•  
  • Belépés | Regisztráció
Kedd 28/04/2015
 

Home Snooker

 

Snooker

22/07/2011 - 22:10 - Updated 22/07/2011 - 22:25

Bingham, Allen és a többiek


Bingham, Allen és a többi - Snooker
From Official Website

Mark Allen kikapott a negyeddöntőben, ezúttal nyilatkozatával hívta fel magára a figyelmet.

Az észak-írek jelenleg legjobb snookerese Stuart Binghammel találkozott az elődöntőbe jutásért. Kettejük legutóbbi mérkőzését a tavalyi Egyesült Királyság Bajnokságán Allen nyerte 9-7-re. Utána azt nyilatkozta, hogy Bingham nem elég „tökös” ahhoz, hogy megnyerje az ilyen szoros csatákat. Az eredmények Allent igazolták, hiszen Bingham 16 éves profi pályafutással a háta mögött mindössze négy pontszerző elődöntőt tudott felmutatni. Egészen a mai napig.

Ugyanis az Ausztrál Open negyeddöntőjében legyőzte Allent, és életében először bejutott egy pontszerző verseny elődöntőjébe. Binghamé a szó:

„Nem bosszantott fel ez a mondat, csak több motivációt adott. A meccs elején látszott a játékomon, hogy mennyire akarom a győzelmet, és emiatt rosszul is játszottam.”

2-1-es hátrány után azonban megtáltosodott Bingham. Lökött egy 66-os, két 100 feletti, és egy 96-os breaket, és 5-3-mal továbbjutott.

„Mark egy remek játékos, az ember nem lehet véletlenül a top 16 között öt éven keresztül. Játék szempontból ott van a legjobbak között, más kérdés, hogy milyen az asztaltól távol. 1000 Százalékra feltüzelt, és talán ez egy kicsit gátolta a jó teljesítményemet. Amint megnyugodtam, elkezdtem belökni a golyókat, és meg is lett az eredmény.”

Allen sportszerű volt, de nem vonta vissza korábbi állítását.

„Stuart megérdemelte a győzelmet. Jobban játszott, mint én, nagy breakeket lökött. Az első négy frame-ben vesztettem. Vezethettem volna 3-1-re, de Stuart közel állt ahhoz, hogy négy százast lökjön, erre nehéz mit lépni.”

Kicsit túlzott is Allen: „13-ból egy negyeddöntőt megnyert, nem rossz valakitől, aki ennyire „töketlen”, de ma nem kellett szoros csatát nyernie. Nem lepett meg, tudom, hogy mire képes. Sosem mondtam róla, hogy rossz játékos, csak annyit, hogy nyomás alatt nem tud játszani.”

„Szó sincs arról, hogy hazudtam volna. Csak kimondtam azt, amit mindenki más is gondol, de fél kimondani.”

„Én kimondom azt, amire gondolok. Tudom, hogy ez néha bajba sodor, de mi játékosok nem vagyunk mind barátok, mi vetélytársak vagyunk.”

Odaszúrt még egy kicsit Binghamnek: „Élvezem a játékot, és remélhetőleg visszatér belém az elhatározás, hogy többet gyakoroljak. Ha így lesz, akkor nem fogok olyan játékosoktól kikapni, mint Stuart.”

Alapvetően nem baj, ha egy játékos kimondja azt, amire gondol, hiszen ezáltal lesz sokkal inkább megközelíthető, így fogunk sokkal többet megtudni róla. Önmagában a játék alapján nehéz kedvencet választani, mert mindenki képes remekül is, meg csapnivalóan is játszani. De az a nyomdafestéket nem tűrő jelző, amivel Allen (már a hivatalos sajtótájékoztatón kívül, az interneten) illette Binghamet, már túlmegy a kedélyes odamondogatás határain. Régebben Ronnie O'Sullivan is mondott ezt-azt játékosokról, csakhogy ő eredményeket is fel tudott mutatni. Allen hiába mond bármit Binghamről, hiszen ő maga sem nyert még semmit, mindig elbukott legkésőbb az elődöntőben.

A további negyeddöntők nem tartogattak ilyesféle pikantériát. Murphy 5-3-ra verte Seltet, és Bingham lesz az elődöntőben az ellenfele. Williams mindenképp esélyes volt Dale ellen, de az alacsonyabban rangsorolt walesi vezetett 2-0-ra. Williams két százassal egyenlített (140-nel meglökte az addigi legnagyobb breaket), de a vezetést nem tudta átvenni. Döntő frame-et kellett játszaniuk, ahol Williams 142-es breaket lökött, és továbbjutott.

Doherty szárnyakat kapott, és legyőzte Selbyt, 5-3-ra. Több mint öt éve nem játszott pontszerző tornán elődöntőt az írek világbajnoka, most Mark Williams lesz az ellenfele. Doherty elmondta a mérkőzés után, hogy két éve, amikor az 55. helyre zuhant a világranglistán, majdnem befejezte pályafutását. Selby ellen a nyolcadik frame-ben meglökte élete egyik legnagyszerűbb breakjét, amivel megnyerte a mérkőzést. Nem akármilyen dolog, 5 év után, 41 évesen ismét elődöntőt játszani. Nagyon izgalmasnak ígérkezik a két világbajnok mérkőzése a döntőbe jutásért.

Eurosport - Buzás Gábor

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Snooker

A legkeményebb hét - Snooker

Snooker - A legkeményebb hét

Szubjektíven a snooker vébé folytatásáról

Hawkins megint erős - Snooker

Snooker - Hawkins megint erős

Sorozatban harmadszor jut a világbajnokság negyeddöntőjébe

MCGILL A CRUCIBLE ÚJ SZTÁRJA - Snooker

Snooker - MCGILL A CRUCIBLE ÚJ SZTÁRJA

A világbajnoki újonc legyőzte a címvédőt

Mindenki esélyes - Videó - Snooker

Snooker - Mindenki esélyes - Videó

Alig volt meglepetés a világbajnokság első fordulójában.

Jön, jön, jön ... Ronnie! - Snooker

Snooker - Jön, jön, jön ... Ronnie!

Amire mindenki kíváncsi: Milyen formában lesz O'Sullivan?

Ding Junhui hibázott - Snooker

Snooker - Ding Junhui hibázott

A kínai sztár hihetetlen hibát csinált a vb-n

Robertson: "Rengeteget dolgoztam" - Snooker

Snooker - Robertson: "Rengeteget dolgoztam"

A 2010-es világbajnok idén is az esélyesek közé sorolja magát.

Selby megúszta - Egyelőre (?) - Snooker

Snooker - Selby megúszta - Egyelőre (?)

Szurkolói és ellenfelei idegeivel játszik a címvédő.

Ding, Selby vagy Ronnie? - Igy várjuk mi a snooker vb-t  - Snooker

Snooker - Ding, Selby vagy Ronnie? - Igy várjuk mi a snooker vb-t

Elkezdődött a snooker világbajnokság, második videónkban az első fordulóról beszélgettünk.

Skót és Walesi rangadók az első körben - Snooker

Snooker - Skót és Walesi rangadók az első körben

Négy újonc játszik idén a Crucible-ben - ketten megkapták az első két kiemeltet.