Eurosport

TV Műsor

 
 
Labdarúgás

Premier League 18. forduló

Premier League 18. forduló - LabdarúgásAllsport

Két rangadón eddig veretlen csatája jelenti a hétvége fénypontját Angliában.

 

Eurosport 2008-12-19

 

SZOMBAT:

 

BLACKBURN(19.) – STOKE(13.)

Premier League 18. forduló - Labdarúgás Ahogy a szurkolók megjósolták, a Wigan ellen elvesztett mérkőzés után menesztették Paul Ince-t a Blackburntől. És már az utóda is megvan, méghozzá a januárban a Newcastle-től elküldött Sam Allerdyce. A dolog pikantériája, hogy ő korábban a Blackburn egyik riválisánál, a Boltonnál ért el nagy sikereket. Most a Stoke ellen kezdhet, és érhet el szeptember vége óta először győzelmet a kieső helyen álló csapattal.

 

BOLTON(11.) – PORTSMOUTH(8.)

Véget ért a remek idegenbeli sorozat a Boltonnál. Az Aston Villa ellen négyet kapott a csapat, így kiszorult a legjobb 10-ből. Most viszont egy győzelemmel a Portsmouth elé kerülhet a tabellán. Igaz a hazai pálya nem mindig előny Gary Megson játékosainál. A túloldalon érkezett egy visszautasíthatatlan ajánlat, a januárban 5 millió fontért vett Lassana Diarraért a Real Madrid 24-et kínált. Ez pedig azt jelentheti, hogy Tony Adams elvesztheti egyik kulcsemberét, igaz sokat edddig nem szerepeltethette bokasérülés miatt.

 

FULHAM(10.) – M'BROUGH(12.) Eurosport2, 16:00

Premier League 18. forduló - Labdarúgás Újabb gól nélküli mérkőzésen van túl vendégként a Fulham, szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat Geráék, és ha ezt tudják tartani, akkor nem lehetnek kiesési gondjaik. A magyar légiós több, mint egy hónap után volt megint kezdő, és csapata legnagyobb helyzetében benne volt a Stoke ellen. A vendégeknél rengeteg a sérült a védelemben, ezért a múlt héten még egy gyorsan visszahívott kölcsönjátékost, McMahont is be kellett vetnie Gareth Southgate-nek, végül így is sikerült az Arsenal elleni bravúr-pontszerzés.

 

HULL(6.) – SUNDERLAND(18.)

Elképzelhető, hogy nem is kell új manager után néznie a Sunderlandnek, és megoldja a klub a dolgot belülről. A Roy Keane-t ideiglenesen pótló korábbi asszisztens, Ricky Sbragia ugyanis már a Manchester United ellen is majdnem ponttal mutatkozott be, de aztán a West Brom elleni hazai mérkőzés igazán látványos játékot, és Sunderland gólparádét hozott. Ezért akár gondban lehet a Liverpool ellen is nagyot alakító Hull is, ha meg tudja ismételni (remélhetőleg megint Fülöp Mártonnal a kapuban) a Sunderland a múlt heti teljesítményét.

 

WEST HAM(16.) – ASTON VILLA(4.) Eurosport2, 18:30

Premier League 18. forduló - Labdarúgás Jól sikerült Zola visszatérése a Stamford Bridge-re, igaz a megszerzett egy pont inkább mentálisan jelenthet majd sokat a West Ham játékosainak, mert továbbra is csak egy pontra vannak a kieséstől. Ráadásul az idei bajnoki küzdelmet kétség kívül izgalmasabbá tevő Aston Villa lesz a következő ellenfél, amely jóvoltából nem előre lefutott a Bajnokok Ligájáért folyó küzdelem. Két olyan csapat találkozik, ahol még többségben vannak az angol játékosok, és ez igencsak ritkaság a mai Premier League-ben.

