•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 26/11/2014
Eurosport
 

Home Tenisz

 

Tenisz

23/04/2012 - 11:54 - Updated 29/01/2014 - 12:53

SALAKBLOG


SALAKBLOG - Tenisz
Imago

Stan the Man

Üldözőből üldözött, első számú svájci teniszező, az első 2009 óta, aki a nagy négyesen kívül GS tornát nyert, és az első, aki legyőzte az elmúlt évek két legjobbját, Nolét és Rafát egy tornán, majd Rogertől fogadta az első gratuláló hívást.

Az első, aki levetkőzte a lúzer jelzőt, az első, aki igazán hinni tudott benne, hogy meg lehet csinálni, akár legjobbakon keresztül is.

Az első, aki elhagyta a családját, hogy sikeresebb teniszező legyen, de aztán rájött, hogy csak úgy lehet igazán sikeres, ha visszatér hozzájuk.

Az első, aki honfitársán kívül az elmúlt 10 évben Grand Slam tornát tudott nyerni.

És hosszú idő óta az első, aki mindenki szerint, vita nélkül megérdemelte.

Tovább a cikkre

 

 

 

 

 

Döntő előtt

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.” (Samuel Beckett). Az ír költő szavai egy olyan helyen lesznek olvashatók ma több millió teniszrajongó számára, mely a legkevésbé lesz igénybe véve. Mert ma kell az az egykezes fonák, kell az a svájci szív, kell az árnyékból kitörve felnövő fa ereje, és kell az, hogy elhidd, te nem csak eljutottál a vers utolsó mondatáig, hanem pont ezért túl is léptél azon.

Tovább a cikkre

 

 

 

Final-Li

Végre egy olyan napot élhettünk át egy Grand Slam tornán, amit minden résztvevő boldogan fejezett be. Li Na azért, mert végre győzött Ausztráliában – és nagyon megérdemelte. Dominika Cibulkova azért, mert bizonyította, hogy mindenkinek van második esélye – és nagyon megérdemelte. Robert Lindstedt azért, mert három elveszített wimbledoni döntő után zseniális tenisszel végre páros Grand Slam bajnok lett – és nagyon megérdemelte.

Tovább a cikkre

 

 

 

NA akkor ki DOMInál?

SALAKBLOG - Tenisz

Mindenki azt mondja, hogy ez az Ozzi Open már le van játszva. Hiszen két GS döntőkben tapasztalt teniszező játszik két zöldfülűvel, így már mindenki biztos benne, hogy Li Na harmadik döntőjében végre nyerni tud, míg Sampras sem véletlenül érkezett Melbourne-be, hiszen az ő tizennégyéhez is vészesen közeledik Rafa. Ellenfeleink viszont olyanok, akiknek semmi okuk félni, mert sok-sok évet dolgoztak azért, hogy végül ne csak az ölükbe hulljon egy Grand Slam döntő. Dominika Cibulkova és Li Na döntőbeli párosítása összességében azért meglepetés. A 32. születésnapját 1 hónap múlva várhatóan nem kevés sörrel ünneplő Li fél évvel ezelőtt kis túlzással még a visszavonulásáról szóló sajtóközlemény megfogalmazásával foglalatoskodott, míg Dominika Cibulkova 5 évvel ezelőtti Garros elődöntőjét még legelvetemültebb szurkolói is egyszeri meglepetésként könyvelték el.

Tovább a cikkre

 

 

Elődöntők 4/3

Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság legizgalmasabb pillanatait éljük. Kiestek a címvédők, egy világelső, korábbi Grand Slam bajnokok. Berobbant egy tinédzser, újra a csúcsra érhet egy tapasztalt kínai, és megdöbbentősen összeszedett játékkal jutott döntőbe egy pici szlovák lány. Stananimal kiharcolta azt, ami már régóta járt neki: visszavágott annak, akinek kell és még döntőbe is jutott. Van viszont még néhány kérdés.

Tovább a cikkre

 

 

 

Másik negyeddöntős

SALAKBLOG - Tenisz

 

Zsini és Stananimal gondoskodtak arról, hogy ne unatkozzunk az első negyeddöntős napon, úgyhogy fel van adva a lecke történetünk második felvonásában szereplőknek. Kelet-Közép-Európa uralja a mai női negyeddöntőket, hiszen Szlovákiánál nyugatibb országba tartozó teniszező nem jutott el a legjobb nyolcig. Egy papírforma és egy legkevésbé sem papírforma negyeddöntőt rendeznek az alsó ágon, hiszen míg Simona Halep és Dominika Cibulkova “meglepetésre” jutottak el (amúgy nem is) a nyolcig, addig Azarenkától és Radwanskától ezt mindenki el is várta

Tovább a cikkre

 

 

 

Negyeddöntős

SALAKBLOG - Tenisz

Hát, eljutottunk idáig. Voltak, akik a nyolcig sem értek el, pedig nagyon szerettek volna, voltak, akikről nem gondoltuk volna, hogy így jutnak el, és voltak, akik simán besétáltak a nyolc közé. Vannak olyanok, akikről egy éve még nem gondoltuk volna, de minden jel arra utalt, vannak olyanok, akiktől elvárjuk, hogy simán meneteljenek tovább, és vannak párharcok, melyektől sokat várunk. Hétfőről keddre virradó éjszaka 2 női és 2 férfi negyeddöntőt rendeznek.

