•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 04/05/2015
 

Home

 

WRC

21/05/2008 - 10:50

WRC-hírek


WRC-hírek - WRC
From Official Website

Sebastien Loeb eddig negyven vb-futamot nyert; Malcolm Wilson boldog; a Suzuki bizakodó; érkezik az új Impreza.

Eurosport 2008-05-21

 

Jövő hétvégén újabb rali-világbajnoki forduló lesz, úgyhogy a csapatok nem sokat pihenhetnek. A Szardínia Rali után, az Akropolisz Rali előtt mindenki a nyilvánosság elé tárta a vágyait, elvárásait, gondolatait.

WRC-hírek - WRC

Loeb miután megszerezte pályafutása negyvenedik elsőségét, idejét látta, hogy az emberek tudtára hozza az érzéseit. Persze sokkal okosabb senki nem lett, mert Loeb-től csak a megszokott sémákat lehet hallani, de azért izgalmas, hogy egy ilyen sikerrel a tarsolyában is mindenről és mindenkiről beszél, kivéve saját magát. Igaz a királyi többesbe ő is beletartozik. „ Természetesen a siker a kemény munkának köszönhető. Lendületesen mentünk egész hétvégén és próbáltuk az előnyünket megtartani a rali végéig. A C4 pompásan működött, semmi baj nem volt vele. Ha nem nyertünk volna, nagyon csalódott lennék, de most boldog vagyok, mert mind a két bajnokságban értékes pontokat szereztünk. Olaszországban megmutattuk, hogy az összes útfelületen versenyképes az autónk, ami bátorítást nyújt a következő versenyekhez.

WRC-hírek - WRC

A Ford csapat vezetője, Malcolm Wilson nem bánta volna, ha valamelyik autóját az első helyen tudhatja, de az elért második illetve harmadik eredmény miatt sem búslakodott. „ Vasárnap rájöttünk, hogy lehetetlen utolérni Sebastient, ezért egyáltalán nem vagyok elkenődve. Szombaton még bíztam abban, hogy harcolhatunk ellene, mert kitűnő időeredményeink voltak. Ezen a versenyen fontos szerepe volt az út pozíciónak, vagyis az, hogy ki hányadik helyről vág neki a távnak. Nem voltunk könnyű helyzetben, ezért különösen boldog vagyok, hogy az autóink állták a megpróbáltatásokat, és megbízhatóak voltak.

WRC-hírek - WRC

Per-Gunnar Andersson úgy ment végig az olasz pályákon a Suzukival, hogy nem kellett igénybe vennie a Szuper Rali szabályt. Ezt mindenképpen sikerként értékelték a japánok. Arról nem is beszélve, hogy a svéd a legjobb tízbe kormányozta SX4-esét. Tény: csapattársa, Toni Gardemeister a második napon kiállt a versenyből a hátsó felfüggesztés hibája nyomán. „Számomra nem volt tökéletes ez a rali” – fűzte hozzá a finn, majd így folytatta: „Most a legfontosabb, hogy a csapat rengeteg tapasztalatot szerzett. Nagyon sok kilométert futottak az autók, főleg Per-Gunnaré, mely ütőképesnek és megbízhatónak látszott. Mindig szem előtt kell tartani, hogy számunkra ez még csak az első idény, s máris komoly fejlődésen mentünk keresztül. Mindig azt mondtam: remek autónk van, és ha egyszer megbízható lesz, akkor nagyszerű eredményeket érünk el vele. Természetesen ehhez idő kell és nagyon sok munka szükségeltetik .”

WRC-hírek - WRC

A végére maradt a szenzáció: a Subaru Görögországban beveti a már régóta meghirdette új Imprezáját. A Subaru tizenöt éve gyűri az Impreza modelljét. A legújabb fejlesztés május 28-án szerepel először hivatalos eseményen, az Akropolisz Rali megnyitóünnepségén. „Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy sikerült bemutatnunk az új autónkat” – lelkendezett David Richards csapatvezető. „ Hamarosan kiderül, hogy milyen munkát végzett a csapat Angliában és Japánban. Nem túlzás kijelenteni, hogy ezzel a kocsival új időszámítás kezdődik a Subaru életében. Elégedett vagyok, hogy Görögországban ütőképes autóval állhatunk rajthoz.

A híreket csak úgy kommentálhatom, ahogy a raliversenyzők jelentős része szokta: majd meglátjuk!

 

 

 

További cikkek:

Ez volt a negyvenedik

Eurosport - Vörös Csaba

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - WRC

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n - WRC

WRC - Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Loeb már a Porsche Szuperkupában is - WRC

WRC - Loeb már a Porsche Szuperkupában is

A rali világbajnokságon való versenyzéssel félig-meddig ugyan felhagyott Sebastien Loeb, de a gyorsasági szakágban egyre aktívabb.

WRC - WRC: Volkswagen Polo

WRC: Volkswagen Polo

Sebastien Loeb - WRC

WRC - Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Most minden eldől  - WRC

WRC - Most minden eldől

Eszembe jut 1998, egy repülő sisak, egy betört hátsó szélvédő, Carlos Sainz, Tommi Makinen és még egy csomó minden.

Adminisztratív hiba - WRC

WRC - Adminisztratív hiba

Legalábbis így nevezte Olivier Quesnel Citroën főnök az Ausztrál-rali után történteket.

Botrány Ausztráliában - WRC

WRC - Botrány az Ausztrál-rali körül

Lehet, hogy mégsem kellett volna a megszokott, kényelmes Perth környéki pályákról elvinni a vb-futamot?

Megszakadt a sorozat - WRC

WRC - Megszakadt a sorozat

Jari-Matti Laztalának jutott az a megtiszteltetés, hogy megállítsa Sebastien Loeb-öt a veretlenségi sorozatában.