•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 22/09/2014
Eurosport
 

Home Tenisz

 

Tenisz

23/04/2012 - 11:54 - Updated 29/01/2014 - 12:53

SALAKBLOG


SALAKBLOG - Tenisz
Imago

Stan the Man

Üldözőből üldözött, első számú svájci teniszező, az első 2009 óta, aki a nagy négyesen kívül GS tornát nyert, és az első, aki legyőzte az elmúlt évek két legjobbját, Nolét és Rafát egy tornán, majd Rogertől fogadta az első gratuláló hívást.

Az első, aki levetkőzte a lúzer jelzőt, az első, aki igazán hinni tudott benne, hogy meg lehet csinálni, akár legjobbakon keresztül is.

Az első, aki elhagyta a családját, hogy sikeresebb teniszező legyen, de aztán rájött, hogy csak úgy lehet igazán sikeres, ha visszatér hozzájuk.

Az első, aki honfitársán kívül az elmúlt 10 évben Grand Slam tornát tudott nyerni.

És hosszú idő óta az első, aki mindenki szerint, vita nélkül megérdemelte.

Tovább a cikkre

 

 

 

 

 

Döntő előtt

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.” (Samuel Beckett). Az ír költő szavai egy olyan helyen lesznek olvashatók ma több millió teniszrajongó számára, mely a legkevésbé lesz igénybe véve. Mert ma kell az az egykezes fonák, kell az a svájci szív, kell az árnyékból kitörve felnövő fa ereje, és kell az, hogy elhidd, te nem csak eljutottál a vers utolsó mondatáig, hanem pont ezért túl is léptél azon.

Tovább a cikkre

 

 

 

Final-Li

Végre egy olyan napot élhettünk át egy Grand Slam tornán, amit minden résztvevő boldogan fejezett be. Li Na azért, mert végre győzött Ausztráliában – és nagyon megérdemelte. Dominika Cibulkova azért, mert bizonyította, hogy mindenkinek van második esélye – és nagyon megérdemelte. Robert Lindstedt azért, mert három elveszített wimbledoni döntő után zseniális tenisszel végre páros Grand Slam bajnok lett – és nagyon megérdemelte.

Tovább a cikkre

 

 

 

NA akkor ki DOMInál?

SALAKBLOG - Tenisz

Mindenki azt mondja, hogy ez az Ozzi Open már le van játszva. Hiszen két GS döntőkben tapasztalt teniszező játszik két zöldfülűvel, így már mindenki biztos benne, hogy Li Na harmadik döntőjében végre nyerni tud, míg Sampras sem véletlenül érkezett Melbourne-be, hiszen az ő tizennégyéhez is vészesen közeledik Rafa. Ellenfeleink viszont olyanok, akiknek semmi okuk félni, mert sok-sok évet dolgoztak azért, hogy végül ne csak az ölükbe hulljon egy Grand Slam döntő. Dominika Cibulkova és Li Na döntőbeli párosítása összességében azért meglepetés. A 32. születésnapját 1 hónap múlva várhatóan nem kevés sörrel ünneplő Li fél évvel ezelőtt kis túlzással még a visszavonulásáról szóló sajtóközlemény megfogalmazásával foglalatoskodott, míg Dominika Cibulkova 5 évvel ezelőtti Garros elődöntőjét még legelvetemültebb szurkolói is egyszeri meglepetésként könyvelték el.

Tovább a cikkre

 

 

Elődöntők 4/3

Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság legizgalmasabb pillanatait éljük. Kiestek a címvédők, egy világelső, korábbi Grand Slam bajnokok. Berobbant egy tinédzser, újra a csúcsra érhet egy tapasztalt kínai, és megdöbbentősen összeszedett játékkal jutott döntőbe egy pici szlovák lány. Stananimal kiharcolta azt, ami már régóta járt neki: visszavágott annak, akinek kell és még döntőbe is jutott. Van viszont még néhány kérdés.

