•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
 

Home

 

WRC

10/08/2007 - 14:55

Közeledik a Barum Rally


Közeledik a Barum Rally - WRC
Eurosport

Idén harminchatodik alkalommal indul útjára ez a legendás verseny és idén első alkalommal az IRC mezőnye is pontokat gyűjthet a Zlín környéki pályákon.

Ezeken a gyorsaságikon nyert 1987-ben Ferjáncz Attila és Dr. Tandari János a legendás sárga Audival és azóta sem tudott nyerni magyar páros Barum Rally-t.

Közeledik a Barum Rally - WRC

A szervezők legalább tizenöt S2000-es autót várnak és akkor még az N-es mezőnyt nem is említettük. A magyar szurkolók egyik kedvenc külföldi célversenye a Barum, minden évben tekintélyes magyar kontingens ruccan át, hogy ezen futam megtekintésével töltse el hétvégéjét. Jó, igaz, hogy az ízletes cseh sörök is nyomnak a latban valamennyit de honfitársaink autósport imádatát megkérdőjelezni dőreség lenne, elég, ha csak a hazai bajnoki futamok átlagos nézőszámát vesszük figyelembe. Csak buzdítani tudok mindenkit, hogy pakolja be a családot és/vagy a barátokat az autóba és irány Zlín, aztán majd lesz valahogy de az tuti, hogy életre szóló élmény lesz hattól kilencvenhat éves korig, amit ezen az augusztusi hétvégén láthat a nagyérdemű. Mivel magyar indulóknak is lehet szurkolni, mindenki vigyen magával egy magyar zászlót, nagyon jól esik a versenyzőknek, ha külhonban ilyesmivel buzdítják őket.

Ott lesz például a Budaörs Motorsport Mitsubishi Lancer Evo IX-e, amellyel Szabó Gergő az első magyar IRC pontot hozta haza Oroszországból. Gergő először indul a Barum Rally-n - bár versenyzett már a környéken, nem nagyon lehetnek vérmes reményei. Elmondása szerint céljuk, hogy az N csoport első öt helyének valamelyikén végezzenek, ez pedig nem azonos az abszolult értékelés első nyolc helyének egyikével.

Közeledik a Barum Rally - WRC

Indul az Ifj. Tóth János - Bahor Bea duó is a TRT Peugeot 207 S2000-el. Az ő első futamuk az IRC-ben az Ypres Rally volt de már az első nap elején fel kellett adniuk a versenyt, a főbűnös akkor egy ékszíj volt, ezt az ékszíjat a csapat azonnali hatállyal elbocsátotta és a Barum-ra már nem viszik magukkal. A 207-es eddig minden versenyét befejezte (kivétel az Ypres) ezen a hétvégén pedig Lengyelországban hozza a frászt az ellenfelekre. Ifj. Tóth János elárulta, hogy a belga futam után 80 kilométeren át tesztelhette a Peugeot-t, a Barumon pedig tovább szeretné folytatni az ismerkedést az oroszlánkölyökkel, mindezt úgy, hogy a verseny végi erdménylistán mögötte is találjunk S2000-es célbaérőt.

Magyar indulókról egyelőre ennyit tudok, ha valaki kimaradt, jelezze szerkesztőségünknél és bepótoljuk az elmaradást!

Eddig öt futam, öt különböző győztes. Egy pont különbség az első két helyezett között. Basso madeira-i győzelmével az ötödik helyre iratkozott fel. Ojeda még nem nyert futamot, mégis a második helyen áll. Rövid mondatok de kiviláglik belőlük, hogy milyen kiegyensúlyozott az IRC mezőnye. Ezekben a pillanatokban az előzetes nevezési lista még nem nyilvános, így a most következők csak találgatások.

Az Abarth-nál szerintem marad a portugál versenyen látott felálás, azaz Navarra és Basso ott lesznek Csehországban, Scandola pedig továbbra is marad tartalék. Anton Alen eddig csak a murvás futamokra kapott lehetőséget, a Barum aszfaltos, így Alen otthon marad, Finnországban.

Loix, Isik és Czopik is jönnek ez már öt Fiat. Páran még beeshetnek, szerintem nyolc vagy kilenc Punto-val nyugodtan számolhatunk de lehet, hogy elszámolok valamit.

A Peugeot Spain hozza Ojeda-t és Vouilloz-t. Peugeot-val jön Casier, Janika és még páran, hat 207-t valószínűsítek. Elhozzák majd belgiumból a Polo-kat, mind a kettőt de nem merek tippelni, hogy ki ül majd a kormányuknál.

A Skoda Fabia S2000 bemutatkozására keresve sem találna jobb helyszínt a mlada boleslav-i marketingosztály de semmi hír róluk azóta, hogy Genf-ben kiállították a paripát. Velük nem számolok

Közeledik a Barum Rally - WRC

Ausztráliában már versenyeznek Fiesta S2000-el, de nem hinném, hogy eljönnek ilyen távolra a kenguruk földjéről egy verseny kedvéért, talán majd jövőre. Ez összesen tizenhat vagy tizenhét S2000-es és még nem beszéltünk az N-es Mitsubishi-k ármádiájáról vagy a számtalan S1600-os méregzsákról ők mindannyian arra készülnek, hogy oda-oda szúrjanak a nagyoknak és nem is minden alap nélkül teszik ezt. Láttuk Simon Jean-Joseph-et Törökországban, ahogy a kis Citroennel cibálta a Mitsubishik bajszát murván(!), senki ne gondolja, hogy aszfalton ezt nem fogja megtenni.

Eurosport - Magyar Bence

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - WRC

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n - WRC

WRC - Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Loeb már a Porsche Szuperkupában is - WRC

WRC - Loeb már a Porsche Szuperkupában is

A rali világbajnokságon való versenyzéssel félig-meddig ugyan felhagyott Sebastien Loeb, de a gyorsasági szakágban egyre aktívabb.

WRC - WRC: Volkswagen Polo

WRC: Volkswagen Polo

Sebastien Loeb - WRC

WRC - Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Most minden eldől  - WRC

WRC - Most minden eldől

Eszembe jut 1998, egy repülő sisak, egy betört hátsó szélvédő, Carlos Sainz, Tommi Makinen és még egy csomó minden.

Adminisztratív hiba - WRC

WRC - Adminisztratív hiba

Legalábbis így nevezte Olivier Quesnel Citroën főnök az Ausztrál-rali után történteket.

Botrány Ausztráliában - WRC

WRC - Botrány az Ausztrál-rali körül

Lehet, hogy mégsem kellett volna a megszokott, kényelmes Perth környéki pályákról elvinni a vb-futamot?

Megszakadt a sorozat - WRC

WRC - Megszakadt a sorozat

Jari-Matti Laztalának jutott az a megtiszteltetés, hogy megállítsa Sebastien Loeb-öt a veretlenségi sorozatában.