•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 20/04/2015
 

Home

 

Superbike

29/03/2010 - 23:14

Biaggi duplája


Biaggi duplája - Superbike
Reuters

Tökéletes hétvégéje volt Max Biagginak és az Apriliának.

A veterán olasz mindkét futamot megnyerte a portugáliai szuperbike vb versenyen. Ezzel beállította Troy Bayliss csúcsát, aki szintén két alkalommal győzött Portimaóban.

Rendeztek már korábban is szuperbike vb futamokat Portugáliában, korábban például Estorilban, de ezen az új helyszínen 2008-óta köröznek a motorosok.

Biaggi duplája - Superbike

Bayliss visszavonulása után csak egy versenyző, Michel Fabrizio állt most rajthoz a korábbi nyertesek közül. Fabrizióról azonban hamar kiderült, hogy 2010-ben itt nem fogja szaporítani a győzelmei számát. Szegény olasz már az edzésen nagyon lemaradt, még a legjobb húszba is alig fért be.

Csakúgy, mint Haga Norijuki, akiről lassan már meg lehetne mintázni a balszerencse szobrát. Még-egy két ilyen verseny, és megint búcsút mondhat a világbajnoki álmainak. Persze Fabrizio és Haga kudarcában legalább ennyire benne volt a Ducati is, amely emberemlékezet óta nem volt ilyen gyenge.

Külön kín a gyáriaknak, hogy a privát Ducatival induló Carlos Checa újra sokkal jobb volt a gyári versenyzőknél. győzni ugyan most ő sem tudott, de két negyedik helyével megmutatta, hogy jó az öreg a háznál.

Így volt ezzel az Aprilia is. Biaggi – aki amúgy igazi primadonna – ezúttal nem balhézott, hanem nagyszerű teljesítményt nyújtott. Győzelmei több szempontból is Valentino Rossi teljesítményét idézték, ugyanis mindkét futamban rontott, mégis nyert. Így szokta a MotoGP-ben a doktor is – megmutatva, hogy így is ő legjobb. Biaggi azért egy dolgot nem utánzott, mégpedig Rossi híresen gyenge rajtját.

Biaggi duplája - Superbike

Jól is tette, mert komoly ellenfeleitől csak így tudott megszabadulni. Leon Haslammel azért így jókat csatázott – legalább volt egy kis izgalom is a futamokon. Biaggi győzelmeivel már a második helyen áll a pontversenyben, igaz, Haslam még nagy falat, mert az angol képtelen hibázni – csak első és második helyezései vannak.

Dicsérnünk kell tehát őt is, no meg a Suzukit, amely tavaly még nagyon gyenge volt, most azonban nagyszerű.

A Yamahának viszont vannak gondjai. Toseland még mindig nem elég gyors – ebben szerepet játszik a sérülése is – Crutchlow pedig először elbukott, majd megszerzett egy harmadik helyezést – a teljesítménye tehát nem elég kiegyensúlyozott.

Biaggi duplája - Superbike

Hasonló cipőben jár a Hondás Jonathan Rea is, aki roppant gyors, de ezen a versenyen is követett el hibát. Majd a motorblokkja ment tönkre – nem egy ideális helyzet, annyi szent.

De ő legalább versenyben van, nem úgy, mint a Kawasakis Chris Vermuelen, aki ausztráliai sérülése miatt el sem tudott indulni Portugáliában. Egyébként az a benyomásom, hogy a Kawasaki egy süllyesztő lesz a számára - adja az ég, hogy ne legyen igazam.

Biaggi duplája - Superbike

S akkor most néhány szót a szupersportosokról. Az ír Eugene Laverty nyerte az évadnyitót, s ezúttal is volt esélye a győzelemre. De jött a spanyol Lascorz (érdekes, a 600-asoknál jó a Kawasaki), és a török Kenan Sofuoglu, akik nagyon jót harcoltak egymással a győzelemért. Úgy tűnt, hogy Joan Lascorz nyer, de a legvégén Sofuoglu egy ritka szép előzést bemutatva elhalászta előle a győzelmet. Ezzel a török vezet a pontversenyben, de csak egy pont az előnye a spanyollal szemben.

Szóval, így állunk, két verseny után. De, közhely, tehát igaz, nagyon sok van még hátra az idei világbajnokságból. A még hátralévő 11 versenyből a következőt Valenciában rendezik meg. Más típusú, lassabb pálya, lehet, hogy teljesen más erőviszonyokkal.

Várjuk a folytatást.

Eurosport - Várhegyi Ferenc

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Superbike

Rea, az asseni mester - Superbike

Superbike - Rea, az asseni mester

Jonathan Rea mindkét futamot megnyerte Assenben, a Szuperbike világbajnokság negyedik helyszínén.

Brit uralom - Superbike

Superbike - Brit uralom

Ha ez a tengeren történt volna néhány évszázaddal ezelőtt, nem csodálkoznánk, hiszen Anglia nagyon hosszú ideig tengeri nagyhatalom volt.

Rea duplája – Talmával - Superbike

Superbike - Rea duplája – Talmával

Talmácsi Gábor szorgalmasan végigdolgozta a Superbike Világbajnokság thaiföldi versenynapját az Eurosport stúdiójában

Talmácsi Gábor az Eurosporton - Superbike

Superbike - Talmácsi Gábor az Eurosporton

Nem, ezúttal nem versenyzőként, hanem szakkommentátorként

Holtverseny - Superbike

Superbike - Holtverseny

Jonathan Rea és Leon Haslam egy-egy győzelemmel és egy-egy második hellyel kezdte Ausztráliában a 2015 –ös Szuperbike világbajnokságot.

Sylvain Guintoli világbajnok - Superbike

Superbike - Sylvain Guintoli világbajnok

Stílszerűen, mindkét katari futamot megnyerve, Sylvain Guintoli lett a 2014-es Superbike világbajnok.

Most dől el - Superbike

Superbike - Most dől el

Vasárnap Katarban eldől, ki nyeri a 2014-es superbike világbajnokságot.

Melandri szelektív gondolkodása - Superbike

Superbike - Melandri szelektív gondolkodása

Megosztotta Marco Melandri tette a közvéleményt a Magny-coursi esős Superbike futamok után.

Melandri dupla és magyar pontok - Superbike

Superbike - Melandri dupla és magyar pontok

Most sajnálhatja csak igazán Marco Melandri, hogy nyerő helyzetben elesett a laguna secai második futamon.

Laguna Seca, te csodás! - Superbike

Superbike - Laguna Seca, te csodás!

A superbike vb amerikai állomásán sok minden kiderült.