Tovább a cikkre

 

 

 

Másik negyeddöntős

SALAKBLOG - Tenisz

 

Zsini és Stananimal gondoskodtak arról, hogy ne unatkozzunk az első negyeddöntős napon, úgyhogy fel van adva a lecke történetünk második felvonásában szereplőknek. Kelet-Közép-Európa uralja a mai női negyeddöntőket, hiszen Szlovákiánál nyugatibb országba tartozó teniszező nem jutott el a legjobb nyolcig. Egy papírforma és egy legkevésbé sem papírforma negyeddöntőt rendeznek az alsó ágon, hiszen míg Simona Halep és Dominika Cibulkova “meglepetésre” jutottak el (amúgy nem is) a nyolcig, addig Azarenkától és Radwanskától ezt mindenki el is várta

Tovább a cikkre

 

 

 

Negyeddöntős

SALAKBLOG - Tenisz

Hát, eljutottunk idáig. Voltak, akik a nyolcig sem értek el, pedig nagyon szerettek volna, voltak, akikről nem gondoltuk volna, hogy így jutnak el, és voltak, akik simán besétáltak a nyolc közé. Vannak olyanok, akikről egy éve még nem gondoltuk volna, de minden jel arra utalt, vannak olyanok, akiktől elvárjuk, hogy simán meneteljenek tovább, és vannak párharcok, melyektől sokat várunk. Hétfőről keddre virradó éjszaka 2 női és 2 férfi negyeddöntőt rendeznek.

Tovább a cikkre

Nyolc

Jó reggelt! Fussunk is neki a második hétnek. Az ES1-en láthattátok Sharapovát, Azarenkát és Nadalt. Safe to say, Roger és Tsonga folytatják, majd Radwanska zár. ES2-n Murray tart haladó teniszleckét “Hogyan jöjjünk vissza stílusosan hátműtét után” címmel.

Tovább a cikkre

Hat-Hét

SALAKBLOG - Tenisz

 

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam most jött el az ozzizombi mélypont alvásügyileg, úgyhogy gyorsan megírom a programot, aztán elteszem magam a hatodik napra. A hőségben való teniszezésről szóló mélyszakmai elemzést pedig meghagyom az egyetlen és utánozhatatlan Fabiónak, mert tőle sokat lehet tanulni. :)

Tovább a cikkre

Öt

Valahogy csak véget ért minden idők egyik legkeményebb napja az Ausztrál Openen, mert hát volt itt minden. Nagy csaták, kegyetlen kánikula, becsukódó tetők, felfüggesztett meccsek, csúszás, villámlás, zivatar, esőszünet, éjszakába nyúló meccsek, és még Delpo is kiesett. Ja, és megismerhettük az ausztrál tenisz két tinédzser reménységét, Kokkinakist és Kyrgiost, akik hatalmas arcok.

Tovább a cikkre

Eurosport - Szabó Gábor/Szántó Petra

Program kereső: Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - Tenisz

ANA, VIKA, DAVID - Tenisz

Tenisz - ANA, VIKA, DAVID

Szép hölgyek fináléja, Goffin tündérmeséje és Azarenka nehéz éve - ezek a friss teniszhírek

Li Na visszavonul - Tenisz

Tenisz - Li Na visszavonul

Bejelentette visszavonulását az Ausztrál Open idei bajnoka, Li Na.

Federer: mint újkorában - Tenisz

Tenisz - Federer: mint újkorában

Federer idei sikerének titka, hogy szinte mindenben képes volt fejlődni. Ezt a számok is alátámasztják.

Nem lennénk most Carlos Moyá helyében! - Tenisz

Tenisz - Nem lennénk most Carlos Moyá helyében!

Hiába Nadal, Ferrer és még tíz teniszezőjük a top 100-ban, a spanyolok kiestek a Davis Kupa Világcsoportból.

Tizenhat év, négy hónap - Tenisz

Tenisz - Tizenhat év, négy hónap

Mirjana Lucic-Baroni ennyit várt az újabb trófeára. Még egy horvát teniszcsoda egy héten belül

Most akkor mindennek vége? - Tenisz

Tenisz - Most akkor mindennek vége?

Tényleg ennyi volt Djokovic, Federer és Nadal dominanciája?

Marin Cilic - Tenisz

Tenisz - Marin Cilic

Két magában mindig picit kételkedő ember, akinek együttműködéséből egy csoda született

Cilic US Open győzelme - Tenisz

Tenisz - Cilic US Open győzelme

Nishikori vs Cilic mérkőzés összefoglaló

Ki nevet a végén? (videó) - Tenisz

Tenisz - Ki nevet a végén? (videó)

Hétfő este valamelyikük megtudja, milyen érzés.

Serena győzelme - Tenisz

Tenisz - Serena győzelme

Serena Williams 2012 óta legyőzhetetlen a US Openen