•  
  • Belépés | Regisztráció
VASÁRNAP 26/04/2015
 

Home

 

Supersport

21/02/2007 - 15:21

Magyar a szupersport VB-n!


Talmácsi Gergő - Supersport
Imago

Mérföldkő a magyar motorsport történetében, hogy 2007-ben Talmácsi Gergő részt vesz a szupersport világbajnokság versenyein!

Korábban, még a szuperbike VB-k résztvevőjeként Harmati Árpádért szurkolhattunk, most pedig, az ugyancsak a Flammini Group által szervezett szupersport VB-n az ifjabb Talmácsiért. Óriási dolog ez, hiszen így a FIM égisze alá tartozó gyorsasági világbajnokságok közül kettőben is van állandó magyar motoros. A GP versenyeken ifj. Tóth Imre és Talmácsi Gábor, a szupersport VB-n Talmácsi Gergő indul.

Talmácsi Gergő - Supersport

Sajnos, az ő szereplését egy meglehetősen furcsa ügy előzte meg. A hazai rangsort illetően nézeteltérés támadt Talmáék és a hazai szövetség között, amelynek köszönhetően Gergő nem magyar, hanem olasz licenccel indul a VB-n. De, Magyarország képviseletében, és számunkra ez a lényeg. Talmácsit 88-as rajtszámmal láthatjuk majd a versenyeken, a Vector Racing Team tagjaként egy Yamaha YZFR6-os motoron. Csapattársa az orosz Vlagyimir Ivanov lesz, ketten tehát egyfajta közép-kelet európai magot alkotnak.

A versenyeken szereplő 600 köbcentiméteres gépek igazi sportmotorok. Ez a sorozat az 1990-es évek második felében kapta meg a világbajnoki rangot, és az óta számtalan kitűnő versenyzőt adott a motorsportnak. Andrew Pitt, Stephane Chambon, Fabrizio Pirovano, Paolo Casoli, Fabien Foret, Sebastien Charpentier neve garancia volt és marad arra, hogy itt nem háztömb körüli motorozgatásról, hanem világszínvonalú produkcióról van szó.

Talmácsi Gergő - Supersport

Az idei mezőny is nagyon erős. Az elmúlt évek legjobb csapatának, a holland Ten Kate Hondának a vezéregyénisége továbbra is a világbajnok Charpentier, valamint a korábban Németországban, tavaly pedig már a VB-n megedződő, remek képességű török Kenan Sofuoglu. Természetesen mindketten kitűnő esélyekkel kezdik ezt a szezont.

2006-ban azonban Charpentier sérülése miatt is, nagyon megközelítette őket a Yamaha. A veterán ausztrál Kevin Curtain egy már - már megnyert VB-t bukott el egy nagyon izgalmas végjátékban. A Yamaha SSP Racing tagjaként 2007-ben újra nekiveselkedik, és a Yamaha képes lehet arra, hogy nyerő motort adjon alá. Csapattársa a szintén nagyszerű honfitárs, Broc Parkes, ők ketten sok borsot törhetnek az ellenfelek orra alá.

Talmácsi Gergő - Supersport

De érdemes szót ejteni a rendkívül tapasztalt japán Fujiwaráról is, aki idén az újonnan bemutatkozó Althea Honda Team színeiben indul. A dán Robbin Harms korábban a GP versenyeken szerepelt, csakúgy, mint az olasz Simone Sanna, akik egy-egy Honda CBR 600RR motorral versenyeznek majd. Itt van Vesa Kallio, Mika Kalliónak a testvére, aki szeretné öregbíteni a család hírnevét. Egy Kawasakival versenybe száll a korábbi világbajnok francia Fabien Foret is, és figyeljük nagyon David Checát és Sebastien Gimbertet is, akik elsősorban a 24 órás versenyeken, illetve az endurance világbajnokságokon szereztek hírnevet és nyertek aranyakat.

Talmácsi Gergő - Supersport

Szóval, Talmácsi Gergőnek nem lesz könnyű dolga ebben a mezőnyben. Vannak pályák, amelyeket még nem ismer, s össze kell szoknia a csapatával és a motorjával is. Reméljük, az ismerkedési folyamat hamarosan eredménnyel zárul. Hogy milyen esélyei lehetnek? Ez a tanulás éve. Ha pontokat szerez, az már jó, ha néhány versenyen a mezőny első felében végez, nagyszerű. A szupersport VB egyébként meglehetősen kiszámíthatatlan sorozat, olyan, amelyen bármi előfordulhat. Sebastien Charpentier tavaly duplázása például merőben szokatlan, korábban évről-évre változott a világbajnok személye.

Csak egy biztos, az izgalom. És az, hogy az izgalmas csatákban egy magyar fiatalember is részt vesz. Ha gondolják, szurkoljanak velünk, érte, hiszen az Eurosport a szuperbike VB-hez hasonlóan a szupersport versenyeket is közvetíti.

Eurosport - Várhegyi Ferenc

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Supersport

Tóth Imre a Szupersportban - Supersport

Supersport - Tóth Imre a Szupersportban

Tóth Imre Assenben mutatkozik be a Szupersport kategóriában.

Crutchlow először  - Supersport

Supersport - Crutchlow először

Az idei első két szupersport vb futamot a Hondások nyerték meg. Ausztráliában Kenan Sofuoglu, Katarban Eugene Laverty diadalmaskodtak.

Aszfalton és murván  - Supersport

Supersport - Aszfalton és murván

Supersport-vb

Craig Jones 1985 – 2008  - Supersport

Supersport - Craig Jones 1985 – 2008

A Brands Hatch-i Supersport versenyen súlyos fejsérülést szenvedett a Parkalgar Honda csapat motorosa, Craig Jones

Supersport VB - Supersport

Supersport - Kenan Sofuoglu történelmet írt

Kenan Sofuoglu történelmet írt

Zöld villám - Supersport

Supersport - Zöld villám

A Kawasaki verhetetlen volt a Philip Island-i szupersport VB futamon.

Talmácsi Gergő - Supersport

Supersport - Talmácsi Gergő bemutatkozása

Kezdjük a magyarok szempontjából legfontosabb hírrel, Talmácsi Gergő célba ért élete első szupersport Vb futamán Katarban.

Talmácsi Gergő - Supersport

Supersport - Magyar a szupersport VB-n!

Mérföldkő a magyar motorsport történetében, hogy 2007-ben Talmácsi Gergő részt vesz a szupersport világbajnokság versenyein!

Cikk archívum - Supersport

Supersport - SUPERSPORT

SUPERSPORT