 

VASÁRNAP:

 

WEST BROM(20.) – MAN CITY (17.) Eurosport2, 14:30

Hogy meddig lehet azt engedni, hogy a szinte korlátlan pénzügyi lehetőségekkel rendelkező Man City tovább süllyedjen a tabellán az kérdés. Hetek óta nem nyert, és már csak jobb gólkülönbségével áll bennmaradó helyen Mark Hughes csapata. Előbbiben „rokon lélek” a West Brom is, ahol egy újabb vereséggel a gondok csak fokozódhatnak. A Sunderland ellen már elvesztett egy fontos kiesési rangadót a hazai csapat, és így már 6 pontra van a mostani ellenféltől. Nem véletlen, hogy immáron Tony Mowbrayt tartják legesélyesebbnek a következő (hetedik) távozó szerepkörére.

 

NEWCASTLE(14.) – TOTTENHAM(15.)

Premier League 18. forduló - Labdarúgás Ugyanúgy, mint tavaly, most is a kiesés elől menekül a két jobb sorsra érdemes együttes. És a jó forma kezd visszatérni. A szarkák első idegenbeli sikerüket ünnepelhették, a londoniak pedig a címvédő ellen szereztek egy pontot. Most pedig lassan az átigazolások felé fordul a figyelem, mert mindkét együttesnél néhány új ember érkezése várható januárban. De, hogy kit lehet elcsábítani, az nagyban függ a vasárnapi mérkőzéstől, és a bajnoki helyezéstől is.

 

ARSENAL(5.) – LIVERPOOL(1.) Eurosport2, 17:00

Eljött az a mérkőzés az Arsenal számára, ahol végképp befejeződhet számára a bajnoki címért folyó versenyfutás. A forduló rangadóján ugyanis eleve nyolcpontos hátránnyal állnak ki Arsene Wenger fiai, ha pedig kikapnak... Igaz, tavaly ez a két csapat volt a legtovább veretlen, idén viszont más pozitívumot lehet megemlíteni, azt, hogy a nagy rangadókat eddig mindketten hozták. A Chelsea-t vendégként, a Manchester United-et pedig hazai pályán győzték le. Az már más kérdés, hogy hosszú lenne a lista azokról a kiscsapatokról, amelyek megállítoták már a feleket idén.

 

HÉTFŐ:

 

EVERTON(7.) – CHELSEA(2.) Eurosport2, 21:00

Premier League 18. forduló - Labdarúgás Az Everton megtette azt, amit ellene értek el egy hete, nevezetesen a ráadásban harcolta ki a győzelmet. Ugyanez nem sikerült a Chelsea-nek, amely így most már sokadszor hagyta ki a lehetőséget, hogy átvegye az első helyet a Liverpooltól. Tavaly nyerni tudott a Goodison Parkban a londoni csapat, idén pedig bárhová ment, elhozta a három pontot. A rivális vörösök Arsenal elleni vendégjátékával pedig kap egy újabb esélyt a tabella élére a csatárhiányban szenvedő hazaiak ellen.

WIGAN(9.) – MAN UTD(3.) – későbbi időpontban rendezik, a címvédő a klub-világbajnokságon szerepel

 

Angol hétvége az Eurosport2-n:

 

Szombat

Premier League 18. fordulójának beharangozója, 15:30

FULHAM(10.) – M'BROUGH(12.), 16:00

Premier League World magazin, 18:00

WEST HAM(16.) – ASTON VILLA(4.), 18:30

 

Vasárnap

WEST BROM(20.) – MAN CITY (17.), 14:30

18. forduló szombati mérkőzéseinek összefoglalója, 16:30

ARSENAL(5.) – LIVERPOOL(1.), 17:00

 

Hétfő

18. forduló mérkőzéseinek összefoglalója, 20:00

EVERTON(7.) – CHELSEA(2.), 21:00

 

 

 

További cikkek:

Hol marad a meglepetés?

Premier League 17. forduló

 - Eurosport