•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 20/12/2014
Eurosport
 

Home Snooker

 

Snooker

24/04/2012 - 11:15 - Updated 24/04/2012 - 11:19

Noooormális?


Noooormális? - Snooker
Reuters

Mark Allen megint bizonyította, hogy mekkora bal*&@#.

Történt ugyanis, hogy 10-6-ra kikapott Cao Yupengtől. Az északír játékos szerint Cao a tizedik frame-ben az egyik lökésnél tolta a fehér golyót, és ezt nem mondta be. Egyrészt, ha Allen így látta, miért nem szólt azonnal? Másrészt, ha tényleg így történt, akkor a játékvezetőnek be kellett volna mondania. Igaz, a játékosnak is illik bemondania, de éppen a tolást nem könnyű megítélni. Harmadrészt, és ez a legfontosabb, semmilyen körülmények között nem szabad és nem lehet azt mondani, hogy a kínai játékosok csalnak. Merthogy ez jött ki Allen száján a meccs utáni sajtótájékoztatón. Hogy lehet valaki annyira bal*&@#, hogy ilyet mond? Egyrészt nem igaz (lásd például Liangot, aki bemondta a tolást a döntő frame-ben), másrészt borzasztóan gusztustalan és sportszerűtlen, harmadrészt egetverő ostobaság is a sportágba rengeteg pénzt hozó kínaiakra ilyet mondani.

Noooormális? - Snooker

Nézzük, mi történt az asztaloknál. Bombameglepetés Shaun Murphy kiesése. A 2005-ös világbajnok nem játszott idén pontszerző döntőt, viszont háromszor is elődöntős volt, és csak a China Openen esett ki az első körben. Ráadásul a Mastersen életében először döntőzött. Ehhez képest szinte érthetetlen, hogyan kapott ki a világranglista 36. Jamie Jonestól. Rendben van, Jones remek formában van, vitézkedett a PTC sorozatban, de egy 10 nyert frame-ig tartó meccs az más. Illetve mégsem olyan nagyon más, ahogy láthatjuk. Végülis a PTC versenyeken egy nap alatt 12 frame-et kell nyerni a továbbjutáshoz, aztán megint 12-t a döntőbe jutáshoz. Lehet, hogy ez segít a világbajnokság terhelésének kezelésében?

A debütáns walesi (24 éves, tehát nem nevezhető ifjoncnak) szinte végig hátrányban volt, de 7-7-nél utolérte ellenfelét. Ekkor lökött egy 136-os break-et (!), majd egy hosszú frame után már 9-7-re vezetett. Murphy eggyel közelebb jött, de a döntő frame-et már nem tudta kiharcolni, 10-8-ra kikapott. A három újonc közül ketten továbbjutottak, Jones és Cao, ami óriási teljesítmény. A walesi Lee-vel vagy Higginsonnal, a kínai pedig Dinggel vagy Day-jel játszik a következő körben.

Noooormális? - Snooker

Szintén meglepetés, hogy Marco Fu mennyire gyengén teljesített. Igaz, az egykori (2006-os) elődöntős mostanában már nem az igazi, hiszen kiesett a legjobb 16 közül, és a tavalyi Masters döntő óta alig nyert mérkőzést. No de arra mégsem lehetett számítani, hogy 8-0-s hátrányba fog kerülni, és a megalázó 10-0 ellen kell küzdenie. A Crucible-ben egyébként 20 éve, John Parrott osztott ki egy 10-0-t Eddie Charltonnak, azóta nem esett meg ilyen szégyen senkivel. Fu is megúszta, nagy nehezen megnyerte a kilencedik frame-et, aztán még kettőt, de így is 10-3-mal búcsúzott.

Érdekes, hogy akik az utóbbi években nagyon simán (10-1-re vagy 10-2-re) nyerték az első körös mérkőzésüket, azok többnyire nem jutottak túlságosan messzire a világbajnokságon. Lehetséges, hogy az ember elbízza megát egy ilyen sikertől, pedig általában nem arról van szó, hogy a győztes volt ellenállhatatlan, hanem arról, hogy gyenge, vagy gyenge formában játszó volt az ellenfele. Csak éppen ezt nem olyan könnyű belülről megítélni.

Tegnap Jones, Maguire és Stevens jutott tovább, és ezzel már a mezőny fele túl van az első fordulón, nyolcan bejutottak a második körbe. Ma négy új mérkőzést kezdenek el, és két párharc ér véget. O’Sullivan valószínűleg hamar befejezi 7-2-ről Ebdon ellen délután, Lee pedig este 5-4-es hátrányból folytatja Higginson ellen. Délelőtt kezd Trump és Dale, valamint Ding és Day. Délután a Dott-Perry csata első kilenc frame-je vár ránk (hacsak nem kell rövidíteni), és este lép asztalhoz Selby Hawkins ellen.

 

 

Eurosport - Buzás Gábor

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Snooker

Ding az új világelső - de miért? - Snooker

Snooker - Ding az új világelső - de miért?

Egy év késéssel, de végre van ázsiai világelső.

Dráma - Snooker

Snooker - Dráma

Váratlanul sima, majd váratlanul szoros lett a UK döntője. Ronnie O'Sullivan a bajnok.

13X147 - Snooker

Snooker - 13X147

Ronnie O'Sullivan tovább javította rekordját.

Ronnie 147-es brékje felgyorsítva - Snooker

Snooker - Ronnie 147-es brékje felgyorsítva

Ronnie O’Sullivan tegnap, születésnapja előestéjén 6-0-ra legyőzte korábbi edzőpartnerét, Matt Seltet.

Sztár születik! - Snooker

Snooker - Sztár születik!

James Cahill félelmet nem ismerő játékkal győzte le Ding Junhuit.

Selby mehet babázni - Snooker

Snooker - Selby mehet babázni

A 60-on kívüli Morristól kapott ki, amivel oda a világranglista első hely is...

Ronnie még ma is bánja - Snooker

Snooker - Ronnie még ma is bánja

A kivonulásról, a sikerekről és a mostani tömeges versenyről írt a UK kapcsán

Kifordult Ronnie bokája - Snooker

Snooker - Kifordult Ronnie bokája

Rövid snooker hírek Yorkból, köztük egy igen fontos.

Ronnie KO - Snooker

Snooker - Ronnie KO

Három elődöntős már megvan a Champion of Champions tornán

Ding az első csoportgyőztes - Snooker

Snooker - Ding az első csoportgyőztes

A kínai sztár izgalmas csatában kerekedett Hawkins fölé.