•  
  • Belépés | Regisztráció
HÉTFŐ 27/04/2015
Eurosport
 

Home

 

WRC

02/06/2008 - 14:33

Loeb az Akropolisz tetején


Loeb az Akropolisz tetején - WRC
From Official Website

Pontosak voltak azok a jóslatok, amelyek defektet és felfüggesztés gondot jövendöltek az Akropolisz Rali résztvevőinek.

Eurosport 2008-06-02

 

Loeb az Akropolisz tetején - WRC

Egy, csak egy legény volt talpon azon a vidéken, ahol a ralit rendezték. Illetve kettő. Sebastien Loeb mellett, a vadonatúj Subaruval versenyző Petter Solberg is megúszott minden lehetséges bajt, s ezzel hosszú idő után megcsillantott valamit kivételes tudásából a norvég. Lendületesen hajtott, figyelt minden apró részletre, s mindemellett hiba nélkül vezetett, ami az utóbbi időben nem szokása. Valamire mindig panaszkodik, most viszont elismerően nyilatkozott. Bár az utolsó napon a tapadás hiányát kifogásolta.

Ám Loeb még azt sem. Tette a dolgát és hazaért. Úgy tűnik ebben az évben, ha ő célba ér, akkor másnak nem lehet esélye a győzelemre. Hét futamból kétszer kiesett, ötször befejezte a versenyt, s így ötven pontos a ponttáblázaton. Egyszerű a képlet, ugye.

Loeb az Akropolisz tetején - WRC

A Fordok ezen a hétvégén nem brillíroztak, sőt kifejezetten pechesek voltak, ám Mikko Hirvonen még így is elcsípett egy dobogós helyet. Viszont csapattársának nem jött ki a lépés. Latvala pénteken is lassan haladt, majd szombaton a turbócső meghibásodásának köszönhetően, még lassabban. Hirvonennek azonban komoly szerencséje volt. Majd mindenkinek akadt valamilyen gondja a futamon: Chris Atkinson, Latvala, Dani Sordo, Henning Solberg, a Suzukik, mind-mind szenvedtek, s az ő drámájukat kihasználva Hirvonen szépen előre kúszott.

A valódi „sikertörténet” Henning Solbergé. Vasárnap úgy gurult a rajthoz, hogy testvére mellett állhat a dobogóra. Sporttörténelmi tett lehetett volna, ha nyugodtan behozza az autóját. De nem lett az, mert a Stobard Ford motorja nem így képzelte a történetet. Henning ugyan befejezte a versenyt, de korántsem ott, ahol szerette volna.

Loeb az Akropolisz tetején - WRC

Loeb tehát nyert. Újra. Ezzel a sikerével átvette a vezetést Hirvonentől a bajnokságban, előnye mindössze egy pont. A francia életében másodszor diadalmaskodott Görögországban (első győzelmét 2005-ben ünnepelte). „Nehéz verseny volt, de kijelenthető: a körülményeket figyelembe véve, tökéletes teljesítményt nyújtottunk” – értékelt. „Borzasztó nehéz volt vezetni, s itt nem csak azt kellett figyelembe venni, hogy gyorsan mész vagy sem, hanem mindent pontosan előre regisztrálni kellett: hol lehet gyorsítani, hol érdemes visszavenni a tempóból. Bíztam benne, hogy ezen a ralin is elkapjuk egyszer a Fordokat, ám nem számítottam rá, hogy idén ez összejöhet.

A Citroennél és Loebnél, talán a Subaru és Petter Solberg volt elégedettebb. Az Impreza bemutatkozása a lehető legjobban sikerült és a 2003-as világbajnok is visszaállította renoméját. Utoljára 2007-ben a Portugál Ralin végzett ennyire előkelő helyen a norvég. „Minden tökéletesen működött, semmi gondunk nem volt” – ujjongott. „A srácok a csapatban kiváló munkát végeztek, remekül felkészítették az autót. El kell mondanom, hogy a jövőnk nagyon szépnek látszik.”

Miután Hirvonen a sírból hozta vissza a dobogós eredményt, így ő is boldog volt. Ritkán fordul elő, hogy három boldog páros álljon fel a pódiumra. Sőt, a negyedig helyezett Urmo Aava, a privát C4-gyel élete legjobbját produkálta. Szóval arra pláne ritkán van példa, hogy az első négy felhőtlenül boldogan távozzon a verseny helyszínéről.

Az utolsó szó jogán egy gondolat az N-esekről. Az Argentin Rali után, az Akropoliszt is megnyert az osztrák Andreas Aigner, s ezzel a bajnokságban négy ponttal vezet Jari Ketomaa előtt.

 

 

További cikkek:

Akropolisz Rali beharangozó

Eurosport - Vörös Csaba

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - WRC

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n - WRC

WRC - Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Loeb már a Porsche Szuperkupában is - WRC

WRC - Loeb már a Porsche Szuperkupában is

A rali világbajnokságon való versenyzéssel félig-meddig ugyan felhagyott Sebastien Loeb, de a gyorsasági szakágban egyre aktívabb.

WRC - WRC: Volkswagen Polo

WRC: Volkswagen Polo

Sebastien Loeb - WRC

WRC - Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Most minden eldől  - WRC

WRC - Most minden eldől

Eszembe jut 1998, egy repülő sisak, egy betört hátsó szélvédő, Carlos Sainz, Tommi Makinen és még egy csomó minden.

Adminisztratív hiba - WRC

WRC - Adminisztratív hiba

Legalábbis így nevezte Olivier Quesnel Citroën főnök az Ausztrál-rali után történteket.

Botrány Ausztráliában - WRC

WRC - Botrány az Ausztrál-rali körül

Lehet, hogy mégsem kellett volna a megszokott, kényelmes Perth környéki pályákról elvinni a vb-futamot?

Megszakadt a sorozat - WRC

WRC - Megszakadt a sorozat

Jari-Matti Laztalának jutott az a megtiszteltetés, hogy megállítsa Sebastien Loeb-öt a veretlenségi sorozatában.