•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 21/04/2014
Eurosport
 

Home Snooker

 

Snooker

18/02/2012 - 12:59 - Updated 18/02/2012 - 13:30

Ki állítja meg Ronnie-t?


Ki állítja meg Ronnie-t? - Snooker
Eurosport

Négyen maradtak a Welsh Openen.

Ronnie O’Sullivan három sorozatban elvesztett mérkőzés után legyőzte Judd Trumpot. Az utóbbi három összecsapásukkal ellentétben most nem kellett döntő frame-et játszaniuk, a háromszoros világbajnok 5-3-mal jutott tovább. Most sem volt köztük nagy különbség, de O’Sullivan egyértelműen jobb volt, mint az ugyancsak nagyszerűen játszó UK-bajnok. Kérdés, hogy a jóval lassabb Mark Selby ellen mennyire tudja a negyeddöntőben mutatott rendkívül lendületes játékát hozni.

 

Ki állítja meg Ronnie-t? - Snooker

Selby az utóbbi hónapokban nem mutatott világverő formát, gyakorlatilag azóta, hogy átvette az első helyet a világranglistán. A Shanghai Masters megnyerése óta nem ért el világelsőhöz méltó eredményeket. Az utóbbi három nagy versenyen nem játszott elődöntőt sem, tehát Sanghaj óta ez a legjobb szereplése. A negyeddöntőben Stephen Maguire-t verte 5-3-ra, és az utolsó frame-et 60 pontos hátrányból fordította meg. Érdekes módon úgy nyilatkozott, mint egy már-már kiégő öreg snookeres:

„Néhány évvel ezelőtt igen gyakran löktem hasonló break-eket, és örülök, hogy most megmutathattam, hogy még mindig képes vagyok rá. Az első fordulóban ki kellett volna esnem Sam Baird ellen, úgyhogy örülök, hogy még versenyben vagyok.”

Selby ellenfele O’Sullivan lesz a döntőbe jutásért, a mérkőzés 6 nyert frame-ig tart. Egyértelmű, hogy melyikük az esélyes, függetlenül a világranglistás helyezéstől. Selby erről ezt mondta:

„Ronnie van most a legjobb formában, és nekem nagyon jól kell játszanom ellene, ha igazi csatára akarom kényszeríteni. Az én játékstílusom nem kedvez neki, de nem mindenki olyan ösztönös tehetség, mint ő. A saját játékomra kell koncentrálnom.”

Ki állítja meg Ronnie-t? - Snooker

A felső ágon Shaun Murphy és Ding Junhui csap össze az elődöntőben. Mindketten döntő frame-es mérkőzést játszottak az előző fordulóban. A kínainak hatalmas szerencséje volt, ugyanis Stephen Lee remek lehetőséget kapott a mérkőzés befejezésére, de a lehető legrosszabbkor megzavarta egy telefon csöngése. Érthetően roppant dühös volt:

„Éppen akkor csöngött a telefon, amikor hátrahúztam a dákót, és már nem tudtam megállítani a mozdulatot. Életemben először történt velem ilyesmi ennyire fontos helyzetben. Rettentően dühös vagyok.”

Ding, mint mindig, ezúttal is sportszerű volt:

„Elfogadhatatlan, ami történt. Stephen nagyon peches volt, és ha ez nem történik, akkor ő nyeri meg a mérkőzést.”

Shaun Murphy lesz Ding ellenfele a délutáni elődöntőben. A 2005-ös világbajnok Mark Allent verte egy izgalmas mérkőzésen, ahol az észak-ír snookeres 3-1-es hátrányból 4-3-ra fordított. Murphy egy 68-as break-kel harcolta ki a döntő frame-et, melyet végül megnyert.

„Nem vagyok igazán boldog a győzelem után, mert Mark és én jó barátok vagyunk. 3-1 után kicsit visszavettem a tempóból, kihagytam néhány lökést, de nagyon örülök, hogy 4-3-as hátrányból fordítani tudtam.”

Az Eurosport 2-n 14 órától 15:30-ig jelentkezünk Murphy és Ding elődöntőjével. A másik mérkőzést 20 órától adjuk az Eurosporton. A döntőt vasárnap hasonló ütemezésben fogjuk közvetíteni.

Én pedig megfogadom, hogy most nem tippelek nyilvánosan. Az ember lássa be, ha valamihez nincs érzéke. A torna előtt arról írtam, hogy O’Sullivan aligha nyeri meg ezt a versenyt, a negyeddöntők eredményeit pedig igen siralmas arányban találtam el. Szóval erről ennyit.

Eurosport - Buzás Gábor

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Snooker

Ha engem kérdeznek … 3 - Snooker

Snooker - Ha engem kérdeznek … 3

… szerintem hétfőn igazi meglepetés nélkül maradunk

Ha engem kérdeznek … - Snooker

Snooker - Ha engem kérdeznek …

… szerintem ma ki fog esni Maguire.

32 színész, 2 asztal - Snooker

Snooker - 32 színész, 2 asztal

Szerdán véget ért a szezon legfontosabb selejtezője.

Ronnie O'Sullivan Show 2. része hamarosan az Eurosporton! - Snooker

Snooker - Ronnie O'Sullivan Show 2. része hamarosan az Eurosporton!

Ronnie O'Sullivan Show 2. része hamarosan az Eurosporton!

Hatból öt - Snooker

Snooker - Hatból öt

Ding Junhui 10-5-re legyőzte a világelső Robertsont a China Open döntőjében.

Dunn-csoda - Snooker

Snooker - Dunn-csoda

23 éves profi pályafutásának csúcspontjához érkezett el a világranglista jelenleg 72-dik helyén álló Mike Dunn.

Kié lesz a rossz ómen? - Snooker

Snooker - Kié lesz a rossz ómen?

A China Open megnyerése hagyományosan rossz előjel a világbajnoki szereplés szempontjából.

Az a gyanús, ami nem gyanús - Snooker

Snooker - Az a gyanús, ami nem gyanús

Illetve esetünkben: az a meglepetés, hogy nincs meglepetés. Merthogy a China Open első fordulójában mindegyik esélyes hozta a papírformát.

Ronnie Show és PCGF - Snooker

Snooker - Ronnie Show és PCGF

A legfontosabb: kedd délután (március 25.) az Eurosport képernyőjén bemutatkozik a Ronnie O’Sullivan Show.

Selby – nulla - Snooker

Snooker - Selby – nulla

A Players Championship Grand Final első fordulójában kikapott Selby, Robertson, Ding és Maguire.