•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
 

Home

 

Superbike

26/04/2010 - 12:13

Rea dupla


Rea dupla - Superbike
From Official Website

Mint egy klasszikus arab kávé. Erős, határozott, lendületes. Ilyen volt Jonathan Rea Assenben, a szuperbike világbajnokság negyedik versenyén

Hogy az északír motoros nagyon gyors, azt eddig is tudtuk. De azt is, hogy a gyorsasága nem mindig hoz eredményt, mert a stílusából adódóan többet ront a kelleténél.

Rea dupla - Superbike

Ezen a hétvégén azonban Rea nem hibázott. Mindkét futamban sokat kockáztatott, de látva a többieket, nem is nagyon tehetett volna másként. Az élmezőny roppant erős volt, olyan helyezkedéseket, támadásokat, védéseket láttunk tőlük, hogy csak ámultunk.

Nagyszerűen versenyzett például Troy Corser, aki úgy ment a BMW-vel, mint még soha. A kétszeres világbajnok ausztrál végül két ötödik helyet gyűjtött be, de sokáig a győzelemért is versenyben volt. Tanári módon motorozott, az első futamban nagyon sokáig vezetett is.

Kalapot kell emelnünk James Toseland teljesítménye előtt is. Az angol kétszer is felállhatott a dobogóra, mindkétszer egy nem túl jó rajt után. Élmény volt látni elszántságát, tudatosságát, és hibátlan stílusát. Sikeréhez természetesen hozzájárultak a Yamaha elektronikai fejlesztései is, amelyek révén versenyképesebb lett a motor.

A legnagyobb dicséretet természetesen Jonathan Rea-nak jár. A Ten Kate Honda versenyzője eredményesen tesztelt a futamok előtt Assenben, és nagyon megtanulta az új pályát. Látszott, hogy minden versenyhelyzetben volt arra ötlete, hogyan tudná kivédeni a támadásokat, vagy hogyan tudná lehagyni az ellenfeleket. S ezen a vasárnapon meg is valósította az ötleteit.

Szóval, minden rendben volt vele. Két győzelmének köszönhetően a pontverseny harmadik helyére zárkózott fel, mostantól fogva vele is számolni kell.

Rea dupla - Superbike

A vb két éllovasának, Leon Haslamnek és Max Biagginak küzdelmes napja volt. Haslam az első futamban csak a 11-ik lett – a magyarázat, hogy komoly fékproblémákkal küszködött. A következőben azonban már második lett – mutatva, hogy a Suzuki továbbra is jó úton jár. Biaggi nem tudott a dobogóért harcolni, de értékes pontokat gyűjtve, a pontversenyben továbbra is tartja a második helyét.

A gyári Ducatisok legszívesebben elfelejtenék ezt a hétvégét. Haga az első futamban csak küszködött, a másodikban pedig a motor meghibásodása miatt kiállt. Fabrizio hajtott, de így is beleszürkült a mezőnybe.

A szupersportosoknál Eugene Laverty győzött Joan Lascorz és Kenan Sofuoglu előtt. Az ír fiúnak ez volt a második győzelme, ennek ellenére csak a harmadik helyen áll a pontversenyben. A jobb átlagteljesítményt nyújtó Lascorz és Sofuoglu egyelőre megelőzik őt.

Rea dupla - Superbike

Tóth Imre Assenben megfutotta élete első szupersport vb futamát. A kissé erőtlen Hondával (a masina jó 20 lóerővel gyengébb a többiek gépénél) a 16-ik, utolsó helyen ért célba. De legalább befejezte a futamot, és újra versenyzett, amelyre idén most először volt alkalma. A motort a verseny után felújítják, hogy a monzai viadalra erősebb legyen.

Folytatás május 9-én, a roppant gyors monzai pályán.

Az Eurosport HD minőségben közvetíti az olasz versenyt is. Ha a futamok színvonala olyan lesz, mint Assenben, akkor nem fogunk csalódni.

 

Eurosport - Várhegyi Ferenc

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Superbike

Rea, az asseni mester - Superbike

Superbike - Rea, az asseni mester

Jonathan Rea mindkét futamot megnyerte Assenben, a Szuperbike világbajnokság negyedik helyszínén.

Brit uralom - Superbike

Superbike - Brit uralom

Ha ez a tengeren történt volna néhány évszázaddal ezelőtt, nem csodálkoznánk, hiszen Anglia nagyon hosszú ideig tengeri nagyhatalom volt.

Rea duplája – Talmával - Superbike

Superbike - Rea duplája – Talmával

Talmácsi Gábor szorgalmasan végigdolgozta a Superbike Világbajnokság thaiföldi versenynapját az Eurosport stúdiójában

Talmácsi Gábor az Eurosporton - Superbike

Superbike - Talmácsi Gábor az Eurosporton

Nem, ezúttal nem versenyzőként, hanem szakkommentátorként

Holtverseny - Superbike

Superbike - Holtverseny

Jonathan Rea és Leon Haslam egy-egy győzelemmel és egy-egy második hellyel kezdte Ausztráliában a 2015 –ös Szuperbike világbajnokságot.

Sylvain Guintoli világbajnok - Superbike

Superbike - Sylvain Guintoli világbajnok

Stílszerűen, mindkét katari futamot megnyerve, Sylvain Guintoli lett a 2014-es Superbike világbajnok.

Most dől el - Superbike

Superbike - Most dől el

Vasárnap Katarban eldől, ki nyeri a 2014-es superbike világbajnokságot.

Melandri szelektív gondolkodása - Superbike

Superbike - Melandri szelektív gondolkodása

Megosztotta Marco Melandri tette a közvéleményt a Magny-coursi esős Superbike futamok után.

Melandri dupla és magyar pontok - Superbike

Superbike - Melandri dupla és magyar pontok

Most sajnálhatja csak igazán Marco Melandri, hogy nyerő helyzetben elesett a laguna secai második futamon.

Laguna Seca, te csodás! - Superbike

Superbike - Laguna Seca, te csodás!

A superbike vb amerikai állomásán sok minden kiderült.