzdelmeiben. Az előbbi Janne Ahonen, egy finn, az utóbbi pedig Rok Benkovic személyében pedig egy szlovén ugró volt

Északi sí-világbajnokság

 

Cikk archívum - Síugrás

A holnap kezdődő sapporói északi sí-világbajnokság előtti utolsó edzések egyikén súlyos sérülést szenvedett a németek legjobb síugrója, Michael Uhrmann. Számára így már a rajt előtt befejeződött a világbajnokság.

Uhrmann megsérült

 

 

Cikk archívum - Síugrás

A sapporói északi sí-világbajnokság harmadik versenynapján a síugrók első aranyérme is elkelt, Simon Amman az első síugró világbajnok idén. A sapporói nagysáncon a verseny első sorozata meglehetősen rossz körülmények között került lebonyolításra, a kavargó és többnyire hátulról érkező szélben nem láthattunk hatalmas ugrásokat.

Svájci világbajnok síugrásban

Cikk archívum - Síugrás

Megvan az első osztrák aranyérem a sapporói vb-n, a síugrók csapatversenyében nyertek a sógorok. Északi összetettben is a papírforma érvényesült, Finnország az világbajnok. A magyar idő szerint vasárnap kora reggel megrendezett északi összetett csapatversenyt a favorit, Finnország együttese nyerte meg.

Győztek az esélyesek a csapatversenyekben

 

Cikk archívum - Síugrás

A síugrók utolsó versenyét a sapporo-i világbajnokságon a lengyel Adam Malysz nyerte meg. A normán sánc aranyérmét a lengyel Adam Malysz szerezte meg az északi sí-világbajnokságon. Már az első sorozatban 102 méterre ugrott (mindössze fél méterrel maradt el a sáncrekordtól és 5,5 méterrel túlugrott mindenkit), gyakorlatilag ezzel szinte biztossá téve győzelmét

Adam Malysz ismét világbajnok

 

Cikk archívum - Síugrás

Elképesztő formában van a lengyelek síugrója, Adam Malysz. Az utóbbi nyolc Világ Kupa versenyen immár ötödik győzelmét szerezte, ezúttal Kuopióban nyert. Hihetetlen teljesítményt nyújt a lengyelek világbajnok síugrója, Adam Malysz. Azok után, hogy a hétvégén Lahtiban megnyerte az Északi Turné (négy állomásból álló versenysorozat Finnországban és Norvégiában) első versenyét, ezúttal Kuopióban sem talált legyőzőre

Adam Malysz megállíthatatlan

 

 

Cikk archívum - Síugrás

Hétvégén, augusztus 11-én kezdődik a síugrók nyári Grand Prix sorozata. Szombaton a németországi Hinterzartenben egy csapatverseny nyitja majd a sort, mely természetesen nem fog beleszámítani az egyéni pontversenyben. Utána viszont tíz egyéni verseny következik, közülük hat esti lesz; a FIS ugyanis törekszik egyre több villanyfényes versenyt rendezni (februárban például az oberstdorfi sírepülő világbajnokság mindhárom számát este fogják lebonyolítani).

Síugrás nyáron

 

Cikk archívum - Síugrás

Hihetetlen formában versenyez Adam Malysz az idei nyári síugró Grand Prix-n. Az eddigi öt versenyen egyaránt dobogón álló lengyel 20.000 örjöngő lengyel szurkoló előtt nyert Zakopaneban.Mindkét nap hihetetlen embertömeg és óriási lelkesedés fogadta a síugrókat a lengyelországi Zakopaneban a síugrók nyári sorozatának ötödik és hatodik állomásán.

Malysz a lengyel hős

 

 

 

Cikk archívum - Síugrás

Aki szeret sporteseményekre járni, de nem szívleli a sportszerűtlen és durva magatartást, az menjen el egy síugróversenyre. Egyetlen probléma adódhat: Magyarországra sajnos nem jön el a síugrás elitje, ezért nekünk kell ellátogatnunk valamelyik környező országba, ha síugrást akarunk látni. Az Eurosport révén igen régóta figyelemmel lehet kísérni a síugrást Magyarországon. Bár a televízió sok mindent remekül megmutat, élőben azért minden teljesen más.

Síugrás

 

Cikk archívum - Síugrás

A wislai sas, a lengyel Batman, a repülő bajusz. Ez csak néhány Adam Malysz becenevei közül. l

Adam Malysz special

 

 

 

SIUGRÁS CIKKEK 2006

Eurosport - HB

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Síugrás

Ammann - még egy tánc - Síugrás

Síugrás - Ammann - még egy tánc

Hiába búcsúztattuk az egész szezon során Simon Ammannt, a svájciak klasszisa meggondolta magát és folytatja a síugrást.

Viszlát, fiúk-lányok! - Síugrás

Síugrás - Viszlát, fiúk-lányok!

Egy olimpiai ciklus végén mindig több a visszavonuló a téli sportokban, így van ez most a síugróknál is Szocsi után.

Elfújta a szél - Síugrás

Síugrás - Elfújta a szél

A megszokottnál is hektikusabban alakult a harrachovi sírepülő hétvége - a vb csapatversenye sajnos el is maradt.

Repülés az Ördög-hegyről - Síugrás

Síugrás - Repülés az Ördög-hegyről

Szokatlanul kevés lehetőséget kaptak a világ legjobb sírepülői az idei Világkupában - így a vb-re is nehéz jósolni

Stoch győztes üzemmódban - Síugrás

Síugrás - Stoch győztes üzemmódban

Alig két év alatt mindent elérhet a síugrás világában Kamil Stoch - a lengyel az emberfeletti sorozat felénél tart.

Olimpiai sáncparádé  - Síugrás

Síugrás - Olimpiai sáncparádé

A férfiaknál szinte lehetetlen, a nőknél viszont már-már túl könnyű jósolni a szocsi olimpia síugró versenyeire.

Az úttörők sorsa - Síugrás

Síugrás - Az úttörők sorsa

A női síugrás pionírjainak egyike, a norvég Anette Sagen lemaradhat a szakág olimpiai bemutatkozásáról.

Az új arcok éve - Síugrás

Síugrás - Az új arcok éve

A most futó évadban már hat olyan síugró is akad, aki pályafutása első Világkupa sikerének örülhetett.

Repülő matuzsálem - Síugrás

Síugrás - Repülő matuzsálem

Soha nem nyert még negyven év feletti versenyző síugró Világkupa versenyt - egészen 2014. január 11-éig.

Diethart a Négysánc bajnoka - Síugrás

Síugrás - Diethart a Négysánc bajnoka

Hétfőn este az osztrák Thomas Diethart sikerével ért véget a 62. alkalommal megrendezett síugró Négysáncverseny.