•  
  • Belépés | Regisztráció
PÉNTEK 30/01/2015
Eurosport
 

Home Snooker

 

Snooker

22/07/2011 - 22:10 - Updated 22/07/2011 - 22:25

Bingham, Allen és a többiek


Bingham, Allen és a többi - Snooker
From Official Website

Mark Allen kikapott a negyeddöntőben, ezúttal nyilatkozatával hívta fel magára a figyelmet.

Az észak-írek jelenleg legjobb snookerese Stuart Binghammel találkozott az elődöntőbe jutásért. Kettejük legutóbbi mérkőzését a tavalyi Egyesült Királyság Bajnokságán Allen nyerte 9-7-re. Utána azt nyilatkozta, hogy Bingham nem elég „tökös” ahhoz, hogy megnyerje az ilyen szoros csatákat. Az eredmények Allent igazolták, hiszen Bingham 16 éves profi pályafutással a háta mögött mindössze négy pontszerző elődöntőt tudott felmutatni. Egészen a mai napig.

Ugyanis az Ausztrál Open negyeddöntőjében legyőzte Allent, és életében először bejutott egy pontszerző verseny elődöntőjébe. Binghamé a szó:

„Nem bosszantott fel ez a mondat, csak több motivációt adott. A meccs elején látszott a játékomon, hogy mennyire akarom a győzelmet, és emiatt rosszul is játszottam.”

2-1-es hátrány után azonban megtáltosodott Bingham. Lökött egy 66-os, két 100 feletti, és egy 96-os breaket, és 5-3-mal továbbjutott.

„Mark egy remek játékos, az ember nem lehet véletlenül a top 16 között öt éven keresztül. Játék szempontból ott van a legjobbak között, más kérdés, hogy milyen az asztaltól távol. 1000 Százalékra feltüzelt, és talán ez egy kicsit gátolta a jó teljesítményemet. Amint megnyugodtam, elkezdtem belökni a golyókat, és meg is lett az eredmény.”

Allen sportszerű volt, de nem vonta vissza korábbi állítását.

„Stuart megérdemelte a győzelmet. Jobban játszott, mint én, nagy breakeket lökött. Az első négy frame-ben vesztettem. Vezethettem volna 3-1-re, de Stuart közel állt ahhoz, hogy négy százast lökjön, erre nehéz mit lépni.”

Kicsit túlzott is Allen: „13-ból egy negyeddöntőt megnyert, nem rossz valakitől, aki ennyire „töketlen”, de ma nem kellett szoros csatát nyernie. Nem lepett meg, tudom, hogy mire képes. Sosem mondtam róla, hogy rossz játékos, csak annyit, hogy nyomás alatt nem tud játszani.”

„Szó sincs arról, hogy hazudtam volna. Csak kimondtam azt, amit mindenki más is gondol, de fél kimondani.”

„Én kimondom azt, amire gondolok. Tudom, hogy ez néha bajba sodor, de mi játékosok nem vagyunk mind barátok, mi vetélytársak vagyunk.”

Odaszúrt még egy kicsit Binghamnek: „Élvezem a játékot, és remélhetőleg visszatér belém az elhatározás, hogy többet gyakoroljak. Ha így lesz, akkor nem fogok olyan játékosoktól kikapni, mint Stuart.”

Alapvetően nem baj, ha egy játékos kimondja azt, amire gondol, hiszen ezáltal lesz sokkal inkább megközelíthető, így fogunk sokkal többet megtudni róla. Önmagában a játék alapján nehéz kedvencet választani, mert mindenki képes remekül is, meg csapnivalóan is játszani. De az a nyomdafestéket nem tűrő jelző, amivel Allen (már a hivatalos sajtótájékoztatón kívül, az interneten) illette Binghamet, már túlmegy a kedélyes odamondogatás határain. Régebben Ronnie O'Sullivan is mondott ezt-azt játékosokról, csakhogy ő eredményeket is fel tudott mutatni. Allen hiába mond bármit Binghamről, hiszen ő maga sem nyert még semmit, mindig elbukott legkésőbb az elődöntőben.

A további negyeddöntők nem tartogattak ilyesféle pikantériát. Murphy 5-3-ra verte Seltet, és Bingham lesz az elődöntőben az ellenfele. Williams mindenképp esélyes volt Dale ellen, de az alacsonyabban rangsorolt walesi vezetett 2-0-ra. Williams két százassal egyenlített (140-nel meglökte az addigi legnagyobb breaket), de a vezetést nem tudta átvenni. Döntő frame-et kellett játszaniuk, ahol Williams 142-es breaket lökött, és továbbjutott.

Doherty szárnyakat kapott, és legyőzte Selbyt, 5-3-ra. Több mint öt éve nem játszott pontszerző tornán elődöntőt az írek világbajnoka, most Mark Williams lesz az ellenfele. Doherty elmondta a mérkőzés után, hogy két éve, amikor az 55. helyre zuhant a világranglistán, majdnem befejezte pályafutását. Selby ellen a nyolcadik frame-ben meglökte élete egyik legnagyszerűbb breakjét, amivel megnyerte a mérkőzést. Nem akármilyen dolog, 5 év után, 41 évesen ismét elődöntőt játszani. Nagyon izgalmasnak ígérkezik a két világbajnok mérkőzése a döntőbe jutásért.

Eurosport - Buzás Gábor

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Snooker

Murphy háromkoronás lett - Snooker

Snooker - Murphy háromkoronás lett

Hatalmas különbség alakult ki a Masters döntőjében.

Elmaradtak a nagy csaták - Snooker

Snooker - Elmaradtak a nagy csaták

Simán jött létre a Masters 2012-es döntőjének ismétlése.

Előrehozott döntő? - Snooker

Snooker - Előrehozott döntő?

Ronnie O'Sullivan és Neil Robertson elődöntője mindent eldönthet

Ronnie O’Sullivan megelőzte Stephen Hendryt 100-as brékekben - Snooker

Snooker - Ronnie O’Sullivan megelőzte Stephen Hendryt 100-as brékekben

Ronnie O’Sullivan megszerezte 776. százas brékjét

Az a sárga... - Snooker

Snooker - Az a sárga...

Carter visszatért, O'Sullivan beállította Hendry rekordját.

Jön Ronnie! - Snooker

Snooker - Jön Ronnie!

A tavaly kiütött Walden lesz az első ellenfele a Mastersen

O'Sullivan beállította Hendry rekordját VIDEÓ - Snooker

Snooker - O'Sullivan beállította Hendry rekordját VIDEÓ

Ronnie beállította Hendry százas break rekordját, Walden legyőzése során ugyanis két százast gyártott.

Ez nem Selby éve - Snooker

Snooker - Ez nem Selby éve

Fu viszont 147-tel indított!

Sportbennfentes: Ali Carter - Snooker

Snooker - Sportbennfentes: Ali Carter

A Sportbennfentes következő kiadásában Ali Carter snookerjátékos megrázó élettörténetét mutatjuk be

Marco Fu 147-es brékje - Snooker

Snooker - Marco Fu 147-es brékje

Masters: Marco Fu