•  
  • Belépés | Regisztráció
CSÜTÖRTÖK 24/04/2014
Eurosport
 

Home

 

Superbike

29/03/2010 - 23:14

Biaggi duplája


Biaggi duplája - Superbike
Reuters

Tökéletes hétvégéje volt Max Biagginak és az Apriliának.

A veterán olasz mindkét futamot megnyerte a portugáliai szuperbike vb versenyen. Ezzel beállította Troy Bayliss csúcsát, aki szintén két alkalommal győzött Portimaóban.

Rendeztek már korábban is szuperbike vb futamokat Portugáliában, korábban például Estorilban, de ezen az új helyszínen 2008-óta köröznek a motorosok.

Biaggi duplája - Superbike

Bayliss visszavonulása után csak egy versenyző, Michel Fabrizio állt most rajthoz a korábbi nyertesek közül. Fabrizióról azonban hamar kiderült, hogy 2010-ben itt nem fogja szaporítani a győzelmei számát. Szegény olasz már az edzésen nagyon lemaradt, még a legjobb húszba is alig fért be.

Csakúgy, mint Haga Norijuki, akiről lassan már meg lehetne mintázni a balszerencse szobrát. Még-egy két ilyen verseny, és megint búcsút mondhat a világbajnoki álmainak. Persze Fabrizio és Haga kudarcában legalább ennyire benne volt a Ducati is, amely emberemlékezet óta nem volt ilyen gyenge.

Külön kín a gyáriaknak, hogy a privát Ducatival induló Carlos Checa újra sokkal jobb volt a gyári versenyzőknél. győzni ugyan most ő sem tudott, de két negyedik helyével megmutatta, hogy jó az öreg a háznál.

Így volt ezzel az Aprilia is. Biaggi – aki amúgy igazi primadonna – ezúttal nem balhézott, hanem nagyszerű teljesítményt nyújtott. Győzelmei több szempontból is Valentino Rossi teljesítményét idézték, ugyanis mindkét futamban rontott, mégis nyert. Így szokta a MotoGP-ben a doktor is – megmutatva, hogy így is ő legjobb. Biaggi azért egy dolgot nem utánzott, mégpedig Rossi híresen gyenge rajtját.

Biaggi duplája - Superbike

Jól is tette, mert komoly ellenfeleitől csak így tudott megszabadulni. Leon Haslammel azért így jókat csatázott – legalább volt egy kis izgalom is a futamokon. Biaggi győzelmeivel már a második helyen áll a pontversenyben, igaz, Haslam még nagy falat, mert az angol képtelen hibázni – csak első és második helyezései vannak.

Dicsérnünk kell tehát őt is, no meg a Suzukit, amely tavaly még nagyon gyenge volt, most azonban nagyszerű.

A Yamahának viszont vannak gondjai. Toseland még mindig nem elég gyors – ebben szerepet játszik a sérülése is – Crutchlow pedig először elbukott, majd megszerzett egy harmadik helyezést – a teljesítménye tehát nem elég kiegyensúlyozott.

Biaggi duplája - Superbike

Hasonló cipőben jár a Hondás Jonathan Rea is, aki roppant gyors, de ezen a versenyen is követett el hibát. Majd a motorblokkja ment tönkre – nem egy ideális helyzet, annyi szent.

De ő legalább versenyben van, nem úgy, mint a Kawasakis Chris Vermuelen, aki ausztráliai sérülése miatt el sem tudott indulni Portugáliában. Egyébként az a benyomásom, hogy a Kawasaki egy süllyesztő lesz a számára - adja az ég, hogy ne legyen igazam.

Biaggi duplája - Superbike

S akkor most néhány szót a szupersportosokról. Az ír Eugene Laverty nyerte az évadnyitót, s ezúttal is volt esélye a győzelemre. De jött a spanyol Lascorz (érdekes, a 600-asoknál jó a Kawasaki), és a török Kenan Sofuoglu, akik nagyon jót harcoltak egymással a győzelemért. Úgy tűnt, hogy Joan Lascorz nyer, de a legvégén Sofuoglu egy ritka szép előzést bemutatva elhalászta előle a győzelmet. Ezzel a török vezet a pontversenyben, de csak egy pont az előnye a spanyollal szemben.

Szóval, így állunk, két verseny után. De, közhely, tehát igaz, nagyon sok van még hátra az idei világbajnokságból. A még hátralévő 11 versenyből a következőt Valenciában rendezik meg. Más típusú, lassabb pálya, lehet, hogy teljesen más erőviszonyokkal.

Várjuk a folytatást.

Eurosport - Várhegyi Ferenc

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Superbike

Sykes bombaformában - Superbike

Superbike - Sykes bombaformában

Tom Sykes mindkét futamot megnyerte a Szuperbike vb aragóniai hétvégéjén

Nyeregbe föl! - Superbike

Superbike - Nyeregbe föl!

Úgy néz ki, hogy éhesek voltak már a motorosok egy jó kis versengésre.

Sykes a világbajnok - Superbike

Superbike - Sykes a világbajnok

Valójában semmi szokatlan nem történt Jerezben, a szuperbike világbajnokság utolsó versenyén.

Hárman egy célért - Superbike

Superbike - Hárman egy célért

Tom Sykes, Eugene Laverty és Sylvain Guintoli lehet még szuperbike világbajnok 2013-ban.

Érik Sykes aranya - Superbike

Superbike - Érik Sykes aranya

Tom Sykes mindkét futamot megnyerte Magny Cours-ban a szuperbike világbajnokság utolsó előtti állomásán.

Balesetek - Superbike

Superbike - Balesetek

Mindenki tudja, hogy a Nürburgringen motorozni, nem gyerekjáték.

Motoros tragédia - Superbike

Superbike - Motoros tragédia

Andrea Antonelli életét veszítette a moszkvai szupersport vb futamon.

Superbike - Antonelli életét vesztette Moszkvában

Antonelli életét vesztette a superbike futamon Moszkvában

Imola, elektronika, Haga - Superbike

Superbike - Imola, elektronika, Haga

A fenti három szóban talán minden benne van, ami a szuperbike világbajnokság hétvégi fordulója előtt fontos.

Melandri feltámadása - Superbike

Superbike - Melandri feltámadása

Marco Melandri a legszebb napjaira emlékeztetően motorozott Monzában.