•  
  • Belépés | Regisztráció
SZOMBAT 18/04/2015
 

Home

 

Superbike

29/05/2009 - 16:31

Az utolsó lehetőség?


Az utolsó lehetőség? - Superbike
Imago

Haga Norijukinak 85 pont előnye van Ben Spiesszel szemben. Hat verseny, azaz 12 futam alatt a japán 11 alkalommal állhatott fel a dobogóra, és ez már az álmoskönyv szerint is sok jót jelent.

A Szuperbike világbajnokság eddigi története során eddig csak négy versenyzőnek sikerült ennyiszer, vagy egy tucatszor bekerülni a legjobb háromba ennyi futamon. A lista exkluzív: Carl Fogarty, Colin Edwards, Neil Hodgson, és Troy Corser – mindannyian világbajnoki aranyat szereztek ezzel a teljesítménnyel.

Szóval, ezek alapján Haga lehet a következő bajnok. Akkora pontelőnye van, hogy ha mostantól minden versenyen bejön második helyen, megnyeri a világbajnokságot.

Az utolsó lehetőség? - Superbike

Csakhogy ez egyrészt elég valószínűtlen, másrészt ezen a hétvégén Amerikában, a Miller Motorsport Parkban randevúzik a mezőny. Ben Spies otthonában, aki úgy ismeri ezt az új pályát, mint a tenyerét. Biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtesz majd a győzelemért, hiszen talán valóban ez az utolsó lehetősége, hogy megszorongassa a japánt.

Ez az idei hetedik verseny, a világbajnokság most érkezik félidőhöz. A későbbi élvezetek miatt nem bánnám, ha Spies terve valóra válna – nagy szükségünk lenne egy izgalmas második félévre is.

Tavaly Carlos Checának is nagyon ment ezen a pályán. A spanyol és a Ten Kate Honda idén még mindig nem az igazi, de van rá esély, hogy ezúttal végre erősek lesznek.

Ott lesz a mezőnyben Troy Corser is, aki sérülése miatt kihagyta a legutóbbi, dél-afrikai viadalt. Elmondása szerint még mindig az a gondjuk, hogy a BMW-nek nincsenek tapasztalatai, feldolgozható adatai a pályákról, hiszen ez az első évük. Hogy Corser nem a levegőbe beszél, az eddigi eredmények is mutatják.

Az utolsó lehetőség? - Superbike

Korábban azt remélték, hogy John Hopkins is versenyezhet Salt Lake Cityben. A korábbi MotoGP sztár azonban még mindig sérült, így a helyén újra Jake Zemke kap lehetőséget a Stiggy Hondánál. Hiányzik a mezőnyből a lábtörését ápolgató Max Meukirchner (nélküle kissé vérszegény eddig a Suzuki), és mesterséges kómából csak nemrégiben felébresztett Regis Laconi, akinek a helyettese Lorenzo Lanzi lesz Amerikában.

Őaligha szól bele a legjobbak csatájába, de egy másik olasz, az Apriliás Max Biaggi talán képes lehet rá. Ha sikerül a motor ingadozó formáját végre magas szinten stabilizálni, Mad Max nagyon gyors lehet.

A pontversenyben vezető Haga szerint azonban viadal legnagyobb esélyese Spies – aki ellen azért persze megpróbálja fölvenni a harcot. Haga tavaly kulccsonttörést szenvedett Salt lake Cityben, de elmondása szerint ezúttal gondolni sem akar a bajra.

A Szupersport világbajnokság egyik legkellemesebb meglepetése az angol Cal Crutchlow, vagy ahogyan mostanában nevezik, a Coventry Ciklon. Úgy tűnik, a Yamaha végre összedobott egy megbízható és gyors gépet, és talált hozzá egy hasonló tulajdonságokkal rendelkező versenyzőt. Crutchlow újoncként vezeti a világbajnokságot – már ez önmagában szenzáció, hiszen a legtöbb pályán most jár először – de a legnagyobb durranás az volna, ha továbbra is hozná eddigi formáját. Ez a kategória ugyanis sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a Szuperbike. Crutchlow mögött ott sorakoznak a sikerre éhes korábbi világbajnokok, és az idény másik nagy felfedezettje, a spanyol Joan Lascorz is.

Az utolsó lehetőség? - Superbike

Meglehet azonban, hogy a legnagyobb figyelmen a harcedzett férfiaknak meg kell osztozniuk egy csinos hölggyel.. A vb történetében először indul a versenyen nő, az amerikai Melissa Paris személyében. Paris tavaly futamgyőzelmet szerzett, és az összesítésben ötödik lett az amerikai 250-köbcentiméteres bajnokságban- egyáltalán nem mondható tehát lassúnak. Férje, Josh Hayes, amerikai Szuperbike bajnok, aki nyilván ellátja majd őt jó tanácsokkal. Paris persze nem lesz egy szinten a kemény vb menőkkel, de az elképzelhető, hogy kellemes meglepetést szerez majd.

S ha már lúd, legyen kövér- elvileg még egy hölgy, a kanadai Marie-José Boucher is szerencsét próbál a versenyen.

Vasárnap kiderül, mire képesek.

Sok sikert!

 

 

 

További cikkek:

 

Haga duplája

Eurosport - Várhegyi Ferenc

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Superbike

Brit uralom - Superbike

Superbike - Brit uralom

Ha ez a tengeren történt volna néhány évszázaddal ezelőtt, nem csodálkoznánk, hiszen Anglia nagyon hosszú ideig tengeri nagyhatalom volt.

Rea duplája – Talmával - Superbike

Superbike - Rea duplája – Talmával

Talmácsi Gábor szorgalmasan végigdolgozta a Superbike Világbajnokság thaiföldi versenynapját az Eurosport stúdiójában

Talmácsi Gábor az Eurosporton - Superbike

Superbike - Talmácsi Gábor az Eurosporton

Nem, ezúttal nem versenyzőként, hanem szakkommentátorként

Holtverseny - Superbike

Superbike - Holtverseny

Jonathan Rea és Leon Haslam egy-egy győzelemmel és egy-egy második hellyel kezdte Ausztráliában a 2015 –ös Szuperbike világbajnokságot.

Sylvain Guintoli világbajnok - Superbike

Superbike - Sylvain Guintoli világbajnok

Stílszerűen, mindkét katari futamot megnyerve, Sylvain Guintoli lett a 2014-es Superbike világbajnok.

Most dől el - Superbike

Superbike - Most dől el

Vasárnap Katarban eldől, ki nyeri a 2014-es superbike világbajnokságot.

Melandri szelektív gondolkodása - Superbike

Superbike - Melandri szelektív gondolkodása

Megosztotta Marco Melandri tette a közvéleményt a Magny-coursi esős Superbike futamok után.

Melandri dupla és magyar pontok - Superbike

Superbike - Melandri dupla és magyar pontok

Most sajnálhatja csak igazán Marco Melandri, hogy nyerő helyzetben elesett a laguna secai második futamon.

Laguna Seca, te csodás! - Superbike

Superbike - Laguna Seca, te csodás!

A superbike vb amerikai állomásán sok minden kiderült.

Ellentétek - Superbike

Superbike - Ellentétek

Portimaóban két ellentétes superbike vb futamot láttunk