•  
  • Belépés | Regisztráció
Szerda 06/05/2015
Eurosport
 

Home

 

WRC

23/04/2009 - 10:44

Argentin rally


Ki tudja? - WRC
From Official Website

Ki tudja? Én nem. Bármi megtörténhet, mint ahogy eddig is megtörtént bármi. Lehet, hogy Loeb sorozatban az ötödiket is megnyeri, de még az is benne van a pakliban, hogy Latvala ünnepel a végén. Meglátjuk.

Már nem akarom, hogy ne Loeb nyerjen. Volt időm gondolkozni és rájöttem, hogy néhány évtized múlva majd az unokámnak azokról az időkről mesélhetek, amikor egy korszakos zseni úgy lett világbajnok, hogy abban az esztendőben mindent megnyert. Az összes versenyt a naptárban. Ő meg majd bólogat, hogy „igen nagyapa, már mesélted vagy százszor”! És én elmesélem majd neki százegyedszer is, akár figyel, akár nem.

Ki tudja? - WRC

Arra mindenképpen felhívnám a figyelmet, hogy még Sebastien Loeb sem kezdett ilyen parádésan egyetlen idényt sem. Pedig kezdett már jól néhányszor. Tavaly az első négy futamból hármat nyert meg, 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben pedig kettőt. Ha most nyer, akkor sorozatban az ötödik győzelmét szerezheti, ami a maga nemében egy újabb rekord lehet.

Argentína jön. Illetve a mezőny megy oda. Tavaly, tavaly előtt, az előtt és az előtt is mindig ugyanaz a versenyző nyert a Cordoba környéki pályákon. Igen, ő, hiszen tudják. Mit tehet, aki egy kis izgalomra vágyik? A javaslataim teljes listájától most megkímélem Önöket, de teszem is gyorsan hozzá, hogy Pepin bácsi szerint ilyen esetekben érdemes mosómedvét vásárolni, amely közismerten pajkos jószág és a gazdájának garantáltan nem lesz egyetlen nyugodt perce sem. (A mosómedve(Procyon lotor) egy közismert, csíkos farkú és jellegzetes banditamaszkot viselő mindenevő, amely remekül alkalmazkodott az emberek közelségéhez. Eredetileg Amerika lakója, de elvadult példányai Európa területén is életképes populációkat hoztak létre. Ami a nevét illeti, táplálékát valóban szokta tisztogatni, de a medvefélékhez nincs szorosabb köze. forrás: wikipedia)

Ha valaki hirtelenjében nem akar, vagy nem tud egy közismert, csíkos farkú és jellegzetes banditamaszkot viselő mindenevőt vásárolni, hanem inkább bekapcsolja a televíziót, akkor érdemes lesz nézni az összefoglalóinkat. Figyelem! A napi összefoglalók a szokásostól eltérően nem későn esete, hanem kora reggel kerülnek majd adásba!

Ki tudja? - WRC

Argentínában szokás szerint számíthatunk nagy tempóra és rengeteg kalandra a pályákon, viszont, nagyon helyesen, idén is eltekintettek a rendezők a fővárosi prológtól és az ezzel járó sok-sok órás és teljesen felesleges repülőúttól. Tavaly nem volt éppen rekkenő hőség, sőt, esőben kellett menniük, idén azonban száraz, meleg idő ígérkezik, köszönhetően annak, hogy egy hónappal későbbre került a verseny. A csúsztatás oka, hogy áprilisban a csapadék várható mennyisége fele annak, amennyi márciusban esik ezen a vidéken. Az autók pont olyan jól fogják bírni a pályákat, mint az elmúlt években, de mivel viszonylag magasra is felkapaszkodnak, pici lóerő veszteség adódhat a kevesebb oxigéntartalom miatt, de ez mindenkinek ugyanolyan nehéz lesz. Az első két napon egyformán 140 kilométert kell versenytempóban menniük, vasárnap már csak ötvenet. Mindhárom napot a cordobai stadionban zárnak, ahol a rendezők egy 2,4 kilométeres szuperspeciálist építettek fel. A gyorsasági szakaszok száma huszonhárom lesz.

Az Argentin Rally összefoglalók péntektől hétfőig , reggel fél kilenckor kezdődnek az Eurosporton.

 

 

 

További cikkek:

Portugál Rally

Eurosport - Magyar Bence

TV műsor keresés : Labdarúgás, Bajnokok Ligája, Eurogólok…

 

Korábbi cikkek - WRC

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n - WRC

WRC - Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Jacques Villeneuve a Rallycross VB-n

Loeb már a Porsche Szuperkupában is - WRC

WRC - Loeb már a Porsche Szuperkupában is

A rali világbajnokságon való versenyzéssel félig-meddig ugyan felhagyott Sebastien Loeb, de a gyorsasági szakágban egyre aktívabb.

WRC - WRC: Volkswagen Polo

WRC: Volkswagen Polo

Sebastien Loeb - WRC

WRC - Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Október hónap külföldi sportolója: Sebastien Loeb

Most minden eldől  - WRC

WRC - Most minden eldől

Eszembe jut 1998, egy repülő sisak, egy betört hátsó szélvédő, Carlos Sainz, Tommi Makinen és még egy csomó minden.

Adminisztratív hiba - WRC

WRC - Adminisztratív hiba

Legalábbis így nevezte Olivier Quesnel Citroën főnök az Ausztrál-rali után történteket.

Botrány Ausztráliában - WRC

WRC - Botrány az Ausztrál-rali körül

Lehet, hogy mégsem kellett volna a megszokott, kényelmes Perth környéki pályákról elvinni a vb-futamot?

Megszakadt a sorozat - WRC

WRC - Megszakadt a sorozat

Jari-Matti Laztalának jutott az a megtiszteltetés, hogy megállítsa Sebastien Loeb-öt a veretlenségi sorozatában.