•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 04/05/2015
 

Home

 

Supersport

24/02/2007 - 17:31

Talmácsi Gergő bemutatkozása


Talmácsi Gergő - Supersport
Eurosport

Kezdjük a magyarok szempontjából legfontosabb hírrel, Talmácsi Gergő célba ért élete első szupersport Vb futamán Katarban. A Vctor Racing Team színeiben induló versenyző a 21-ik lett Yamahájával. Elsőre ez nem rossz, még akkor sem, ha csapattársa, az oros

De Talma még csak most ismerkedett ezzel a pályával, a csapattal és a motorral, így dőreség lett volna ennél többre számítani.

S valószínűleg még egy jó ideig ez lesz a helyzet. Talmácsi legjobb körideje több mint 4 másodperccel volt gyengébb a győztes török Sofuoglu eredményénél. Nem azért, mert ennyivel lassabb, hanem mert a két csapat és motor között ég és föld a különbség, a török pedig, az idei egyik aranyesélyes.

Talmácsi Gergő - Supersport

Sofuoglu egyébként éppen Hondás csapattársával a kétszeres világbajnok Charpentiervel harcolt az első helyért, amikor a francia az utolsó előtti körben elesett, így szabaddá vált az út a török előtt. Mögötte a tavalyi VB ezüstérmes veterán Kevin Courtain végzett Yamahával, a harmadik pedig, némi meglepetésre a japán Fujiwara lett. Nem Fujiwara személye a meglepetés, hanem az, hogy egy újonc csapat, az Althea Honda tagjaként érte el ezt a remek eredményt.

Talmácsi Gergő - Supersport

Talán az is meglepetés, hogy 12 versenyző esett ki. Köztük olyan nagy nevek, mint a francia Charpentier, a francia Tiberio, az ausztrál Parkes, vagy az olasz Simone Sanna. A nap legfurcsább balesete egyébként a francia Gimbert nevéhez fűződik. A hosszútávú versenyeken világhírnevet szerzett GMT 94 csapat tagjaként, saját csapattársával, David Checával ütközött a 15-ik körben, így kiesett. Hogy melyikük volt a hibás, szinte mellékes, a történet a lényeg. Checa egyébként még be tudta fejezni a versenyt, de aligha erre a 23-ik helyre számított.

Ahogy a szuperbikosok, úgy ez a társaság is Ausztráliában folytatja majd. Ha így, mint ahogy kezdtek, nem fogunk elaludni a futamon.

Eurosport - Várhegyi Ferenc

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Supersport

Tóth Imre a Szupersportban - Supersport

Supersport - Tóth Imre a Szupersportban

Tóth Imre Assenben mutatkozik be a Szupersport kategóriában.

Crutchlow először  - Supersport

Supersport - Crutchlow először

Az idei első két szupersport vb futamot a Hondások nyerték meg. Ausztráliában Kenan Sofuoglu, Katarban Eugene Laverty diadalmaskodtak.

Aszfalton és murván  - Supersport

Supersport - Aszfalton és murván

Supersport-vb

Craig Jones 1985 – 2008  - Supersport

Supersport - Craig Jones 1985 – 2008

A Brands Hatch-i Supersport versenyen súlyos fejsérülést szenvedett a Parkalgar Honda csapat motorosa, Craig Jones

Supersport VB - Supersport

Supersport - Kenan Sofuoglu történelmet írt

Kenan Sofuoglu történelmet írt

Zöld villám - Supersport

Supersport - Zöld villám

A Kawasaki verhetetlen volt a Philip Island-i szupersport VB futamon.

Talmácsi Gergő - Supersport

Supersport - Talmácsi Gergő bemutatkozása

Kezdjük a magyarok szempontjából legfontosabb hírrel, Talmácsi Gergő célba ért élete első szupersport Vb futamán Katarban.

Talmácsi Gergő - Supersport

Supersport - Magyar a szupersport VB-n!

Mérföldkő a magyar motorsport történetében, hogy 2007-ben Talmácsi Gergő részt vesz a szupersport világbajnokság versenyein!

Cikk archívum - Supersport

Supersport - SUPERSPORT

SUPERSPORT