Tovább a cikkre

Nyolc

Jó reggelt! Fussunk is neki a második hétnek. Az ES1-en láthattátok Sharapovát, Azarenkát és Nadalt. Safe to say, Roger és Tsonga folytatják, majd Radwanska zár. ES2-n Murray tart haladó teniszleckét “Hogyan jöjjünk vissza stílusosan hátműtét után” címmel.

Tovább a cikkre

Hat-Hét

SALAKBLOG - Tenisz

 

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam most jött el az ozzizombi mélypont alvásügyileg, úgyhogy gyorsan megírom a programot, aztán elteszem magam a hatodik napra. A hőségben való teniszezésről szóló mélyszakmai elemzést pedig meghagyom az egyetlen és utánozhatatlan Fabiónak, mert tőle sokat lehet tanulni. :)

Tovább a cikkre

Öt

Valahogy csak véget ért minden idők egyik legkeményebb napja az Ausztrál Openen, mert hát volt itt minden. Nagy csaták, kegyetlen kánikula, becsukódó tetők, felfüggesztett meccsek, csúszás, villámlás, zivatar, esőszünet, éjszakába nyúló meccsek, és még Delpo is kiesett. Ja, és megismerhettük az ausztrál tenisz két tinédzser reménységét, Kokkinakist és Kyrgiost, akik hatalmas arcok.

Tovább a cikkre

Eurosport - Szabó Gábor/Szántó Petra

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Tenisz

Nadal az Ausztrál Openen szeretne visszatérni a pályára - Tenisz

Tenisz - Nadal az Ausztrál Openen szeretne visszatérni a pályára

Rafael Nadal a hétfői nap letette annak a nemzetközi teniszakadémiának az alapkövét, amelyet a tervek szerint 2016 nyarán adnak át Manacorban

A legnagyobb - Tenisz

Tenisz - A legnagyobb

Roger Federer már a Davis Kupa döntője előtt is a legnagyobb volt, és akkor is az lenne, ha esetleg elvesztették volna azt. Nem vesztették.

Full house & All in: a király meg az ász - Tenisz

Tenisz - Full house & All in: a király meg az ász

Feltettek mindent két lapra, és bejött. Svájc a világbajnok!

Haragszik-e Wawrinka Federerre? - Tenisz

Tenisz - Haragszik-e Wawrinka Federerre?

Amikor Federer megfordította a Wawrinka elleni elődöntőjét, adódott a kérdés, ez milyen hatással lesz a svájci Davis Kupa csapatra.

Babos Timi 2014: Egyéni sikerek és páros GS Trófea (Videó) - Tenisz

Tenisz - Babos Timi 2014: Egyéni sikerek és páros GS Trófea (Videó)

A legjobb magyar teniszezővel a Tennis Classics sajtótájékoztatóján beszélgettünk a sikerekről és a tervekről.

Szégyellje magát Roger Federer? - Tenisz

Tenisz - Szégyellje magát Roger Federer?

Ne feledjük, a belépőjegy megvásárlásával nem vettük meg Roger Federert. Már csak azért sem mert nyilván nem eladó.

No show, avagy megijedt-e Federer? - Tenisz

Tenisz - No show, avagy megijedt-e Federer?

A szurkolók pedig azért szurkolók, hogy szurkolóként reagáljanak, bármit is jelentsen ez.

Vendetta - Tenisz

Tenisz - Vendetta

Még szerencse, hogy sokan ott voltak 2012 nyarán Wimbledonban mindkét Murray-Federeren, mert azok picit szorosabban alakultak.

Meg lehet-e állítani Federert és Djokovicot? - II. rész - Tenisz

Tenisz - Meg lehet-e állítani Federert és Djokovicot? - II. rész

Djokovic mindössze 9 játékot veszített a csoportmeccsek során, ez pedig azt jelenti, hogy az eddig lejátszott játékainak 80%-át megnyerte.

Djokovic papa megállíthatatlan - Tenisz

Tenisz - Djokovic papa megállíthatatlan

Ma eldől, hogy ki lesz a két továbbjutó a tenisz világbajnokság B-csoportjából.