•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 23/04/2014
Eurosport
 

Home

 

Superbike

26/04/2010 - 12:13

Rea dupla


Rea dupla - Superbike
From Official Website

Mint egy klasszikus arab kávé. Erős, határozott, lendületes. Ilyen volt Jonathan Rea Assenben, a szuperbike világbajnokság negyedik versenyén

Hogy az északír motoros nagyon gyors, azt eddig is tudtuk. De azt is, hogy a gyorsasága nem mindig hoz eredményt, mert a stílusából adódóan többet ront a kelleténél.

Rea dupla - Superbike

Ezen a hétvégén azonban Rea nem hibázott. Mindkét futamban sokat kockáztatott, de látva a többieket, nem is nagyon tehetett volna másként. Az élmezőny roppant erős volt, olyan helyezkedéseket, támadásokat, védéseket láttunk tőlük, hogy csak ámultunk.

Nagyszerűen versenyzett például Troy Corser, aki úgy ment a BMW-vel, mint még soha. A kétszeres világbajnok ausztrál végül két ötödik helyet gyűjtött be, de sokáig a győzelemért is versenyben volt. Tanári módon motorozott, az első futamban nagyon sokáig vezetett is.

Kalapot kell emelnünk James Toseland teljesítménye előtt is. Az angol kétszer is felállhatott a dobogóra, mindkétszer egy nem túl jó rajt után. Élmény volt látni elszántságát, tudatosságát, és hibátlan stílusát. Sikeréhez természetesen hozzájárultak a Yamaha elektronikai fejlesztései is, amelyek révén versenyképesebb lett a motor.

A legnagyobb dicséretet természetesen Jonathan Rea-nak jár. A Ten Kate Honda versenyzője eredményesen tesztelt a futamok előtt Assenben, és nagyon megtanulta az új pályát. Látszott, hogy minden versenyhelyzetben volt arra ötlete, hogyan tudná kivédeni a támadásokat, vagy hogyan tudná lehagyni az ellenfeleket. S ezen a vasárnapon meg is valósította az ötleteit.

Szóval, minden rendben volt vele. Két győzelmének köszönhetően a pontverseny harmadik helyére zárkózott fel, mostantól fogva vele is számolni kell.

Rea dupla - Superbike

A vb két éllovasának, Leon Haslamnek és Max Biagginak küzdelmes napja volt. Haslam az első futamban csak a 11-ik lett – a magyarázat, hogy komoly fékproblémákkal küszködött. A következőben azonban már második lett – mutatva, hogy a Suzuki továbbra is jó úton jár. Biaggi nem tudott a dobogóért harcolni, de értékes pontokat gyűjtve, a pontversenyben továbbra is tartja a második helyét.

A gyári Ducatisok legszívesebben elfelejtenék ezt a hétvégét. Haga az első futamban csak küszködött, a másodikban pedig a motor meghibásodása miatt kiállt. Fabrizio hajtott, de így is beleszürkült a mezőnybe.

A szupersportosoknál Eugene Laverty győzött Joan Lascorz és Kenan Sofuoglu előtt. Az ír fiúnak ez volt a második győzelme, ennek ellenére csak a harmadik helyen áll a pontversenyben. A jobb átlagteljesítményt nyújtó Lascorz és Sofuoglu egyelőre megelőzik őt.

Rea dupla - Superbike

Tóth Imre Assenben megfutotta élete első szupersport vb futamát. A kissé erőtlen Hondával (a masina jó 20 lóerővel gyengébb a többiek gépénél) a 16-ik, utolsó helyen ért célba. De legalább befejezte a futamot, és újra versenyzett, amelyre idén most először volt alkalma. A motort a verseny után felújítják, hogy a monzai viadalra erősebb legyen.

Folytatás május 9-én, a roppant gyors monzai pályán.

Az Eurosport HD minőségben közvetíti az olasz versenyt is. Ha a futamok színvonala olyan lesz, mint Assenben, akkor nem fogunk csalódni.

 

Eurosport - Várhegyi Ferenc

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Superbike

Sykes bombaformában - Superbike

Superbike - Sykes bombaformában

Tom Sykes mindkét futamot megnyerte a Szuperbike vb aragóniai hétvégéjén

Nyeregbe föl! - Superbike

Superbike - Nyeregbe föl!

Úgy néz ki, hogy éhesek voltak már a motorosok egy jó kis versengésre.

Sykes a világbajnok - Superbike

Superbike - Sykes a világbajnok

Valójában semmi szokatlan nem történt Jerezben, a szuperbike világbajnokság utolsó versenyén.

Hárman egy célért - Superbike

Superbike - Hárman egy célért

Tom Sykes, Eugene Laverty és Sylvain Guintoli lehet még szuperbike világbajnok 2013-ban.

Érik Sykes aranya - Superbike

Superbike - Érik Sykes aranya

Tom Sykes mindkét futamot megnyerte Magny Cours-ban a szuperbike világbajnokság utolsó előtti állomásán.

Balesetek - Superbike

Superbike - Balesetek

Mindenki tudja, hogy a Nürburgringen motorozni, nem gyerekjáték.

Motoros tragédia - Superbike

Superbike - Motoros tragédia

Andrea Antonelli életét veszítette a moszkvai szupersport vb futamon.

Superbike - Antonelli életét vesztette Moszkvában

Antonelli életét vesztette a superbike futamon Moszkvában

Imola, elektronika, Haga - Superbike

Superbike - Imola, elektronika, Haga

A fenti három szóban talán minden benne van, ami a szuperbike világbajnokság hétvégi fordulója előtt fontos.

Melandri feltámadása - Superbike

Superbike - Melandri feltámadása

Marco Melandri a legszebb napjaira emlékeztetően motorozott Monzában.